» »

Bela, zelena in modra soba

Bela, zelena in modra soba

««
49 / 87
»»

Thomas ::

Mislim da se večina kritikov tukaj strinja, da je rezultatu možno reči "ista" oseba ali dovolj dobra kopija da jo lahko smatramo kot isto.

Oseba je "ista", kakor izvoliš praviti, če in samo če, je to "isti" rezultat procesa na snovi. Bitnih stringov dolžine 1000 je več kot atomov v Vesolju. A mnoge mašine ven dajejo iste, čeprav so ene celo na drugih procesorjih in povsem drugega dizajna.

Različni kosi snovi (stroji! vsak kos snovi in energije je v bistvu stroj!) lahko dajejo parcialno enake outpute. Tisti kosi outputa ki so enaki, so isti output, v tvojem jeziku.

In ja, "samo" to smo. Emocija ene sorte. Senzacija mentalnega okolja, magari različnega, magari enakega.

jype ::

Thomas> Metamorfoza mau več ali mau manj. Kakšne pojmovne nalepke ti obešaš na budilke, nima veze. Je samo kos snovi v tranziciji, pa ga ti kliči kakorkoli.

Ditto za zavest. Dejstvo je, da identiteta, ki jo definira zgolj in izključno _proces_, obstaja, če je subjektivna kategorija ali pa ne, pa seveda ne igra nobene vloge.

ABX> Da te 100% dobimo nazaj potrebujemo še vse izkušnje ki so te definirale, če pa že ne vse vsaj en lep del.

Ampak to se da shranit in potem tudi restavrirat. Vse skupaj je samo ustrezno povezana mreža sinaps.

Thomas> A mnoge mašine ven dajejo iste

_Enake_! Niso niti v istem pomnilniku, kaj šele na istem naslovu!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

ABX ::

ABX> Da te 100% dobimo nazaj potrebujemo še vse izkušnje ki so te definirale, če pa že ne vse vsaj en lep del.

Ampak to se da shranit in potem tudi restavrirat. Vse skupaj je samo ustrezno povezana mreža sinaps.

En dan sigurno, danes dvomim.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Itak se ves čas pogovarjamo o teoriji, s prakso to nima veze.

Ja, danes ga ne moremo niti shraniti dovolj dobro, da bi ga enkrat lahko restavrirali.

Okapi ::

praviš, da se moja prvoosebna senzacija downhill smuka ne more ponoviti
Skratka, ti si prepričan, da sem jaz tvoja koinkarnacija, ker sem enkrat prdnil točno tako, kot si nekoč tudi ti, jype pa je tvoja koinkarnacija, ker je enkrat videl točno tako modro nebo, kot si ga enkrat tudi ti videl.

Jaz ne trdim, da ni mogoče dvakrat enako prdnit, ampak da to še zdaleč ni dovolj.

O.

Lahko te oživimo nazaj, vendar na ta način dobimo samo Thomas otroka

Levo, ne desno nogo dam proč in bi rajš tako, brez vraščenega nohta. Plus imam še ene 1000 do 10000 pripomb, kaj vse še lahko zamenjate in vas prosim da zamenjate.

Pa bom jaz, bom tak da bom isto pisal na tale forum. Enako. Ker vse te moje famozne izkušnje in vsa moja silna modrost, so (mau wikl wakl, kot je v biologiji pač navada) zakodirane v moj mozek. Kos mesa, snovi.

Ponovljiv sem takle kot zdaj, za vse praktične namene enak. Ne pa povsem enak v fizikalnem smislu, ampak kaj me briga to. Sem odvrgel kot vroč krompir že milijarde konfiguracij, vsako sekundo jih bilijone, pravzaprav. So what?

Vsa moja silna modrost in vsa moja strašna inteligenca gresta zlahka v storage živali ki jo pilotiram, se mi zdi da jo pilotiram, no.

I am no big deal.

Saladin ::

A mnoge mašine ven dajejo iste, čeprav so ene celo na drugih procesorjih in povsem drugega dizajna.

Ne moreš aktivno človeško zavest enačit zgolj z računskim procesiranjem.

Ah, better not go there...
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Skratka, ti si prepričan, da sem jaz tvoja koinkarnacija, ker sem enkrat prdnil točno tako, kot si nekoč tudi ti, jype pa je tvoja koinkarnacija, ker je enkrat videl točno tako modro nebo, kot si ga enkrat tudi ti videl.

To, o čemer se pogovarjamo, je senzacija samega sebe. Ta deluje bohvekako, nek autorekurzivni proces al kaj, vendar skrajno verjetno kar pri vseh enako. Tako kot pri vseh enako deluje senzacija sinjine ali toplote.

Ne zaradi enake senzacije sinjine, pač pa zaradi tega skoraj gotovo enake senzacije jaza.

Imamo pač enake mehanize, narava ni delala za vsakega svojega mehanizma, ne bit naven!

Ne moreš aktivno človeško zavest enačit zgolj z računskim procesiranjem.

Ja, s čem pa drugim? To je en tak computing, ki se izvaja, ko notranje čutilo za misli in emocije gleda okol sebe.

Computing kot vedno.

gani-med ::

Moj dvojnik bi čisto mogoče lahko doživljal svet enako, kot ga jaz, vendar tega sam žal ne bom mogel preveriti, ker kljub velikim podobnostim sta to še vedno dva ločena subjekta.

Mojih kopij lahko naredijo nešteto ali pa nobene.
Lahko so že obstajale ali obstajajo ali pa bodo šele obstajale ali pa nikoli.

Na moje sedanje subjektivno doživljanje to itak nima nobenega vpliva.
CO2 is the elixir of life.

Pa tud emocije in misli so en podoben pofl. To dela verjetno zelo podobno in je izomorfno nekemu computingu.

Da pa fizikalna mašina spodaj tačas wikl wakl prebrača v vidu entropije trilijonkrat večje količine bitov na sekundo, sem vam pa že tudi govoril.

Tako kot prekleta kišta ki v tej vročini greje in tudi prebrača ene silne bite v vidu entropije, kar naredi so pa mršavi biti pikslnov na ekranu.

Mamo po drugi strani hude rezerve. Hude! 10^15 ali večkratne, se že veselim!

dzinks63 ::

postopen teleport ali upload
(ne eno leto dolg, kot je nekdo rekel - ampak z hitro, kontinuirano zamenjavo atomov brez izgube in spremembe zavesti)
smatram za dovolj dober način preživetja "jaza" po smrti ali odstranitvi prvotnega biološkega telesa.

Če boš prekopiral samo taglavne dele za vspostavljanje zavesti in spomina v drugo telo (po možnosti mlajše in zdravo) boš najbrž še dolgo živel, vendar se boš tudi kmalu zavedel, da nisi v svojem bivšem originalnem telesu, mogoče pa ti bo to novo telo celo všeč, če pa se kompletno prokopiraš fizično in psihično pred smrtjo, boš pa najbrž prav tako kmalu umrl, kot bi sicer, saj si prekopiral tudi vse bolezni in tegobe zraven. Če bi kopiral mrtveca, bo pa kopija prav tako mrtva, in oživljati mrtvo kopijo namesto originala, pa nima smisla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dzinks63 ()

Tele "napredne" mašine bi jaz poskušal nekako povezati s svojim živčevjem.
Če te povezave ni, je za mene isto, kot zdaj, ko gledam na leptopa, saj ne rečem, da ni koristen, samo to ni to ...

Lahko te oživimo nazaj, vendar na ta način dobimo samo Thomas otroka

Levo, ne desno nogo dam proč in bi rajš tako, brez vraščenega nohta. Plus imam še ene 1000 do 10000 pripomb, kaj vse še lahko zamenjate in vas prosim da zamenjate.

Pa bom jaz, bom tak da bom isto pisal na tale forum. Enako. Ker vse te moje famozne izkušnje in vsa moja silna modrost, so (mau wikl wakl, kot je v biologiji pač navada) zakodirane v moj mozek. Kos mesa, snovi.

Ponovljiv sem takle kot zdaj, za vse praktične namene enak. Ne pa povsem enak v fizikalnem smislu, ampak kaj me briga to. Sem odvrgel kot vroč krompir že milijarde konfiguracij, vsako sekundo jih bilijone, pravzaprav. So what?

Ne nič od tega ne boš, zbudil se boš kot otrok in ne boš imel pojma kaj si prej želel. Tako boš bil samo en novi poba, z novimi idejami, te želje ki pa imaš danes bojo izginile za vedno. Na forumu pa boš pisal, če ti bo to nova družba omogočala.

Vsa moja silna modrost in vsa moja strašna inteligenca gresta zlahka v storage živali ki jo pilotiram, se mi zdi da jo pilotiram, no.

Ta del ne razumem.

Moj dvojnik bi čisto mogoče lahko doživljal svet enako, kot ga jaz, vendar tega sam žal ne bom mogel preveriti, ker kljub velikim podobnostim sta to še vedno dva ločena subjekta.

A ti figo posekam?

Seveda ne boš mogel preveriti. Kot ne moreš preveriti niti "zase" leto nazaj. So what, če ne moreš preveriti?

Tudi beli vojščak ne more preveriti, kako je črnemu, ki ga je v koleno zadela njegova pištola. A ker je TEBE hipotetični hudobni genij naslajsal na oba bojevnika, boš TI do dna spil vse grenke kupe, ki jih bosta drug drugemu nalila!

Čeprav "nimata načina da preverita, kako je drugemu".

Štekaš?

mogoče pa ti bo to novo telo celo všeč, če pa se kompletno prokopiraš fizično in psihično pred smrtjo, boš pa najbrž prav tako kmalu umrl, kot bi sicer, saj si prekopiral tudi vse bolezni in tegobe zraven.

Kaj misliš, da mi brani, poleg komande Copy, uporabiti še Edit?

Kva te mede, da tako misliš? Sej drugače si pa racionalist.

zbudil se boš kot otrok in ne boš imel pojma kaj si prej želel.

Za kva pa to? A misliš da dedota kot sem jaz, res ni mogoče narest iz prsti? Da mora res iz otroka gor zrast in "z družbo interaktirat"?

Ni treba. Arbitrarno konstrukcijo lahko zbildaš, samo če nisi seronja kot smo mi, ki nimamo adekvatne tehnologije. Naj te ne zavede preveč trenutno stanje techa. To bomo že uredili, ali pa če ne bomo. Da sigurno se.

Zase pred enim letom sem preverjal pred enim letom, za zdajšnjega sebe pa zdaj.
Lahko bi rekel, da sem nenehno v s "syncu" sam s sabo.

Za mojega dvojnika pa enakih občutkov ne bom mogel peveriti nikoli, ne včeraj, ne pred desetimi leti ne kdajkoli v prihodnosti.
Ti dve čeprav podobni a vseeno ločeni zavesti ne bosta nikoli v tistem syncu, v kakršnem je vsak nenehno sam s sabo.

zbudil se boš kot otrok in ne boš imel pojma kaj si prej želel.

Za kva pa to? A misliš da dedota kot sem jaz, res ni mogoče narest iz prsti? Da mora res iz otroka gor zrast in "z družbo interaktirat"?

Ni treba. Arbitrarno konstrukcijo lahko zbildaš, samo če nisi seronja kot smo mi, ki nimamo adekvatne tehnologije. Naj te ne zavede preveč trenutno stanje techa. To bomo že uredili, ali pa če ne bomo. Da sigurno se.

Ah, če govoriš o prihodnosti, potem se strinjam z tabo.

Samo potem ne vidim smisla v rojevanju, se pač nastaviš na tista leta ki ti paše. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Morda še najpomembnejše spoznanje pa je,
da ko bo na voljo tehnologija, ki omogočen dovolj dobro biološko kopijo,
da bo takrat na voljo tudi že dovolj dovršen Upload, kjer bo vsak posameznik imel na voljo dovolj svojih resursov za popolno kontrolo nad sabo in nad svojim malim, "privatnim" vesoljem (četudi simuliranim).

Z to biologijo (oz. tehnologijo) je enostavno preveč neznank in nevarnosti nepovratne izgube "jaza", da bi se dolgo zanašali na njo. To je kvečjemu začasen pripomoček preživetja maksimalnega dela tebe, če ne že tebe v celoti, do pravega Uploada.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saladin ()

Double_J ::

Jah tistim, ki ne štekajo bomo en kabl vštekali v glavo, drug drugemu.

Potem pa bo tudi posamezna instanca čutila, da je na dveh mestih in ji bo vse jasno.
Dve šivanki...

Do takrat pa je pomembna prehrana, telovadba in čim manj stresa.

Double_J>>Potem pa bo tudi posamezna instanca čutila, da je na dveh mestih in ji bo vse jasno.

Kaj ti si na dveh mestih?
Kje vse pa se trenutno nahajaš?
Kolikšna je razdalja med instancama?

Za sebe lahko zatrdim, da nisem na dveh mestih.
(To bi šele bil hec :D )

Potem pa bo tudi posamezna instanca čutila, da je na dveh mestih in ji bo vse jasno.

V Ghost In The Shell 3 - Solid State Society je ta pojem prisoten.

Double_J vam s kablom hoče povedati naslednje. Da kakor ponovna vzpostavitev prekinjene zveze med možganskima poloblama razblini mit o ločenih zavestih v eni glavi, bi kabel med glavama hitro razblinil mit o ločenih zavestih v več glavah.

Se povsem strinjam z njim.

Ja, pa se oba motita.

To si rekel ti, kar je indic da imava prav. Zakaj? ker več kot pol zgrešiš.

Še vedno sem skeptičen,
ampak zadeva postane bolj sprejemljiva, če se ob trenutku stvaritve dolgotrajne kopije postaviš v vlogo kopije in ne več v vlogo originalne aktualno delujoče instance.

Recimo če ti rata perfekten Upload (recimo tvoja kopirana zavest v simuliranem spancu) da se, medtem ko ti biološko telo laufa naokoli, popolnoma zavedaš, da je to biološko telo in izkušnje v njem le neke vrste realizirane sanje, eden možnih razvojev dogodkov, ena možna evolucija sebe (ki bo ščasoma umrla).
Torej da ne smatraš sebe kot umrljivo telo - ampak da smatraš sebe kot uploadano, "nesmrtno" zavest ki spi na varnem mestu in sanja en zelo realen sen v nekem materializiranem biološkem telesu.

To bi znalo delovati - še vedno pa obstaja vprašanje preverljivosti, če je Upload res 100% uspel (torej da nisi umrl že pri Uploadu - če do tam vse štima, si lahko privoščiš egzibicije z materializiranimi telesi, v katerih tečejo kopije tvoje zavesti).

Ja, zavesti v dveh ločenih možganskih poloblah ni mit, ampak, tako kot pove že ime - so dejansko ločene, dokler jih nekako ne združiš, magari s kablom (Corpus Callosum je en tak kabel).

Brez kabla pa - no way.
Telepatija je žal le plod domišljije.

gani-med> Ja, zavesti v dveh ločenih možganskih poloblah ni mit, ampak, tako kot pove že ime - so dejansko ločene, dokler jih nekako ne združiš, magari s kablom (Corpus Callosum je en tak kabel).

Tako je. Šele s kablom postaneta zavesti ena sama zavest (po obilnem handshakingu).

Hmmm...
Da nadaljujem:

Recimo da je možen perfekten Upload in da še čakamo primerno simulacijo, v kateri bi se splačalo živeti izključno v virtualnem svetu.

In recimo da ni možen zgolj Upload ter kopija zavesti v njej, temveč tudi neprekinjen Uplink med zavestjo biološkega telesa in uploadane zavesti (povezava gre v eno smer - vsa izkustva biološkega telesa se prenesejo in shranijo v uploadano verzijo - ena tak nonstop avtomatski RAID-1 zavesti - oz simuliran backup)

In predpostavimo, da je po smrti biološkega telesa možno rekreirat novo telo (informacije o tem telesu smo imeli ob prvotnem uploadu) ter vanjo skopirat uploadano zavest z vsemi dodatnimi spomini. In ko to novo telo spet pridobiva nove spomine in izkušnje, se ti zopet avtomatsko shranjujejo v vse bolj razširjeno uploadano verzijo.

Seveda, podvariant z mnogimi telesi in substrati je ogromno, ampak to bi bil en način zagotovitve fizične nesmrtnosti. Ko ti telo umre, lahko narediš novo z VSEMI spomini, ki jih je imelo prejšnje telo + vsemi spomini iz prejšnjih teles in prvotnega Uploada.

To bi bile ena taka mehanska reinkarnacija, kjer je uploadana, vedno shranjena in vedno updajtana zavest sinonim za dušo, telo ki deli t zavest pa reinkarnirano telo.

S tem bi bil zadovoljen, ampak zgolj simulirana varianta tega je precej enostavnejša in manj potratna.

zavesti v dveh ločenih možganskih poloblah ni mit, ampak, tako kot pove že ime - so dejansko ločene,
To ne drži povsem. Obe polobli imata iste spomine in tudi sprotno dogajanje obe zaznavata bolj ali manj enako (razen v laboratorijskih pogojih, ko ločijo impute za desno in levo poloblo). Obe zavesti vesta, da sta Franci Novak, rojen leta x v kraju y. Enako se spomnita tudi stvari po ločitvi polobel.

Tako da ločeni so v resnici le določeni vidiki ene in iste zavesti (ali osebnosti, da se ne bomo sedaj haklali okoli izrazov), kar daje v določenih primerih na zunaj videz dveh zavesti.

O.

Ne, ne. Tisti z ločenima poloblama razvijejo MPD in se celo bojujejo med sabo. Si podtikajo pasti v obliki rajsnedlnov na stolu, da se "tadrug" usede nanje in še kaj hujšega. Ne vedno, ampak dovolj često.

Isto, kot si ljudje v divjini delamo drug drugemu.

Okapi> Tako da ločeni so v resnici le določeni vidiki ene in iste zavesti

Nimata enakih čustev. Na isto reč lahko različno reagirata.

Nimata enakih čustev. Na isto reč lahko različno reagirata.
Za boljše razumevanje sem poboldal in dodal opombe.

... ločeni so v resnici le določeni vidiki (na primer čustva) ene in iste zavesti (ali osebnosti, da se ne bomo sedaj haklali okoli izrazov), kar daje v določenih primerih na zunaj videz (na primer reakcijo na dražljaj) dveh zavesti .

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Hmmm...
Da nadaljujem:

Recimo da je možen perfekten Upload in da še čakamo primerno simulacijo, v kateri bi se splačalo živeti izključno v virtualnem svetu.

In recimo da ni možen zgolj Upload ter kopija zavesti v njej, temveč tudi neprekinjen Uplink med zavestjo biološkega telesa in uploadane zavesti (povezava gre v eno smer - vsa izkustva biološkega telesa se prenesejo in shranijo v uploadano verzijo - ena tak nonstop avtomatski RAID-1 zavesti - oz simuliran backup)

In predpostavimo, da je po smrti biološkega telesa možno rekreirat novo telo (informacije o tem telesu smo imeli ob prvotnem uploadu) ter vanjo skopirat uploadano zavest z vsemi dodatnimi spomini. In ko to novo telo spet pridobiva nove spomine in izkušnje, se ti zopet avtomatsko shranjujejo v vse bolj razširjeno uploadano verzijo.

Seveda, podvariant z mnogimi telesi in substrati je ogromno, ampak to bi bil en način zagotovitve fizične nesmrtnosti. Ko ti telo umre, lahko narediš novo z VSEMI spomini, ki jih je imelo prejšnje telo + vsemi spomini iz prejšnjih teles in prvotnega Uploada.

To bi bile ena taka mehanska reinkarnacija, kjer je uploadana, vedno shranjena in vedno updajtana zavest sinonim za dušo, telo ki deli t zavest pa reinkarnirano telo.

S tem bi bil zadovoljen, ampak zgolj simulirana varianta tega je precej enostavnejša in manj potratna.

Nič ne bo prišlo naenkrat, niti upload. Postopoma bomo vedno bolj priklopljeni na Internet. Za zdaj imamo telefone ki nam vodijo sinhronizacijo. Gmail in Google apps so en primer aplikacije ki se izvaja na netu, ti pa dostopaš do njih ne glede na napravo. Lokalna kopija pa je urejena z sinhronizacijo v kolikor se prekine povezava. Jutri nas čakajo manjše naprave, dokler ne bomo dobili čip pod kožo. Tipkovnico pa upam da bomo v kratkem zamenjali z direktno povezavo na živčni sistem. Računalniki pa nas že danes slovnično popravljajo pri komunikaciji.

Zgodovina sprememb…

innerspace ::

S.>...dovolj dovršen Upload, kjer bo vsak posameznik imel na voljo dovolj svojih resursov za popolno kontrolo nad sabo in nad svojim malim, "privatnim" vesoljem (četudi simuliranim).

Viva el Ego! Poraja se mi vprasanje smiselnosti takega obstoja, ce se gre le za pleasure... Simulacija ti doda popolno iluzijo, prakticno popolno izolacijo.
Viva el Ego:)

Saladin, moram pa rect(po prebranem) da sem prisel do podobnih moznosti glede 100%uploada in generiranja novih teles za postopen upgrade, nesmrtni razvoj.
Me pa zanima kako si predstavljas upload(recimo staticen-le "slika" procesov, ali kot dinamicen proces, po moznosti evolviran) ki bi ga prenesli na konstruirano telo?

Pri tem se mi poraja dvom glede nacina procesiranja med "bivanjem v protokolu"...ali bi sploh imelo smisel se "vracat v staro telo"?
Namrec glede na zmoznosti zevolviranega procesa bi bilo potrebno(nujno) prilagodit novo telo na nove funkcije. Kaj se recimo zgodi, ko mnogo uploadanih sentienc doseze evolucijski prag?
Sledi serijska proizvodnja?

S.>...dovolj dovršen Upload, kjer bo vsak posameznik imel na voljo dovolj svojih resursov za popolno kontrolo nad sabo in nad svojim malim, "privatnim" vesoljem (četudi simuliranim).

Viva el Ego! Poraja se mi vprasanje smiselnosti takega obstoja, ce se gre le za pleasure... Simulacija ti doda popolno iluzijo, prakticno popolno izolacijo.
Viva el Ego:)

To je popolnoma normalna človeška želja. Če gledaš današnje virtualne svete, vsak hoče bit heroj in rešit svet. Najbolj uspešne igre so tiste ki poudarijo single-player z občasnimi skupinskimi raidi.

Zgodovina sprememb…

To je popolnoma normalna človeška želja. Če gledaš današnje virtualne svete, vsak hoče bit heroj in rešit svet. Najbolj uspešne igre so tiste ki podarijo single-player z občasnimi skupinskimi raidi.

Sej pravim da je ego zadaj.
----offtopic
Mislim da je za tak nacin razmisljanja v veliki meri kriva medijska nategancija, vkljucno z vsemi filmi, igricami in nevem se cim zraven. Tudi internet doda svoje. Pac smo se ujeli v tako zanko in zdej si izmisljamo vse mozne nacine za si polepsat "s(r)anje", namesto da bi se nasel kak junak(zanimivo, ne) ki bi pokazal proti svetlobi ven iz te luknje.
Junak je fikcija, tako kot je ego.
----.
Tako da o normalnosti je tezko govorit. Norma(-lnost) je konstrukt za polepsat povprecnost.

To je popolnoma normalna človeška želja. Če gledaš današnje virtualne svete, vsak hoče bit heroj in rešit svet. Najbolj uspešne igre so tiste ki podarijo single-player z občasnimi skupinskimi raidi.

Sej pravim da je ego zadaj.
----offtopic
Mislim da je za tak nacin razmisljanja v veliki meri kriva medijska nategancija, vkljucno z vsemi filmi, igricami in nevem se cim zraven. Tudi internet doda svoje. Pac smo se ujeli v tako zanko in zdej si izmisljamo vse mozne nacine za si polepsat "s(r)anje", namesto da bi se nasel kak junak(zanimivo, ne) ki bi pokazal proti svetlobi ven iz te luknje.
Junak je fikcija, tako kot je ego.
----.
Tako da o normalnosti je tezko govorit. Norma(-lnost) je konstrukt za polepsat povprecnost.

Ma jaz ne vidim nič napačnega v tem, osebno mi paše moj mir, tako kot mi paše občasno druženje.

Zdaj si malo "pljuval" čez to našo veselje. V čemu ti vidiš lepši jutri? Če sploh ga potrebuješ seveda.

Zgodovina sprememb…

Zdaj si malo "pljuval" čez to našo veselje.

Vem, ni moj namen grdo govorit o necem kar je lahko lepo. Se opravicujem:)
A imam rad vec pogledov, ne le enega.

V čemu ti vidiš lepši jutri?

Ce povzamem Einsteina: Zavest, ki je ustvarila probleme danasnjega casa, jih ni sposobna resiti. Potrebna je drugacna zavest.
Nekaj takega.

Ce povzamem Einsteina: Zavest, ki je ustvarila probleme danasnjega casa, jih ni sposobna resiti. Potrebna je drugacna zavest.
Nekaj takega.

Samo to lahko čakamo v nedogled.

----offtopic
Ni na kaj cakat, it is up to everybody!
Zakaj pa zivis, zato da bos cakal na heroje ki jih ni?
O tem sem pravil prej, ko si rekel, da sem "popljuval" veselje enih ter o normalnosti.
Normalno je to, da cakas...
Normalno je to, da se ne ukvarjas z neprijetnimi stvarmi, tudi ko bi to bilo potrebno.
Zakaj pa obstaja vse to "zabavljastvo"? Da si srecen, medtem ko cakas.

Cakajoc Godota.
----.
ABX...ne vzet tega osebno:) ...ali pa. It`s up to you.

Zgodovina sprememb…

----offtopic
Ni na kaj cakat, it is up to everybody!
Zakaj pa zivis, zato da bos cakal na heroje ki jih ni?
O tem sem pravil prej, ko si rekel, da sem "popljuval" veselje enih ter o normalnosti.
Normalno je to, da cakas...
Normalno je to, da se ne ukvarjas z neprijetnimi stvarmi, tudi ko bi to bilo potrebno.
Zakaj pa obstaja vse to "zabavljastvo"? Da si srecen, medtem ko cakas.

Cakajoc Godota.
----.
ABX...ne vzet tega osebno:) ...ali pa. It`s up to you.

Jaz čakam / delam v tisto kar verjamem da mi bo pomagalo. V mojem primeru je to tehnologija. Če pa bo ta kolektiva zavest prišla in nas rešila prej, super, ampak nisem preveč prepričan.

Zgodovina sprememb…

.:noir:. ::

Double_J :

mi vzeto izpod prstov...me prehitel :), ce se le nebi ta debata tako hitro odvijala...btw Thomas, zakaj se tako trudis?

Ce jim primer "corpus callosum" ne da misliti, res ne vidim smisla vec nadaljevati.
Dejstvo je, dokazano, da se ob ločitvi obeh hemisfer pojavita dve ločeni zavesti...torej bi ob vzpostavitvi corpus callosuma med dvema, tremi ali več možgani, dobili iz dveh, treh oz več zavesti, eno samo...ha, torej to tud ne štima glih...zakaj ne? No vsaj semantično če ne zaradi drugega razloga...

...zavest je ena in sama, ki se v obliki procesa vzpostavi na neki dovolj kompleksni mašini...

če vam še sedaj ni jasno...pa lahko pogledamo kar primer iz prejšnega posta...povezava različnih možganov s corpus callosum. Tak primer imamo že danes in je bil že od nekdaj..."jaz" včeraj sem drugi kot "jaz" danes, obadva imava zavest...in spomine...že drugačne...mogoče še kaj več, nov mozolj, več las, ali "bohnedaj" zaradi nesreče med včeraj in danes brez spominov, brez leve roke ali celo desne polovice možganov. Mogoče pa zaradi preveč užitja kancerogenih snovi, prišlo do random mutacije...ajej...sem fizično različen..zavest pa ostaja enaka..ista...ena..whatever..da ne rečem da so novi spomini zaradi novih dogodkov ki so se me dotaknili iz včeraj na danes...

ama vsee možne spremembeeee...torej, kaj je razlika med Thomasom in Jype? Ja neki takih razlik..zavest je pa še vedno ena in ista..in enaka...

no pa ju dajmo skup čez en tak "Corpus Callosum"...

...kaj tukaj ni jasno?

.:noir:.> no pa ju dajmo skup čez en tak "Corpus Callosum"...

Si ne upam.

Si ne upam.

To se dogaja vsak dan iz sekunde v minuto v uro, dan, mesec, leto...novi spomini, to zdruzenje, bi lahko primerjali kot nenadno spominjanje necesa kar smo npr. pozabili (amnezija)...vsaj tako bi lahko dojeli zadevo...

Ta logični sklep, naredi krioniko brezvezno. Kaj se bom zamrzoval, morda zaradi meni dragih spominov? Na svoje instance?

V bistvu je ta (IMO edini logični) sklep precej devastating za vsako normalno psiho.

Ampak če ga ne veš, je pa še bolj devastating, gotovo.

We shall meet again, lahko vedno rečeš.

no..tri sobe so "naredile" svoje...sedaj si lahko predstavljamo, ne le s sobami, temvec z bilokom...

krionika brezpredmetna...koinkarnacija..ja lahko bi tud tako rekli..

me pa zanima, Thomas, ceprav to bolj spada v temo o Protokolu, a se povezuje...bi zaradi tega dejstva umetno ustvarjali tisto navidezno ločenost, občutek "identitete", kjer bi vsaka instanca v simulaciji na computoriumu bila omejena na subjektiva obdobja stotih let ali kakor naj bi bilo določeno v Protokolu ..uživala v max pleaserju? To nima smisla...imho..
««
49 / 87
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teleportacija-prihodnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16631873 (28486) energetik
»

2045: Avatar project (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16030867 (28137) guest #44
»

subjektivna izkusnja in umetna inteligenca

252602 (2059) OwcA
»

Blue Brain (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
18714114 (11486) BBB
»

Thomas, pomagaj mi pri širjenju "krive vere" (strani: 1 2 )

677969 (6636) Thomas

Več podobnih tem