Forum » Igre » igra s figurami za šah (s kmeti)
igra s figurami za šah (s kmeti)
T-Mac ::
igra s figurami za šah (s kmeti) - zanima me ce kdo ve kako se imenuje, ko postavimo bele kmete v en kot, crne pa v drug kot in potem skacemo cez njih in kdor prvi pride na drugo stran (v drugi kot) zmaga? :)
pa ce ve kdo kako je ime igre v angleskem jeziku
lp
pa ce ve kdo kako je ime igre v angleskem jeziku
lp
s to igro k si jo podal se zetoni pobirajo dol s sahovnice ko preskocis, ta igra ko jo pa jst iscem je pa da poskaces in prides v nasporotni kot in kmetje se drzijo v kotu skupaj? :)
bajsibajsi ::
@T-Mac mislim, da isces eno izmed sahovskih varijant, vsak sahist pozna ogromno razlicnih varijant. Po tem kar si napisal, bi rekel da mislis Igro s kmeti, Upor kmetov ali Marksisticno igro. Vse te so nekoliko podobne temu, kar si opisal. Npr. Peasant's revolt beli zacne z vsemi kmeti+kraljem, crni ma kmeta+kralja+3konje. Pomoje mislis cisto navadno Igro s kmeti Pawns game.
Denis15 ::
@T-Mac mislim, da isces eno izmed sahovskih varijant, vsak sahist pozna ogromno razlicnih varijant. Po tem kar si napisal, bi rekel da mislis Igro s kmeti, Upor kmetov ali Marksisticno igro. Vse te so nekoliko podobne temu, kar si opisal. Npr. Peasant's revolt beli zacne z vsemi kmeti+kraljem, crni ma kmeta+kralja+3konje. Pomoje mislis cisto navadno Igro s kmeti Pawns game.
V bistvu kar on išče je dama ne mešaj nekih šah iger ker vidim da ti v parih potezah stistem mat
xD
mislim da se imenuje s kota v kot samo jo na internetu ne najde? igrajo samo kmetje brez kraljev in konjeu...
opeter ::
To res ni dama. Tudi jaz sem nekoč s kolegi igral to igro. Uporabljaš samo kmete. Samo se imena ne spomnim.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
RC14 ::
Mislim, da se imenuje igra SKAKAČ ali pa KOBILICA, nisem prepričan, bi mogu pogledat v navodila, to igro ma moja doma na magnetnem šahu,kako pa se reče v angleščini , pa nimam pojma.
Lp
Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::
GregiB ::
No, igro poznam, igral sem jo tako, da se beli kmetje postavijo na polja a1, a2, a3, b1, b3, c1, c2, c3, beli kralj pa na b2. Črni kmetje so na f6, f7, f8, g6, g8, h6, h7, h8, črni kralj pa na g7. Igralca izmenično prestavljata figure po eno polje (po enih pravilih samo gor-dol in levo-desno, po nekaterih tudi diagonalno. Cilj igra je priti v nasprotnikov kot tako, da so beli kmetje na istih poljih, kot so bili črni, kralj tudi, oz. črni tam, kot je začel beli. Jemanja in preskakovanja ni, torej je finta tudi v oviranju nasprotnika. Komur prvemu uspe, zmaga... Igre na netu tudi nisem našel, a če pogooglaš "chess variants", dobim linke do veliko podobnih iger....
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
ta igra je pa taka v enem kotu so samo kmetje na a1,a2,a3,b1,b2,b3,c1,c2 - na drugi strani isto samo da so crni ane :) potem skaces cez njih in kdor prej pride v nasprotni kot s kmeti je zmagovalce, sel sem pogledat na chess variants pa nisem najdel...
burek17 ::
mislim da se tej igri rece chinese checkers, sam se igra na drugacni deski ne na navadni sahovnici, jst sm jo tut dubu na magnetnem sahu (skupaj je bilo 6 razlicnih iger)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Šahovski problem - mat v dveh potezah (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 20249 (8692) | msjr |
» | 100x100 šahovnicaOddelek: Programiranje | 7044 (5220) | techfreak :) |
» | Šah - remi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 24520 (21023) | Yosh |
» | Igra šahOddelek: Programiranje | 3765 (2936) | mallard |
» | Kasparov vs. Fritz 8 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 18201 (15115) | Thomas |