Forum » Omrežja in internet » siol vdsl2 VS. t-2 vdsl
siol vdsl2 VS. t-2 vdsl
tsh2 ::
zdajle sem malo gledal na internetu:
ali je res da je siol vdsl2 boljše kot t-2 vdsl? pri t-2 naj bi pri moji oddaljenosti 1153 metrov od centrale dosegal upload samo okoli 500kbps, zdaj pri tušu ADSL ga imam pa že 768 kbps?? no če bi šel pa na siol vdsl2 (centrala pri nas naj bi bila že vdsl2, sem gledal tale seznam: http://www.siol.net/narocniski_center/d... pa naj bi bila hitrost pri oddaljenosti 2km 25mbps download, nekje 1-2 mbps pa upload? (ta stran tako pravi: http://www.convergedigest.com/blueprint.... tako bi lahko imel upload okoli 1mbps in ne samo 0.5 mbps.
torej se mi najbolj splača iti na siol vdsl2, če se da?
edit: nisem opazil da je razdalja je v feet ne v metrih. so bile res nekam velike hitrosti. :)
ali je res da je siol vdsl2 boljše kot t-2 vdsl? pri t-2 naj bi pri moji oddaljenosti 1153 metrov od centrale dosegal upload samo okoli 500kbps, zdaj pri tušu ADSL ga imam pa že 768 kbps?? no če bi šel pa na siol vdsl2 (centrala pri nas naj bi bila že vdsl2, sem gledal tale seznam: http://www.siol.net/narocniski_center/d... pa naj bi bila hitrost pri oddaljenosti 2km 25mbps download, nekje 1-2 mbps pa upload? (ta stran tako pravi: http://www.convergedigest.com/blueprint.... tako bi lahko imel upload okoli 1mbps in ne samo 0.5 mbps.
torej se mi najbolj splača iti na siol vdsl2, če se da?
edit: nisem opazil da je razdalja je v feet ne v metrih. so bile res nekam velike hitrosti. :)
- spremenilo: tsh2 ()
blackmack ::
Ne, ker Siol VDSL2 priklapljajo samo do nekje 800-900m, kar pa je nad se verjetno niti sihroniziralo nebi oz. slabše kot na T-2. Pač slaba oprema. Na tušu pa maš večji upload zato, ker si na ADSL, VDSL je pač drugačna tehnologija. Jst sm prej na Siol ADSL2+ tud mel na 1400m 1MB uploada, zdej na T-2 pa ga mam samo 512.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: blackmack ()
tsh2 ::
potem je prednost t-2 pred adsl samo ta, da je višji download (dobro za tv) in nižja cena? kakšen pa imaš max možen download pri tej razdalji (če so ti izmerili)?
Senitel ::
To koliko ima nekdo drug max možen download pri neki oddaljenosti tebi čisto nič ne pomaga! Edini zanesljiv način, da se to ugotovi je, da zadevo naročiš in tehniki pridejo do tebe izmerijo in te priklopijo...
blackmack ::
Modem je postavljen na 21/512. Nad 1km ne sanjaj več kot 1MB oz 512k uploadu razen če maš ultra super parico od centrale, kar pa v 95% primerov ni tako. Že jaz mam odlično parico, da se je tako postavlo.
pia2001slo ::
@blackmack
T-2 VDSL - 2.300m po kablih - sinhronizacija 17/800 - 2xTV ter 4/1 internet - dela bp že kakšno leto in pol
Jolly
T-2 VDSL - 2.300m po kablih - sinhronizacija 17/800 - 2xTV ter 4/1 internet - dela bp že kakšno leto in pol
Jolly
BlazP ::
@blackmack
Jolly
Samo potrdil si, kar je blackmack napisal...
BigFoot ::
Ja zgleda da imam jaz res srečo s svojo linijo. Preko SIOLa imam VDSL2, sinhronizacija je pa 24/6 (2x TV, 10/5 internet). Vse špila ko urca. Je pa res da sem kar blizu centrali.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12
ender ::
Preden sem šel na optiko, sem imel T-2 VDSL, na 1500m. Z VDSL2 modemom se je sinhroniziralo pri 8/3, z VDSL1 modemom pa pri 21/3.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL vs VDSLOddelek: Omrežja in internet | 4925 (4054) | damirj79 |
» | Razdalje do katerih deluje VDSL (SiOL) normalnoOddelek: Omrežja in internet | 2870 (2651) | Buldožer |
» | VDSLOddelek: Omrežja in internet | 2989 (2786) | BlueRunner |
» | ADSL ali VDSL?Oddelek: Omrežja in internet | 5980 (5381) | dolenska |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 36959 (20905) | Bug |