Forum » Zvok in slika » Kateri Sonijev LCD tv?
Kateri Sonijev LCD tv?
modra ::
Pozdravljeni!
Kupujem LCD televizor. Pregledala sem veliko modelov na internetu in se odpravila tudi v trgovino, da dobim kakšen nasvet in da vidim tv v živo. Pa so me zelo razočarali v trgovini. Ker sem ženska, me sploh niso jemali resno :(
Odločam se med modeloma Sony KDL-40E4020 in Sony KDL-40W4500.
Prvi mi je všeč zaradi barve, je tako lep bel (ja, ne morem pomagati, sem pač ženska), v drugem pa vidim prednost, ker je 100Hz in ima boljši kontrast. Kaj mi svetujete? Ali se 100Hz pri normalnem gledanju TV-ja pozna ali gre samo za marketinško foro?
Pri tem belem Tv-ju me malo skrbi, da ne bo bela barva čez čas porumenela?!?
Ima kdo katerega od teh dveh modelov? Kako ste zadovoljni?
Hvala za vse nasvete :)
LP
Kupujem LCD televizor. Pregledala sem veliko modelov na internetu in se odpravila tudi v trgovino, da dobim kakšen nasvet in da vidim tv v živo. Pa so me zelo razočarali v trgovini. Ker sem ženska, me sploh niso jemali resno :(
Odločam se med modeloma Sony KDL-40E4020 in Sony KDL-40W4500.
Prvi mi je všeč zaradi barve, je tako lep bel (ja, ne morem pomagati, sem pač ženska), v drugem pa vidim prednost, ker je 100Hz in ima boljši kontrast. Kaj mi svetujete? Ali se 100Hz pri normalnem gledanju TV-ja pozna ali gre samo za marketinško foro?
Pri tem belem Tv-ju me malo skrbi, da ne bo bela barva čez čas porumenela?!?
Ima kdo katerega od teh dveh modelov? Kako ste zadovoljni?
Hvala za vse nasvete :)
LP
Okapi ::
W ima boljšo sliko od E, vendar razlike niso ravno drastične in vprašanje, če jih boš sploh opazila, oziroma če se ti bodo zdele vredne razlike v ceni (in barvi;-). Na to ti ne more nihče odgovoriti - oba si moraš pogledati in se sama odločiti. Tolažiš se lahko s tem, da se prav veliko zmotit ne moreš, ne glede na to, katerega vzameš, ker sta oba čisto OK.
O.
O.
TOP ::
Jaz mam 40W4000 in sem znjim zelo zadovoljen,sam sem si ogledal kar nekaj njihovih TV razlike v sami sliki so majhne,sedaj če gledaš razliko v 100mhz jo na razdalji 3 metrov ne opaziš,če pogledaš zelo blizu pa pri hitrem premiku je malo opazno.Kar se tiče kontrasta je škoda zgubljat besed ker človeško oko ne vidi razlike.V sami kvaliteti slike so majhne razlike,razlike so edino v raznih dodatkih,kot recimo da ti se svetilnost slike samo prilagaja glede na svetlost prostora,to je zelo lepo vidno če je v hiši tema ali dan.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Full HD TV (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Zvok in slika | 119069 (36056) | Kovalchuk |
» | Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 75216 (69051) | mamomu |
» | TV LCD Sony ali Philips???Oddelek: Zvok in slika | 9030 (7838) | bf4ed |
» | LG LCD ali SONY LCDOddelek: Zvok in slika | 2367 (2091) | Miran2005 |
» | Vaše Mnenje - nakup LCD TVOddelek: Zvok in slika | 6154 (4625) | thundercat |