» »

Navigacija za Nokio 5230

Navigacija za Nokio 5230

sokel ::

Pozdravljeni!

Veliko je že napisanega, samo ni pa mojega modela. Nekaj sem že spraševal svojega operateraja in so mi rekli, da lahko preko googla , samo ni brezplačno. Operacijski sisttem je Symibian in naj bi podpiralo tud Garmina, če se ne motim.. Je to res ali ne?

Še to bi vprašal: Je bolje imeti prav navigacijo ali je ta isto delujoča, kot navigacija? Jaz to potrebujem, da se ne zgubim na poti domov ali v kakih velikih krajih.

Hvala za pomoč.

Mehmed ::

Garmin mobile xt 5.00.60 bo za tegale, ce se ne motim.
Dej si raje preko ovi suite nokijine mape gor. Nalozis tiste drzave katere bos rabil pa imas mape in vodenje. Google maps (ali pa najdi.si zemljevid) ti bo sproti prenasal karte, pri garminu ali nokia maps so nalozene na telefonu. Slednja imata tudi glasovno vodenje. To je pa to nakratko.

sokel ::

Jaz rabim glasovno vodenje, ker ne vidim na telefon, sploh pa na svetlobi ne. In kaj od tega, kar si navedel je brezplačno in najbolj za Slovenijo? Jaz potrebujem natančno navigacijo za Slovenijo in ne druge države. Še najbolj pa za svoj kraj, kjer hodim po temi in se včasih zgubim na poti domov ali pa zgrešim poti in iščem poti z belo palco.
Na netu sem prebiral glede Garmin za to Nokio in naj ne bi podpiral Garmin 5.0 za telefone na dotik. Če imaš izkušnje in si sam sprobal da je delovalo, mi prosim napiš. Kaj pa Ovi maps?

lopov ::

Nokia maps oz. Ovi maps je brezplačna verzija kart, tudi za tvoj telefon.

Več informacij na povezavi: http://europe.nokia.com/support/product...

Na računalnik najprej namestiš Ovi suite, povežeš telefon in pretočiš aplikacijo in mape. Za navigacijo žal potrebuješ stalno povezavo z netom, tako da moraš imeti omogočen prenos podatkov kar pa stane.

Garmin XT se (ponavadi) namesti na na dodatno spominsko kartico, ne zahteva podatkovne povezave in *ni* brezplačen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

Mehmed ::

Ce se ne motim se je garmin nehal ukvarjat s podporo za smartfone, ko so hoteli naredit svojega. Zato muke z podporo. Tale verzija na tem telefonu dela, ima sicer bug da ce ga zasukas popaci karto, ampak po napisanem sodec te to ne bo motilo. Ce bi te mislim pa da je se ena neuradna tajvanska verzija, ki odpravi to.
To da nokia karte hocejo povezavo da najdejo kej se mi je ze zgodilo, ampak ni to da bi snemale karte z neta sproti. Vsaj po mojem bi morali tisti megabajti ki jih senka operater ponavadi biti dovolj.
Nisem pa ne enega ne drugega sprobal kot pesec, tako da tezko recem kateri je boljsi. Vsekakor bi probal prvo z nokia kartami ker so kot receno zastonj pa enostavnejse za gor dat.

TOP ::

Sam sem mel točno tale GSM in Garmin gor dela res super.Sedaj mam telefon na Android in IGO navigacjo,sam se lahk skrije proti Garminu.Pejdi gor na Partis maš vse lepo opisano kako narediš.

sokel ::

Danes sem vprašal na Mobitel in so mi rekli, da moram v teleefonu izklopit da se popveuje z internetom in samo preko satelita.
Če sem te prav zastopu, potegnem iz neta Ovi mape in nato na kartico in v telefon. Ali dam micro sd v telefon in preko bluethoota prenesem na telefon? Kaj pa potem? Grem v navigacijo in odprem mape in začnnem?

Ne, me sploh ne bi motilo, ker si sedaj urejam program za slpe, tako da m bo telefon govoril in sploh ne bom potreboval ekrana. Za mene bi lahko bili samo gumbi . Če bi me kdo kam peljal in bi lahko uporabil moj telefon kot navigacijo, če on ne bi imel. Na youtubu sem si ogledal glede tega Ovi map in je brezplačno za 70 držav, če je tud Slovenija med njimi. Men je najbolj pomemben glasovno vodenje. Za destinaciijo vtipkat bi mi pa tako program govoril, kaj sem napisal in bi pač šlo bolj počas, bi pa šlo. Čeprav je oni človek na youtubu rekel, da vedno je treba tudi malo po svoje zamislit, kam in kako, ker ni vedno točno kot reče gps vodič.

Lahko vprašam, zakaj sploh on potrebuje internet, če se povezuje preko satelita ? A on dobiva podatke dodatne preko neta ali kaj?
Mi lahko poveš še to, katera zadeva je to, k ei rekel da ima bug? Si to mislil za Garmina ali kaj drugega. Imam 4gb kartico.

Najlepša hvala vsem za pomoč.

Binji ::

Jaz imam na 5800 Sygic navigacijo. Mi je bolj všeč kot Garmin
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

sokel ::

Samo če bi to delal na Noki 5230. Kako je pa glede glasovnega vodiča?

TOP ::

Daj gor Garmina in dela vse kot mora.

sokel ::

Sedaj sem si dol potegnu Sygic in sem mislu to gor dat. Katero verzijo Garmina? Jaz enega imam , ki je eno leto star. Zraven je še avto rute za slo, avs, ita, hrt, .
Vsi ki mi pišete in bi mi radi pomagali, prosim da napišete kateri program, verzijo in info o programu.

Hvala

Mehmed ::

Garmin Mobile XT 5.00.60, karta adria route 3.30 dela na tem telefonu. Bug ki sem ga omenjal tebe ne bo motil, je pa tak da ce imas omogoceno sukanje slike ko zasukas telefon rahlo popaci karto. To se lahko odpravi z drugo verzijo garmina, z izkljucenjem avtomatskega sukanja ali pa pusti na miru, ker ni tako grozno.

Za instalirat nokia karta (pa tudi garmina) rabis kartico v telefonu, ker so prevelike za njegov spomin. Telefon povezes s compom preko blutootha ali kabla. Na comp instaliras ovi suite in preko njega na telefon (konkretneje gre preko telefona na kartico, garmin se da tudi neposredno na kartico) nalozis poljubne karte in glasovna vodenja. Se enkrat, probaj prvo nokia karte ker so neprimerno enostavnejse za instalirat in zastonj, garmina pa ce ti ne ustrezajo.

Oba programa sta podobna, omogocen rabita imet vgrajen gps, streznisko podprt gps (ce se ne motim je to ime za agps) ti pa pospesi proces iskanja s tem da pokuri par kilobajtov vsakic. Ni nujen, se pa zelo splaca.
Kako nujno rabijo nokia karte se povezat pa koliko prenesejo bom pustil komu, ki ima vec izkusenj z njimi odgovorit. Imata pa oba programa zgodovino zadnjih najdenih lokacij, kar ti zelo olajsa delo.

Ne me narobe razumet, ampak ce imas tezave z vidom ti res toplo priporocam kak telefon s konkretnimi tipkami. Meni je uspelo na n95, ko je crknil zaslon, na pamet uporabljati navigacijo. Recimo odklenes telefon, tipka za bliznjico do programa, dvakrat dol, ok, dvakrat dol, ok, dela.
Pri touchsreenu je to bolj mucenje, pri navadnem si pa enostavno zapomnis zaporedje tipk.

sokel ::

Do sedaj sem skoz uporabljal telefone na tipkovnico od Ericssona, samo enkrat sem imel eno nokio in nisem bil zadovoljen. Vsak telefon sem se moral na pamet naučit. Največji problem je bil za sms brat. Sedaj jih lahko berem preko kamere in tv. Ko sem videl predstavitev tega programa za slepe, sem se samo smejal, ker ti vse pove še sms prebere. Vse kar stisneš pove in tudi pri navigaciji ti vse govori, edino kar je vodič ti v and ali slo govori vodič.
Zdaj je že kar je, ne morem več menjat telefona. Pa fajn je to, ker lahko sms pišem kar z prstom in mi ni treba skoz sestavljat besede in misliti, kje je kakšna črka ali številka.

Morm pogledat katero ver. Garmina imam. Katico imam 4gb in bo dovolj spomina.

Katera dva si mislil? Garmina in Ovi mape ali kaj drugega? Pa zakaj je potreben internet povezava za gps?

Hvala

Mehmed ::

Garmina in ovi mape da.
Ne rabis internetne povezave za gps, samo te ovi mape sem ze videl da so se hotele povezovat, da bi nasle cilj. Kar mi ni imelo smisla ze takrat, ker so karte ze na telefonu in ni neke potrebe po tem. Ker imam poleg njih se garmina se mi pa ni dalo ubadat prevec, zato upam da se najde kdo, ki ima vec izkusenj z njimi pa pojasni kako in kaj je s tem.

lopov ::

Mehmed je izjavil:

Garmina in ovi mape da.
Ne rabis internetne povezave za gps, samo te ovi mape sem ze videl da so se hotele povezovat, da bi nasle cilj. Kar mi ni imelo smisla ze takrat, ker so karte ze na telefonu in ni neke potrebe po tem. Ker imam poleg njih se garmina se mi pa ni dalo ubadat prevec, zato upam da se najde kdo, ki ima vec izkusenj z njimi pa pojasni kako in kaj je s tem.


Ovi mape so na telefonu oz. spominski kartici in brez povezave ti najde trenutno lokacijo + vidiš mape. Če želiš kakršnokoli iskanje, navigacijo itd. potrebuješ podatkovno povezavo. Za karte, nadgradnje in samo uporabo ne rabiš nič plačevati.

Ostale offline aplikacije (sygic, garmin, igo) so sicer plačljive + za vsako nadgradnjo kart moraš plačati, a za delovanje ne potrebuješ nikakršne povezave (če zanemarim, da nekateri telefoni za delovanje GPS potrebujejo povezavo ...) kar je precej pomembno, če si v tujini.

Edit: saj je stvar z ovi mapami čisto logična -- Nokia je lastnik firme Navteq, ki je največji ponudnik kart in z njimi zalaga (med drugim) tudi Garmin. Ovi mape so nek kompromis pri navigaciji -- so brezplačne (garmin ni), a navigacije brez podatkovne povezave ni (plačaj, če želiš da dela --> operaterju) kar pri garminu, ko enkrat deluje, ni potrebno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

Mehmed ::

Nisem vedel tega o nokii. Koliko pa pozre podatkov? A je bolj enkratna povezava da najde kam hoces ali skoz prenasa? Ce je 100kb recimo da najde pa da mir, potem ni tako grozno.

sokel ::

Ponoč sem se malo igral z navigacijo in mi ni kaj dosti uspelo. Povezavo sem izklopil insem samo probaval. Kart ni bilo nobenih, samo zemljo mi je kazalo. Za hec sem dal restavracije in mi je napisal, da nisem povezan in ne more najti. Sedaj moram jaz prvo dat mape na mojo kartico in v telefon, potem pa iskat ne?
Zdaj sem amlo zmeden. Potem se pravi, da to ni brezplačno in je treba še vedno plačat, če hočeš da ti kaj najde ali ne?
Če dam jaz gor Ovi mape bo potreboval povezavo, da kaj najde, Garmin pa ne?
Kako si to mislu da Garmin samo enkrat potrebuje povezavo potem pa nič več?Pa če sploh podpira Slovenijo Ivi zemljevidi.

zavajon ::

Ovi Maps ne potrebuje povezave, da ti najde lokacijo, le da v tem primeru traja kakih 15 minut, da ti najde satelite, ko pa ti jih enkrat najde, dela naprej normalno. Jaz preprečujem konekcijo, ko sem v tujini in imam čas čakati.

Sicer pa je OVI Maps čisto OK, le da mimajo zemljevidov za nekatere države. Tako npr. ni mestnih map za Srbijo ali Madžarsko, Maroko pa je dobro pokrit ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

lopov ::

zavajon je izjavil:

Ovi Maps ne potrebuje povezave, da ti najde lokacijo, le da v tem primeru traja kakih 15 minut, da ti najde satelite, ko pa ti jih enkrat najde, dela naprej normalno. Jaz preprečujem konekcijo, ko sem v tujini in imam čas čakati.

Sicer pa je OVI Maps čisto OK, le da mimajo zemljevidov za nekatere države. Tako npr. ni mestnih map za Srbijo ali Madžarsko, Maroko pa je dobro pokrit ;)


Tako kot si rekel -- da najde LOKACIJO (=kje se nahajaš).
To ni isto kot *navigacija* :)

Mehmed je izjavil:

Nisem vedel tega o nokii. Koliko pa pozre podatkov? A je bolj enkratna povezava da najde kam hoces ali skoz prenasa? Ce je 100kb recimo da najde pa da mir, potem ni tako grozno.

Malo, morda par 100 kb. Ni problem "doma", zaplete se v tujini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

zavajon ::

No, ne bom se prepiral glede tega, a po mojem je to isto. Ko pač uskladi satelite, ti pokaže lokacijo in takrat je pripravljen na navigacijo. Če pa satelitov ne najde (dovolj), pa pustiš gprs konekcijo, ti pokaže lokacijo v radiusu 300 m, po mojem na podlagi postaje, na katero si priklopljen.

Mehmed ::

Cak dej locmo pa izlocmo agps da ne bo nesporazumov. Tisto ko se ob zagonu orientira po omrezju pa pospesi vse skupaj. Tisto pozre par kilobajtov ampak ker ne bo hodu v tujino pa ker so to res kilobajti in drobiz, tudi ce nima 100mb v paketu, lahko ignoriramo.
Velja za garmina in ovi enako.

Nej raje op pove kak paket ima, ce imas recimo gb interneta zastonj na telefonu pa ti karte vsakic pozrejo mb, ni niti vredno razmisljat o tem.
Aja pa ko probavas take stvari to pocni na prostem, drugace se bos nacakal.

lopov ::

sokel je izjavil:

Ponoč sem se malo igral z navigacijo in mi ni kaj dosti uspelo. Povezavo sem izklopil insem samo probaval. Kart ni bilo nobenih, samo zemljo mi je kazalo. Za hec sem dal restavracije in mi je napisal, da nisem povezan in ne more najti. Sedaj moram jaz prvo dat mape na mojo kartico in v telefon, potem pa iskat ne?
Zdaj sem amlo zmeden. Potem se pravi, da to ni brezplačno in je treba še vedno plačat, če hočeš da ti kaj najde ali ne?
Če dam jaz gor Ovi mape bo potreboval povezavo, da kaj najde, Garmin pa ne?
Kako si to mislu da Garmin samo enkrat potrebuje povezavo potem pa nič več?Pa če sploh podpira Slovenijo Ivi zemljevidi.

Še 1x ... Ovi maps so brezplačne da jih namestiš, nadgrajuješ in uporabljaš, za iskanje pa potrebuješ prenos podatkov kar se (v večini primerov) plača, odvisno od paketa pri mobilnem operaterju. Dokler si v SLO ni problem, ko si preko meje in imaš "data roaming" zna biti drago. Ko se mape posodobijo samo naložiš novejšo verzijo, ne rabiš nič plačevati.

Garmin (Sygic, Igo ...) moraš *kupiti* da sploh lahko naložiš, sama uporaba nato ne zahteva podatkovne povezave (tkim. offline iskanje, navigacija). Posodabljanje kart je plačljivo, načeloma si v nekem časovnem obdobju opravičen do brezplačne nadgradnje oz. prva naslednja posodobitev je brezplačna, odvisno od politike založnika.

& Slovenija je kar dobro pokrita že v klasičnem Garminovem CityNavigator, SCG je itak neko sivo področje in je zadovoljivo pokrito v AdriaRoute.

lopov ::

zavajon je izjavil:

No, ne bom se prepiral glede tega, a po mojem je to isto. Ko pač uskladi satelite, ti pokaže lokacijo in takrat je pripravljen na navigacijo. Če pa satelitov ne najde (dovolj), pa pustiš gprs konekcijo, ti pokaže lokacijo v radiusu 300 m, po mojem na podlagi postaje, na katero si priklopljen.

Povdarjam, ker je OP napisal
Jaz rabim glasovno vodenje, ker ne vidim na telefon, sploh pa na svetlobi ne.
:)

sokel ::

Jaz imam navaden paket in nimam ugodnosti za prenos podatkov, ker interneta ne morem uporabljat, za navigacijo so mi pa pravl da je brezplačno, če si iz neta naložim software. Lahko probam še Garmina gor dat in če ne bo šlo brez povezave, bom se pač poslovil od navigacije.
Ne vem zakaj mi pišete za tujino, če sem lepo napisal, da potrebujem navigacijo, da najdem do doma ali če grem v kakšen večji kraj v Sloveniji.
Sedaj čakam na program za slepe, da mi bo zvočno govoril kaj pritiskam in kje se nahajam. Če bo to delovalo, bo v redu drugače pa lahko pozabim od tega telefona.

Pa nekaj bi prosu: Vidim, da ne zastopite človeka, ki potrebuje pomoč, ker mi ni tako lahko delat kot vam, ki vidite normalno. Zato bi prosil, če mi odgovorite na vprašanaje, ne pa da se med seboj prerekate, kateri ma kaj prav. Vsak nekaj ve in lahko pripore, če ve.

Torej se pravi, da brez povezave ne bom nikamor prišel? Sem zstopil, da karte so zastonj, za iskanje pa potrebuje povezao in je plačljivo. Še to, " VZUNAJ ME SVETLOBA UBIJA, PO TEMI SEM PA SLEP IN HODIM Z BELO PALICO.". Da bote vedeli kako in kaj, edino doma v temi pod kamero lahko berem in kaj delam.

Mi lahko še nekdo pove ali da link , da si prenesem na telefon kontrastno temo za ozadje, da bo črno /temno ozadje in bele črke/ikone.

Hvala za pomoč.

TOP ::

Za Garmina ne rabiš nobene internetne povezave samo GPRS,ki ga maš in to ni plačljivo.Ti govorim vseskozi gor daj Garmina in dela kot mora,sam tukaj ne boš dobil natančnih navodil,ker se ne sme.Pojdi na Partis in tam boš našel natančna navodila kako se gor da Garmina.

sokel ::

Imam komplet in navodila za namestitev,s amo ne za moj gsm.

A mogoče veš kak link za teme?

Bom danes probal dat na kartico in in gor, samo ne vem katera verzija je. Kako bom pa vedel če ni prava in da ne deluje? A mi lahko še poveš kako deluje Garmin ,d a bom sploh našel menij, kjer bom določil destinacijo.

Hvala

Mehmed ::

Garmin Mobile XT 5.00.60, karta adria route 3.30. Za tole lahko iz prve roke povem da dela na tem telefonu. Verzije pred to meni niso delale. So pa vse praviloma opremljene z navodili, tudi instalacija je praviloma enaka.
Za teme iskat lahko uporabis ovi store, moral bi biti nekje na telefonu. Take z black v imenu bodo kar prave.

Garmin ko bo instaliran in vzgan ima gumb kam, ko ga pritisnes izberes gumb naslovi, potem izberes ali crkujes drzavo, vneses ulico, jo izberes ko jo najde, vneses hisno stevilko, ko najde izberes pojdi in se vodenje zacne.
Naslednjic ko rabis, lahko izberes kam pa namesto naslovi zadnje najdene in ti bo ponudil seznam teh.

Ce med navigiranjem odstopas od njegovih navodil ti rece preracunavam in sam zacne z drugo mozno potjo. Ko garmin najde kje si gre ponavadi vse lepo naprej, zna pa to trajati na zacetku. Zato rabis potrpljenje pa odprt prostor.

sokel ::

2 URI SEM RABU, DA SEM SI NALOŽIL oVI SUITE. sEDAJ KO KAJ VLEČEM NA TELEFON, SE AVTOMATSKO ODPRE OVI SUITE IN GRE NAPREJ. nISEM PA ŠE PRIŠEL DO MAP, DA JIH NAJDEM IN IZBEREM SLOVENIJO. nATO MORAM PA ŠE NAJT DATOTEKO ZA GOVORNO VODENJE.

gARMINA NISEM NAŠEL. oČITNO SEM GA IZBRISAL IZ DISKA. pA TAKO NI BIL ZA sYMBIAN AMAPK ZA wINDOWS. nE VERJAMEM, DA BI TO DELOVALO NA TEM SISTEMU.

tEME SEM NAŠEL NA NETU, JIH PRENESEL NA TELEFON. KO SEM HOTEL NALOŽITI, MI JE NAPISAL DA CERTIFIKAT NI VELJAVEN. KAR SE TIČE INTERNETA NA TELEFONU, NE MOEM UPORABLJAT, KER NE VIDIM BESEDILA. KAR LAHKO, JE TO DA PREKO PC INTERNETA NAJDEM IN NATO NALOŽIM NA TELEFON. ČE BO KDO NAŠEL KAKŠNO TEMO Z TEMNIM OZADJEM, NAJ MI PROSIM DA LINK DA POTEGNEM DOL. ŠTEVILKE ZA KLICANJE /ŠTEVILČNICA JE LAHKO SAMO KOCKE BREZ ŠTEVILK, KER VEM NA PAMET.

Mehmed ::

sokel ::

Najlepša hvala!!!

To sem jaz že ponoč našel in si prenesel na telefons, samo ko sem hotel naložit v telefonu, mi je dal sporočilo, da certifikat ni veljaven ali pa niso nastavitve v telefonu pravilne. Ni mi sasno, kaj bi to bilo. Sem poizkusu 3 različne theme in nobena ni delal. Pri vseh mi je isto pisalo. Tusdi ko sem hotel naložiti ovi maps, mi je isto napisal, tako da sedaj deluje samo ovi suite. Lahko mi pa napišetekako namestit temo, tisti ki imate Nokio 5230.

Po resnici povem, da sem ogromno telefon imel v roki in jih servisiral, ko sem še videl a sedaj sem pa kot prvošolček. Telefon sem dobil in ni nov. Popoldan bom klical osebo, ki mi ga je dala, da vprašam glede tega, če ne bom pa lical zastopnika.

Mehmed ::

Pojdi v nastavitve namestitev pa daj namescanje aplikacij na vse pa izkljuci preverjanje certifikatov. To je v nastavitvah pod upravitelj aplikacij.
Ce se vedno nagaja pa probaj spremeniti datum na telefonu. Recimo dve leti nazaj, dve pa pol itd. Ko zadanes takega, da je aplikacija srecna, se instalira, potem ga pa spremenis nazaj na normalnega. Ne sprasuj zakaj ker ti ne znam povedat. :D

Je pa tako, da kar prek vgrajenega ovi store snames praviloma pase na telefon brez tezav. Zato sem ga priporocal prej.

sokel ::

Ha, ha, danes sem preklical vse živo in nikjer niso nič vedel. Nazadnje še na Nokio in dobil eno žensko, ki prvič sploh ni kapirala da skor nič ne vidim in z kamero berem, pa desetkrat sem ji moral vse dopovedat, da je kapirala. Točno te postopke mi je povedala, kot ti in so pravilne nastavitve glede aplikacij, datum in uro imam sedaj točno, ampak še vedno ista pesem.

NAJ POVEM, DA PROGRAMA NE BOM DOBIL ZA SLEPE KER NE PODPIRA TEGA MODELA TAKO DA VPRAŠANJE, ČE BOM JAZ SPLOH LAHKO KAJ DELAL Z NJIM. SEDAJ SEM ŠEL NA SONYJA NAZAJ. Bom se še zvečer malo igral, če ne ga pa prodam.

Tud men ni blo jasn, kaj ma ura in ddatum veze pri takih nastavitvah. Vem da bi bilo najlaži prek neta dol potegnt, samo prvič ne znam , drugič pa ne morem z kamero brat, kr so premale črke.

To mi še napiš, kje se sploh nahaja ta tema, ki jo prenesem. Je na kartici ali v telefonu in kako pridem do nje.

Mehmed ::

Tole zdej ugibam, ampak verjetno imajo programi kak certifikat, ki potece. In zato menjas datum nazaj da se program instalira pa potem spet nazaj na pravega. Ponavadi sem zadel pravega v dveh, treh poskusih.

Tema ko jo instaliras se pojavi med ostalimi temami v telefonu, med nastavitvami-osebno-teme. Vseeno a je na telefon instalirana ali na kartico, pojavi se tam. Ce je instalirana na kartico namesto na telefon imas problem le ko ga povezes z racunalnikom za prenos podatkov, takrat teme (pa zvonenja) ki so na kartici zamenjajo privzete na telefonu, ker je pac kartica zasedena.

Drugace tvoja ideja glede navigacije ni slaba, ne obupat nad njo. Ko bos menjal telefon isci enega, ki podpira tisti program za slepe in obenem navigacijo, ce bo imel se tipke pa toliko bolje. Ker potem si je treba samo zaporedje tipk zapomnit pa gre.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37481694 (39709) mailer
»

Gps na mobitelih

Oddelek: Mobilne tehnologije
235198 (4549) St235
»

Ovi maps download kart preko telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
183636 (3044) mojsterleo
»

Nokia OVI maps in težave pri uporabi

Oddelek: Mobilne tehnologije
244610 (4202) PaJo
»

Nokia Maps Zstonj!

Oddelek: Mobilne tehnologije
293754 (3081) Bor H

Več podobnih tem