» »

Bela, zelena in modra soba

Bela, zelena in modra soba

««
32 / 87
»»

nevone ::

Ja seveda, jaz pa čutim, da sem Julij Cezar.
In kaj potem? A sem res?

Jaz ne čutim, da sem gani-med, ampak čutim, da ti čutiš, da si gani-med.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Okapi ::

Imena in labele tu niso važne, ravno tako ne spomini.
Seveda so. Če se spominjaš, kako je bilo, ko si osvajal debelo Galko, kako je bilo, ko si seksal s Kleopatro, kako te je bolelo, ko te je Brut izdal, če znaš latinsko ... potem si očitno res Julij Cezar.

O.

Trojko si lahko predstvaljamo dokaj podobno zato, ker smo šli skozi isti izobraževalni sistem, kjer so nam te ideje bolj ali manj uspešno uturili v glave.

Zavest si tudi lahko predstavljamo, da je podobna, saj je zevoluirala in z veliko verjetnostjo lahko trdimo, da pri nas vseh deluje podobno. Sploh zato, ker se o tem pogovarjamo, in meni verjemi, da ne uporabljamo istih terminov kar tako, za hec.

Misliš, da če mene zbodejo v prst, in če zbodejo tebe, da to bolečino čutiva bistveno drugače? Jo ne, verjemi.

o+ nevone

in če zbodejo tebe, da to bolečino čutiva bistveno drugače? Jo ne, verjemi.
Skoraj prepričan si lahko, da jo čutimo dovolj različno, da bi takoj ločil svojo bolečino od moje.

O.

Skoraj prepričan si lahko, da jo čutimo dovolj različno, da bi takoj ločil svojo bolečino od moje.

Jest vidim tvojo poanto. Pa ti vidiš mojo?

o+ nevone

gani-med ::

Čisto možno bi bilo, da bi obstajala dva, ki bi ju vsi klicali Julij Cezar, ki bi si bila podobnain ki bi imela celo enake spomine na ista osvajanja.

Vsi bi lahko oba klicali Julij cezar (zakaj pa ne, če nekdo trdi, da mu je tako ime, pa naj bo)
Vendar bi bili kljub podobnostom to dve samostojni in neodvisni osebnosti, vsaka s svojo zavestjo.

Vsak ima različno in samo njemu lastno subjektivno zavest, kot sta si različni moja in tvoja zavest.
Vsaka zavest je svoj edinstven subjektivni svet in dokler ju na kak način ne bi združil, tudi ostaneta samosvoji in ločeni.
CO2 is the elixir of life.

innerspace ::

Da je teleport možen.

Seveda, v teoriji in v filmih ter zgodbah, je mozen.
Teleportiral bos lahko predmete, ne pa zivih organizmov.

Kaj pa to: Imas eno telo(recimo zivo), ki ga teleportiras eno svetlobno leto dalec. Koliko energije bos porabil za ustvarit kopijo in jo poslat tako dalec, pa jo tam sestavit(se predpostavlja da jo instantnorazstavis in sestavis). Bi se pustil unicit za to, da bi lahko nekje v medzvezdnem prostoru na vesoljski postaji lahko tvoj klon popravil neko tesnilo(ker si edini ki to zna)? Kaj bi imel ti od tega?
Poleg tega bi rad ponovil, da se zavest oziroma zivljenjski tok nebi kreiral v klonu, ostal bi mrtev. Zavest se ustvari v razvijajocem se organizmu.

Vsak ima različno in samo njemu lastno subjektivno zavest, kot sta si različni moja in tvoja zavest.

Ti praviš, da ni možno nič vedeti, kaj in kako se v glavah dogaja. Kako potem ti lahko sklepaš, da sta najini zavesti različni?

o+ nevone

Poleg tega bi rad ponovil, da se zavest oziroma zivljenjski tok nebi kreiral v klonu, ostal bi mrtev. Zavest se ustvari v razvijajocem se organizmu.

To je tako, kot bi trdil, da leteti se da samo, če mahaš s krili.

Seveda se da vzpostaviti stanje, ki je enako nekemu drugemu stanju.

o+ nevone

jype ::

nevone> Seveda se da vzpostaviti stanje, ki je enako nekemu drugemu stanju.

Nisem prepričan.

Tudi, če dejansko dovolj hitro postaviš vsak elektron na svoje mesto in potem tisto defibriliraš, so možnosti, da grejo stvari narobe, ogromne.

>>Ti praviš, da ni možno nič vedeti, kaj in kako se v glavah dogaja. Kako potem ti lahko sklepaš, da sta najini zavesti različni?

Izkušnje in razmislek.

Če tebe kaj boli, jaz nič ne čutim.
Če kdo umre, nič ne vem o tem, razen, če mi kdo pove.

Se ti ne zdi, da bi moral dobiti vsaj kak signal znotraj svoje zavesti o teh dogodkih, če bi šlo res za isto zavest?

Če me brcneš v desno nogo bom znal to rakoj napisati tudi z levo roko, čeprav je znano, da sta vsaka pod kontrolo druge možganske poloble. Vendar, ker sta polobli tudi povezani in sestavljata skupno zavest to gre.

Ne gre pa to pri tistih, ki imajo ločeni možganski polobli. Ti imajo v svoji glavi dve zavesti, ki druga za drugo ne vesta in posledično se kažejo efekti, ki jih sicer ne bi opazili.

Seveda se da vzpostaviti stanje, ki je enako nekemu drugemu stanju.

Do neke mere. Ne do takega stanja da bi lahko prenesel oziroma sprozil zavest(zivljenje) v kopiranem izdelku.

Si kdaj videla cmrlja, ki jadra po zraku?

Vendar bi bili kljub podobnostom to dve samostojni in neodvisni osebnosti, vsaka s svojo zavestjo.
Seveda, ampak oba bi bila čisto prava Julija Cezarja.

Ne vem, kdo je na dan privlekel to povezanost kopiranih osebnosti, ker je čisto mimo.

so možnosti, da grejo stvari narobe, ogromne.
Eh, to so tehnične podrobnosti, ki nas tu ne zanimajo. Tehnologijo bodo pač izboljšali do te mere, da bo popolno kopiranje tako varno, kot je sedaj vožnja z avtomobili ali letenje z letali.

O.

Izkušnje in razmislek.

Po izkušnjah in razmisleku, se verjetno zavedaš, da mene tudi lahko boli. Oziroma, da obstajajo osebki, ki tudi čutijo bolečino.

Če kdo umre, nič ne vem o tem, razen, če mi kdo pove.

Veš samo takrat, ko ti pove, ali včasih sklepaš že vnaprej, oziroma se spomnjaš za nazaj?

Se ti ne zdi, da bi moral dobiti vsaj kak signal znotraj svoje zavesti o teh dogodkih, če bi šlo res za isto zavest?

Vem kaj vas bega. Ampak povezanost med osebki obstaja. Ni trenutna in nismo povezani ves čas, smo pa, saj komuniciramo med sabo.

o+ nevone

Po svetu se lahko klati tudi deset "pravih" Julijev Cezarjev, vsak od njih je še vedno samostojna osebnost, neodvisna od drugih, enako kot, če ne bi bil nihče od njih Julij Cezar. Če jih umre devet, bo deseti še vedno lahko živel naprej enako, kot, da se ni nič zgodilo, kot da ostali sploh nikoli niso obstajali ali tako, kot, če bi umrl kitajski cesar s celim dvorom vred.

Če bi bili vsi en Julij cezar, bi imeli tdi skupno eno zavest, tako imajo pa vsak svojo, kot ti in jaz.
Zunanja podobnost je zgolj - zunanja.

>>Vem kaj vas bega. Ampak povezanost med osebki obstaja. Ni trenutna in nismo povezani ves čas, smo pa, saj komuniciramo med sabo.

Seveda lahko obstaja komunikacija, če obstaja, ni pa nujno.

Vprašanje, ki se mi zdi pomembno, se glasi, koliko in kakšna mora bit komunikacija, da se lahko dve zavesti zlijeta v eno zavest, tako kot sta zliti zavesti naših dve možganskih polobel.

Za skupno zavest je potrebna nenehna komunikacija, proces mora neprekinjeno teči ubrano in s skupnimi močmi, sicer ne bo skupne zavesti, pač pa dve ločeni.

Če bi bili vsi en Julij cezar, bi imeli tdi skupno eno zavest,
Ni mi čisto jasno, kaj bi pravzaprav rad s to eno skupno zavestjo? Kdo pravi, da bi jo imeli? Oziroma zakaj bi bilo dobro, da bi jo imeli? Kaj ima to skupnega s kopiranjem zavesti?

O.

Thomas ::

Če se prejšnje stanje ne more vzpostaviti, potem se tudi samo po sebi ne in si vsako nanosekundo druga zvest.

Ampak ni potrebno sploh, da bi se vzpostavilo identično stanje, podobno je že dovolj, kot vidimo. Zavest kar lepo vztraja na dinamično spreminajočem se substratu.

Good. Toliko podobno substratsko konfiguracijo, kot jo naredijo dolga leta, pa lahko zadanemo kadarkoli, če imamo dovolj razvito tehnologijo.

Mit o kakšni točnosti, je čisto kiksnen.

Si kdaj videla cmrlja, ki jadra po zraku?

No, potem pa je to, da zavest se lahko vzpostavi samo na razvijajočem osebku, podobno narobe, kot bi trdil, da se vzleti lahko samo tako, da zamahuješ s krili.

o+ nevone

Točnosti nihče ne zahteva. važno je le, da gre za kontinuiran proces, da lahko govorimo o - istem pocesu (isti zavesti)

Če se v neki drugi galaksiji odvija zelo podoben ali lahko celo identičen proces, se to mene nič ne dotika, ker je tisto je pač nek drug proces, ki nima z mano nič skupnega..

Mit o kakšni točnosti, je čisto kiksnen.

Tocnost je predpogoj, da lahko ti reces, da je tvoj klon ti.
Ce ni tocnosti, je slaba kopija, torej nima veze s tabo.
Kdo bi torej videl modro in kdo zeleno sobo?

No, potem pa je to, da zavest se lahko vzpostavi samo na razvijajočem osebku, podobno narobe, kot bi trdil, da se vzleti lahko samo tako, da zamahuješ s krili.

V staticnem sistemu(recimo brez vetra na ravnici) to seveda velja. Torej sploh ni narobe.
What is your point?

jaz ne mislim, da je točnost nujna, niti ni potrebna. Poljubna točnost niti ni mogoča.
Sicer pa tudi sam sebi nisi podoben, če se naprimer primerjaš od včeraj in danes.

Za deljeno zavest je potrebno nekaj drugega, kot zunanja podobnost.
Potrebna je neposredna komunikacija med procesi, ki generirajo zavest, kar je že ves čas moj point.
Tako bi načeloma lahko združili tudi zavesti tako različnih entitet, kot sem jaz in moj pralni stroj.
(ko bodo pralni stroji tako napredni, da bodo imeli zavest :D )

Razni kloni me pa v zvezi z vprašanjem zavesti prav veliko niti ne zanimajo, niti se mi ne zdijo kaj posebnega ali odločilnega.
Dva sta si pač lahko na zunaj malo bolj podobna, kot je običajno in to je tudi vse.
Pa kaj? Big deal ..

Saladin ::

Ja, ljudje imamo praktično vsi enak "tip" zavesti.
Človeško zavest (razvito znotraj določenih parametrov).

Ampak to je tako splošna definicija, ki tebi kot posamezniku nič ne pomaga. Relevantna je le na nivoju preživetja človeške vsrte, kjer je individuum nepomemben.

Govor o takšni skupni zavesti nima smisla.

Individualna zavest (tudi če pozabiš individualne spomine) pa je pogojena že z biološkim substratom, ki se tudi razlikuje med posamezniki. Že tukaj pade definicija "skupne individualne" zavesti, z individualnimi spomini pa še bolj.

Medtem ko lahko abstraktne in splošne pojme izmenjujoče enačiš med sabo, tega ne moreš delati z polno definiranimi posamezniki.
Tukaj se pokaže, da "isti" ni "enak".
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Nobenih načelnih ovir, ki bi preprečevale združiti zavesti vseh ljudi v eno skupno zavest, ni.

O tem sem kar trdno prepričan zategadelj, ker imamo vsi mi en tak primer dveh združenih zavesti kar v naših beticah.
Bližje in bolj nazorno, ga res ne bi mogli imeti :))

Nobenih načelnih ovir, ki bi preprečevale združiti zavesti vseh ljudi v eno skupno zavest, ni.
Očitno nisi opazil, da si v protislovju. Na eni strani praviš, da ni mogoče kopirati/preseliti zavesti, ker je tisto potem neka druga zavest, na možnost, da bi z združitvijo dveh zavesti dobil neko tretjo zavest, ki prav tako ne bi bila več nobena od izvirnih dveh, pa ne pomisliš.

O.

Z združitvijo dveh zavesti nastane nova širša zavest.
Kaj je tu protislovnega?

Ničesar nismo kopirali, pač pa dve zadevi združili.

Zavest, ki je bila prej sama ni več ista, saj se ji je nekaj novega pridružilo.
Neposredno ne bi več čutil samo sebe, ampak tudi občutja tistega, s katerim bi se združil.
Nastal bi novi razširjeni jaz.

njok ::

Narobe. Če (genialni) miselni eksperiment v tej temi kaj velja, potem ko nekoga nekaj zaboli, JAZ to čutim. JAZ doživljam vse, kar doživlja katerakoli sentinent.

Nastal bi novi razširjeni jaz.
Ali pa tudi ne. Nastal bi nekdo čisto drug. To ne bi bil več ti, niti razširjeni ti, ampak nekdo tretji.

Ničesar nismo kopirali, pač pa dve zadevi združili.
In to kako? Kako bi spravil dve zavesti skupaj, ne da bi najmanj eno preselil od tam, kjer je bila prej. V resnici bi morali verjetno celo obe preseliti, saj tam, kjer je sedaj ena zavest, ni prostora še za drugo.

Pri združevanju zavesti bi torej prekinil kontinuiteto najmanj ene, verjetno pa obeh zavesti, in potem še dve združil. In tebi se zdi, da je to bolj sprejemljivo, ali uresničljivo, od kopiranja ene zavesti?

O.

Ne pozabiti, da ima vsak svoj jaz, čeprav lahko vsakega napišeš enako in s tremi črkami.

Če tebe pulijo zobe, moj jaz tega ne bo občutil.

Da bi lahko res "vsi" začutili, če bi kjerkoli kogarkoli zabolelo, ni dovolj, če besedo jaz napišeš z velikimi črkami. >:D
Za to bi bilo potrebno narediti kaj več, naprimer združiti zavesti vseh ljudi v eno skupno zavest, ki bi potem upravičeno lahko rekla "jaz čutim bolečino".

Pri združevanju zavesti bi torej prekinil kontinuiteto najmanj ene, verjetno pa obeh zavesti, in potem še dve združil. In tebi se zdi, da je to bolj sprejemljivo, ali uresničljivo, od kopiranja ene zavesti?

Kontinuiteta ne bi bila prekinjena, ker bi le združil dva še vedno delujoča procesa. Nič se ne bi ustavilo.

Seveda je zadeva popolnoma sprejemljiva, saj imaš celo v svoji glavi dve možganski polobli, ki je vsaka zase dokazano lahko nosilec samostojne zavesti, če ju ločimo.

Potrebna je neposredna komunikacija med procesi, ki generirajo zavest, kar je že ves čas moj point.

Nič ni potrebna neposredna komunikacija. Kominikacija lahko deluje in tudi vedno deluje z nekim zamikom. Kakšen je ta zamik, sploh ni pomembno.

Mi kar lepo komuniciramo med sabo in na podlagi videnega, slišanega, čutenega in premišljenega, kar dobro sklepamo, kaj je v glavah drugih, (ne se sprenevedat). Ne samo to. S komunikacijo si filamo in oblikujemo našo osebnost. Da bi ta osebnost potem bila čisto nekaj nepodobnega je napačen sklep. In nenezadnje smo ista vrsta, kar pomeni, da imamo ogromno skupnih lastnosti.

o+ nevone

V staticnem sistemu(recimo brez vetra na ravnici) to seveda velja. Torej sploh ni narobe.
What is your point?

Ne razumem kaj me sprašuješ. Kaj velja v statičnem sistemu ?

Naj se spet zatečem k primeru z dvema možganskima poloblama
(meni se zdita ti dve polobli izjemno pomembni, ker to smo dejanski mi)

Če bi bil corpus callosum (ki povezuje levo in desno hemisvero) sestavljen le iz petih nevronov, kaj misliš, da bi bili še vedno ena zavest?
Ali pa če bi preko corpus callosuma med možhanskima poloblama samo enkrat na 14 dni steklo nekaj malega impulsov, ali bi imeli še vedno eno skupno zavest?

Jaz sem prepričan, da ne!
S tako pomankljivim pretokom impilzov med obema poloblama, bi to pomenilo praktično isto, kot če bi corpus callosum enostavno prerezali, kar pa ima za posledico pojav dveh ločenih osebnosti v isti glavi.

dzinks63 ::

Ne vem, kaj toliko prepričujete drug drugega. Zavest ni nič posebnega. Pojavi se pri vsakem živem bitju, katero je prestopilo intelegenčni prag za zavedanje samega sebe. Tudi če ti zradirajo ves spomin, se ti bo zavest na novo vzpostavila. Prav enako se boš zavedal samega sebe, kot kdorkoli drug, le spominov za nazaj ne boš imel. Zavest in "jaz" sta dve popolnoma različni zadevi. Če ti zbrišejo spomin ti gre v nepovrat ves "jaz", saj se ne moreš primerjat z drugimi za nazaj, da bi lahko trdil nekaj v povezavi z svojimi spomini in samim seboj. In ta "jaz" se ti mora po izgubi ali izbrisu spomina potem povsem na novo oblikovat z časom in dogodki, na osnovi katerih potem sklepaš kakšen pravzaprav si. Zavest se ti pa na novo vzpostavi v trenutku in je popolnoma enaka, kot je bila prej.

Da bi pa nek original in kopija telepatsko komunicirala z vsak svojo zavestjo kot eno skupno in da bi celo videla in čutila kaj počenja drugi, je pa pravljica za lahko noč. Nekatera verstva imajo celo nekaj podobnih dogm, kako se zavest prenaša, reinkarnacije in podobne fore, vendar nič več kot to. Pa brez zamere, v tej temi je toliko ugibanj, preroštev in sanjarenj, da bi vse to lahko pristalo v loži, z mojimi posti skupaj, ne pa v znanosti in tehnologiji, kjer nimaš kaj pokazat in dokazat.

Če ti zbrišejo spomin ti gre v nepovrat ves "jaz",

To ne drži, kajti ljudje, ki izgubijo spomin, imajo še vedno zavest o sebi.
Tudi brez spomina se človek zaveda, da je to on, le da se ne spomni pretekih dogodkov, ki pa za samozavsdanje niso pomembni.

Če ne poznaš svojega imena ali ne veš kje si doma, to ne pomeni, da te ni. Še vedno si to ti in tega se zavedaš.

jype ::

gani-med> Tudi brez spomina se človek zaveda, da je to on, le da se ne spomni pretekih dogodkov, ki pa za samozavsdanje niso pomembni.

Ampak to ne drži popolnoma. Če ne more priklicat kognitivnega spomina, to še ne pomeni, da je pozabil tudi kako se drži žlica, ali pa kako se vozi kolo.

Razlika je zelo pomembna. Absolutna izguba spomina (ne vem kako medicinci temu rečejo) ubije tudi osebo - zavest se pa razvije znova (in to traja več kot dobro leto dni).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Absolutne izgube spomina ni, razen če človek umre.
Spomin je "ožičen" v nevronskih mrežah možganov in absolutna izguba bi pomenila, da izgubiš vse nevrone, tak človek ne bi bil več živ.
Spominski problemi so povezani s težavami priklica.

Očitno mešaš oziroma enačiš pojma zavedanja samega sebe in zavedanja, da si določena osebnost (z imenom in točno določeno preteklostjo). Jasno, da se načeloma vsak zaveda samega sebe, da obstaja oziroma da nekaj pač je. Ampak bistveno ni zavedanje, da nekaj si, ampak kaj točno si. Če v spanju zgubiš popolnoma vse spomine, se boš sicer zbudil in vedel, da obstajaš, ampak za tistega, ki je zaspal, je pa povsem enako, kot če bi umrl.

o.

Seveda imajo zavest o sebi, saj to ima vsak kateri se zaveda samega sebe, čeprav ti zradirajo spomin, zavest pridobiš v trenutku nazaj, ko se ti koleščki v glavi poštimajo, spomin pa zelo počasi, ali pa celo nikoli, če spomin trajno izgubiš. Tudi otrok pridobi zavest, takoj se se poklopijo vsi faktorji in je nima od rojstva. In še enkrat zavest in spomin nimata nič skupnega. To sta popolnoma različni zadevi.

Seveda imajo zavest o sebi, saj to ima vsak kateri se zaveda samega sebe, čeprav ti zradirajo spomin, zavest pridobiš v trenutku nazaj, ko se ti koleščki v glavi poštimajo, spomin pa zelo počasi, ali pa celo nikoli, če spomin trajno izgubiš. Tudi otrok pridobi zavest, takoj se se poklopijo vsi faktorji in je nima od rojstva. In še enkrat zavest in spomin nimata nič skupnega. To sta popolnoma različni zadevi.

Boš predložil kakšne dokaze o svojih trditvah?

o+ nevone

Zavedanje je isto kot zavedanje samega sebe, da si.
Ne tega mešat z znanjem.
kako mi je ime, kaj delam, kje stanujem, koga poznam, kateri jezik govorim, .. to so znanja in ne zavedanje.

No, kar se mene tiče, me boli q za zavedanje. Meni je pomembno samo znanje.

O.

Absolutne izgube spomina ni, razen če človek umre.
Spomin je "ožičen" v nevronskih mrežah možganov in absolutna izguba bi pomenila, da izgubiš vse nevrone, tak človek ne bi bil več živ.

Kako to misliš? Za življenje zapisane informacije niso v tistih delih možganov, kot je normalen spomin. Tudi če ti zbrišejo ves spomin za nazaj o vseh dogodkih in vso priučeno znanje, še ne boš umrl. Telo bo funkcioniralo še vedno. Ko pa se boš zbudil iz take popolne kome z izbrisanim spominom , bo pa problem, naučiti se boš moral vse od govorjenja naprej popolnoma na novo.

No, kar se mene tiče, me boli q za zavedanje.

Lahko te boli q za zavedanje, ampak zavedaš se in tega procesa ne moreš izključiti, še na to kdaj se pojavi in kdaj je izključeno nimaš prav velikega vpliva.

o+ nevone

Znanje je pomembno, vendar brez zavedanja nekoristno in sterilno.

ampak zavedaš se in tega procesa ne moreš izključiti,
Saj, ampak brez znanja mi zavedanje ne pomeni popolnoma nič. Neskončnokrat rajši sem kopija s svojim znanjem, kot original s kontinuiteto zavedanja, a brez znanja.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ko pa se boš zbudil iz take popolne kome z izbrisanim spominom , bo pa problem, naučiti se boš moral vse od govorjenja naprej popolnoma na novo.

Iz popolne kome se ne moreš zbuditi, ker to pomeni, da si ali brez možganov ali pa da so veliki možgani odmrli, telo pa vegetira dalje, ker funkcije malih možganov nekako še delujejo.

Spomin je holografso porazdeljen po celih možganih in popolnoma izbrisati ga ni mogoče drugače, kot da možgane enostavno odstraniš.

Neskončnokrat rajši sem kopija s svojim znanjem, kot original s kontinuiteto zavedanja, a brez znanja.

To pa prav gotovo. Ampak ni pomembno samo znanje, vsa doživetja, zlasti ugodna so dobra.

Da je pa trenutno znanje zelo visoko na vrednostni lestvici, je pa to zato, ker znanje in vedenje pomaga bolje živeti in lažje preživeti.

o+ nevone

whatever ::

Sam kopija najverjetneje ne moreš bit v nobenem primeru, kot smo skupaj ugotovili.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
««
32 / 87
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teleportacija-prihodnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16631861 (28474) energetik
»

2045: Avatar project (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16030853 (28123) guest #44
»

subjektivna izkusnja in umetna inteligenca

252602 (2059) OwcA
»

Blue Brain (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
18714102 (11474) BBB
»

Thomas, pomagaj mi pri širjenju "krive vere" (strani: 1 2 )

677966 (6633) Thomas

Več podobnih tem