Forum » Operacijski sistemi » Dual boot XP Vista
Dual boot XP Vista
Goldee ::
Zdravo.
Sem len in se mi ne da iskati po googlu. Apeliram na vas.
Na računalniku imam nameščene XP in Visto. Obstaja dual boot, vendar mi kot primarno izbiro vedno označi Visto. Kako spremenim, da bo vedno prvo izbralo Win XP (avtomatsko po 20 sekundah), ker sedaj precej uporabljam domači računalnik tudi remote in bi ga včasih rad resetiral, vendar bi mi v tem primeru potem vedno bootal v Visto, tega pa nočem.
Thanks.
Sem len in se mi ne da iskati po googlu. Apeliram na vas.
Na računalniku imam nameščene XP in Visto. Obstaja dual boot, vendar mi kot primarno izbiro vedno označi Visto. Kako spremenim, da bo vedno prvo izbralo Win XP (avtomatsko po 20 sekundah), ker sedaj precej uporabljam domači računalnik tudi remote in bi ga včasih rad resetiral, vendar bi mi v tem primeru potem vedno bootal v Visto, tega pa nočem.
Thanks.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
ender ::
V Visti pritisni Win+R in poženi msconfig. Tam lahko spreminjaš nastavitve bootloaderja.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
O kul. Hvala, bom porihtal.
Sem poskusil, pa se ne da nič nastavljat. Maš samo napisano kateri sistem je primary (c:\windows) in kateri secondary. Nobenih options al karkoli. No, al pa sem kaj spregledal...
Hvala!
(ker podpiraš mojo lenobo)
(ker podpiraš mojo lenobo)
buneech ::
Opcije so v System Properties v Control Panel (Win Tipka + Pause).
Tam imaš boot properties, nastavi kateri sistem je prvi, lahko tudi dodajaš in brišeš (urejaš boot.ini).
Tam imaš boot properties, nastavi kateri sistem je prvi, lahko tudi dodajaš in brišeš (urejaš boot.ini).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 začel uspešno (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 15254 (10936) | Jst |
» | [ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 76 77 78 79 )Oddelek: Operacijski sistemi | 267105 (66697) | Seljak |
» | Beta premagala Microsoftove strežnike (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12602 (7618) | Jst |
» | Windows Server 2008 za srednje izkušenega uporabnika? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7753 (5131) | Jst |
» | Nova anketa: je MS Vista že nameščena a vašem primarnem računalniku? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 8727 (6325) | Roadkill |