Forum » Loža » DealExtreme - poceni gadgeti
DealExtreme - poceni gadgeti
KoMar- ::
Ni treba nič ugibat, ker smo vse že 100.000x povedali. Znesek, da ni carine in davka, je 22 EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
T0RN4D0 ::
Carine do 150€ ni afaik. Se stroški carinjenja se obračunajo tudi če te samo obdavčijo? Znašajo pa koliko?
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
mare_ ::
Ok, ponovi vajo, ker bi kolega rad naročil za ene 200, 300$ stvari
do 22EUR ni nič
od 22EUR do 150EUR plačaš davek, ki je 20% cene (right?)
nad 150EUR plačaš davek in carino. Koliko je pa carina?
do 22EUR ni nič
od 22EUR do 150EUR plačaš davek, ki je 20% cene (right?)
nad 150EUR plačaš davek in carino. Koliko je pa carina?
OldSkul ::
Jst sm naroču ta tedn, dones sm dobil mail shipped. Upam,da pride zadeva. Je pa samo 22$ vrednosti, tako da ne bo carine in DDV.
mare, s temi ki majo ceno poštnine že v skupni ceni se splača razbit naročilo. Če je v enem kosu je bolj šmorn, maš pa malo morje carinskih stopenj in je najbolje da pokličeš in vprašaš.
MeGreat ::
Zadnje čase dealextreme zelo hitro pošilja, imam 5 paketov po 20EUR in so bili vse zapakirani in na pošti(v hongkongu) v 3 dneh..
Ja, če odvzameš da so trenutno na dopustu. So pa po božiču neki čist nenormalno hitro poslal.
ManDriver ::
Imam občutek, da so na pakiranju res pohitrili zadevo, vendar same pošiljke pa (vsaj pri meni) hodijo več kot en mesec. In to tiste, za katere ni bil opravljen carinski postopek, ostale še dlje.
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?
If all the world is a stage, where is the audience sitting?
darkolord ::
Po mojih izkušnjah so ob običajnem času (ne med novoletnimi prazniki) tiste brez trackinga dostavljene v približno enem mesecu, tiste s trackingom pa v 10 dneh.
MeGreat ::
ja pošiljanje je pa še vedno počasno ;), samo pri pakiranju so se izboljšali. Pomoje zdaj ljudje bolj naročajo in imajo zalogo
LuGi ::
Vcasih dobim robo v 14dneh.. drugic v treh.. zadnje case od oktobra dalje pa traja kar dolgo - en mesec.
Zdejle od srede novembra do srede decembra se jim je zamašilo in na DX in na pošti in povsod. Mislim pa da ma DX sklenjeno tudi nekakšno low priority pogodbo, sodeč po višini poštnine, času pošiljanja in dejstvu da je preprosto premalo avijonov za stlačit še mimogrede pošto gor iz HK...
pa kako 1 mesec. Sej pošiljajo z airmail ane?Ja, ne vem zakaj, ampak na non-tracked airmail pošiljko sem vedno čakal ene 2x več časa. Tudi, ko sta bili isti dan poslali dve pošiljki iz iste trgovine (ena s trackingom, ena brez), je slednja prisla 20 dni kasneje...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Hm, mislim da si rahlo pomešal citiranje z eno drugo temo ;)
il ::
Tudi po mojih izkušnjah traja cca. 2 tedna za "tracked" in 1 mesec za navadno pošiljko. Pa mislim, da je meja nekje 15$, kar pa itak vidiš ko dodajaš stvari v košarico.
Glede carine pa skoraj na vsako pošiljko napišejo "gift" in vrednost 45 HK$, tako, da naši cariniki itak nimajo podatka o vrednosti na ovitku. Če je pošiljka majhna je ne odpirajo ne glede na vrednost (ki itak ni znana), če pa je večja pa so mi celo odprli in zalepili nazaj, ker takrat vrednost res ni presegala 22EUR. Mislim, da naši cariniki DealExtreme kar poznajo in sami na podlagi ID-jev hitro ugotovijo ali je potrebno obračunati še DDV oz. carino.
Glede carine pa skoraj na vsako pošiljko napišejo "gift" in vrednost 45 HK$, tako, da naši cariniki itak nimajo podatka o vrednosti na ovitku. Če je pošiljka majhna je ne odpirajo ne glede na vrednost (ki itak ni znana), če pa je večja pa so mi celo odprli in zalepili nazaj, ker takrat vrednost res ni presegala 22EUR. Mislim, da naši cariniki DealExtreme kar poznajo in sami na podlagi ID-jev hitro ugotovijo ali je potrebno obračunati še DDV oz. carino.
hunter01 ::
Sem pošiljko čakal v decembru en mesec in je bila tracked. Problem pa ni bil v DealExtreme ampak, kot je bilo že omenjeno v pošti, ker enostavno niso mogli tolk stvari zbasat na avijone, kolk se je zdej iz Hong Konga naročevalo.
Iz DX so na pošto dali pošiljko v 2h dneh, poslana je bila pa 20 dni kasneje.
Iz DX so na pošto dali pošiljko v 2h dneh, poslana je bila pa 20 dni kasneje.
OldSkul ::
jap, sem tudi na njihovem forumu prebral, da imajo že od oktobra 30+% povišano količino pošiljk, zato je tudi slabši odzivni čas. Decembra pa sploh. Pa pošta je v odgovoru tudi zapisala, da zaradi krize leti manj letal...
Zdej januarja bi se moglo vse skupaj normalizirat. Drugače pa ni čudno, da je taka gužva. Tam v HK in okolici je veliko firm in tovarn, tako da je obremenitev z airmail pošiljkami zelo velika!
Pa še tole. Od 12 do 20 feb. bo trgovina, pa tudi pošta/carina zaprta zaradi kitajskega novega leta ;)
Zdej januarja bi se moglo vse skupaj normalizirat. Drugače pa ni čudno, da je taka gužva. Tam v HK in okolici je veliko firm in tovarn, tako da je obremenitev z airmail pošiljkami zelo velika!
Pa še tole. Od 12 do 20 feb. bo trgovina, pa tudi pošta/carina zaprta zaradi kitajskega novega leta ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OldSkul ()
djbalty ::
Zdravo! js sm naroču 31.12. pa sm dobu 13.1. Vrednost pošiljke je bila 21€, in ni bilo nobenih dodatnih stroškov. Tako da sem dobil v 14 dneh. Sedaj imam naročene še 2 pošiljke ki pa so malo dražje, naročil sem pa včeraj. Upam da bo kmal ;)
Sportmania ::
Imam en problem...
Dubil sem paket iz DX in sedaj me zanima kako na internetu pogledam kater je kater? Ker na PCP prijavi piše šifra in jaz jo že najdem na gmailu samo v tistem sporočilu ne piše kateri izdelki so zraven kje na strani lahko pogledam order list ali kaj podobnega?
HVALA
Dubil sem paket iz DX in sedaj me zanima kako na internetu pogledam kater je kater? Ker na PCP prijavi piše šifra in jaz jo že najdem na gmailu samo v tistem sporočilu ne piše kateri izdelki so zraven kje na strani lahko pogledam order list ali kaj podobnega?
HVALA
Sprintas vse racune in en bo ze pravi.. razen ce poklices na carinsko in vprasas kaj je v paketu.
Jah pa neda se mi to delat vsakič verjetno je kaka rešitev pri ostalih majo to vse lepo rešeno kle pa niti order lista nimajo al kaj?
Carinska oznacuje pakete po svojih stevilkah - redu. Drugic doplacaj 1.70 usd za tracking stevilko in carinska ti bo to stevilka tudi dodala na obvestilo in bos takoj vedel kaj je notri..
"(optional) add live shipment tracking # to this order ($1.70)"
"(optional) add live shipment tracking # to this order ($1.70)"
Ne sej jz ma številko na PCP prijavi, ki jo lahko povežem z DX. Samo problem je v tem ker DX nima nikjer organiziran, da bi blo naročilo in številka vidna skupaj ampak je mail pa številka not pol pa še posebi mail z artilki pa brez številke!
Jest mam številko samo nevem za kater naročilo je??? Ker ne morm nikjer pogledat na DX ali na mailu?
Jest mam številko samo nevem za kater naročilo je??? Ker ne morm nikjer pogledat na DX ali na mailu?
hamax ::
Za vsako pošiljko dobiš order in tracking id.
Ce vpises order id in svoj email v ta obrazec, ter označiš "Get Invoice", se ti izpiše seznam izdelkov v naročilu.
Ce vpises order id in svoj email v ta obrazec, ter označiš "Get Invoice", se ti izpiše seznam izdelkov v naročilu.
No to sem hotu hvala!!!
Žal ne deluje:
The order or receipt number, and the e-mail address you have provided matched no order in our database.
Ke majo kak mail, da jim pošlem?
Žal ne deluje:
The order or receipt number, and the e-mail address you have provided matched no order in our database.
Ke majo kak mail, da jim pošlem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sportmania ()
Emmm... Kaj pa če čisto enostavno klikneš My Account v meniju in dobiš takoj tabelo, kjer ti izpiše vsa naročila z order in tracking numberji? In potem klikneš order number in dobiš invoice, kjer je seznam artiklov?
KoMar- ::
A sploh imaš račun na DX? Če si izbral "hitro plačilo" prek PayPal, ga še nimaš in si ga moraš naredit... uporabi isti mejl kot za PayPal in se ti bodo pojavila vsa stara naročila in bonus točke
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KoMar- ()
@darklord
ne naslova sta si različna
@komar
seveda imam račun sem že dolgo gor in naročam ampak ponavadi sem le po en paket sedaj pa sem 2 pa je trajalo 1 mesec za oba in zdej nevem, ker je ker sta oba prišla naenkrat
Lepa komar vse dela kot mora to je bil problem ;)
Samo še zmer se skrijejo prot konkurenci res, da majo naaaaaajvečjo zalogo samo stran je pa v ****...
ne naslova sta si različna
@komar
seveda imam račun sem že dolgo gor in naročam ampak ponavadi sem le po en paket sedaj pa sem 2 pa je trajalo 1 mesec za oba in zdej nevem, ker je ker sta oba prišla naenkrat
Lepa komar vse dela kot mora to je bil problem ;)
Samo še zmer se skrijejo prot konkurenci res, da majo naaaaaajvečjo zalogo samo stran je pa v ****...
Stran je čist kul vsa narocila so vidna le support je bedn ker traja predolgo da ti sploh odgovorijo.
Alternativa
http://www.focalprice.com/
http://www.dinodirect.com
Alternativa
http://www.focalprice.com/
http://www.dinodirect.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()
LuGi lahko poveš kako se vidjo naročila pri focal stisneš order list in maš vse kaj pa kle? Moraš vpisvat email pa order nm. al se, da tud kaki order list vidt?
Aja pa stran je v **** še zmer prot focalu že sam design smrdi funcionalnost se pa itak skrije še prot bolhi...
Aja pa stran je v **** še zmer prot focalu že sam design smrdi funcionalnost se pa itak skrije še prot bolhi...
Nardis si account kot na DX in imas vsa narocila izpisana..
Tvoj problem ce nimas accounta in potem isces order
DX:
Date Order # (tracking) Order # (invoice) Status
Focal:
Order No. Total Amount Payment Shipping Shipment Type Order Date Shipping Date Operation
Tvoj problem ce nimas accounta in potem isces order
DX:
Date Order # (tracking) Order # (invoice) Status
Focal:
Order No. Total Amount Payment Shipping Shipment Type Order Date Shipping Date Operation
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()
Sej sem že povedu, da imam account in se loginam in je lepo prazna tabela kljub temu, da sem naroču že kar nekaj!
Je pa možno, ker mam že dolgo acc. da so posodobl stran in tok gnili kot so se men ni ali kaj? Ker tud komar je reku pred časom, da na dx. tega nimajo prav lepo urejenega!
Je pa možno, ker mam že dolgo acc. da so posodobl stran in tok gnili kot so se men ni ali kaj? Ker tud komar je reku pred časom, da na dx. tega nimajo prav lepo urejenega!
Najbolje da se obrnes na support.. enkrat se bodo ze javli =)
Nimam problemov s tem saj mi izpise vsa narocila do sedaj..
Nimam problemov s tem saj mi izpise vsa narocila do sedaj..
Stran je čist kul vsa narocila so vidna le support je bedn ker traja predolgo da ti sploh odgovorijo.Mnja, pr njih je problem, da imajo ogromno gužvo... In kljub temu, da imajo kar nekaj ljudi za support, traja cca. en teden, da pridejo do tvojega support ticketa.
Zdi se mi da ja. Probi pa povej ane.
Men dela vse normalno, mam pa isti mail. Support je pr DX res v riti. Takšne stvari se rešujejo tako, da se pač neha kupovat pri njih. :)
Men dela vse normalno, mam pa isti mail. Support je pr DX res v riti. Takšne stvari se rešujejo tako, da se pač neha kupovat pri njih. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4 … 194 195 196 197 )Oddelek: Loža | 1778397 (1676) | KTr1sk |
! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Kaj kupiti | 1014064 (1593) | mtosev |
» | Aliexpress dostava (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16079 (9819) | Luka99 |
» | Pošta mi izgubila 2 paketa :( (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31929 (25956) | darkolord |
» | Deal Extreme - zamujaOddelek: Loža | 4116 (3118) | borisk |