» »

Harman Kardon Audio cd

Harman Kardon Audio cd

bukev ::

Pozdravljeni

Pred leti sem si omislil hi-fi komponento Harman Kardon CDR 25. Uporabljam jo predvsem za presnemavanje mojih starih vinilk v CD obliko. Na žalost pa vse težje dobim prazne audio CD-je, pa še v primerjavi z navadnimi CD so mnogo dražji. v bistvo ponovno plačujem avtorske pravice za posnetke, za katere sem jih plačal že ob nakupu vinilk.
Če presnamem vinilko na CD preko računanika, pa je kvaliteta bistveno slabša, tako da zaenkrat še vedno uprabljam H K, čeprav se sam sebi zdim kar trapast.

Končno sem prilezel do vpašanja! Ali kdo pozna način, s katerim se Harmana "odklene"?
Bukev
  • spremenil: bukev ()

bukev ::

se pravi, nobene ideje!
Bukev

steev ::

Kaj navadni cd-ji ne gredo not?
:|

bukev ::

prepozna jih in jih noče posnet. Peče samo CD ki imajo že pavšalno plačane avtorske pravice - takoimenovane audio CD
Bukev

ganimed ::

Mislim, da boš moral najti drugo rešitev. Ena od njih je nakup zunanje zvočne kartice višjega ranga (Creative ali Terratec). Rezultati so po mojih osebnih izkušnjah zelo dobri.

bukev ::

se mi je zdelo, da bo potrebno kaj takega.
sicer pa sedaj uporabljam en audio CDRW, tako da kar gre nekako!

Okapi ::

Poskusiš lahko z naslednjim trikom. V predal daš najprej prazen audio-cd in počakaš, da ga HK prepozna. Potem na silo izvlečeš predal (se pravi, ne da bi pritisnil na eject - v resnici ni treba uporabit hude sile:-), zamenjaš audio z navadnim cd-jem, in že spet na silo zapreš predal. Pri nekaterih tovrstnih napravah je trik deloval, ker niso bile dovolj pametne, da bi ugotovile, da si zamenjal ploščo. Če deluje pri HK, pa ne vem. Tudi predal na silo odpiraš in zapiraš na lastno odgovornost - če boš kaj polomil, nisem jaz kriv:P

O.

nokia6310 ::

Kolikor jst vem, zunanje zvočne kartice nimajo gramofonskih preampov, kar pa je zlo pomembno, ker so te preampi drugačni od navadnih in ni vseeno na kakšen vhod priklopiš gramofon! A se pol tut z audio restoration ukvarjaš? Če maš ohranjene vinilke, ti verjetno ne poka preveč, drugače pa obstaja ogromno programov, s katerimi se da zlo lepo odstranit nezaželjene šume! Pro toolsi, so pa za to daleč najboljši, sam delajo sam na macku in rabijo svojo zvočno kartico, da sploh delajo!

bukev ::

jasno
se pravi, da nimajo vhodov za mm ali mc glave, seveda so zato brez riaa equalizacije in bi moral tako ali tako potegniti vhod v računalnik preko predojačevalca.
kar se pa tiče ohranjenosti vinilk - stare so preko 30 let, nekatere so še ok, večina pa ima že posledice. pokljanje odstranjujem kar z nero wave editorjem, datoteke so pa običajno wav.
rezultat - nekaj gre, ni pa popolnoma ok.
kakšen boljši program za navaden PC?
razumljivo pa je, da snemam tako glasbo, ki je ni moč dobiti na travnikih, ha ha.
lp
bukev

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bukev ()

dzinks63 ::

Zakaj se mučiš z presnemavanjem svojih starih in dotrajanih vinilk? Sigurno najdeš na netu tvoje komade posnete v dobri kvaliteti in najbrž zvenijo celo bolje kot tvoje presnete. Torej malo prebrskaj net in si potegni tvoje (svoje) komade dol (oziroma kar cele albume vinilk). Ali pa imaš res tako glasbeno eksotiko, da je nikjer ne moreš najti in si jo enostavno primoran sam digitalizirati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

bukev ::

točno to!
na netu ni vsega
pa nimam ne vem kakšne exotice
bukev

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bukev ()

nokia6310 ::

Bukev, nekaj časa nazaj smo imeli na radiju debato na to temo, kjer so mi teoretično predstavili eno hudo dobro napravo, za odstranjevanje šumov. www.cedar-audio.com
Najslabša plata, se je slišala kristalno čisto, brez enega samega šuma ali poka. Glede na to, da je ravno digitalizacija področje, na katerem občasno delam, se lahko na pm-u, kaj dogovoriva, če boš hotel izboljšati pretvorbo zapisa svojih plošč! Drugače pa kot sem že omenil pro ttoolsi so še vedno zelo solidni, obstaja pa še cel kup programov za odstranjevanje pokov.

bukev ::

nokia hvala za ponudbo (mimogrede kar nekaj let sem uporabljal ta model nokie - najbolj hvaležen mobi do sedaj), ampak sem večinoma že vse opravil, tako da ni nuje. tudi kvaliteta, ki jo dobim, je zadovoljiva
Hvala vseeno
Bukev

nokia6310 ::

bukev, zakaj pa misliš, da mam ta nick? Še zdej mam ta telefon in dela super, no baterija zdrzi manj casa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bitna hitrost zvoka

Oddelek: Pomoč in nasveti
414260 (2964) XLapse
»

Prodaja gramofonskih plošč in kaset še vedno raste (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Rezultati
34475966 (68096)          
»

Sony bo začel izdelovati gramofonske plošče (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12532740 (24732) TheBlueOne
»

Prihodki glasbenih založb upadajo, prodaja vinilk narašča (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8033920 (30407) madmitch
»

Lani prodanih dvakrat več gramofonskih plošč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
13916228 (12570) BlueRunner

Več podobnih tem