» »

Prodajalčeva neumnost

Prodajalčeva neumnost

demon#666 ::

Rabil bi malo pomoči z vaše strani.

Imam oz. moj znanec ima sledeč problem:
Ima trgovino, kjer je hrvaška stranka kupila nekaj robe za cca 60€. Pri blagajni je stranka dvignila tax-free od zadnjega račna (ko je blia nazadnje v trgovini) in današnji račun ni bil poravnan (ni nič ukradla, ampak je blagajničar spregledal - se zmedel zardi dveh računov, pri pisanju drugega tax-freeja), stranka je pa šla brez plačat.
Ima vse, ime, priimek, kraj, ulico in št. hiše (vse prepisano iz potnega lista)
Nato pa sm sam vstopil v igro :)
Tkoj sm na netu najdu telefonsko številiko, ki sem jo poslal prodajalcu. Prodajalec je klical in na drugi strani se je oglasil nek moški, ki je zanikal, da v tisti hiši živi stranka, da je tista ulica, ki sem jo jst najdu u imeniku, na drugi strani mesta (takoj je bilo jasno, da je moški lagal, da nebi stranka plačala - da je bolj jasno, stranka je bila gospa).
Zdej pa me zanima, kako bi lahko preveril, če je moški res lagal, če je pač telefonska prava ipd.
Seveda, je treba napako sprejet, ampak bi rad še mal poizvdeu. Bomo probali še kakšen krat klicat, da se javi gospa :D
Konkretne podatke pa ne bom objavil, da se ne izve vse, mogoče če je kdo pripravljen pomagat po ZS

Upam, da sem bil koko tolko jasen in bi prosil vašo pomoč oz. kako bi vi ukrepali.

LP, Demon
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3

BALAST ::

Če je račun izstavljen v gotovini in je stranka že odšla iz trgovine potem ni več strankina dolžnost da se vrne. Napaka je na strani prodajalca in "Varuhi zakona" ne morejo ničesar storiti, ker je strankina beseda proti prodajalčevi.

Reci mu naj vzame to kot poceni šolnino, pa se naj ne sekira za ta drobiž. Ker če te stranka toži zaradi nadlegovanja in prideš samo do vrat sodišča bo tvoj prijatelj ob 10x bolj zajeten kupček denarja.

bluefish ::

pač, pomota in "krivda" prodajalca. Navsezadnje, če "Kasnejših reklamacij ne upoštevamo" velja za kupce, potem naj se tega drži tudi trgovec.

Icematxyz ::

Za 60 evrov se gre? Oziroma davek od teh 60 evrov?

Ja sej sm že reku napako je treba sprejet.
@Icematxyz - gre za 60€ in NE davek

Hvala za odgovore in LP

YaN-cH ::

Vsaka šola neki stane, ta pa sploh ni bila draga.

darkolord ::

pač, pomota in "krivda" prodajalca. Navsezadnje, če "Kasnejših reklamacij ne upoštevamo" velja za kupce, potem naj se tega drži tudi trgovec.
Če lahko dokažeš, da ti stranka ni plačala v celoti, potem ti ta denar MORA plačati... Prav tako, kot ti v trgovini MORAJO vrniti preostali denar, če so ti ga vrnili premalo (in seveda to lahko dokažeš)

Okapi ::

in seveda to lahko dokažeš

Če imajo videonadzor in se vidi, kaj je kdo dal iz rok (kot recimo v igralnicah), se da kaj dokazati, drugače pa ne. In ravno zaradi tega je tisto "kasnejših reklamacij ne sprejemamo", ker se praktično nič ne da dokazati, še posebno pa ne po daljšem času. V istem dnevu se še lahko preveri stanje v blagajni (če gre na škodo kupca in blagajničar ni viška takoj spravil v žep), kasneje pa bore malo. Kupec reče, da je plačal, prodajalec reče, da ni - kako boš kaj dokazal?

O.

TOP ::

Čista napaka prodajlca in logika je da stranka ne bo prišla v SLo in plačala,je škoda bilo kaj razglavljat.Mene znaima kaj bi ti storil,da se tebi to zgodi,plačal verjetno nebi.

T0RN4D0 ::

Men se zdi bolj čudno da se ti da s tem ubadat, klicat in iskat to žensko, ker tako nimaš kej nardit. Sploh pa za tak denar ni vredno zapravljat časa in živcev, prej ko pozabiš bolje je, to je edini ukrep =)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

fosil ::

Tudi če to žensko dobiš na telefon, ali pa prideš k njej domov, ne moreš nič.
Očitno pač denarja ne namerava vrniti in na žalost pač tukaj kaj dosti ne moreš storiti, razen če misliš uporabit kakšne mafijske metode.

Tudi če bi imel jasen in nedvoumen video posnetek, ali kakšen drug dokaz, ali misliš da bi se sodišče ubadalo s tem zaradi 60€?
Tako je!

Imate prav, sej se s tem ne mislim niti ubadat... Prodajalec mi je rekel, da ta gospa je redno prihajla že več let kupovat v to trogivno, MOGOČE se bo tudi vrnila. Drugače pa za 60€ jebatga :D

Hvala!

LP

sniffo ::

treba jo je jebat in ji težit do konc življenja. in to mislim smrtno resno!

folk, ki izkorišča napake drugih, si kaj boljšega ne zasluži.

jaz nisem nobena mati Tereza, ampak napak drugih pa ne izkoriščam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vračilo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5011396 (9422) moonpowd
»

Stvarna napaka - vračilo denarja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7512510 (8562) ziggy89
»

Ameriško sodišče odredilo zaprtje GMail računa nedolžnega uporabnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6310164 (7365) poweroff
»

[FORK] Garancija/Stvarna napaka (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
536300 (6300) AngelOfDeath
»

Dobila boljsi PC kot sem ga narocila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1409562 (4477) pmodic

Več podobnih tem