» »

Bela, zelena in modra soba

Bela, zelena in modra soba

««
50 / 87
»»

ABX ::

no..tri sobe so "naredile" svoje...sedaj si lahko predstavljamo, ne le s sobami, temvec z bilokom...

krionika brezpredmetna...koinkarnacija..ja lahko bi tud tako rekli..

me pa zanima, Thomas, ceprav to bolj spada v temo o Protokolu, a se povezuje...bi zaradi tega dejstva umetno ustvarjali tisto navidezno ločenost, občutek "identitete", kjer bi vsaka instanca v simulaciji na computoriumu bila omejena na subjektiva obdobja stotih let ali kakor naj bi bilo določeno v Protokolu ..uživala v max pleaserju? To nima smisla...imho..

Zakaj "max pleasure" nima smisla?
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

.:noir:. ::

max pleasure seveda ima smisel...koliko pa ima smisel "umetno" locevanje zavesti in ustvarjanje navidezno ločenost s Protokolom...kot da bi v tvojih možganih sprogramirali algoritem, ki bi skrbel za ločene osebnosti (to naj bi tudi že bilo..) in vsaka naj bi uživala po svoje...to se mi zdi nesmiselno...če so/smo ENO..whats the point?

tukaj se zacne...real thinking about Protokol...and uploads...and SAI..

jype ::

Ja nismo ENO, niti približno!

Ja nismo ENO, niti približno!

Smo.. :P

točno..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: .:noir:. ()

Thomas ::

Če velja omejitev na svetlobno hitrost, kar najbrž velja, skoraj gotovo velja, potem se take navidezno povsem separatne entitete splača delat. Ker nima smisla čakat predolgo, da kakšen pleasure pride od bogve katerega konca Galaksije. Ga je boljš kreirat kje v bližini.

Tega, da je pa proces zavedanja "izomorfen" povsod, se pa s to separatnostjo ne ognemo nič bolj, kakor je to slika zdaj.

Največ kar lahko upamo je, da instanc z nesrečno usodo ne bo več.

Zaradi tega je Transhumanizem še bolj neizogiben.

Thomas> Tega, da je pa proces zavedanja "izomorfen" povsod, se pa s to separatnostjo ne ognemo nič bolj, kakor je to slika zdaj.

Temu nihče ne oporeka.

Ti meni povej, kaj je identifikator za tvojo enkratno in neponovljivo, hkrati pa desetletja ponavljajočo zavest!

Unikatni identifikator, veljaven za celo Vesolje, da se po smrti nikdar več ne zaveš, ko si se enkrat rodil in potem umrl!?

To morš povedat, pa pade zaključek tele teme, kateri je nekaterim kristalno jasen, večini pač ni.

Thomas> Ti meni povej, kaj je identifikator za tvojo enkratno in neponovljivo, hkrati pa desetletja ponavljajočo zavest!

Misliš kaj jo loči od ostalih? Drug krajevno-časovni vektor, če hočeš.

Thomas> Unikatni identifikator, veljaven za celo Vesolje, da se po smrti nikdar več ne zaveš, ko si se enkrat rodil in potem umrl!?

To ne drži, da bi bilo to kar zagotovljeno. Komot se zaveš, pa tudi kopije tvoje zavesti se lahko zavejo, ampak so kljub temu vsaka zase določene od tiste točke, ko se zgodi fork.

Thomas> To morš povedat, pa pade zaključek tele teme, kateri je nekaterim kristalno jasen, večini pač ni.

Zaključek teme pa je, da "smo vsi ena zavest"? Slab zaključek, glede na to kako slabo formuliran je. Če je zavest lastnost, potem mi to nismo!

Misliš kaj jo loči od ostalih? Drug krajevno-časovni vektor, če hočeš.

Potem če grem po ulici, kjer si včeraj šel ti ... lahko "moja zavest" ne ausglajza v tvojo? Kakšen vektor? S kakšnim izhodiščem?

Če je zavest lastnost, potem mi to nismo!

Lastnost? Smo rekli, da je rezultat nekega procesa. Najbolj podoben občutenju sinjine ali toplote ali česa drugega. Ko "delam" tole zavedanje samega sebe, se to nekako občuti. Pa kjerkoli in kadarkoli to bilo, ne vem kako bi lahko zgledalo včasih drugač.

Vsi poznamo, kako je če se zavedaš samega sebe, zraven pa je nek pain ali nek pleasure, ali samo slika okolice. Asumpcija, da so ta zavedanja med sabo tako različna, da je unikatno za vse čase, razen za "eno inkarnacijo" ... je pa mau huda. Jo lahko utemeljiš ti?

Ti meni povej, kaj je identifikator za tvojo enkratno in neponovljivo, hkrati pa desetletja ponavljajočo zavest!

Zunanji faktorji, ki so za vsakega različni.

Ki so tudi za enega različni?

Ki so tudi za enega različni?

Itak da ne.

Vendar morajo biti za vsak tvoj "jaz" skupni, če ne imaš ločeno osebnost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Thomas> Potem če grem po ulici, kjer si včeraj šel ti ... lahko "moja zavest" ne ausglajza v tvojo? Kakšen vektor? S kakšnim izhodiščem?

Če sem šel _včeraj_, potem to ni isti krajevno-časovni vektor!

Thomas> Smo rekli, da je rezultat nekega procesa.

Rezultat? Ta rezultat je pa pri vseh enak, ne glede na karkoli? Sinjine ne vidimo vsi enako, ker imamo različne oči. Torej tudi zavesti nimamo vsi enake, ker imamo različne možgane.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

In če greš malo drugje, kot je bilo prvotno predvideno, si še vedno ti, ali je nekdo drug?

Ker krajevno časovni vektor je drug?

Anyway, tole s temle vektorjem ne gre skoz, a ti ni jasno?

Thomas> In če greš malo drugje, kot je bilo prvotno predvideno, si še vedno ti, ali je nekdo drug?

Reciva, da se po poti ponesreči skloniram in da klon "nastane" na drugi strani ulice.

Nekdo drug postane takoj po nastanku, ker se zanj takoj začne življenje "druge perspektive". S tem mislim seveda na njegov "vektor", ki ni enak mojemu.

Thomas> Ker krajevno časovni vektor je drug?

Ja, zato. Če bi bil isti, bi se najini atomi stepli in bi umrla, ker je pa drug, to zaznajo tudi čutila in s tem zavest (kot rezultat procesa, ki mu recimo izkustvo) postane drugačna.

Se pravi, tvoja unikatna in neponovljiva zavest, sledi časovno krajevni vektro? Kot en GPS?

V Newtnovem absolutnem prostoru?

Kaj če padeš v komo?

Kako se tvoja unikatna in neponovljiva zavest priključi na taprav vektor?

Tale tvoj vektor je neumnost, a ne vidiš?

Thomas> Kako se tvoja unikatna in neponovljiva zavest priključi na taprav vektor?

Taprav? V času, ko si v komi, je zavest suspendirana in _ne obstaja_.

Že že, sej zato. Ko pride spet k sebi, kako se nahuka na taprav vektor? Kje ima ta vektor izhodišče? V črni luknji v središču Galaksije? Če si bil v komi dlje časa, se je v tem primeru ta vektor premaknil za par premerov Osončja.

In tvoja unikatna in neponovljiva zavest ga vseeno najde?

Al je izhodišče vektorja v Tibetu, pa ni več razlike, kot par premerov Zemlje?

WTF?

Thomas> kako se nahuka na taprav vektor?

Vektor je arbitraren. Ne rabi biti "taprav", biti mora zgolj "enkraten" (unique). Komot vržeš možgane v komo, jih (v komi) skloniraš in ko pridejo nazaj k sebi, četudi ob točno istem časovnem trenutku ali pa ob točno isti krajevni lokaciji, to ne bodo več isti možgani (hkrati ob istem času in na istem prostoru pa ne bodo nikoli).

Thomas> Kje ima ta vektor izhodišče?

Vseeno je. Lahko se izhodišče celo poljubno premika in ga postavimo v škatlo s piškoti tule, pomembno je le, da so vsi ti vektorji neenaki med seboj ob vsakem danem prerezu.

Se pravi, če je vseeno kateri in kakšen vektor je, le da so med sabo neenaki, potem je vektor Napoleon-jure tudi en tak lep primer. Včasih si bil Napoleon, zdaj si jure?

[Po moje je seveda temu tako, ampak ti pa nekako ločiš med unikatno in neponovljivo zavestja Napoleona in jureta in se ta vektor nekje prelomi. Kje in kdaj?]

A ti ne veš, kaj je krajevni vektor?

Ja seveda da vem, hehe. Samo ne vem, kako sta tvoj in Napoleonov (x,y,z,z) dva različna, tvoj pa enoten.

Tale tvoja konstrukcija s "krajevnim veltorjem" je hecna, sej to vidiš, ane?

Moj ni nič enoten, enkraten je (there is none like it).

Zgodovina sprememb…

Kako te pa potem unikatno določa, če se skoz spreminja?

Trdil si, da te določa krajevni vektor?

gani-med ::

Natančneje od krajevnega vektorja, opiše zadevo vektor četverec v prostor-času Minkovskega.

V prostor-času se vsako dogajanje (zaporedje dogodkov) odvija po svoji lastni krivulji in dogodkovne krivulje so unikatne.
CO2 is the elixir of life.

Thomas> Kako te pa potem unikatno določa, če se skoz spreminja?

Zakaj te pa ne bi mogel unikatno določat, če se spreminja?

Nikoli nista krajevna vektorja različnih entitet enaka. Nikoli. Ne moreta bit.

gani-med> Natančneje od krajevnega vektorja, opiše zadevo vektor četverec v prostor-času Minkovskega.

Grr, I was going to make him get to that! :)

Zgodovina sprememb…

Nikoli nista krajevna vektorja različnih entitet enaka. Nikoli. Ne moreta bit.

Tudi krajevni vektor takoimenovane "ene identitete" ni nikoli enak. Magari bil Minkowskega.

Se reče, kaj imata skupnega krajevni vetor Minkowskega od jureta leta 2000 enkrat popoldne, s temle ko pišeš naslednji post? S tisto nepregledno množico vektorjev v prostoru Minkowskega, preden oddaš post?

To da sta oba juretova? Kaj ga unikatno definira, jureta? (A kofa je bušna, je bušna ... cirkularnost)

Thomas> Tudi krajevni vektor takoimenovane "ene identitete" ni nikoli enak. Magari bil Minkowskega.

Seveda ne. Zakaj bi pa bil?

Thomas> To da sta oba juretova?

Ne. En je od jureta takrat, en pa od jureta zdaj. Zavesti teh dveh juretov se razlikujeta.

Po čem se razlikujeta?

zavesti ali osebnosti?

gani-med ::

Ena je Juretova, druga pa od nekoga drugega.

Mene ne moti, če kdorkoli misli, da je njegova zavest tudi moja.

Kdor je o tem celo prepričan, lahko potemtakem brez strahu naredi tudi samomor, saj se bom že jaz tudi po njegovi smrti namesto njega in v njegovem imenu zavedal, zakaj bi se oba, če je isto >:D
CO2 is the elixir of life.

zavesti ali osebnosti?

Zavesti. Želim zvedeti, po čem jure misli, da se zavesti razlikujejo. Po katerem atributu?

lahko potemtakem brez strahu naredi tudi samomor, saj se bom že jaz tudi po njegovi smrti namesto njega in v njegovem imenu zavedal, zakaj bi se oba, če je isto

Če se grem ustrelit, pokvarim povprečje inteligence in znanja, plus še mnogim instancam s tem zagrenim živjenje.

Itak advokatiram in propagiram čimveč instanc, ki se naj imajo čimbolje.

Thomas> Po katerem atributu?

Po krajevnem vektorju!

Ne ne..sprasujem jureta...zavest ali osebnost...

imo bi raje definiral razliko med jazom (osebnostjo) in zavestjo...zdi se mi pa da jure enači to dvoje...najverjetneje ne priznava možnosti zavesti take kot si jo predstavljamo nekateri.

Seveda smo si drugačni med seboj...jure od thomasa...ampak sta si tudi jure od včeraj in jure od danes...le nekoliko manj razlik je...jih bo pa pojutrišnem več...drugačni so "jaz-i", osebnosti, zavest pa ostaja enaka. Jure od včeraj se zaveda ravnotako kot se zaveda danes..in se bo jutri

teli vajini vektorji po prostoru in času...jah no pa razglablita še naprej o njih, če vaju tako veseli.. :)

so pa imo brezpredmetni kar se tiče zavesti...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: .:noir:. ()

.:noir:.> zdi se mi pa da jure enači to dvoje

Skoraj, ja.

Sej to smo se že izjasnili prej v temi in takrat sem se strinjal da med zavestmi po tisti definiciji ni nikakršne razlike.

Potem smo pa trabunjali naprej, ker so ljudje začeli pojem zavesti razširjati.

.:noir:.> so pa imo brezpredmetni kar se tiče zavesti...

A niso brezpredmetni kar se tiče problema treh sob.

Potem smo pa trabunjali naprej, ker so ljudje začeli pojem zavesti razširjati.

no pa torej definirajmo eno od drugega...

A niso brezpredmetni kar se tiče problema treh sob.

tri sobe so brezpredmetne...imho...so samo za miselni preskok...in pa ni fore ce das v eno sobo tebe, v eno pa mene...ce govorimo o zavesti, it doesnt matter...je pa razlika, kot sem ze rekel, med mano in tabo...KOT JE razlika med mano danes in mano včeraj..get it?

.:noir:.> je pa razlika, kot sem ze rekel, med mano in tabo...KOT JE razlika med mano danes in mano včeraj..get it?

Kako get it? To sem jaz prvi reku! :)

.:noir:.> no pa torej definirajmo eno od drugega...

Ja, sej smo že, nekaj strani nazaj. Žal moja slovenščina ob tej uri peša, ker sem ponoči delal neke nujne reči...

Emergent property of every sensory organ, capable of sentience.

nope...u didnt...sledeči stavek
.:noir:.> je pa razlika, kot sem ze rekel, med mano in tabo...KOT JE razlika med mano danes in mano včeraj..get it?
v kontekstu z mojimi zgornjimi posti...ti nisi rekel in se ne strinjal z njim.. :P :P

možno pa je da si prvi rekel "get it?" kar pa ne dvomim :)

.:noir:.> v kontekstu z mojimi zgornjimi posti...ti nisi rekel in se ne strinjal z njim.. :P :P

Ja pa sem.

Thomas> Potem če grem po ulici, kjer si včeraj šel ti ... lahko "moja zavest" ne ausglajza v tvojo? Kakšen vektor? S kakšnim izhodiščem?
jype> Če sem šel _včeraj_, potem to ni isti krajevno-časovni vektor!

Ne pa nisi.

Okapi ::

Zakaj imate tu nekateri takšen fetiš do zavesti? Kaj je na na zavesti posebnega? Čisto nič - vsi jo imamo (enako), pa še šimpanzi in kiti verjetno in mogoče še kdo.

Kar je pomembno, posebno, enkratno, neponovljivo in ima neko dejansko vrednost, je osebnost - tvoje izkušnje, spomini, znanje, pamet, smisel za humor, sočutje, modrost ... To je enkratna zadeva, ki jo imaš samo ti in ne kar vsak, in to je tisto, kar bi morali ceniti.

Zavest sama v resnici ni nič, čisto brezveze.

O.

WarpedGone ::

I beg to differ.

Osebnost - izkušnje, spomini, znanje, pamet, smisel za humor, sočutje, modrost, ... vse to je res enkratna zadeva, ampak sama po sebi čisto navadna data. Mrtvi podatki, ki sami po sebi nimajo nobene vrednosti sploh. Vrednost dobijo šele v trenutku ko nastopi zavest in to dato začne procesirat - čutit, dojemat. In jo cenit, ker lahko prinaša pleasure.
Zbogom in hvala za vse ribe

imagodei ::

Okapi> "Zakaj imate tu nekateri takšen fetiš do zavesti? Kaj je na na zavesti posebnega? Čisto nič - vsi jo imamo (enako), pa še šimpanzi in kiti verjetno in mogoče še kdo."

Zato, ker verjetno nimamo ISTE, dasiravno imamo ENAKO. Ne mislim le razliko med človekom in živaljo. Na podlagi česa naj bi sklepal, da imava midva enako IN isto zavest?
- Hoc est qui sumus -

Double_J ::

Kar je pomembno, posebno, enkratno, neponovljivo in ima neko dejansko vrednost, je osebnost - tvoje izkušnje, spomini, znanje, pamet, smisel za humor, sočutje, modrost ... To je enkratna zadeva, ki jo imaš samo ti in ne kar vsak, in to je tisto, kar bi morali ceniti.

Ne pa ne. To je tako kot super večerja, ki čaka na mizi, poje pa jo nikoli nihče. Je sicer važno kakšna je, vendar vrednost dobi šele, ko se jo poje.
Dve šivanki...

Okapi ::

Mrtvi podatki, ki sami po sebi nimajo nobene vrednosti sploh.
Ja, ampak samo podatki so pomembni. Računalniki so vsi enaki, dobiš jih kjerkoli, in sami po sebi niso nič posebnega. Kar je pomembno, so podatki. Zakaj bi te skrbelo za računalnik, skrbeti te mora za podatke.

Zavest je a dime a dozen, podatki so dragoceni.

Zato, ker verjetno nimamo ISTE, dasiravno imamo ENAKO.
In kaj potem? Saj imamo vsak svojo, ampak če so vse enake, in nam za povrhu že po definiciji pripadajo, to ni nekaj, kar bi moral malikovati.

O.

imagodei ::

Hehe, Okapi - kaj potem...

Potem pomeni, da teleportirana oseba ima svojo zavest in svoj, ločen obstoj, ki ima z originalom ravno toliko zveze, kot moja zavest s tvojo.
- Hoc est qui sumus -

Brez zavesti je čisto vse brezveze. Edina per se vrednost je zavest, vse ostalo ima samo relativno vrednost glede na zavest. Vesolje prazno zavesti ima samo to vrednost, da se bo zavest v njem kdaj razvila. Če se nikoli, potem tisto vesolje ni bilo vredno počenega groša.

Tudi počen groš ima samo to vrednost, da se ga (prisluženega, najdenega ...) kakšna sentienca razveseli in je ta razveselitev zavedni proces.

Tudi milijarda evrov brez nekoga, ki se samega sebe zaveda in je tista milijarda njegova - ni vredna počenega groša.

Ekološko brezhiben planet, na katerem ni zavednih enot in se nikoli ne bodo razvile, ni vreden počenega groša.

Sistem vrednost, ki nima v svoji arhitekturi na centralnem mestu zavesti, ni vreden počenega groša.

Komur to ni jasno, je moj sovražnik.

innerspace ::

O.> Zavest sama v resnici ni nič, čisto brezveze.

T.> Brez zavesti je čisto vse brezveze.

To je smesno...zmenta se.
Tu se popolnoma strinjam s Thomasom. No, tazadnji post dokazuje, da je najino strinjanje vec od 0, tako da...you were wrong Thomas.

Zelo verjetno je razvoj zavesti edini point razvoja vesolja.

Dvomim da ima Vesolje kakšen point. Zavest je ratala slučajno in MI smo jo označili za edino vredno.
««
50 / 87
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teleportacija-prihodnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16631875 (28488) energetik
»

2045: Avatar project (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16030868 (28138) guest #44
»

subjektivna izkusnja in umetna inteligenca

252602 (2059) OwcA
»

Blue Brain (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
18714114 (11486) BBB
»

Thomas, pomagaj mi pri širjenju "krive vere" (strani: 1 2 )

677970 (6637) Thomas

Več podobnih tem