Forum » Omrežja in internet » skupna raba mobitelovega interneta
skupna raba mobitelovega interneta
drzni86 ::
Zdravo.
Naročen sm na mobitelov instant internet paket (usb) in me zanima če je možna skupna raba tega interneta na dveh računalnikih? Če je... kako bi to naredil!?
Lp
Naročen sm na mobitelov instant internet paket (usb) in me zanima če je možna skupna raba tega interneta na dveh računalnikih? Če je... kako bi to naredil!?
Lp
S tem http://www.mimovrste.com/artikel/247001...
A ni to sam za kartice in ne za usb ključke?? Kaj cenejše varjante pa ni?
aljazh ::
Še eno mrežno kartico v računalnik, potem pa uporabiš deljenje internetne povezave (internet connection sharing). Pogoj je le, da je računalnik, na katerega je priključen usb mobilni modem, vedno prižgan, če želiš net uporabljati tudi na drugem računalniku.
Yacksy ::
USB modem ti bo dobro delal tudi na tem ruterju:
http://www.telos.si/draytek/Vigor2910.h...
Samo vtakneš v USB port in gasa.
http://www.telos.si/draytek/Vigor2910.h...
Samo vtakneš v USB port in gasa.
Shit happens
itak37 ::
Tudi obicajen mrezni kabel bi delal, mora pa biti "patch" za povezavo dveh PC-ev (dve zicki zamenjani). Kot ti je ze aljazh povedal, uporabiš deljenje internetne povezave.
Ce imata oba PCa wifi kartico, lahko tudi brezzicno povezavo vzpostavis.
Ce imata oba PCa wifi kartico, lahko tudi brezzicno povezavo vzpostavis.
zdravo!
Obujam temo...
povezati bi moral prenosnik z mobitelove ponudbe z vgrajenim "mobitelovim internetom", ki ima naloženo Visto in stacionarni PC z naloženimi XP-ji... Rad bi skupno rabo internet ampak mi ni čist jasno kako nej to nastavim! Okej povežem z mrežnim kablom obe mrežni ampak kaj pa pol?? A lohk nekdo mal opiše kaj morm nastavit?
Hvala!
Obujam temo...
povezati bi moral prenosnik z mobitelove ponudbe z vgrajenim "mobitelovim internetom", ki ima naloženo Visto in stacionarni PC z naloženimi XP-ji... Rad bi skupno rabo internet ampak mi ni čist jasno kako nej to nastavim! Okej povežem z mrežnim kablom obe mrežni ampak kaj pa pol?? A lohk nekdo mal opiše kaj morm nastavit?
Hvala!
jave ::
ka bi lahko samo povezal direktno računalnika med seboj z crossover kablom ?
sam pol nevem kako je pri nastavitvah interneta za skupno rabo. (instant internet na USB ).
prosim za pomoč .
sam pol nevem kako je pri nastavitvah interneta za skupno rabo. (instant internet na USB ).
prosim za pomoč .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569494 (6323) | c23po |
» | Router z USB priklopom, gor pa instant internetOddelek: Kaj kupiti | 4932 (2997) | KTr1sk |
» | en disk na dva računalnikaOddelek: Strojna oprema | 2870 (2615) | borut_s |
» | dva rač. v mreži + internet preko USB UMTS modemaOddelek: Omrežja in internet | 1543 (1324) | ZGI |
» | Povezava med 2 računalnikoma preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 5376 (5050) | hobbit |