» »

Sam 4 Broadcaster Radio

Sam 4 Broadcaster Radio

MCNetRadio ::

No fantje vse več se govori o tem kako so radii postali pomembni in bla bla bla.
se strinjam.zato ker imam tudi jaz svoj radio.oz.sem ga imel.pravega.s frekvenco 104.dokler me nekdo ni prelepo izvohal in je šla oprema vredna nemalo denarja.seveda ne mislim dat puške v kuruzo.

malo sem sem in tja pobrskou po internetu in odkril zanimiv način za oddajanje v živo.Ip/Internetni radio.

Vse lepo in prav, dam dol program kateri me res spomni na mojo preljubo hard mašinerijo.Sam 4 Broadcaster.hja, kako zdaj kaj postaviti, kako ga pripraviti na oddajanje? o tem.mi pa res ni jasno nič.

najbrž se vam bo zdelo čudno kako da nimam pojma.ker je prej vse laufalo na roke.nobenega programa nič.par playrjev, mixet, mic, oddajnik, antena..in pa roke.z računalniki nisem imel opravka z radiom za nič drugega kot za glasbo iz računalnika na player.

zdaj vas pa lepo prosim za pomoč. če mi lahko lepo razložite kako začeti kaj narediti in vse v zvezi s tem da bo zadeva delala.

Lp, M.C.

Djuro ::

Ko bi ti malo lepše pisal, da bi te kdo razumel bi bilo sploh fino.
Lahko ti sicer pomagam (v radijskem fohu delam ca. 15 let), ampak najprej moraš povedat, kaj bi sploh rad?
Oddajal internetni radio? Ali softver za predvajanje glasbe?

SW za stream maš več zadev, shoutcast, windows media services. Ta dva se največ uporabljata in sta najbolj razširjena (oba streama zna predvajat večina playerjev).
Najprej pa moraš poskrbet za pipico v internet, tu je najbolj pomemben upload. Če streamaš v AAC+ kodeku (shoutcast), je zadovoljiv bitrate 64kbit. Zdej pa zračunej, kolk hkratinih poslušalcev lahko hkrati spraviš na tvojo pipico.

Mal off topic:
glede na stanje slovenskih radijskih programov, je moje mnenje da je zadeva čedalje večji šrot, ne pa da so čedalje bolj in. Vsi vrtijo ene in iste štikle (nekej popularne glasbe, pa 80ta, da se mi že bruha od njih), dobrih moderatorjev 'z jajci' pa je res malo. Pa še te nagradne igre, vsakih 5 minut nekej, za kozlat.
Še val202 se mi zdi, da se je hudo skvaril, se mi zdi, da so tut tam začel pretiravat z musko 80ih. Pa sem odraščal s to glasbo, ampak kar je preveč je pač preveč.
Vidm, da bo treba foh zamenjat. :D

MCNetRadio ::

No bom ti malo bolj opisal kaj bi pravzaprav rad. ustvaril svoj internetni radio, katerega bi lahko potem ljudje poslušali na spletni strani.

z internetom na nasem koncu je bolj štala kot ne.


glede radijskih programov na slovenski sceni je pa res tocno tako kot si rekel. vse preveč 80ih vse preveč nagradnih iger,in pa na vsak drug komad oglas.vem da od nečesa postaje morjo živet sam kdaj pa kdaj je pa res že pretiravanje.

za foh ti res nemorem rečt ker sem se s tem ukvarjal bolj kot ne amatersko z mojim očetom.mi pa vedno govori ja da radji niso več kar so bili.

MCNetRadio ::

bolj točno ti res nemorem povedat ker se na internet pa te zadeve z radiji na internetu res spoznam toliko kot nič.

Djuro ::

en guide za shoutcast

pa še uradna stran od shoutcasta

Bo treba mal prebrat, zadeva je precej enostavna za nastavit.

mihec87 ::

Ja tale zadeva z shoutcastom je precej na simpl. Ce mas slabo linijo se pa zmerja lahko zakupis nekje pač prostor oz server na katerega oddajaš poslušalci pa potem z njega prejemajo..

Mene pa zanima kako je kaj pravno z temi radiji kakšni stroški so, kaj je treba plačevati, kako je z pesmimi je potrebno vsakemu izvajalcu posebej plačevati za pesmi ali kako?

Djuro ::

To bo najbolje da se pozanimaš na SAZAS-u: oni so koncesionarji za avtorske pravice in se plačuje njim, oni pa potem po nekem ključu (oz. sedaj, ko je vse predvajano iz računalnika, po številu predvajanj) plačajo avtorjem.
Kako je z radijem, ki predvaja zgolj prek interneta res ne bi vedel, ker tam, kjer sem naredil internetne streame, itak oddajajo tudi v 'eter' prek oddajnikov.

neve ::

Huh.. a to ti kar zarubijo vse če te dobijo?

Ne vem, če bom še kdaj vklopil oddajnik...

Drugače pa SAZAS deli denar predvsem po ključu: tri četrt poberi, ostalo pa daj 10 najbolj predvajanim slovenskim "glasbenikom".

anjlisinha ::

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: gregyk ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DAB stanje pri nas (strani: 1 2 3 461 62 63 64 )

Oddelek: Zvok in slika
3197427234 (892) gb39
»

Norvežani kot prvi pokopavajo analogni radio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7328475 (24567) CyberPunk
»

Slovenski komercialni radiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7913151 (11118) LuiIII
»

.:: Radio - Koma ::. Internetni Radio !

Oddelek: Sedem umetnosti
374604 (3514) Izi
»

Internet radio - Broadcasting

Oddelek: Izdelava spletišč
122697 (2355) hansol

Več podobnih tem