Forum » Operacijski sistemi » XP ne prepozna diska
XP ne prepozna diska
ANGEL_B ::
Ok, zadeva je tašna.
Imam nov računalnik in na disk sem posnel XPje. Potem pa sem v ta računalnik dal še disk z starega računalnika, kjer so tudi XPji bli gor in te stvari, da bi pač nekatere zadeve skopiral na novid disk.
V biosu disk zazna, tudi v XPjih je zanznalo da je dodan disk in v device menagerju je tudi lepo instaliran. V My computer pa diska ne prikaže oz. ne morem dostopat do njega.
Ima kdo kakšno idejo kako to rešiti?
Imam nov računalnik in na disk sem posnel XPje. Potem pa sem v ta računalnik dal še disk z starega računalnika, kjer so tudi XPji bli gor in te stvari, da bi pač nekatere zadeve skopiral na novid disk.
V biosu disk zazna, tudi v XPjih je zanznalo da je dodan disk in v device menagerju je tudi lepo instaliran. V My computer pa diska ne prikaže oz. ne morem dostopat do njega.
Ima kdo kakšno idejo kako to rešiti?
ANGEL_B ::
OK, upam da nisem cisto zajebal stvari.
Sem v administrative tools probal nekak disk porihtat, pa mi ga je zdaj kot neki "Dynamic" sranje oznaloc.
Disk mi sicer zdaj tudi v mycomputer zazna, samo ne morem na njega in mi javlja da ni formatiran. Formatirat pa pac nocem ker bi rad prisel nekak do podatkov.
Kaksna ideja?
Sem v administrative tools probal nekak disk porihtat, pa mi ga je zdaj kot neki "Dynamic" sranje oznaloc.
Disk mi sicer zdaj tudi v mycomputer zazna, samo ne morem na njega in mi javlja da ni formatiran. Formatirat pa pac nocem ker bi rad prisel nekak do podatkov.
Kaksna ideja?
Zheegec ::
Kakšen programček za povrnitev podatkov bo treba uporabit. Pa najbrž ga boš moral formatirati - kar ročno klikni format pa daj "quick format" pa potem s programčkom vse skupaj povrniti nazaj.
V vsakem primeru ne nobenih podatkov zapisovati gor!
V vsakem primeru ne nobenih podatkov zapisovati gor!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Duhec ::
Angel_B, maš štalo.
Pretvorba nazaj iz dynamičnega v basic disk ne gre brez izgube podatkov.
Poizkusi narediti system restore na prejšnji datum. Po restartu preveri, če je disk dosegljiv in vidiš particijo/e.
Če še ni ok, potem poizkusi disk dat v nek drug komp ali nek pretvornik IDE/USB ali SATA/USB in poizkusiš dostopat do njega.
Pretvorba nazaj iz dynamičnega v basic disk ne gre brez izgube podatkov.
Poizkusi narediti system restore na prejšnji datum. Po restartu preveri, če je disk dosegljiv in vidiš particijo/e.
Če še ni ok, potem poizkusi disk dat v nek drug komp ali nek pretvornik IDE/USB ali SATA/USB in poizkusiš dostopat do njega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po nesreči formatiran disk (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14793 (12231) | SloBiscuit |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44118 (26158) | BorutK-73 |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267104 (66696) | Seljak |
» | instalacija xpjev na 250gb diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2361 (1724) | PIII850 |
» | Namestitev Linux-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4919 (4009) | Roadkill |