» »

Blok za GF6800

Blok za GF6800

1 2
3
»

Jaka83 ::

HEHE, jaz imam na ramih tiste bakrene heatsinke, ki jih ima Eddy na slikah za R9800 in tisti blok, ki ga ima na teh istih slikah (samo ni tisti, ki ima vdolbino za shim, ima še čisto raven podn). Vse kar sem imel na R9800 sem prenesel sem gor in je čist QL, samo rami so vroči ko pes. GPU je bil pa tudi, preden nisem dal gor bloka. Sej veš, da je bil na moji kartici privzeto SAMO heatpipe sistem BREZ ventilatorjev. In potem dodaš še to, da imam plato na glavo obrnjeno in heatpipe sistem u bistvu ni delal optimalno, pa sem lepo prevrtal vijake in namestil blok ter ramsinke.

PS: Tukaj sem opisal vse kar sem naredil in poslikal: KLIK

Spodaj lahko vidiš, da sem takrat napisal, da mi je isto zmrzovalo kot tebi. Za par sekund zmrzne vse (zvok in slika), potem gre pa normalno naprej. Potem, ko sem dodal blok in dvignil voltažo, sem pridobil 20MHz na jedru, zmrzovanja pa se pojavijo, če dvignem ram frekvenco.

tiborrr ::

I see, nice article. Ravno ob tem sem se spomnil, da moram zdaj na domacem R9700 narediti Vdimm voltmod :)). Treba kontaktirat VASkOja, ce je doma (in ce ni pijan)... :\ >:D
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

EvilDare ::

Zanimiv članek, samo malo prpozno. Jaz sem imel iste težave pri odstranjevanju tega sranja od heatpipe tehnologije. 6800Gt se mi je grela na 80°C. Sedaj je idle na 42°C, z Zalman V700 al-cu. Najbolj mi je pa tole zanimivo pri članku:
Če sem šel čez 360MHz na jedru, so se pojavila občasna zmrzovanja v igrah, ki pa niso totalno onemogočila igranja, le zataknilo se je, kot da bi kdo za 4 sekunde na pavzo pritisnil. Bomo videli, kako bo zdaj.


Jaz imam isti problem če bi se ti dalo probaj nekaj narediti. Malo manj navij grafično in poženi recimo 3DMark05 in glej samo recimo 1. test igre in bodi pozoren na FPS na točno določenem mestu. Potem pa navij nazaj na tiste frekvence ko ti blokira za par sekund in poženi test še enkrat. Vsaj meni se zgodi tako da takoj ob začetku za par sekund zablokira in nadaljuje test z manj FPS kot prej.. Mislim da se to vklopi thermal throttling. Samo če imaš tako ohlajeno grafično kako je možno da sploh pride do tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: EvilDare ()

Eddy ::

Fantje, fantje, offtopic... dejmo se zbrat >:D
www.ekwaterblocks.com

PrimozR ::

Za 6600GT niti ni smiselno delat bloka oz. IMHO ni mogoče ker v bližini RAMov ni lukenj. So samo okoli jedra ter pri AGP različizi pri čipu, ki pretvarja PCIe v AGP. Pa še 6600GT ma 4 RAMe (samo 128 megabajtov) ki so med sabo na 90° (2 pa po dva v 'vrsti').

DominusSLO ::

Blok zgleda odlično, ampak 16 čukov... zame preveč :'(

Eddy ::

Če bi ga kupil v akciji, bi dal 15% manj.
Ko že ravno jokaš...
Moraš znat izkoristit priložnosti ;)
www.ekwaterblocks.com

zbogi ::

eddy je kr žilico za tole :D , sam jst mu zamirim, ker tale cena je res smešna. Znižal ceno mojemu bloku :(.
ej eddy, če ti je kej dolgčas, kaj ko bi nardil kej za vdimm rame hladit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zbogi ()

DominusSLO ::

Eddy
tudi s 15% popusta je predrag zame, zato še vedno jokam :'( In še bolj jokam, ker bi mi prišu zelo prav:P

Moj gpu od 6800 je sicer zadovoljen s tvojim starim blokom za grafe, rami pa so žalostni.

Vzameš mogoče v račun star EK-VGA-NW blok? >:D

PrimozR ::

Če paše na 6600GT AGP, se lohk kej zmenva in imel boš rešitev >:D

seminal ::

ja če paše na 6600gt agp bi ti ga tudi jaz kupil za enih 4 jurje a pa 5:D

PrimozR ::

Prvism bil! :D

Eddy ::

6600 ne paše, in tudi se mi ne zdi smiselno delat bloka vrednega 15k kar je pol vrednosti kartice...
www.ekwaterblocks.com

bajker ::

V sredo sem bil pri Eddyu, pa sva namontirala VGA-FC na mojo (Leadtekovo) 6800GTjko. Zadeva gre gor brez težav, edino mali bakreni cooler, ki pokriva močnostne tranzistorje, je treba sneti in obrniti (ker se potem zadane v kondenzator, je treba odpičiti stran še 4 rebra). Prej sem imel gor VGA-NW, ki je sicer delal odlično, le rami so trpeli.
Ko sem že razdrl sistem, sem zadevo izkoristil in dal pod vodo še NB, ki se je prej hladil klasično.
Danes sem naredil par testov, navita na 430/1150 mi med 3dmarkom 2005 jedro pride do 57°C. Moram še preveriti, kaj se dogaja med kakim 2-urnim poganjanjem HL2. Verjetno je pomembno še to, da je taka temp pri sistemu, optimiranem na tišino in ne zmogljivost, torej venti so na min.
Če koga še kaj zanima, pa kar ustrelite.

DominusSLO ::

bajker
ja lahko bi povedal še kakšno temp. vode maš... in koliko je razčlike na temperaturi jedra grafe s starim in novim blokom, če sploh je razlika. In kaj pravijo rami s takim hlajenjem ;)

bajker ::

Ja, nekaj takega sem pričakoval, a te bom moral malo razočarati. Temp vode trenutno nimam s čim meriti, zato je ne vem. Razlike v temp jedra prej in sedaj ne vem prav natačno, ker sem nazadnje teste delal pred kakih pol leta in se ne spomnim več natančno temperatur, a bi takole na pamet rekel, da je bila prej temp nižja kako stopinjo ali par, kar pa je razumljivo, saj je sila pritiska na jedro pri NW zaradi načina pritrditve večja kot pri FC, a glede na to, da je meja 120°C, je teh par stopinj zanemarljivo. RAM se navije enako, kot prej, kar pomeni, da sem verjetno že prej prišel do meje mojega primerka GTjke. Je pa res, da sem prej zadevo lahko navil toliko le, če sem RAMe aktivno hladil z dokaj močnim ventom, usmerjenim direktno na hladilna rebra ramov, sedaj pa to ni treba. Torej kar se tiče rama, napredek definitivno je. Edina šibka točka je sedaj hlajenje mosfetov, ki je enako kot prej. Koliko se to pozna pri navijanju, bom probal ugotoviti z aktivnim hlajenjem hladilnika na njih.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Full Cover bloki 2006 (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
735871 (3740) igor0203
»

Vodni blok x1800xt by EDDY

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
281900 (1167) Eddy
»

VGA-FullCover (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
845173 (3427) MEDENA
»

vodni blok in CNC ???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
433037 (2284) TESKAn
»

MOJI "EK" VODNI BLOKI

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
474016 (2712) Eddy

Več podobnih tem