» »

TV LCD Sony ali Philips???

TV LCD Sony ali Philips???

uros86 ::

Namen imam kupit LCD TV in bi vas prosil za pomoč.
Izbiram med Sony KDL-40W5820 in Philips 37PFL9604H, kaj mi priporočate???
Kateri je po vašem mnenju boljši? Ter kaj vi priporočate za nakup, lahk tud katero drugo znamko. Cenovno nekje ok. 1000€.

Lp

sthep ::

Sam imam Phillipsa. Pomojem ne boš z nobenim zgrešil.
E6750@2,66MHz //asus 8800gts 320mb//patriot 2X1024 MB //Pinnacle TV tuner

TOP ::

Če gledamo med usemi znamkami LCD TV potle so Philips in Sony najbolša,vsaj zame kar se tiče slike.Ima pa za moje pojme Sony bolj lepše barve kot Philips,čeprav sta si zelo blizu.Jaz sem na koncu izbral Sony jo mam že 1 leto.Pejdi v trgovino in si poglej slike in tista ki se ti bolj dopade jo vzem.

papasmrk ::

Dobro je vedeti tudi, da Philips pri proizvodnji lcd televizorjev uporablja LGjeve panale, Sony pa Samsungove, tako da Sony in Philips dejansko naredita samo ohišje in pa upravljano elektroniko...

mamomu ::

mamomu j....!

krop ::

sony

fpbs ::

Kaj pa kakšen LG ti ni všeč? Podobne karakteristike, kot ta dva, ki si jih omenil ima LG 37SL8000,samo, da je precej cenejši. Veliko boljši od teh dveh, ki si jih izbral pa je LG 42LH9000, za približno enako ceno.

alien01 ::

Jaz imam Philips PFL42 8404 (ambilight) in sem zelo zadovoljen. Edina pomankljivost je, da filmov ne moreš gledati iz USB (šteka zvok in slika).

gapic_8 ::

sony

kar-nekdo ::

Sony ma zaradi tega bol tople barve od Philips, ker ma samsung tudi bol tople kot lg. Sony se pa ze dolgo za moje pojme samo ime prodaja in seveda zaradi tega tudi + pri ceni ne pa kakovosti! Seveda pa nobena od nastetih znamk ni slaba!

R O N I N ::

papasmrk je izjavil:

Dobro je vedeti tudi, da Philips pri proizvodnji lcd televizorjev uporablja LGjeve panale, Sony pa Samsungove, tako da Sony in Philips dejansko naredita samo ohišje in pa upravljano elektroniko...


To ni res, da Sony ali Philips naredita le ohišje! Sony JE! uporabljal samsungove panele, sedaj pa Sharpove. Podjetji sta združili razvoj, tako kot Philips in LG. V končni fazi pa vsaka firma doda svoje filtre in razne tehnologije, ki so ključni pri kvaliteti slike. Tako da se prikaz pri Samsung LCDjih in Sonyevih LCDjih precej razlikuje. Enako pri Philips in LG. Panel je zgolj osnova.

Zgodovina sprememb…

TOP ::

Bravo Ronin lepo si napisal,ker nekateri mislijo,če kupijo LG,da so kupli Philipsa,pa za nižjo ceno.Sam to ne drži,ker Philips ma lepše barve kot LG vsaj zamene.Če bi Sony bil sam ime potle ne bi ble iskane LCD TV.Popvprašaj mal v Mediamrketu ,kaj največ prodajo.

kar-nekdo ::

Ja normalno, da je Sony neka jaka znamka in se zaradi tega tudi pod tem drazje prodaja ceprav ne dobis nic bolsega. Drugace, ce pa bi se tak dobro prodajale nebi bli v minusu pri Sony Bravia LCD TV. Sony is also facing big losses because globally the company has never made a profit from their Bravia LCD TV offering. And because they are losing money to the tune of billions of dollars, Sony has been forced to move third party manufacturers in China and Taiwan to make their Bravia LCD TV's. No longer are they "Made in Japan". Drugace pa vseeno ni slab izdelek!

R O N I N ::

Sony pač tepe njihova trma in dolgoletno vztrajanje pri poudarku na kvaliteti proizvoda. Svoj čas so ljudje imeli Sonyeve katodnike stare tudi po 15 let! In življenjska doba le teh je precej krajša od LCDjev. Njihova politika je bila rahlo zgrešena in dostikrat so s kakšno potezo zadeli v prazno. To je glavni razlog, da so se znašli v rdečih številkah. (Podobno kot naša Mura, ki bi morala svoje obrate preselit na kitajsko, da bi sploh lahko konkurirala ostalim proizvajalcem v tekstilni industriji.) Še vedno pa sem mnenja, da jim pri LCD TVjih lahko konkurira le redko katera firma. Sicer pa jih rešuje PS3. :D Npr. v Blurayu po mojem tudi ni prihodnosti.

bf4ed ::

Definitivno SONY če ga primerjaš s Philips.

Sam imam sony in mi ni žal. Ima zelo dobro napravljene menije, je hiter.

Ampak sem pa že priklapljal Philips-e, in sem skoraj živce zgubil. Meni je obupen, komaj kaj najdeš, en model je celo štekal..kot da bi gnal na 5MHz procesorju HJAO.

A najhujše je da pri scan-u kanalov ne moreš izbirat ročno digital, pri analog lahko. Pri ročnem digital te sprašuje za frekvrenco...keri navaden uporabnik pa zna frekvrence kanalov v MHz?

Pa sprašuje te za državo... Kaj nori so? Kaka država?

Skeniraj vse digitalne pa fertig. In če ne izbereš nemčijo ti bo samo mpeg2 iskal. Kasneje sem celo dokopal do nastavitev za iskanje samo digital...ampak popizdiš. Ker če daš pri digital avto scan ti išče tudi analogne, in potem ti najde 5-6 šumečih kanalov...

Pri sony-ju, maš ločen digital in analog, in pri obeh avto ali manual scan...Pa daljinec je pri sony tudi kvalitetnejši...

To je to, jaz sem pri Philips-u popizdil in ga odsvetujem.

papasmrk ::

Do zdaj kar sem videl me je LG edini prepričal...usb predvaja skoraj vse, brez zatikanj, pa tisto kar približno nudi Sony moraš dat 300 - 400 eur več, nevem za koji kurac. Folk ima preveč v glavi tisto...ah korejec. Danes korejec kar se tiče LCD tehnologije prešiša marsikatero Japan firmo, tudi v proizvodnji avtomobilov so se korejci močno razvili, tako da Japan počasi tone nekam...

bf4ed ::

No jaz ne trdim da je sony najboljši. LG so mi tudi všeč po menijih in funkcijah.

Jaz samo priporočam vse drugo samo od Philips daleč stran! :)

LG, sony, samsung so ok.

krucymucy ::

Predvajanje prek USB ali DLNA ima zelo dobro ce ne najboljse Samsung. Samsung LE40B650

Unforgiven ::

Ne kompliciraj preveč, gasa v BB ali HN, pa si oglej na lastne oči, kaj ti je všeč in kaj ne. Okus ljudi je različen, prav tako njihov smisel za dojemanje sistema menijev. Konec koncev ti mora biti izdelek tudi vizuelno všeč, da se sklada z prostorom, v katerem bo stal.

Seveda, najpomembnejša je slika. Ampak zmotno je tu pričakovati, da bodo vsi izdelki enaki. In tudi niso. Kajti zelo pomemben faktor je kvaliteta upscalinga, na katerega mnogi elegantno pozabijo. Ne koncentriraj se samo na HD signal, teh kanalov je malo, televizorji jih vsi po vrsti dobro prikazujejo. Raje si še oglej, kakšna je slika SD kanalov, saj boš vsaj letos (seveda spet odvisno, kaj kdo gleda) še vedno gledal večino v tej kvaliteti. Tu pa se pojavljajo velike razlike...

TOP ::

papasmrk ,če bi speljal toliko LG na servis,kot sem jih jaz bi drugače govoru.Prišla je ena serija,ki je zvok pocal.Vse drugo kar se proda pa ni toliko reklamacij,najmanj zaenkrat Sony in Philips.

uros86 ::

Hvala vsem za pomoč!!!

Končno sem se odločil da bom nabavil Sony KDL-40W5500!!!
Ker sem videl da je z Philipsom problem v nabavi.

Sam prosim če mi lahko pove kdo kakšna je razlika med tema modeloma ali je tole eno in isto:

Sony KDL-40W5500K - Sony KDL-40W5500?????


Hvala

bf4ed ::

Fajn da si se za Sony-ja odločil :)

Razlike pa mislim da ni, mogoče samo razlika v priloženem kablu za različne regije...nevem

En model pod več oznakami

Okapi ::

Sony JE! uporabljal samsungove panele, sedaj pa Sharpove.
Za informacijo, novi Philipsi imajo prav tako Sharpove panele.

Drugače pa je glavna razlika med televizorji prav elektronika, ne panel. In za moj okus je Philipsovo procesiranje slike trenutno najbolj dodelano.

O.

božo ::

Definitivno SONY!
Sony KDL-46W4500, Yamaha RX-V863, Infinity BETA, Sony PS3, WD TV

djordjevic ::

Okapi je izjavil:

Sony JE! uporabljal samsungove panele, sedaj pa Sharpove.
Za informacijo, novi Philipsi imajo prav tako Sharpove panele.

Drugače pa je glavna razlika med televizorji prav elektronika, ne panel. In za moj okus je Philipsovo procesiranje slike trenutno najbolj dodelano.

O.

Tudi jaz imam s svojim philipsom samo pozitivne izkušnje. Ni glih za v smeti, kot bi nekateri tu radi prikazali.
No grave is deep enough to keep us in chains.

uros86 ::

Končno se odločim za Sony-a KDL-40w5500, in mi dans javijo da je umaknjen iz prodaje, ter da ga ni več mogoče dobi.
Ter da je novi nadomestni model Sony KDL-40EX505.

Mi ve kdo ja več o tem modelu povedat, je boljši ni....

Lp

hamurabi ::

uros86 ::

Hvala vsem za odgovore!!!
Tole temo lahko zaključimo. Hvala še 1x vsem!!!!

bbenci2 ::

Imam dva Sony-ja. En je 40W4000 drugi pa 37V5500. Slednji deluje super. Prvi pa ima probleme s signalom. Vsakič, ko ga prižgem, signala praktično ni, potem pa čez kako minuto skoči na FULL in slika in zvok delujeta. Enako deluje na MPEG-2 in MPEG-4 programih v DVB-T. DVB-C pa deluje na obeh brez greške.
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
Toroidal T90, Opticum 4100C
Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bbenci2 ()

bf4ed ::

Jaz sem pa na Sony 32W4000 opazil še eno manjšo napako...
Samo na ORF se mi enkrat na mesec zgodi da med gledanjem programa zmanjka zvok..slika ok, čim pa prešaltaš kanal pa potem nazaj je ok...signal je full..nevem če je napaka prenosa signala pa se kaki bit zgubi pa se ne ve sinhronizirat ali pa je bug na tv...

Ampak to me ne odvrne da nebi še enkrat Sony TV kupil :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bf4ed ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoč pri nakupu TV... LCD, LED LCD, plazma?

Oddelek: Kaj kupiti
2211112 (7696) forummaster
»

Izbira med konkretnimi modeli LCD TV

Oddelek: Zvok in slika
183643 (3044) podtalje
»

Nov TV

Oddelek: Kaj kupiti
183174 (2324) cikopero
»

Kateri proizvajalec za LCD tv?

Oddelek: Zvok in slika
202618 (2209) huek111
»

Vaše Mnenje - nakup LCD TV

Oddelek: Zvok in slika
376060 (4531) thundercat

Več podobnih tem