» »

Vodno hlajen Radeon 8500 LE

Vodno hlajen Radeon 8500 LE

Yacksy ::

Nabavil sem si Radeona 8500 LE od Propheta, pa sem malce razmišljal, da bi ga vodno hladil. Zanima me, če je kdo to že delal, oziroma, če kdo mogoče pozna kakšen link.
Hvala.
  • spremenil: Yacksy ()

morphling1 ::

Hmm, mislim da 8500 še nisem videl vodno hlajenga, problem No.1 da ti radeoni nimajo nobene luknje v pcb-ju za pritrditev bloka. Rešitev sendič nosilec spredaj zadaj iz Al ali pleksija zelo natančno narejen, da potem stisne vodni blok na gpu. Jaz bom nekaj podobnega naredil na novi grafi (karkoli že bo) z dodatkom vodnih blokov na ramih, si je pa treba vzet čas ter natančno premerit celo kartico in vse omejitve, ki jih predstavljajo razni kondenzatorji itd. To je če hočeš da stvar zgleda narejena profi. Če pa hočeš na hitro montirat blok pa nekateri uporabijo kar plastične cvinge, ampak to je res ghetto.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Yacksy ::

Sej glih to je problem. Pa še rami so čudno razporejeni. Poleg tega pa so tudi neki čipi prilotani na drugi strani kartice. Čipi so praktično identični(jaz ne opazim razlike) modulom za RAM. Tako, da bi se moral fejst igrat. Sej blok bi si že lahko naredu (mam dostop do delavnice), sam k bi imel neki model po katerem bi se zgledoval. Pa ne vam zakaj niso mogli v kartico zvrtat par lukenj. Matr ti je to problem.
Pa bi moral pol hladit tudi čipe na drugi strani kartice? Ker res ne vem čemu služijo (nisem ne vem kakšen elektronik, tako da me ne držat za besedo). K se res ni najdu nihče, ki bi Radeona vodno hladil? Na koliko pa bi potem lahko prišel? Pa mogoče kdo ve kolk bolj se greje, če flešaš BIOS s tistim od Radeona 8500?

jRk0 ::

tisto na drugi strani so rami. saj pise gor hynix. to je potem se vecji problem hladit, kre mores te ce se za rame delas hlajenje, na obeg straneh hladit, in za vodno je pomoje to zelo tezko naret. pa ziher se je kdo ze nasel in ma vodno hlajenega, probi dobro iskat po netu.

ce flashas z novim biosom sicer ne vem ce se dosti bolj greje, ampak mislim ,da ni take panike
You fuck up once, you loose two teeth.

_WilL_ ::

Jaz sem vodno hladil radeona VE in sem vodni blok na GPU pritrdil s pomočjo sekundnega lepila (na vse štiri kote, daš eno mikro kapljico) in pa plastike iz lepilne pištole. Sem pa lepil tudi blok na radeona 7200, ki ima večji grafični čip, pa ta metoda tudi še drži blok na grafični kartici.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)

Malecky ::

_Will_ Zelo profesionalno:D :D :D

Čist lepo se ga da stisnit sam znat je treba:D

Poišči po netu čene ti bom pa js uploadu slike, sploh ni blema sam
dob si blok pa daj gor. Priporočam še en 80W TEC pa je.

Yacksy ::

Dejate prosim kakšen link. Jest bi skorej rajši vidu, de bi bil kje kakšen članek, in ne le slikice, sam tut slikce so dobre. vsaj za začetek.
Vidim, da bo bilo vodno hlajenje tega mojga hudička precej komplicirana stvar. A se mi bo sploh splačal?

Malecky ::

Mah članki, sej veš kko se to dela, če pa ne pol pa tega ne deli ane.

Glej vse kar moraš nardit je pritrdit vodni blok na grafo bre lukenj tko da
uporabiš eno "cvingo" al pa neki kar si sam naredu. Kolkr se znajdeš
tko boš mu.

Ni blema, sam da kupim enga R8500 spet pa boste vidl na S-T vse s peltom vred...

morphling1 ::

Vodno se splača sam če delaš še voltmode za ram in gpu, ker v tem primeru je zadeva že pošteno vroča. Posebej (po meri) narejena plastična cvinga je recimo OK, ampak je mal problem cvingat še bloke za rame. Če pa hočeš da zadeva še zgleda pa to ni več rešitev. Narediti moraš custom plošči recimo iz pleksija za sprednjo in zadnjo stran potem daš vmes distančnike, ter nato bloke pritrjuješ z vijaki skozi pleksi, to bi bila taka zelo lepa rešitev, samo moraš biti zelo natančen ter imeti nekaj orodja doma, tako bom jaz naredil na svoji. Brez wow faktorja jaz nič več ne delam :D
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Jebiveter ::

morphiling1: Kje ti dobis tisti debel pleksi, ki ga uporabljas (si ga uporabljal) za bloke? In kolko pa pride en tak kos (cca. 1cm debelo)?
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

EX-B ::

Jest vodno hladim Radeona 7200. Prvic, cip je treba hudo posmirglat najprej, ker je ful vbocen, drugic pa mislim, da metoda z sekundarjem na kotih ni najboljsa (jest sem tisti, ki mu je WilL zlimal blok na grafo, nisem mel sekundarja doma :) ). Sekundar pa pomoje ni dober zato, ker odzira prostor za hlajenje (vse stiri kote, resda majhne, vendar nekaj je), pa se mislim da stik ni najboljsi tko, ker blok cevi malcek dol sponajo in mislim da sekundar ni zmozen tko lepo drzat blok zraven grafe... Velik boljsa bi bla neka klampica, vendar se je treba res vsest in vse premerit in cist zgruntat, da dobis kej spodobno uporabnega...
Lp. EX-B

_WilL_ ::

Res da ni sekundar naj boljši, saj ko se enkrat strdi nastane dokaj debela plast (vsaj za hlajenje), je pa res, da so ohišja grafičnih čipov zelo kriva in moraš čip kar dobro obrusiti, če hočeš da bo popolnoma raven.
Druga dokaj dobra metoda pritrditve je plastika iz lepilne pištole, saj se ravno dovolj prime na grafično kartico in blok, vendar pa moramo pri tem paziti kakšne plastične palčke uporabljamo saj nista niti dve zmesi enaki. Uporabljti moramo bolj trde palčke (Belinkine), saj se veliko manj raztezajo, kot pa kakšne bolj mehke (Patex).
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)

morphling1 ::

Pleksi sem kupil pri enemu obrtniku na Gerbičevi v Lj. za 1cm ne poznam cene, vem pa da je 1.5cm 23000 sit/m2, tako da je 1cm verjetno temu primerno cenejši ker gre tu predvsem za težo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

HardwareMaster ::

Kolk kušta?????

23000 SIT/m2 ALI 2300 SIT/m2

morphling1 ::

2300 sit/m2 LOL, človek a veš kolk že sam tehta kvadraten meter 15mm debelega pleksija :) ,pri tej ceni bi bil še papir dost dražji. Bo kar 23000 na m2
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

HardwareMaster ::

Ne vem niti prbližn, zato sm pa prašu. To ja full drago!!!

EX-B ::

Hehe, HardwareMaster, a si ti pricakoval pleksi zastonj? Plexi je ful drag, drugace se mi pa zdi, da je v BauHausu cena za debelino 10mm 10k SIT / m2.

Samo 1m2 je ze velika merca... Jest sem si delal rezervoar iz pleksija in se mislil da bom ponucal ful pleksija, ko pa vse zracunam mi je pa prslo samo 0.2 m2 pleksija za rezervoar, ki drzi okoli 4 litre vode... Tko da sem dal za 5mm pleksi okoli 1700 SIT.
Se en primer. Ce bi hotu za moj middle tower celo stranico iz 5mm pleksija nardit bi me to prslo samo nekaj cez 2k SIT.
Lp. EX-B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blok za GF6800 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1157645 (5102) bajker
»

Vodno hlajenje by brothers archer and jeryslo

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151549 (1255) madmitch
»

Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
1018307 (6407) Jackass
»

Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
22517111 (12193) the_unborn
»

Kaj pravite na tole !

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
382474 (1687) element

Več podobnih tem