» »

DealExtreme - poceni gadgeti

DealExtreme - poceni gadgeti

««
9 / 42
»»

Steinkauz ::

Ni čist ista. Večji razmak ima CE
Če bi bil jst carinik bi lepo zavrnu fake CE :))

Slo-One ::

1 VELIKO vprašanje.

Kolikšna je največja dovoljena moč laserja. Ker si želim čimmočnejšega zelenega nabavit in kakšna je verjetnost da gor odprejo in pošlejp nazaj?

LuGi ::

Carinska uprava RS
Carinski urad Ljubljana
Izpostava Pošta Ljubljana
T:(01) 476 7500 H.C.

Poklici in se pozanimaj

Jutri pokličem pa še tu poročam :D.

Sn kr Mariborsko poklical pa je rekel naj pokličem jutri, ker danes ni nekoga tam.

matobeli ::

Živjo! Je iz te strani dejansko zastonj poštnina? ker je kar prelepo da bi bilo res in me vseeno zanima kako je s tem. kako pa je z naročili pod 22EUR, ali moraš vseeno na carino poslati račun ali ne?

KoMar- ::

Dejansko je zastojn poštnina. Če bo paket prišel direkt do tebe domov, potem ne rabiš nič nikamor pošiljat, drugače boš pa moral.

hunter01 ::

matobeli je izjavil:

Živjo! Je iz te strani dejansko zastonj poštnina? ker je kar prelepo da bi bilo res in me vseeno zanima kako je s tem. kako pa je z naročili pod 22EUR, ali moraš vseeno na carino poslati račun ali ne?

Običajno če kupiš tam za do 15€ pa ni nek večji paket, ti ga kr posredujejo naprej. Če je kaj večjega pa okrog 20€, pol te obvestijo, da moraš dostavit račun.

darkolord ::

Običajno če kupiš tam za do 15EUR pa ni nek večji paket, ti ga kr posredujejo naprej.
Ma, znesek ni važen, ker itak ne vejo, kolk je (na carinski deklaraciji piše naključna vrednost v rangu par dolarjev). Bolj je "važna" fizična velikost paketa, čeprav imam občutek, da pri DX v večini primerov vejo, da se jim sploh ne splača ukvarjat s temi pošiljkami, ker je notri poceni crap...

matobeli ::

jeehaaa, ravno rabim par "gadgetov" sem jih mislil že tukaj kupit, pa vidim da je isto kitajsko sranje tam 10x ceneje. finofajn :)

Kron ::

@Slo-One

In kaj si izvedel?
=**=C64=**=

MarkookraM ::

Kam gre ta svet, ko si je ceneje in lažje naročiti nekaj iz kitajske in dati večkrat manj denarja? Edina slaba stran je dostavni rok.

Recimo pred par dnevi sem iskal nosilec za kamero, grem recimo v Big Bang, 15 EUR. Pogledam po raznih "china" straneh in isti nosilec za 3 EUR - zastonj poštnina - možnost plačila s paypal.

T0RN4D0 ::

Mja, pri nas je ogromno trgovin, kjer je prodajalcev približno toliko kot stran, ogromni prostori, pa zadeve kar živijo. Pa mora ravno tako iz firme nekdo poslat, organizirat se mora prevoz, oziroma kar nekaj korakov, pa skladščenje, pozložit po policah, potrebuješ nekoga da strankam svetuje, nekoga na blagajni, pa nekoga da vzdržuje trgovino, pa čistilko, tekoče stroške... Poleg tega da živijo vsi vpleteni, živi še naša potratna državica. 20% DDV, pa še od vseh zaposlenih kakšnih 30%, pa od dobička, pa...

Medtem ko kitajčki dobijo robo več ali manj direktno iz firm, plačaš preko PP, samo sprinta naslov nalepi na kuverto in pošlje po že utečenih poštnih sistemih. Poštar tako ali tako pride vsak dan, letala se tako ali tako furajo, tudi če so napol prazna... Tist kitajček, ki je stvar zapakiral je pa tudi malo manj požrešen kot lastiniki trgovin, ki nekako pričakujejo konkretne donose iz svoje trgovine.

Je pa dejstvo da nekatere trgovine so enostavno predrage za imet. Nizkih cen ne morejo imet, ker pri nas ni dovolj mase, da bi se tolk več kupilo. Z visokimi cenami je pa tako, da pač kupujejo tisti ki nimajo druge možnosti ali pa če nimaš časa čakat nekaj tri tedne, kupiš za trojno ceno in mir.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

V-i-p ::

Zelo podoben, če ne celo enak izdelek sem v Sparu videl za 15 evrov. Tukaj, na DX je pa koliko? Manj kot evro in pol, s dostavo vred. Še danes mi dela bp.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

kmetek ::

ne morete primerjati nek DX, kjer prodajo toliko na dan kot vse trgovine v slo skupaj mesečno ali vsaj tedensko.

No, no...

Ni tolk daleč od resnice. Tale DX pomoje na dan proda ogomne količine robe.

Ene tolk k ena tasrednja Mercatorjeva trgovina.

MeGreat ::

Dealextreme proda najbrž 10-100x več. Najbrž še veliko več, moraš vedeti da prodajajo celemu svetu po res ugodnih cenah

Res pa da tam dvomim da neki managerji zadaj služijo milijone, saj so marže resnično nizke.

Stotisoče nakupov dnevno definitivno nimajo. Nekaj tisoč, od tega večinoma stvari v vrednosti nekaj dolarjev... En hipermarket pri nas obrne precej precej več denarja dnevno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Kater hipermarket pa ima v Sloveniji v povprečju 100 tisoč nakupov dnevno?

Tarzan ::

Glede na to, da jim občasno totalno štekne stran, nimajo tako malo obiskovalcev. Glede na komentarje, ki jih ljudje tam spuščajo-mo, pa večinoma nabavljamo precej redno. Sam sem nabavil že sigurno za 200 EUR robe. Pri nas verjetno bi za to plačal blizu, če ne več kot 1000 EUR. Problem je, ker do prejetja ne veš, kaka je kvaliteta izdelka in seveda ostudno dolg čas pošiljanja. Včasih pošljejo šele po kakem mesecu čakanja. Da ne rečem, kako hitro kak artikel razgrabijo. Prometa imajo ogromno, da ne bo kdo mislil, da ne. Primerjava s katero koli slovensko trgovino ni na mestu. ;)

barakus ::

A lahko kdo priporoči kakšno kul led žepno svetilko za male pare da lepo sveti?

Kater hipermarket pa ima v Sloveniji v povprečju 100 tisoč nakupov dnevno?
No zdej sicer že lezemo malo preveč offopic. Ampak, nakupi na DX v veliki večini le nekaj itemov, medtem ko je "hitra blagajna" v hipermarketih precej manj zasedena kot ostalih 10 - nakupov res ni sto tisoč, so pa kar bolj obsežni (kruh, mleko, jajca pa si že tam)...

Mislim, da vseeno nekateri malo precenjujete DX...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

barakus je izjavil:

A lahko kdo priporoči kakšno kul led žepno svetilko za male pare da lepo sveti?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi...
1 aa baterija, realna moč je nekje pol vata (tok*napetost izmerjeno) ampak je vseeno zelo svetla, težko notri pogledaš in lepo kvalitetno narejena(aluminij). Ima elektroniko za zvišanje napetosti

za 2 usd vsakakor zelo dober nakup

wow, to je pa res zastonj :)

Kaj pa kakšna večja varianta do 15$ npr.? (če se splača?)

LuGi ::

Jst sem si nabavil - http://www.dealextreme.com/details.dx/s...

+1 pack baterij(14500) - http://www.dealextreme.com/details.dx/s...

Še nisem dobil.. =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

pozigalec ::

darkolord je izjavil:

Ene tolk k ena tasrednja Mercatorjeva trgovina.

Zasluzek maksimarketa(zivila) je 20-25k eur/dan.

Tukaj je odlična "primerjava" precej velikega števila svetilk v različnih pogojih.

Je pa še kar nekaj primerjav, npr. tukaj in tukaj (budget svetilke)

lol

P.S. Teh svetilk je toliko različnih, da je nemogoče vse preštudirat, hvala za reviewe, zelo pomagajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: barakus ()

Tody ::

požigalec zaslužek al promet ? Je mejhna razlika :D

Verjetno ni mislu primerjat z merkatorjem ampak s računalniškimi štacunami, k majo podobno robo kot DX.

pozigalec ::

Tody je izjavil:

požigalec zaslužek al promet ? Je mejhna razlika :D

promet :D

Urc ::

Živjo. A bi lahko kdo razložil kaj pomeni Enable BULKRATE prices ob koncu naročila (to doda 1.70 $ ob koncu naročila)? Zanima me tudi, če se zmotiš in daš takoj cancel order, dobiš denar nazaj na paypal v celoti? Mogoče je že kdo imel tak primer? Lp

zcetrt ::

Mah... Meni je za plastic fantastic gadgete fino. Nabavil sem daljinca za računalnik in je super, čeprav zelo plastičen. Za 12 USD vsekakor vredendenarja.

Ampak da bi pa kupoval karkoli, kar bi dajal v usta ali celo na tiča, mi pa ne pride na misel. Materiali in lubrikanti verjetno niso ravno preverjeni. Ali pač? Morda brezvezen pomislek, ampak vse skupaj je lahko kar pošteno ogabno po mojem ;) Ko pomislim na 100 lubriciranih kondomov za 2 evra s poštnino vred... Brrrrr...
4.

Bulkrate je če kupuješ več kosov. Dajo ti tisti pribitek, vendar se cena na kos zniža, v odvisnosti od količine. Če je izdelek npr 2.5$, jih lahko vzameš 5 z bulkrate po 2.2$/kos +1.7, ali pa 10 po 2$/ kos... ipride v poštev, če želiš imet dovolj veliko število enakih izdelkov.

Urc ::

Hvala. Glede refunda... Bom jaz zdaj probal z majhno vrednostjo, če še noben ni ;)

zcetrt: upam, da si pomislu na to, da so tisti za 2 eur na komad (al kolikor koli so že pač pri nas) narejeni nikjer drugje, kot - na kitajskem :)

Na Durexovih piše da so v UK :) Pa vrjetno majo oni vsaj kak quality ček.

MrBrdo ::

Pomoje pa mora DX resnično fajn služit, jaz mislim da majo oni to zastojn poštnino bolj zato, da pridobijo kakšne firme da potem od njih naročajo po recimo 1k komadov. Zdaj če je recimo 200 takih firm in pri vsakem artiklu zaslužjo 10 centov je to $20.000 profita (no še davek). Pa pomoje je še več takih firm ki kupujejo od njih za nadaljno prodajo pa še več komadov nabavijo. Nimam dokaza :-)
MrBrdo

boogie_xlr ::

darkolord je izjavil:

zcetrt: upam, da si pomislu na to, da so tisti za 2 eur na komad (al kolikor koli so že pač pri nas) narejeni nikjer drugje, kot - na kitajskem :)

Če še kdo ni pokapiral, tam imajo po zakonu dovoljeno največ enega otroka.
Tako da lahka kr firmo zaprejo, če niso kvalitetni.

a otroc ?

Kondome kupovat na DX je res malo neumno... sploh njihove fake Durex :D

Uu naročil 30mW laser pa poglejmo kaj se bo zgodilo...

techfreak :) ::

Slo-One je izjavil:

Uu naročil 30mW laser pa poglejmo kaj se bo zgodilo...

In kakšne omejitve imamo pri uvozu laserjev? Do koliko mW je pri nas dovoljeno?

[ecstazy] ::

Do 5mW, se mi zdi.
Ma itak pridejo skoraj vsi v enakem (majhnem) pakiranju, in na paketu vrednost 45HKD (~6USD), tako da verjetno brez problema vzameš tudi kaj močnejšega.

To se mi zdi je tako. Na DX piše da v USA ne pošiljajo nad 5mw, tako da sklepam da mamo mi večjo omejitev.

hunter01 ::

Po moje je bolj to, da itak tolk malokrat pošljejo kaj takega v Slovenijo in ne vejo, če je dovoljeno ali ne. Če so iz USA dobili tam 100 kosov zavrnjenih, so se že naučili, da tam ne smejo pošiljat.

Kolk vem nimamo omejitev, čeprav preverjal nisem. Samo pazite vseeno kaj delate s tem, ker niso igrače.
««
9 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4194 195 196 197 )

Oddelek: Loža
98061778311 (1590) KTr1sk
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4109 110 111 112 )

Oddelek: Kaj kupiti
55571014015 (1544) mtosev
»

Aliexpress dostava (strani: 1 2 )

6516079 (9819) Luka99
»

Pošta mi izgubila 2 paketa :( (strani: 1 2 )

8531926 (25953) darkolord
»

Deal Extreme - zamuja

274116 (3118) borisk

Več podobnih tem