» »

Bela, zelena in modra soba

Bela, zelena in modra soba

««
22 / 87
»»

Utk ::

Bolj ko razmišljaš o tem, manj je jasno. Tisti, ki so takoj zelo prepričani v nekaj, se najbrž motijo.
Zavest, kjerkoli je, verjetno ni vezana na en atom, celico ali karkoli, je pa vseeno v neki zaklučeni celoti. Če ne drugače, v (skoraj) celem telesu. Verjetno lahko vsaj polovico od tega minimuma atomov v katerih je zavest odstraniš, pa boš še zmeraj normalno funkcioniral. En del atomov in celic se itak zamenja vsak dan. Težko je kaj pametnega rečt kaj bo videla druga polovica.
Če je pa zavest samo povezava tvojih čutil in brez njih niti ne obstaja, je pa zelo verjetno, da če jo skopiraš, da bo nastala nova zavest, ker bo imela nove oči, itd.

Double_J ::

1. Okapi, ki se je zbudil v beli sobi.
2. Okapi, ki se je zbudil v zeleni sobi.
3. Okapi, ki se je zbudil v modri sobi.

Mate pa raznoliko pobarvano domače stanovanje. Dobro, vprašam Okapija, ki se je zbudil v zeleni sobi.

Kakšno barvo boš videl, če te skopiramo v rdečo pa rumeno.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

steev ::

Odvisno koga vprašaš.

Če le niso tudi vpraševalca skopirali, vpraševalec ne more biti v vseh treh sobah naenkrat.
:|

PaX_MaN ::

Tisti, ki se bo zbudil v beli sobi, bo videl belo.
Analogno za ostala dva.

Okapi ::

Kakšno barvo boš videl, če te skopiramo v rdečo pa rumeno.
In kako naj to vem? A sem mogoče jasnovidec?

Sem pa v resnici šele sedaj opazil, da je Thomasovo izvirno vprašanje v prihodnjem, ne preteklem času. V kateri sobi se bom zbudil, jasno ne morem vedeti. Lahko bi vedel samo, v kakšni sem se zbudil.

O.

whatever ::

Naj objasnim moj vidik. Se bom zelo potrudil, če me še vedno popolnoma nihče ne razume, res ne morem pomagat.

Torej, pravzaprav je irelevantno, da so vse tri osebe popolnoma identične. Lahko bi tistima dvema, ki smo ju na novo skunstruirali, in sta domnevno TI, tudi predrugačili kakšen kos zavesti (na primer spomine). Trdim torej, da nima nobene veze, ali skreiraš novega povsem unikatnega človeka iz ničesar, ali pa nekdo ustvari tvojo popolno kopijo. Ne eno, ne drugo ne bo TI, s stališča samozavedanja; s stališča pogleda OD ZNOTRAJ. Ali pa lahko rečemo, tako kot je rekel WarpedOne, da smo vsi ena zavest. Ampak zakaj se potem zavedamo prav vsi samo, le in zgolj samega sebe... oziroma svojega VIEWPOINTA ne moremo prenašati... Ali pa dejansko smo vsi ena zavest, LE DA ohranjamo vsak zase svojo iluzijo kontinuirane zavesti. Ampak naša REALNOST, to je realnost vsakega posameznika, ki ne more drugače zaznavat sveta kot da izhaja iz sebe, je gotovo bolj realna. Če trdimo, da smo vsi ena zavest, hkrati pa se vsak od nas zaveda zgolj samega sebe, potem je lahko le zunanji opazovalec tisti, ki združuje vse naše individualne zavesti, povezane v eno.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Sem pa v resnici šele sedaj opazil, da je Thomasovo izvirno vprašanje v prihodnjem, ne preteklem času.

Dvomim.

In kako naj to vem? A sem mogoče jasnovidec?

Za jasnovidce nas maš?
Dve šivanki...

Ne eno, ne drugo ne bo TI, s stališča samozavedanja;
Seveda boš. Če bo kopija popolna, sploh ne boš opazil ničesar, razen to, da si se zbudil v drugi sobi. Če kopija ne bo popolna, boš opazil kakšno razliko, ali se čudil, da se nikakor ne moreš spomnit, kje si bil lani na počitnicah (če bi ti ravno ta spomin izbrisali in ga ne bi nadomestili z ničemer drugim), ampak drugače se boš pa še vedno enako zavedal samega sebe, vedel boš, kako ti je ime, kaj znaš, koga poznaš ...

O.

In potem pridemo počasi do tega, da če se boš zavedal boš ti, neglede če ti bodo dali druge spomine in drugačno telo...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Ne eno, ne drugo ne bo TI, s stališča samozavedanja;
Seveda boš. Če bo kopija popolna, sploh ne boš opazil ničesar, razen to, da si se zbudil v drugi sobi. Če kopija ne bo popolna, boš opazil kakšno razliko, ali se čudil, da se nikakor ne moreš spomnit, kje si bil lani na počitnicah (če bi ti ravno ta spomin izbrisali in ga ne bi nadomestili z ničemer drugim), ampak drugače se boš pa še vedno enako zavedal samega sebe, vedel boš, kako ti je ime, kaj znaš, koga poznaš ...

O.

A ti veš, točno kaj misli in točno kaj in točno kako doživlja, na primer v tem momentu, tvoja punca/sosed/fotr/mama/poštar/vstavi poljubno?

da če se boš zavedal boš ti, neglede če ti bodo dali druge spomine in drugačno telo...
Vedno boš nekdo, jasno, razen morda v primeru kakšne zelo hude duševne okvare. Če mene spremenijo v tebe, bom ti.

A ti veš, točno kaj misli in točno kaj in točno kako doživlja, na primer v tem momentu, tvoja punca/sosed/fotr/mama/poštar/vstavi poljubno?
Ne vem, ampak kaj ima to skupnega s to debato?

O.

In potem pridemo počasi do tega, da če se boš zavedal boš ti, neglede če ti bodo dali druge spomine in drugačno telo...

To že. Sem pa mnenja, da zavest ni ne prenosljiva, ne deljiva. Skopirat in tudi modificirat (spomine, s čimer se tudi zavest posredno modificira) se najbrž da, ampak ustvariš novo instanco. Ki s stališča samozavedanja, s stališča nosilca zavesti (ki je zavest sama po sebi; torej zavest sama po sebi je nosilec zavesti, self-referencing takorekoč), ne bo ISTA (ne mislim enaka) stari.

PaX_MaN ::

Normalno, da ne bo ista. Od takrat, ko te začnejo kopirat, pa do tedaj, ko vkup denejo to novo instanco, si ti v sanjah že poflodral sosedovo Micko.

ampak ustvariš novo instanco
Najbrž si hotel reči entiteto, ne instanco. Ampak nima veze, osebo boš res ustvaril na novo, ampak ona tega ne bo vedela. Oseba bo še vedno dobri stari tisti, ki je bil prej, samo da bosta to sedaj trdila dva.

O.

ampak ustvariš novo instanco
Najbrž si hotel reči entiteto, ne instanco. Ampak nima veze, osebo boš res ustvaril na novo, ampak ona tega ne bo vedela. Oseba bo še vedno dobri stari tisti, ki je bil prej, samo da bosta to sedaj trdila dva.

O.

Ja. TI pa boš še vedno tisti, katerega možgane so zgolj preskenirali in jih pustili na miru. Če te ubijejo vmes oziroma se ne zbudiš iz kome, boš šel pa v večna lovišča.

TI pa boš še vedno tisti, katerega možgane so zgolj preskenirali in jih pustili na miru.

Seveda. Samo da ni več en TI. Potem bova dva enaka, ki bova oba zate ti.

Če te ubijejo vmes oziroma se ne zbudiš iz kome, boš šel pa v večna lovišča.
Pri teleportu, kjer te na novo sestavijo iz nekih drugih atomov, bi se ti to dogajalo vsakokrat, ko bi se teleportiral. A bi te to motilo (do take mere, da se ne bi teleportiral)?

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Zakaj toliko povdarjaš kako bo on tebe videl(kot 2).
Poskusi odgovoriti kaj boš sam videl in se počutil.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Morda pa eni nimajo zavesti, pa jim je to res vse isto?

Miha, Janez, Jaz... samo še neko ime pač.:O
Dve šivanki...

Poskusi odgovoriti kaj boš sam videl in se počutil.
Kaj ti ni jasno? Nobene razlike ne boš opazil (razen, če se boš zbudil v kakšni drugi sobi, kot si zaspal). Počutil se boš v vsakem primeru enako, videl pa boš pač to, kar bo pred tvojimi očmi. Če bo zelen strop, boš videl zelen strop, če bo moder strop, boš videl moder strop. Oziroma, tisti, nad katerim bo zelen strop, bo videl zelen strop, oni drugi pa modrega. A si je to tako težko predstavljati?

O.

TI pa boš še vedno tisti, katerega možgane so zgolj preskenirali in jih pustili na miru.

Seveda. Samo da ni več en TI. Potem bova dva enaka, ki bova oba zate ti.

Če te ubijejo vmes oziroma se ne zbudiš iz kome, boš šel pa v večna lovišča.
Pri teleportu, kjer te na novo sestavijo iz nekih drugih atomov, bi se ti to dogajalo vsakokrat, ko bi se teleportiral. A bi te to motilo (do take mere, da se ne bi teleportiral)?

O.

Ja, za enega ta tretjega zunanjega opazovalca. Za mene bo pa še en jaz, ki se je od trenutka kopiranja začel od mene razlikovati, ampak mi je še vedno izjemno podoben. Zanj bom pa jaz enako. Glede na to, da se bom jaz vsekakor zbudil v beli sobi, onadva pa modri in zeleni, se bomo brez težav zmenili, kdo je kopija in kdo original. Jaz pa se bom zbudil v beli sobi.

Počakajmo najprej na teleport, pa bomo potem videli. Taprvi vsekakor ne bom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: whatever ()

Saladin ::

Z Okapijem sva istega mišljenja.

Če sem na začetku edini "jaz" tisti, ki zaspi v beli sobi, imaš potem troje enakih (ne istih) jazov, ki se zbudimo vsak v svoji sobi.

"Jaz" sem tako dupliciran, vendar zunanji opazovalec jasno vidi, da je tisti v beli sobi original (kljub enakokovrednosti kopij v ostalih sobah). Iz tega videnja originalnosti in kopij lahko tako preferiraš tistega originalnega v beli sobi in ga izbereš za "prvoten jaz".

Ampak to ni bistveno. Če se gremo dekonstrukcije osebe iz bele sobe, tako da se potem ubadaš samo z kopijami, ostane zadeva nespremenjena - le da moraš potem ekplicitno zdefinirat, o katerem jazu iz katere sobe govoriš.

To seveda vpliva zgolj iz vidika zunanjega opazovalca, ker same osebe v svojih sobah nimajo nobenega vedenja o obstoju in obnašanju oseb iz drugih sob. Izjema so le pretekle izkušnje.

Jaz iz bele sobe se bo zbudil v beli sobi in videl zgolj belo sobo in mu bo vse normalno.
Jaz iz zelene sobe se bo zbudil v zeleni sobi in videl zeleno sobo, bo pa presenečen glede tega ker ve da je zaspal v beli sobi.
Prav tako se bo jaz iz zelene sobe zbudil v modri sobi in videl modro sobo, bo pa presenečen glede tega ker ve da je zaspal v beli sobi.

To je edina povezava med osebami - njihova preteklost in trenutek kopiranja. Drugih povezav med njimi ni.
Čeprav so vse tri osebe striktno rečeno "ti", to ni eno superpozicionirano stanje "ti-jev", ampak 3 striktno ločene osebe "ti 1", "ti 2" in "ti 3". In ob nadaljnih vprašanjih moraš specificirat, o katerem "ti-ju" pravzaprav govoriš.

To je morda zanimiv način dokazila da si bil prekopiran (če ne jemlješ to kot spominsko ali duševno bolezen), ampak nič več.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Kaj ti ni jasno? Nobene razlike ne boš opazil (razen, če se boš zbudil v kakšni drugi sobi, kot si zaspal). Počutil se boš v vsakem primeru enako, videl pa boš pač to, kar bo pred tvojimi očmi. Če bo zelen strop, boš videl zelen strop, če bo moder strop, boš videl moder strop. Oziroma, tisti, nad katerim bo zelen strop, bo videl zelen strop, oni drugi pa modrega. A si je to tako težko predstavljati?

Zakaj vedno govoriš o onem pa tistem?

Reci JAZ bom videl zelen strop in JAZ bom videl moder strop. Hkrati!
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Glede na to, da se bom jaz vsekakor zbudil v beli sobi,
No, glede tega se motiš. Tudi oni, ki se bo zbudil v zeleni sobi, bo trdno prepričan, da si ti, in oni v modri enako. Lahko si prepričan, da bi se takoj, ko bi minil prvi šok nad spoznanjem, da ste vsi trije kopirani, hudo skregali, čigavo je "tvoje" stanovanje in žena. Razen če bi oni iz bele ostal izvirnik (v smislu atomov) in bi bil zakon tak, da v primeru kopiranja izvirnik obdrži vse. Potem bi bila zeleni in modri hudo besna:-)

O.

Čeprav so vse tri osebe striktno rečeno "ti", to ni eno superpozicionirano stanje "ti-jev", ampak 3 striktno ločene osebe "ti 1", "ti 2" in "ti 3". In ob nadaljnih vprašanjih moraš specificirat, o katerem "ti-ju" pravzaprav govoriš.

Tako je. In, če bi se kloniranje prav tebi zgodilo? Jaz bi v primeru, da bi se zbudil v beli sobi, bi blo vse v redu. Če bi se zbudil v modri (sicer za to ne vidim nobene možnosti), bi bil sprva začuden zaradi spremenjene barve sobe, dokler ne bi srečal klonov bi blo vse v redu. Če bi srečal klona, mi ne bi blo nikakor jasno, kako je možno, da sem se zbudil v modri sobi. Potem bi s klonoma debatiral v nedogled, pa na kak pir bi šli s Thomasom, ker mi ne bi bilo popolnoma nič jasno, ker ni možno da bi se zbudil v modri sobi.:D

Heh povsem isto je, če te ponoči ko spiš, prepeljejo iz bele v modro sobo.

Ali pa če te v beli ubijejo med spanjem in na novo sestavijo v modri.

Reakcija bi bila enaka.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Dokler ne srečam klonov, predpostavljam, da me še niso klonirali.:D

Valentin ::

Vprašanje je bilo kasneje modificirano - mene iz bele sobe takoj po kopiranju uničijo. Kar je meni še bolj nazorna varianta.

V kateri sobi se bom torej zbudil?

Zbudil se bom v zeleni in modri sobi, seveda ves začuden zakaj so me med spanjem prestavili iz bele!

Tole si je res treba predstavljati prvoosebno...

Dokler ne srečam klonov, predpostavljam, da me še niso klonirali
Pa si prepričan?:P
Saj pravim, poznam nekoga, ki misli, da so ga nekoč zdravniki klonirali in da je on kopija, pravega imajo pa nekje zaprtega. In je zato ves depresiven in nesrečen. Če redno jemlje tablete, je bolje.

O.

WarpedGone ::

Točno to, ampak to gre precej kontra našemu intutitivnemu razumevanju kdo smo sploh mi sami. Imamo močan občutek subjektivnega jaza kot neke samozavedujoče se enosti. Ki pa je kot zgleda čista utvara.
Zbogom in hvala za vse ribe

Dokler ne srečam klonov, predpostavljam, da me še niso klonirali
Pa si prepričan?:P
Saj pravim, poznam nekoga, ki misli, da so ga nekoč zdravniki klonirali in da je on kopija, pravega imajo pa nekje zaprtega. In je zato ves depresiven in nesrečen. Če redno jemlje tablete, je bolje.

O.

Ja, sem prepričan.:D Ka ga majo v Vojniku? Včasih sem tam, pa bi lahk kaj predebatirala, mu lahk dam link do debate.8-)

Zbudil se bom v zeleni in modri sobi, seveda ves začuden zakaj so me med spanjem prestavili iz bele!
Ampak nisi to čisto dobro povedal. En se bo zbudil v zeleni (in samo v zeleni), drugi se bo pa zbudil v modri (in samo v modri). Oba bosta začudena.

Če ti bodo vnaprej povedali za to kopiranje, ne boš mogel vedeti, v kateri sobi se boš zbudil. Tisti, ki se bo zbudil v zeleni, si bo rekel: "a, v zeleni sem se zbudil. V modri je torej moj dvojnik". Oni v modri pa bo rekel: "o, v modri sem se zbudil. V zeleni je moj dvojnik."

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Točno to, ampak to gre precej kontra našemu intutitivnemu razumevanju kdo smo sploh mi sami. Imamo močan občutek subjektivnega jaza kot neke samozavedujoče se enosti. Ki pa je kot zgleda čista utvara.

Ja, razumem tvoj point. Samo tudi če je utvara, to ne pomeni, da empatije nismo sposobni ali kaj takega. Doživlja samega sebe in svet okoli sebe pa vsak po svoje. Ampak ta utvara, tudi če je utvara, ven iz nje ne moreš. Tako da je pravzaprav bolj realna, kot kakšne takele debate, žal.

Ampak nisi to čisto dobro povedal. En se bo zbudil v zeleni (in samo v zeleni), drugi se bo pa zbudil v modri (in samo v modri). Oba bosta začudena.

O.

Zakaj govoriš o tretji osebi?

Kot sem rekel, zamisli si, da se to dogaja tebi.
Drugače ne boš razumel.

Vprašanje je bilo kasneje modificirano - mene iz bele sobe takoj po kopiranju uničijo. Kar je meni še bolj nazorna varianta.

V kateri sobi se bom torej zbudil?

Tole si je res treba predstavljati prvoosebno...

Če tebe v beli sobi uničijo, boš šel najverjetneje v večna lovišča. Oziroma kamor se pač gre po smrti... noone knows...

Oziroma kamor se pač gre po smrti... noone knows...

Kam se gre je odvisno od barve sobe.;)

Btw, Thomas a poznaš kak dober test za ugotavljanje prisotnosti zavesti?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Če tebe v beli sobi uničijo, boš šel najverjetneje v večna lovišča. Oziroma kamor se pač gre po smrti... noone knows...

Si klinično mrtev. Vendar te kasneje oživijo. Po tvojem to nisi več ti?

Thomas ::

Jezus, Kristus!

A so vam rekli, da si predstavljaj PRVOOSEBNO!

Če si lahko predstavljaš prvoosebno, kaj boš imel po narkozi zaeno terapijo, da mogoče ne bo prijetno in tako naprej ... si predstavljaj prvoosebno še to, kaj se bo dogajalo TEBI v temle scenariju.

Ne se izmotavat.

Oziroma kamor se pač gre po smrti... noone knows...

Kam se gre je odvisno od barve sobe.;)

Ja, ko bi tak eksperiment bili sposobni tudi dejansko, ne samo mentalno izvest...
Heh, če ti trdiš, da nimam zavesti, potem lahko jaz zate trdim enako.:P
Vsak jo ma, sam vsi drugačno. Da se ne bomo pobil. :D

Po temle testu sodeč se ti samega sebe zavedaš, Double. Njok, Valentin in Warped pa tud.

Lahko pa samo, da se nekaterim mau zamegli zaradi emocionalnega šoka. Neumni niso, tudi uni ne.

Zakaj govoriš o tretji osebi?
Ker govorim, kaj se dogaja tebi.

Če ti bo pa bolj jasno v prvi:
"Poglej, poglej, nad mano je zelen strop. Ali so me ponoči prestavili iz bele sobe, ali pa je kopiranje res uspelo. V modri sobi mora torej biti moj dvojnik. Me prav zanima, če je res."

"Aha, torej v modri sobi sem. Potem je v zeleni očitno moj dvojnik, če niso nič zajebali pri kopiranju. Kdo ve, če je res čisto tak, kot sem jaz."

O.

Nisi dal linka, sam prosim, ne dat kake une fore z drakulo, ki se zadere pa te ustraši.:)

Dej test!

Zgodovina sprememb…

Okapi ... se torej strinjaš, da boš videl IN zelen IN moder strop?

Whatever - tale tema je test. Mimogrede.

kaj se bo dogajalo TEBI v temle scenariju.
Karkoli boš rekel, bo v enem primeru prav in v dveh napačno. Če rečeš, da se boš zbudil v beli sobi, bo en pogledal v strop in rekel, "aha, kaj sem rekel - bel strop", druga dva bosta pa pogledala v strop in rekla, "upss, zmotil sem se".

Tvoje vprašanje je podobno naslednjemu.

Povejo ti, da te bodo ponoči, ko boš trdno spal, prepeljali v modro ali zeleno sobo. Ali pa tudi ne. V kateri sobi se boš zbudil?

O.

Okapi ... se torej strinjaš, da boš videl IN zelen IN moder strop?
Seveda se ne. Vsak bo videl samo en strop. Vsi skupaj bomo videli dva (ali tri, sem že pozabil, kaj smo naredili z belim:-), ampak to bomo ugotovili šele, ko se bomo zjutraj dobili na čaju in izmenjali izkušnje.

O.

Seveda se ne. Vsak bo videl samo en strop. Vsi skupaj bomo videli dva (ali tri, sem že pozabil, kaj smo naredili z belim:-), ampak to bomo ugotovili šele, ko se bomo zjutraj dobili na čaju in izmenjali izkušnje.

O.

Nič 'bomo ugotovili', kvečjemu boš ugotovil, ker si v obeh sobah ti !

Whatever - tale tema je test. Mimogrede.

Ja, Saladin in jaz imava zavest, za ostale pa nisem prepričan. Aja, Okapi, un ko se mu rola, kje je?

Zgodovina sprememb…

Nič 'bomo ugotovili', kvečjemu boš ugotovil, ker si v obeh sobah ti !
Ne morem biti v obeh (istočasno). Vidim, da vas zavaja to, ker tri ljudi obravnavate kot enega.

Predstavljaj si, da imaš tri brate Novak, ki vsi zaspijo v beli sobi, ponoči pa enega odpeljejo v zeleno, enega pa v modro sobo. V kateri sobi se bo zbudil Novak? Ali - v kakšne barve sobi se bodo zbudili bratje Novak?

V trenutku kopiranja iz tebe naredijo trojčke, ki imajo do trenutka kopiranja tudi enake spomine, od kopiranja naprej pa je vsak ena sama unikatna in samostojna osebnost. Nobenega mešanja z en jaz/ti ni več.

Aja, Okapi, un ko se mu rola, kje je?

Trenutno je menda v Polju, na odprtem oddelku. Potem gre za nekaj časa domov, ko se mu poslabša, pa že spet za kakšen mesec ali dva v bolnico.

O.

innerspace ::

Naj povem svoje prvoosebno mnenje.
Zavest ni prenosljiva z materijo. Niti s kopiranjem oblike.
Prenesejo se funkcije, lahko so v identicnih telesih tudi do skrajnosti identicne, pri tem pa ne gre za prvoosebno zavest "originala". Torej se bo oseba(gledano iz 3.osebe) lahko enako obnasala, dala vtis da gre za isto zavest, ki pa to ni.
Tole vprasanje je precej kocljivo zastavljeno, saj je treba odmislit klasicno misljenje.
Vsak posamezni clovek je sposoben zavestno reci: Jaz sem.
Toda temu, kar sproza pri osebku lastnost identifikacije s sabo, je dejansko ego, to je nabor ponavljajocih se samoopazovanj in reakcij na zunanje vplive, ter spominski faktor, ki ima tukaj le delno vlogo.
Se eno pomembno dejstvo je, da se zavest konstantno spreminja, kljub vtisu vecnega (nespremenljivega) opazovalca...

Ne morem biti v obeh (istočasno).

Si lahko. To ne prepoveduje noben fizikalni zakon.
Dve šivanki...

innerspace ::

Ne morem biti v obeh (istočasno).

Si lahko. To ne prepoveduje noben fizikalni zakon.

Kolikor razumem, to ni fizikalno vprasanje.
««
22 / 87
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teleportacija-prihodnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16631826 (28439) energetik
»

2045: Avatar project (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16030841 (28111) guest #44
»

subjektivna izkusnja in umetna inteligenca

252600 (2057) OwcA
»

Blue Brain (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
18714087 (11459) BBB
»

Thomas, pomagaj mi pri širjenju "krive vere" (strani: 1 2 )

677962 (6629) Thomas

Več podobnih tem