Forum » Loža » DealExtreme - poceni gadgeti
DealExtreme - poceni gadgeti
Tody ::
1.) DDV plačaš na paket ne ne izdelek. ČE je v paketu samo en izdelek pač plačaš DDV na njega.
2.) Carina je v čisti odvisnosti carinikov, četudi mu pošlješ 100 računov, če se mu zdi da je stvar vredna več bo opalil carino na tako ceno kot se njemu zdi primerno.
2.) Carina je v čisti odvisnosti carinikov, četudi mu pošlješ 100 računov, če se mu zdi da je stvar vredna več bo opalil carino na tako ceno kot se njemu zdi primerno.
NoBody- ::
Naročil 16.1 en paket, 18.1 je bil poslan, včeraj je prispel :) Poslan je bil preko hong kong pošte :)
lp
lp
KoMar- ::
asm ::
Jaz sem naročil 3 pakete 22.1. in še noben paket se ni premaknil iz tam.
Vsaj po tem sodeč http://www.dealextreme.com/accounts/
Vsaj po tem sodeč http://www.dealextreme.com/accounts/
Steinkauz ::
Sam če bi še na večje napisal en folk nebi opazil
NOTICE:DealExtreme will temporarily pause from Feb 1st, 2011 to Feb 7th, 2011 for Chinese Lunar New Year Holiday. Please click here for more detail.
NOTICE:DealExtreme will temporarily pause from Feb 1st, 2011 to Feb 7th, 2011 for Chinese Lunar New Year Holiday. Please click here for more detail.
barakus ::
A DX sprejema reklamacije tudi, če kaj crkne po nekem času?
Svetilka za 13$ je nehala delovati po 2 mesecih, zgleda vse v redu, baterija je polno ampak preprosto ne sveti... Pa uporabil sem jo mogoče 30min vse skupaj...
Svetilka za 13$ je nehala delovati po 2 mesecih, zgleda vse v redu, baterija je polno ampak preprosto ne sveti... Pa uporabil sem jo mogoče 30min vse skupaj...
Steinkauz ::
Ja imaš garancijo. Seveda bo poštnina do kitajske verjetno več kot je svetilka.
Drugač pa sem skor 100% da ti samo stikalo ne dela. Probaj povezat z žico.
Tko je men tale
http://www.dealextreme.com/p/torch-ligh...
In veliko tem glede stikala
http://www.dealextreme.com/forums/Defau...
Men je namreč delala ko mi je padla na tla. Pol sm pa kr orng zabil notr stikalo s šraufncigerjem pa se je sprostilo in zdej spet dela.
Drugač pa sem skor 100% da ti samo stikalo ne dela. Probaj povezat z žico.
Tko je men tale
http://www.dealextreme.com/p/torch-ligh...
In veliko tem glede stikala
Men je namreč delala ko mi je padla na tla. Pol sm pa kr orng zabil notr stikalo s šraufncigerjem pa se je sprostilo in zdej spet dela.
davoryn ::
Pozdravljeni,
Imam en problem in sicer ta, da sem pred kratkim kupil gps na deal extreme (še preden sem sploh začel brati forume)in so mi ga zavrnili na carini. Ker sem prvič opravljal tovrstno on-line kupovanje sem se pač opekel.
22.2 sem odprl dispute ter tam opisal, da izdelek ni skladen in do danes odgovora še ni bilo. Do 16.3 lahko stopnjujem zadevo.
Mi lahko svetujete kaj storiti?
Hvala za odgovor.
Imam en problem in sicer ta, da sem pred kratkim kupil gps na deal extreme (še preden sem sploh začel brati forume)in so mi ga zavrnili na carini. Ker sem prvič opravljal tovrstno on-line kupovanje sem se pač opekel.
22.2 sem odprl dispute ter tam opisal, da izdelek ni skladen in do danes odgovora še ni bilo. Do 16.3 lahko stopnjujem zadevo.
Hvala za odgovor.
Bias ::
A DX sprejema reklamacije tudi, če kaj crkne po nekem času?
Dvomim, da je smotrno pošiljati nazaj in uveljavljati garancijo.
Jaz sem imel podoben primer s malo svetilko približno istega cenovnega razreda, sem jo pač vrgel v predal in si naročil par novih (za manjšo ceno, tam nekje cca. 2-5€) in vse delajo odlično.
Tisto iz predala, se bom pa na en deževni dan lotil in jo mal iz dolgcajta probal zrihtrat.
darkolord ::
Pozdravljeni,A ga bojo poslali nazaj al ga bojo uničili? Če ga pošljejo nazaj, pol ne bo problema in ti bo DX vrnil kupnino.
Hvala za odgovor.
V pismo ni nič izrecno pisalo. Kolikor vem, da brez kupčevega odgovora pošljejo direktno nazaj ali se motim??
kremenko1 ::
Sem imel podoben problem s telefonom in mi je na carini povedala, da moram zahtevek za vračilo pošiljatelju poslati po fax-u, drugače bodo sami poslali nazaj, ko se nabere več stvari, kar pa lahko traja.Pokliči na carino in se pozanimaj.
Prej sem klical na carino in so povedali, da se vsi izdelki, ki se ne smatrajo kot ponaredki, odpošljejo nazaj.
22.2 sem že odprl dispute. Potem pa mi piše sledeče: ''You can escalate this dispute to a claim any time between 1/31/2011 02:38 PST and 3/14/2011 03:39 PDT.''
Odgovora od DX še na PayPalu nisem dobil (naši dečki na carini so rekli, da odpošljejo paket pa 15. dneh od prejetega pisma, ki sem ga dobil prejšnji teden). Torej pomeni, da moram stisniti escelate dispute?
Please help:)
22.2 sem že odprl dispute. Potem pa mi piše sledeče: ''You can escalate this dispute to a claim any time between 1/31/2011 02:38 PST and 3/14/2011 03:39 PDT.''
Odgovora od DX še na PayPalu nisem dobil (naši dečki na carini so rekli, da odpošljejo paket pa 15. dneh od prejetega pisma, ki sem ga dobil prejšnji teden). Torej pomeni, da moram stisniti escelate dispute?
Please help:)
Vem, zajebal sem. Najprej bi moral kontaktirat prodajalca, ampak glede na to, da dolgo rabijo da odpišejo sem pač odprl dispute in zdaj čakam da naši to nazaj pošljejo. Kaj se da kakorkoli podaljšat da dispute?
Glede tega dispute bojo itak skoraj zagotovo v vsakem primeru odločili DX v prid - kar se tiče Paypala so oni svoj dolg (da ti pošljejo artikel) izpolnili.
hunter01 ::
Meni se pa zdi, da je dispute popolnoma na mestu. On izdelka ni dobil in je zato neumno da zanj plača.
Z odprtjem disputa itak nisi naredil nič, kot to, da si podaljšal čas za razrešitev problema. Vseeno pa čim prej kontaktiraj DX pa boš videl kaj bo.
Escalate naj ti bo zadnji izhod v sili, tik preden bo dispute potekel.
Z odprtjem disputa itak nisi naredil nič, kot to, da si podaljšal čas za razrešitev problema. Vseeno pa čim prej kontaktiraj DX pa boš videl kaj bo.
Escalate naj ti bo zadnji izhod v sili, tik preden bo dispute potekel.
On izdelka ni dobil in je zato neumno da zanj plača.Ampak ga ni dobil po svoji krivdi (sicer takrat morda tega še ni vedel).
Vseeno pa čim prej kontaktiraj DX pa boš videl kaj bo.Če me spomin ne vara, dokler je dispute odprt, ni dovoljena nikakršna komunikacija s prodajalcem.
Pač pri DX z dispute ne dosežeš ničesar, se pa na koncu prej ali slej rešijo vse težave. Zna pa trajati, kar je pa cena kupovanja tako poceni robe...
Res je, pri odprtju dispute ne moreš kontaktirati s prodajalcem. Kaj mislita, je najbolje če zaprem dispute pa potem kontaktiram DX? Ali počakam do naslednjega tedna - do izteka roka dispute ter potem dam escelate dispute?
Hvala za odg.,
Hvala za odg.,
Meni se pa zdi, da je dispute popolnoma na mestu. On izdelka ni dobil in je zato neumno da zanj plača.
Ne bo držalo. Uvozne dajatve in omejitve so odgovornost kupca, ne prodajalca. Odpirat dispute ni pošteno, sploh ker se o GPSih in FM oddajnikih dosti piše po slovenskih forumih, da jih ne spustijo skozi brez CE.
Hej,
Sem klical na carino in so mi rekli naj jim pošljem zahtevo da odpošljejo nazaj na Kitajsko. Torej, poslal sem zahtevo. Še štiri dni imam do zaprtja dispute. Kaj, če bi kar naredil escalate dispute ali rajši zaključim zadevo pa kontaktiram DX kot predlagaš ti, Komar? Katera varianta je bolj ziher, da dobim denar nazaj?
Hvala za odg
Sem klical na carino in so mi rekli naj jim pošljem zahtevo da odpošljejo nazaj na Kitajsko. Torej, poslal sem zahtevo. Še štiri dni imam do zaprtja dispute. Kaj, če bi kar naredil escalate dispute ali rajši zaključim zadevo pa kontaktiram DX kot predlagaš ti, Komar? Katera varianta je bolj ziher, da dobim denar nazaj?
Hvala za odg
Zgodovina sprememb…
- spremenil: davoryn ()
Tarzan ::
Z reklamacijo imam super izkušnjo. Se mi je pri transportu en artikel za nekaj manj kot 10 USD potolkel tako, da je bil en del pritisnjen in zataknjen, ter zaradi tega nedelujoč. Poslal sem jim sliko škatle, ki je bila totalka in sliko zjebanega artikla, ki roko na srce niti ni izgledal ne vem kako poškodovan, in sem po kakem tednu in pol dobil odgovor, če želim, da mi pošljejo nov enak izdelek. Sem se strinjal in so mi javili še, da mi ni potrebno vračati in pošiljati ničesar.
Thumbs up, čeprav se človek kar načaka. Tako na dostavo, kot tudi na kak odgovor glede RMA.
Thumbs up, čeprav se človek kar načaka. Tako na dostavo, kot tudi na kak odgovor glede RMA.
Jp, so korektni in grejo tudi prek meje dolžnosti za zadovoljstvo kupca. Seveda se pa ne sme tega zlorabljat.
Denar ti bojo povrnili, ko bodo dobili vrnjene izdelke in boš ti odprl ticket na supportu. Nič prej, ne glede na dispute.
|ViPeR| ::
@davoryn:
Sem imel povsem enak problem, kot ti pred dvemi leti.
Sem naročil GPS na DX, na carini so zavrnili zaradi manjkajoče CE oznake, DX pa ni imel potrdila. Zahteval sem da se GPS pošlje nazaj v HK, ko so ga oni dobil nazaj sem dobil store credit v polni vrednosti na DX.
So pa na DXu zelo počasi kar se odgovarjanja tiče.
Upam da ti uspe uredit.
Sem imel povsem enak problem, kot ti pred dvemi leti.
Sem naročil GPS na DX, na carini so zavrnili zaradi manjkajoče CE oznake, DX pa ni imel potrdila. Zahteval sem da se GPS pošlje nazaj v HK, ko so ga oni dobil nazaj sem dobil store credit v polni vrednosti na DX.
So pa na DXu zelo počasi kar se odgovarjanja tiče.
Upam da ti uspe uredit.
Time is the best teacher; Unfortunately it kills all its students.
Sej je že blo večkrat omenjeno, pa ne škodi, če še enkrat...
DX ni za tiste, ki bi radi vse imeli TAKOJ, ampak za tiste, ki se jim ne mudi in jim ni problem na en izdelek čakati tudi par mesecev. Sicer je za nekatere slovenske razvajence to težko razumljivo, samo če nekaj iz Kitajske dobiš za 10x nižjo ceno kot iz Maribora, res ne moreš pričakovati enakega nivoja storitve.
DX ni za tiste, ki bi radi vse imeli TAKOJ, ampak za tiste, ki se jim ne mudi in jim ni problem na en izdelek čakati tudi par mesecev. Sicer je za nekatere slovenske razvajence to težko razumljivo, samo če nekaj iz Kitajske dobiš za 10x nižjo ceno kot iz Maribora, res ne moreš pričakovati enakega nivoja storitve.
Lepo napisano. Treba je računat na počasno dostavo in da na ticket odgovarjajo počasi, ker imajo res veliko naročil. Ampak meni so do zdaj še vse uredili.
Dr_M ::
V enem letu sem ze kar nekaj stvari nabavil in ponavadi traja 6-10 tednov.
Res se kar nacakas. Se pa marsikatero stvar pri nas da dobit za enako ceno, samo malo bolj moras pogledat.
Skoda je pa zaradi elektronike, ker nimajo CE oznake. Sem pa ze opazil na DX forumu, da imajo te GPS naprave po spaniji in portugalski. Nevem kako je njim uspelo to spraviti cez. Za nas je edina varijanta, ce koga poznas na hrvaskem in on to naroci.
Res se kar nacakas. Se pa marsikatero stvar pri nas da dobit za enako ceno, samo malo bolj moras pogledat.
Skoda je pa zaradi elektronike, ker nimajo CE oznake. Sem pa ze opazil na DX forumu, da imajo te GPS naprave po spaniji in portugalski. Nevem kako je njim uspelo to spraviti cez. Za nas je edina varijanta, ce koga poznas na hrvaskem in on to naroci.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Hvala vsem za podana mnenja. Sem odprl ticket in čakam ter upam, da bom nekoč dobil denar nazaj. To me še zanima: Kaj poštnino DX zaračuna ali povrne celotno kupnino?
Lp
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: davoryn ()
Hvala za pomoč darakord, Komar.
Ob vsem tem pompu glede CE se sploh sprašujem, kaj lahko naročim pri DX. Telefoni, gps-i, mini laptopi, laserji... še kaj lahko odmislim? Sem pa gledal nek e-book in opazil, da ima na napravi oznako CE. gre za nategancijo (China export) ali je res 'neoporečna' ?
Lp
Ob vsem tem pompu glede CE se sploh sprašujem, kaj lahko naročim pri DX. Telefoni, gps-i, mini laptopi, laserji... še kaj lahko odmislim? Sem pa gledal nek e-book in opazil, da ima na napravi oznako CE. gre za nategancijo (China export) ali je res 'neoporečna' ?
Lp
opeter ::
To je vse odvisno od carinika, ki bo obravnaval tvoj paket. S kakšno nogo je vstal tisto jutro itn.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Komplicirajo pri večjih napravah in telefonih, GPS-ih ter raznih motilcih in oddajnikih. Ostale manjše zadeve (kot so npr. laserji) gredo ponavadi skozi.
Glede CE, ponavadi se jim ne da toliko ukvarjati s tem, da bi za vsako stvar posebej preverjali, če je oznaka res "taprava".
Glede CE, ponavadi se jim ne da toliko ukvarjati s tem, da bi za vsako stvar posebej preverjali, če je oznaka res "taprava".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4 … 194 195 196 197 )Oddelek: Loža | 1787826 (1719) | milifina |
! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 109 110 111 112 )Oddelek: Kaj kupiti | 1017388 (1672) | kixs |
» | Aliexpress dostava (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16129 (9869) | Luka99 |
» | Pošta mi izgubila 2 paketa :( (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32009 (26036) | darkolord |
» | Deal Extreme - zamujaOddelek: Loža | 4131 (3133) | borisk |