» »

Bela, zelena in modra soba

Bela, zelena in modra soba

««
39 / 87
»»

CoolBits ::

Če je funkcionalnost programa v mojih možganih zavest.exe ta, da meni daje občutek bivanja, zakaj bi po kopiranju na drug substrat prenehala delovati ta funkcionalnost?

Ker bi po kopiranju dajala ta občutek tvoji kopiji in ne tebi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CoolBits ()

Double_J ::

To niti ni pomembno. Če je ideja napačna, si jo lahko do onemoglosti ponavljaš, pa še vedno bo napačna. Če je napačna.

Zaenkrat pač niste ponudili dovolj jasne in prepričljive razlage za kaj takšnega. Jaz ne trdim, da koncept ene zavesti ni možen, je pa zelo neverjeten.

Čakaj malo, kdo pa misliš da si ti? Mislim, kako da ne pomisliš na možnost da pač nisi dovolj pameten za dojet stvar. Meni se zdiš nasplošno povprečne pameti, velika večina povprečno pametnih pa seveda ne bo razumela stvari.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Prišli ste v slepo ulico dragi "nasprotniki". Do absurde situacije, da naravno spreminjanje te ohranja istega, umetno pa povzroči da si nekdo drug.
Dve šivanki...

thramos ::

Ker bi po kopiranju dajala ta občutek tvoji kopiji in ne tebi...

JAZ sem posledica delovanja zavest.exe!

gani-med ::

Normalno, da se zbudiš ti. To je TVOJA zavest, ker so to TVOJI podatki, podatki o tvojem JAZU. Kaj te tu bega?

Tam se ne zbudiš ti, ampak on. Podatki niso pomembni (če niso deljeni in hkrati procesirani), pomembna je le subjektivna zavest in to ima vsak svojo.

Jaz imam svoja doživetja, on pa svoja.
Vsak gleda ven skozi "svoje okno" in jaz ne vidim in ne doživljam, kar vidi in doživlja on, kot on ne vidi in ne doživlja, kar vidim in doživljam jaz.
CO2 is the elixir of life.

Tam se ne zbudiš ti, ampak on. Podatki niso pomembni (če niso deljeni in hkrati procesirani), pomembna je le subjektivna zavest in to ima vsak svojo.

Vsak gleda ven skozi "svoje okno" in jaz ne vidim in ne doživljam, kar vidi in doživlja on, kot on ne vidi in ne doživlja, kar vidim in doživljam jaz.

Razen če bi bil možen premik "move" zavesti... :)

Zavest je že sama po sebi "move", pa ne en sam move, celo zaporedje neštetih movanj, procesiranje, rolanje, ..

innerspace ::

Čakaj malo, kdo pa misliš da si ti? Mislim, kako da ne pomisliš na možnost da pač nisi dovolj pameten za dojet stvar. Meni se zdiš nasplošno povprečne pameti, velika večina povprečno pametnih pa seveda ne bo razumela stvari.

Če je ideja napačna, si jo lahko do onemoglosti ponavljaš, pa še vedno bo napačna.

Lahko tudi lajas zraven, pa bo se vedno napacna.

Zdi se mi, da se v tej debati nekateri prvic v zivljenju malo bolj intenzivno vprasujejo o zavesti, to jim sprosca neke nove emocije in zamegljuje logiko.
Posledica...lahko jih prepricas v karkoli, ce jim nekajkrat ponovis stvar.

Thomasu delno uspeva.

Ja ampak ne move kot podatki ampak kot tipkovnica po mizi... že povedano.
Da popravim mal...
Ko bo možno premik zavesti fizično bo možen tud teleport... premik na način da se skopira kakorkoli in original briše je digitalni premik... tako pa ne gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CoolBits ()

imagodei ::

Thomas> "Videl boš zeleno? Super.

Kaj pa če so pol tvojega telesa peljali pa v modro? In te nafilali z manjkajočimi atomi? "

Odgovor na to vprašanje je povezan s tem, koliko je prizadeta zavest kot transcendentno emergentni pojav. Če pri razcepu atomov na lihe in sode nepovratno poškoduješ zavest (umoriš človeka), boš dobil dve kopiji, od katerih se bosta obe spomnili prve sobe, vsaka pa bo videla nov strop. Nobena od teh kopij ne bo original.

Če razdeljevanje atomov na lihe in na sode ne poškoduje zavesti in preživi, morda celo zares dobiš dva povsem enakovredna jaz, ki pa se ločita na dve samosvoji osebnosti, dva različna procesa v trenutku razdelitve. Kljub temu v tem primeru dopuščam možnost, da bi svoj jaz doživljal kontinuirano ne glede na to, v kateri kopiji se zbudim. Vseeno dvomim, da bi stroboskopsko preskakoval iz ene instance v drugo.

Tako kot ne preskakujejo tisti, ki jim fizično ločijo levo in desno hemisfero možganov. V njih se pojavita dve osebnosti, dve zavesti. Če bi izrezali polovico možganov ven in namesto tega notri vrgli eno silikonsko nevronsko mrežo in jo povezali na preostalo hemisfero, verjamem da bi se zavest počasi razširila na silikonsko mrežo.

Zavest pač transcedentira nad nosilcem.
- Hoc est qui sumus -

Valentin ::

Normalno, da se zbudiš ti. To je TVOJA zavest, ker so to TVOJI podatki, podatki o tvojem JAZU. Kaj te tu bega?

Govoril je o klinični smrti in oživljanju.

Zdi se mi, da se v tej debati nekateri prvic v zivljenju malo bolj intenzivno vprasujejo o zavesti, to jim sprosca neke nove emocije in zamegljuje logiko.

Ja, to predvsem velja zate in ne za tiste, ki 7let debatirjo v tej temi. Btw na prvih straneh so itak boljši argumenti kot ste jih vi uspeli dati skupaj.
Dve šivanki...

Double_J> "Čakaj malo, kdo pa misliš da si ti? Mislim, kako da ne pomisliš na možnost da pač nisi dovolj pameten za dojet stvar. Meni se zdiš nasplošno povprečne pameti, velika večina povprečno pametnih pa seveda ne bo razumela stvari."

Čakaj malo, kdo pa misliš, da si ti? Mislim, kako da ne pomisliš na možnost, da si enostavno toliko butast, da neke stvari verjameš brez kritičnega razmisleka? Meni se zdiš nasplošno povprečne pameti, velika večina povprečno pametnih pa so seveda navadne ovce, ki jih ljudje, kot je Jim Jones kamot prepričajo, da si je treba vzet življenje, ker bodo vladne agencije mučile njihove otroke.

IOW, s tem bednim komentarjem si se graciozno izključil iz debate - vsaj kar se tiče mene. Papa!
- Hoc est qui sumus -

whatever ::

"Isto" in "enako"?

Teorija množic, aksiomatska, Fraenkel Zermelo, kar je kar dober vir za definicijo - ima kdo boljšega? - trdi, da "isto" je enako "enako". Oziroma da je to ista zadeva.

Aksiom o paru. Ampak temu tu ni dosti več mesta kot kvantni mehaniki.

Thomas se moti v vsej svoji površnosti, kot ponavadi. Ja, imam boljšo definicijo. Iz tvoje izenačitve pojmov "isti" in "enak" logično sledi, da so NUJNO vsi elementi med sabo različni, kakor tudi vse množice, ki te elemente vsebujejo. Kar podre tvojo predstavo o enotni in enaki zavesti vseh instanc/entitet/sentientov. Če se že gremo strogo matematično/logično igro (kar je seveda itak popolnoma napačen pristop, ampak dobro, tudi tukaj se motiš).
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: whatever ()

Če razdeljevanje atomov na lihe in na sode ne poškoduje zavesti in preživi, morda celo zares dobiš dva povsem enakovredna jaz, ki pa se ločita na dve samosvoji osebnosti, dva različna procesa v trenutku razdelitve. Kljub temu v tem primeru dopuščam možnost, da bi svoj jaz doživljal kontinuirano ne glede na to, v kateri kopiji se zbudim. Vseeno dvomim, da bi stroboskopsko preskakoval iz ene instance v drugo.

Saj nihče ne trdi, da bi res stroboskopsko preskakoval. To je bila le Thomasova pomoč, prispodoba za lažje razumevanje...

Saj nihče ne trdi, da bi res stroboskopsko preskakoval. To je bila le Thomasova pomoč, prispodoba za lažje razumevanje...

Saj, ko glavni ideji ne more več kontrirati, potem se spravi na prispodobe, ki bi naj mu pomagale razumeti stvar. Groza no! Pa še ne trudimo se dovolj, da bi mu pojasnili kao...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Preberi, kaj sem napisal v zvezi s teorijo množic. Tule vam naš tabor neusmiljeno logično sesuva vse vaše fikcije, vi pa še vedno gonite svojo zlato tele naprej.

Ma kake množice.

Smo prišli že tako daleč, da če dihaš umetni kisik boš nekdo drug. Do tje ste prignali stvar, dragi moji.
Dve šivanki...

nevone> "Če niti izjemni podobnosti sebi ne moreš reči jaz, kako lahko rečeš jaz sebi izpred 20 let."

Ker je zavest transcendentno emergenten pojav. Rezultatna delovanja elektrokemijskih procesov v možganih. (Električni) Vzorec, ki se pojavi nad samim fizičnim nosilcem. Tudi če nosilec počasi ali hitro menjaš, lahko Vzorec ostane isti - ne enak, isti.

Vzorec se da brez problema prenesti, ker je rezultanta delovanja možganov. Lahko ga kopiraš. Ampak ta vzorec je nato samostojen vzorec, ki sprejema svoje inpute, svojo okolico dojema samostojno, je sposoben lastne samorefleksije in na noben način ni povezan z izvirnikom.

Tudi, če se moja zavest v nekem trenutku razdeli na dvoje (recimo v stanju budnosti), če mi zamenjate vse lihe atome, le-tem pa v sosednji sobi dodate manjkajoče sode atome, bo center mojega zavedanja ostal v enem izmed teles. Ne bo se razdelil na dve telesi. Ne bom postal stroboskopska zavest.
- Hoc est qui sumus -

Ma kake množice.

Smo prišli že tako daleč, da če dihaš umetni kisik boš nekdo drug. Do tje ste prignali stvar, dragi moji.

Yeah, and pigs fly. Očitno maš zelo nizek iq, pa še po naravi si ovca.

Preberi, kaj sem napisal v zvezi s teorijo množic. Tule vam naš tabor neusmiljeno logično sesuva vse vaše fikcije, vi pa še vedno gonite svojo zlato tele naprej.

Ne vem, kdo ima večje fikcije tukaj...

Vaš tabor trdi, da zavest človeka po oživljanju iz klinične smrti ni več ista. Torej oseba je umrla, oživela oseba je pa sedaj kaj? Nekdo drug?

Kdo iz našega tabora je to trdil?

Zavest dejansko nikoli ni ista. "Istost" je le privid za notranjega opazovalca, ki ga je proces ustvaril.
Opazovalca ustvari in nato vzdržuje proces, ki teče.

Zavest je torej posledica procesa, ki stalno teče, torej se stalno nekaj spreminja, celovitost in kontinuiteta procesa pa vzniklemu subjektu daje homogeni občutek doživljanja, ki ga ne more deliti z nikomer drugim in je samo njegov.

Nekomu drugemu, ki je zaradi mene lahko tudi egzaktna kopija, tečejo njegovi procesi, pri njemu se bliskajo druge iskrice in ima tudi svoj lastni občutek subjektivnega doživljanja, ki nima z doživljanjem originalnega opazovalca nobene veze, saj ga je ustvaril nek drug proces.

Čeprav vsi ognji gorijo podobno, niso vsi ognji en sam ogenj! V prispodobi mogoče, v realnosti pa ne.

Kopijo bi lahko naredili s kopiranjem (plonkanje), lahko jo pa v neki drugi galaksiji tudi tako sestavijo, da je čisto slučajno povsem enaka originalu tukaj (možno je, čeprav malo verjetno), itak nima veze, v obeh primerih sta to ločena opazovalca, vsak s svojim doživljanjem neodvisnim od drugega.

Gani-med>> "Verjetno bi si morali najprej razjasniti, kaj "jaz" sploh je"

W1> "Jup, ko sm to izpostavil nekaj strani nazaj, mi jih je imago napel, češ kakšne numnosti klatim, da je ja itak jasno kaj si predstavljamo pod Jaz. Vraga."

Ja, se posipljem s pepelom. V tistem trenutku sem pač mislil, da je vsakomur jasno, da želim pri procesu teleportacije ali uploada svoj center zavedanja prenesti v tisto novo osebo, ki nastane tam. Res sem mislil, da je to temelj te debate. Kajti, če z novo osebo jaz nimam nobene veze, potem je nesmiselno govoriti o tem, kako bom jaz nadaljeval življenje po teleportu ali kako bom živel v Protokolu. Če se center zavedanja ne prenese in se zavest zgolj kopira, potem tisto pač nisem jaz, nikoli ne bom doživljal sveta Protokola in če po teleportu razgradijo moj izvirnik, bom umrl. Moji kontinuiteti življenja bo vseeno, ali "teleportiran" dvojnik živi naprej. Pravzaprav se bom posral na to.

Skratka, menil sem, da z različnimi termini vseeno zaznamujemo to: center zavedanja, ki se nahaja nekje za mojimi, tvojimi, njegovimi očmi. Vsak ima svojega, jaz ne vem, kako se počutiš ti, ti ne veš, kako se počutim jaz. Tvoja zavest je tvoja, moja pa moja. Nobene veze med njima, tako kot nobene veze med mojo zavestjo in zavestjo mojega identičnega dvojnika.

Ker pa očitno govorimo drug mimo drugega pa - by all means, definirajmo termine. Še enkrat, se posipljem s pepelom.
- Hoc est qui sumus -

Tu nas bi nekdo učil o množicah, pa ma v podpisu protislovje, jezus.

Na prvih straneh se vidi kaj je to fer debatiranje, ne pa nasprotovanje zaradi nasprotovanja samega. Tole je pa bolj za v ložo, naj tema ostane čista, saj jo bi rad še marsikdo z veseljem bral, seveda brez nesmiselnih strani.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Tu nas bi nekdo učil o množicah, pa ma v podpisu protislovje, jezus.

Zate sem profesor logike. Tudi Thomas bo priznal, da se je motil. Pa dost offtopica.

Gani.>Zavest dejansko nikoli ni ista. "Istost" je le privid za notranjega opazovalca, ki ga je proces ustvaril.
Opazovalca ustvari in nato vzdržuje proces, ki teče.

To trdim ze od zacetka, zato se lahko podpisem spodaj.

Čeprav vsi ognji gorijo podobno, niso vsi ognji en sam ogenj! V prispodobi mogoče, v realnosti pa ne.

O tem bom odprl novo temo. Lih za nekaj ugotovit.

Zavest je kot kvadratna funkcija! Neumnost bi bilo ločevati kvadratno funkcijo glede na to, ali je napisana z rdečim ali modrim kulijem.
Dve šivanki...

Zavest je kot kvadratna funkcija! Neumnost bi bilo ločevati kvadratno funkcijo glede na to, ali je napisana z rdečim ali modrim kulijem.

Poenostavljanje, da je naravnost smešno. Reduktio ad absurdum, so to speak. Če že iščeš matematično podlago (kar je abotno poenostavljanje), zakaj ne vzameš teorije množic za primer? Verjetno zato, ker sem jo za vaš namen pravkar neusmiljeno razsul.

Imagodei>> "Zakaj torej nisem jaz vsako nevemkatero nanosekundo ti?"

W1> "Po čem sklepaš da nisi? Spomini so materialni in se ne selijo sm ter tja.
Zavest je EN nematerialen ptič, ki leta od gnezda do gnezda. Spomini, znanje in vse ostalo, kar definira posamezno osebo, pa ostaja v posameznem gnezdu.
Whole existance is a monodrama."

Izvrsten point.
...

Zdaj je treba samo še ugotovit, da je res tako. Ker Occam pravi, da je včasih pa le najbolj verjetno tisto, kar je najbolj preprosto. In vse kaže, da smo kar lepo individuumi.

Kot je videt, razumete zavest kot nekaj univerzalnega, kar teče na vseh nas - kot nek univerzalen proces. Ampak že za to, da bi to delovalo, potrebujete enoten nosilec, pa so nosilci različni.

No, jaz zavest razumem kot različne instance istega classa. Fundamentalno različne, čeprav imajo isti blueprint.
- Hoc est qui sumus -

Zavest ni kvadratna funkvcija, zavest je reševanje enačbe v kateri nastopa kvadratna funkcija.

Dva lahko rešujeta isto kvadratno enačbo in celo dobita enak rezultat.
Vendar jo vsak rešuje zase, vsak v svoji glavi, kjer prestavlja simbole, ne v glavi kopije.

Okapi ::

Z grozo v očeh se zaveš, da so se ti pravkar začele razkrajat roke in noge, ter da se očitno razkrajaš v prafaktorje.
To je neka slaba različica teleporta, verzija alfa 0.3 mogoče. V tržno uspešni različici stopiš v teleport, Scotty pritisne na gumb in ti si, še preden se lahko zaveš, mrtev. Česar pa sploh ne veš, ker si pač mrtev. Na drugi strani stopi iz teleporta tvoja kopija, po še enem uspešnem teleportiranju.

Ko bo tehnologija kopiranja zavesti delovala, se bo pač potrebno sprijaznit z nekaterimi njenimi posebnostmi.

Evo, spodaj sem skiciral, kaj se dogaja z zavestjo. Zgoraj je zavest izvirnika, z zavedanjem od od rojstva do prvega teleportiranja.
Spodaj je zavest kopije. Od teleportiranja nazaj je njeno zavedanje sicer samo kopija, ampak ker so to tako ali tako samo informacije, je kopija popolna. V kopiji se je ustvarila tista zavest, ki se je v izvirniku uničila. Mirno lahko rečemo, da se je preselila v kopijo.

O.

Zavest se nenehno spreminja in je za notranjega opazovalca le navidezno ista.

Če ne bi bil tako krut in prvega opazovalca ne bi ubil, bi naprej tekla dva neodvisna procesa in vsak bi v procesu generiral svojega subjektivnega opazvalca.

Če sta si bila v neki točki na zunaj podobna je irelevantno, kot je irelevantno, če si nikoli nista bila podobna.

Torej, si mrtev.

Če prek FTP-ja preneseš en program k sebi, si naredil kopijo. To kopijo sestavljajo fizično drugi elementi, kot original.
Očitno ti ni čisto jasna razlika med informacijo in njenim zapisom. Pri kopiranju podatkov niso pomembni fizični biti, ampak informacijski. Prekopirana informacija ni samo enaka, ampak je tudi ista.

Če imaš recimo dve rdeči žogi, nista enake barve, ampak iste. Rdeča barva, kot z besedo povedana informacija, je samo ena, pri vseh rdečih predmetih ista.

Če predpostavimo, da je zavest informacija, jo torej lahko brez teoretičnih zadržkov prestavljamo med različnimi nosilci.

O.

Nisem mrtev, ker mi življenske funkcije še vedno tečejo, zavest se še vedno neprekinjeno generira (vzdržuje se notranji opazovalec).

Torej, si mrtev.

V vsakem primeru, there is no "escape".

Če predpostavimo, da je zavest informacija, jo torej lahko brez teoretičnih zadržkov prestavljamo med različnimi nosilci.
O.

ČE. Če jo zreduciraš na pojem informacija, jo komot zreduciraš še malo naprej na pojem podatek. 42.
Hec je v tem, da mnoge od definicij pojma "informacija" predpostavljajo, da je šele človek (in s tem prav njegova zavest) tisti, ki zna podatku pripisati pomen, da podatek sploh postane informacija. Nekako tako, kot če bi se utapljal in želel samega sebe iz vode potegnit, ne da bi se česarkoli oprijel. Zavest je čutilo za informacije, ni pa nujno informacija sama. Oziroma, če je informacija, je po tistih definicijah informacije, ki predpostavljajo človeka kot cilj, zavest informacija le sama sebi.

Nisem mrtev, ker mi življenske funkcije še vedno tečejo, zavest se še vedno neprekinjeno generira (vzdržuje se notranji opazovalec).

Nisem repliciral tebi.

Valentin :: danes, 14:09:13

Vaš tabor trdi, da zavest človeka po oživljanju iz klinične smrti ni več ista. Torej oseba je umrla, oživela oseba je pa sedaj kaj? Nekdo drug?

whatever :: danes, 14:10:21

Danes, pa tudi že par dni nazaj...

imagodei :: danes, 12:49:16

Če se ti ob smrti EEG ustavi in se nato spet pojavi, se pa lahko upravičeno začnemo spraševat, ali je zavest, ki se ponovno uspostavi, dejansko ista (ali samo enaka). Na žalost (ali pa celo na srečo) tega nihče nikoli ne bo mogel izkustveno potrditi. Če ne probaš, ne moreš vedeti. Če pa se ti zgodi, bo zavest itak mislila, da je originalna, torej spet ne more povedat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Valentin ()

Saladin ::

Evo, spodaj sem skiciral, kaj se dogaja z zavestjo. Zgoraj je zavest izvirnika, z zavedanjem od od rojstva do prvega teleportiranja.
Spodaj je zavest kopije. Od teleportiranja nazaj je njeno zavedanje sicer samo kopija, ampak ker so to tako ali tako samo informacije, je kopija popolna. V kopiji se je ustvarila tista zavest, ki se je v izvirniku uničila. Mirno lahko rečemo, da se je preselila v kopijo.

Točno tako.
Mirno lahko rečemo, da si ostal praktično enak in vedno "ti", čeprav to striktno gledano ni res (kajti sedaj si pač kopija).
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Točno tako.
Mirno lahko rečemo, da si ostal praktično enak in vedno "ti", čeprav to striktno gledano ni res (kajti sedaj si pač kopija).

Ja, pa kaj če sem kopija? Nosilec moje zavesti je pač drug. Ampak zavest je pa MOJA ! Ker laufa na MOJI dati !

Valentin :: danes, 14:09:13

whatever :: danes, 14:10:21

Danes, pa tudi že par dni nazaj...

Če se ti ob smrti EEG ustavi in se nato spet pojavi, se pa lahko upravičeno začnemo spraševat, ali je zavest, ki se ponovno uspostavi, dejansko ista (ali samo enaka). Na žalost (ali pa celo na srečo) tega nihče nikoli ne bo mogel izkustveno potrditi. Če ne probaš, ne moreš vedeti. Če pa se ti zgodi, bo zavest itak mislila, da je originalna, torej spet ne more povedat.

Tukaj se moti. Isti (ne enaki) fizični možgani=jaz=zavest.

Če se center zavedanja ne prenese in se zavest zgolj kopira, potem tisto pač nisem jaz, nikoli ne bom doživljal sveta Protokola in če po teleportu razgradijo moj izvirnik, bom umrl. Moji kontinuiteti življenja bo vseeno, ali "teleportiran" dvojnik živi naprej. Pravzaprav se bom posral na to.
Problem imaš, ker se ne znaš dovolj dobro vživeti v možnost kopiranja možganov/zavesti, zato opletaš s tem centrom zavedanja, ki naj bi se ga ne dalo prenesti. V trenutki kopiranja se kopira tudi tvoj center zavedanja in kar naenkrat ni en sam, ampak sta dva enaka. Ki sta sicer neodvisna, in tvoj center zavedanja ve, da bo pri vstopu v teleport uničen, ampak istočasno se zaveda, da bo ustvajen nov center zavedanja.

In prav to zavedanje, da bo ustvarjen nov center tvojega zavedanja, je pri vsem skupaj odločilnega pomena. Če ne veš, ali bo ustvarjen, ali če si prepričan, da sploh ne more biti, potem te je načeloma strah smrti. Če misliš, da bo ustvarjen znova (reinkarnacija), ali da se bo preselil (v Valhallo recimo), ti to predstavlja tolažbo in te smrti ni več strah (bolj kot si prepričan v to, manj te je strah - če si povsem prepričan, lahko narediš tudi samomor).

V primeru teleporta, uploada ali backupa veš, da bo center tvojega zavedanja znova ustvarjen, zato si brez skrbi - veš, da si načeloma nesmrten, ne glede na neprijetnosti, ki se dogajajo tvojemu fizičnemu telesu.

O.

Ja, pa kaj če sem kopija? Nosilec moje zavesti je pač drug. Ampak zavest je pa MOJA ! Ker laufa na MOJI dati !

Nic od tega ni Tvoje, vse si si lepo sposodil iz okolice, pa tudi vrnil bos, ko bo cas...

Nic od tega ni Tvoje, vse si si lepo sposodil iz okolice, pa tudi vrnil bos, ko bo cas...

Aha, informacijo o svojem jazu sem si sposodil ?

Človekov jaz med drugim definira tudi okolje. Nekaj si sigurno pobral.

Nosis jo v spominu.
Poustvarja se od rojstva dalje.
Vse drugo je vecinoma ego.

Ja, ampak možgani oz človek je mrtev. Torej je povsem ok, če ga skopiraš, uničiš in potem oživiš kopijo.

Ali pa boš sedaj trdil, da mora materija striktno ostati ista?

Ja, ampak možgani oz človek je mrtev. Torej je povsem ok, če ga skopiraš, uničiš in potem oživiš kopijo.

Ali pa boš sedaj trdil, da mora materija striktno ostati ista?

Potem gre (najverjetneje) v dev/null.
Vsa materija sigurno ne, za trenutno človeško formo zavesti pa ne vidim na obzorju druge alternative, kot so originalni individualni možgani. Drugačen substrat gre, kot sem že dejal, z roko v roki z drugačno formo zavesti, če bomo drugačen substrat izumili.
««
39 / 87
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teleportacija-prihodnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16631865 (28478) energetik
»

2045: Avatar project (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16030856 (28126) guest #44
»

subjektivna izkusnja in umetna inteligenca

252602 (2059) OwcA
»

Blue Brain (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
18714106 (11478) BBB
»

Thomas, pomagaj mi pri širjenju "krive vere" (strani: 1 2 )

677966 (6633) Thomas

Več podobnih tem