» »

FullHD (prenosnik)

FullHD (prenosnik)

ExSpirit ::

Uporablja kdo FullHD zaslon oziroma prenosnik? Jaz sem pred kratkim nabavil 17" prenosnik FullHD in ne vem ali se pričakuje, da se uporablja resolucijo 1920x1080 ali... Vse možne manjše resolucije so grde in sem bral da se pri LCDjih uporablja le pripoeočeno resolucijo (oziroma nekateri uporabljajo tudi polovične ampak pri meni je tudi polovična slaba). Pri tako veliki resoluciji mi je pa vseskupaj precej premajhno. SIcer sem tisto v Win nastavil na povečano in namizje in samo Win okolje je OK ampak ostali programi so pa bistveno premajhni, še najbolj me motijo brskalniki in spletne strani, katere ne morem gledati na tej resoluciji ampak moram vse povečati s čimer pa so slike grde in nerealne (tekst je še kar OK). Mogoče kakšni namigi uporabe te resolucije oziroma rešitve problema "majhnosti"?

KoMar- ::

Drugega kot DPI pisav povečat nimaš. Osebno ne bi nikoli kombiniral 1080p s 17''...

logit ::

Za kateri prenosnik se pa gre?

logit; Asus - 43,9 cm (17,3") FullHD LED (1920x1080p)

KoMar; pri prenosniku kaj več kot 17 skoraj ne dobiš oziroma niti ni "priročno".

Če izberem manjše resolucije mi sicer 1280x720 odgovarja ampak nima tiste prave ostrine, je bolj "spacano" vseskupaj...

Marilyn ::

navadi se na majhnost..vsekakor uporabljaj 1080p

Marilyn ni variante da se navadim na majhnost... Trenutno sem si nastavil 1600x900 in uporabil 115 dpi... Ni najboljše ampak če drugače ne gre bo pač to ostalo...

blackbfm ::

za spletne strani uporabi brskalnik Chrome, ima dobro zrihtano povečavo

Invictus ::

LCDji imajo najboljšo sliko pri nazivni ločljivosti.

Če ti je pisava premajhna, jo povečaj. Se da tudi v Windowsih. Poleg tega pa lahko izbereš dve velikosti ikon na namizju.

Potem pa praktično vsak program ponuja nastavitev povečav, fontov ipd. kar rabiš za normalno delo.

Samo malo nastavljanja je potrebno.

LP I.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov prenosnik - kontrast/grafika besedila ni ok (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5311289 (10403) miha188
»

Samsungov zaslon prehiteva Apple in Google (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
5820334 (17735) PrimozR
»

Nakup 22" LCD z ostro sliko pri nižjih resolucijah (cca. 1280x____)

Oddelek: Kaj kupiti
131144 (965) Pyr0Beast
»

37" Full HD ali HD Ready (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6922664 (20569) Yoni

Več podobnih tem