» »

n95 problem

n95 problem

shadeX ::

Lep pozdrav!

Mene pa zanima kako bi jaz nekako "formatiral" nokio n95 8gb. recimo nekako tako kadar formatiraš računalnik in potem znova inštaliraš windowse. KER problem je sledeč.. uštimal sem si garmin in mi je tudi delal, nato sem nekaj zafrčkal in po pomoti formatiral pomnilnk in garmin se je zbrisal. nato sem ga na novo naložil vendar mi noče zagnat programa. in jaz garmin zelo rabim in bi zelo rad nekako "formatiral " moj telefon da bi bil v istem stanju kakor ko sem ga kupil v trgovini.

p.s probu sm updejtat firmwire vendar ima najnovejšo različico že naloženo tako, da je brez uspeha...torej ljudje nasveti?

hvala

Zorro ::

Vtipkaj *#7370#

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

podbevna ::

Lahko tudi izkoristiš priložnost in naložiš zadnji firmare, če ga slučajno nimaš. To je format sistema in spomina (notranjega).

shadeX ::

hvala obema. samo kdaj je prišu zadnji firmware kr to sm jaz delu prb. 2 mesca nazaj? se pravi so že updejti novi?

podbevna ::

Vse z firmwarom delaš z Nokia Software Updater programom (potegneš ga z www strani nokia). Ta preveri ali je na voljo nov FW in preko njega tudi flešaš telefon. Lahko pa star FW kadar koli povoziš tudi z enako verzijo...

shadeX ::

Vtipkaj *#7370#



to ni pomagalo. telefon je dalo samo na tovarniške nastavitve.. garmin še vedno ne deluje!

tomaz- ::

Tako kot so ti nekateri svetovali dozdaj.
Flashaj telefon z Nokia software updaterjem. Tudi če ne bo našel kao novejše verzije software-a , ti bo ponudil kompletno flashanje telefona z obstoječim software-om. Pa ne pozabi prej naredit backup imenika in sms-ov, pa kakšne muske in filmčkov, če maš kaj na telefonu. Ko pa poflashas, pa lepo nazaj naložiš backup in si zmagal. Pol pa samo še ponovno nalaganje programčkov in Garmina..

LP

Zorro ::

Zanima me, kaj natanko pomeni to, da ti program ne deluje? Ali mogoče, da se po izbiri aplikacije, ta sploh ne zažene, ali pa se zažene, vendar samo do zagonskega okna, nakar jo vrže ven?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

kriko1 ::

Kam si pa naložil garmin?
Aplikacija kot aplikacija - če si dejansko formatiral kartico, potem bi moral samo odstranit garmin iz app managerja, če ne gre, samo ponovno naložiš na isti
medij kot prej. Če si samo pobrisal vsebino mape na zunanji kartici, potem najverjetneje je garmin ostal v mani private, ampak se ne zažene ker npr. manjako mape ali še kaj zraven kar si pobrisal.

shadeX ::

garmin sem skopiral s pcja na "kartico" n95. nato sem inštaliral.nič me ni vprašalo kam naj dam.al na pomnilnik tel. ali masovni pomnlilnik.ko je končalo sem probal zagnat vendar ali samo ekran enkrat utripne (kao vklop/izklop aplikacije) ali pa gre not in pokaže napis garmin in pravice in pol aplikacijo zapre. probu sm 2 verzije garmina je isto. drugi programi delajo bp.

p.s 5min nazaj sem šeenkrat updejtal telefon, sm kar staro različico povozu. vendar je isto. hmm zakaj tako? sej sm za rečt formatiral cel telefon..:(((
p.s 2 kartice nisem formatiral še..

kriko1 ::

Torej pobriši private mapo in naloži še enkrat.

shadeX ::

bom poskusu zej. bom kar formatiru celo kartico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Zorro ::

Mislim, da če boš pobrisal tisto karto (IMG datoteko), ki je večja od 2 GB, bo Garmin čudežno začel delovati. Ker praviš, da si kopiral iz PC-ja, domnevam, da si hkrati kopiral tudi karte, ki si jih že prej imel na telefonu in ena od kart je najbrž prevelika.

shadeX ::

ja zorro, sam fora je tudi v tem ker je prej delovalo. uglavnem zej sm pršu do takega zaključka. enkrat sem brisal neuporabne mape s kartice in sem opazil mapo private in jo zbrisal. pomoje je bila to zelo neumna ideja. ker ko je kriko1 rekel naj pobrišem mapo private je v masovnem pomnilniku ni bilo in od prej se pa spomnim da sem nekaj brisal. formatiral sem kartico in mapa se je čudežno pojavila. vse lepo in prav. mam občutek da bo stvar delovala. samo nastal je spet en problem. ko prekopiram aplikacijo na telefon, in jo hočem inštalirat mi napiše da certifikat ni veljaven, je potekel ALI pa so nastavitve telefona napačne. glede certifikata dvomim da je kaj narobe ker sem aplikacijo kupil. probal sem naložiti še en drugi programček vendar je napisalo isto. mi lahko kdo tukaj pomaga prosim.

Zorro ::

Poizkusi datum prestaviti za ene pol leta nazaj.

shadeX ::

sem že.. ne deluje..

shadeX ::

ja zorro hvala. za pol leta ne pa za 3 kakor sem jaz. ja sedaj mi je namestilo. in tudi garmin mi dela. najlepša vam hvala kriko1 in zorro. zakon ste :DDD
lepo je vedet da so tudi tukaj ljudlje ki znajo pomagat :DDD

Zorro ::

V bistvu kadar telefon javi, da je certifikat neveljaven, govorim za potekle c., je treba "zadeti" obdobje za katero je veljal. Takrat je treba poizkusiti z vračanjem datuma, najbolje po pol leta. Samo čudno je, da ti to Garmin javlja, ker če nalagaš zadnjo verzijo, bi morala namestitev potekati brez problema. Obvestilo bi bilo možno le v obratnem primeru, oz. kadar je datum na telefonu preveč nazaj.

p.s.: Vidim, da si stvar rešil, no, lepo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

shadeX ::

garmin verzija je 2007. mam jo že kar nekaj časa ker sem jo kupil pa se mi zdi brezsmisla kupovat novo in trošit denar :D. važno da sedaj dela :D

Zorro ::

garmin verzija je 2007. mam jo že kar nekaj časa ker sem jo kupil pa se mi zdi brezsmisla kupovat novo in trošit denar :D. važno da sedaj dela :D


Saj je aplikacija za na telefon zastonj, serijsko pa uporabiš iz že kupljene.

- zadnja v4, no v bistvu je tu link, do čisto zadnje (4.20.20).
- zadnja v5

shadeX ::

lol nism vedu.. hvala :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia 5800 XpressMusic (strani: 1 2 3 478 79 80 81 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
4043364914 (4676) hoodaudrey
»

Navigacija za Nokio 5230

Oddelek: Mobilne tehnologije
324743 (4533) Mehmed
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8011018 (5201) MrAs
»

Nokia pc suite - backup (nokia content copier) - ne obnovi nazaj vseh aplikacij

Oddelek: Mobilne tehnologije
182555 (2124) adisitko69
»

nokia n95 in navigacija

Oddelek: Mobilne tehnologije
335144 (4000) kiFni

Več podobnih tem