Forum » Pomoč in nasveti » zmrzovanje sredi zime...
zmrzovanje sredi zime...
drzni86 ::
Zdravo!
Pred kratkim sem kupil matično pločo Asus p5q, jo montiral, naložil windowse, programe... Zadeva je normalno delala.
NO sedaj pa se mi računalnik konstantno ugaša takoj ko za nekaj minut obremenim procesor! Ne spelje niti OCCT-ja, niti SuperPi-ja...Aja... procesor je intel core 2 duo E6550.
Kaj bi lahko bil problem? Sem zafrknil pri montaži matične, je mogoče problem v strojni nezdružljivosti?
Hvala in lp
Pred kratkim sem kupil matično pločo Asus p5q, jo montiral, naložil windowse, programe... Zadeva je normalno delala.
NO sedaj pa se mi računalnik konstantno ugaša takoj ko za nekaj minut obremenim procesor! Ne spelje niti OCCT-ja, niti SuperPi-ja...Aja... procesor je intel core 2 duo E6550.
Kaj bi lahko bil problem? Sem zafrknil pri montaži matične, je mogoče problem v strojni nezdružljivosti?
Hvala in lp
MyHeroin ::
dvomim da si zafrknil pri montaži matične ...jas sm mel s tem problem ko sm zafrknil pri montaži hladilnika na procesor ....
Sistem:
Matična:Asus p5q
Procesor:intel core 2 duo E6550
Rami:dve ploščici po 1GB, Geil PC6400
Grafična: 8600GT
Disk: WD 750GB
Napajalnik: 550W
Temperatura je okol 30 stopinj tko da pomoje ni problem v tem...
Matična:Asus p5q
Procesor:intel core 2 duo E6550
Rami:dve ploščici po 1GB, Geil PC6400
Grafična: 8600GT
Disk: WD 750GB
Napajalnik: 550W
Temperatura je okol 30 stopinj tko da pomoje ni problem v tem...
huek111 ::
V takem primeru se mi vedno poraja vprašanje če je priklopljen 4 pinski ATX_12V priključek ,čeprav ne vem ali se bi comp brez njega sploh zagnal!
Urc ::
Jaz bi pa šel v bios pogledat na kakšni voltaži delujejo rami oz. bi jih prestavil za test na 2 V.
Ja Urc imel si prav! Ko sem prestavil na 2V voltažo ramo so problemi čudežno izginili... :)
Hvala za dobr nasvet in rešitev problema!
Hvala za dobr nasvet in rešitev problema!
Mitch ::
Tudi sam sem mel podoben problem z Geil rami. Ampak je plošča po par sesutjih sama dvignila voltažo rama. Zgleda da je to problem predvsem Geil ramov...
Ja očitno res...
Jst sm mel voltažo na "Auto" in mi je računalnik konstantno zmrzoval takoj ko sem ga obremenil!
Potem pa sem dvignil voltažo na 2V in problema ni več. Zdej se morm lotit sam še mal navijat da vidm kaj bo pol... :)
Jst sm mel voltažo na "Auto" in mi je računalnik konstantno zmrzoval takoj ko sem ga obremenil!
Potem pa sem dvignil voltažo na 2V in problema ni več. Zdej se morm lotit sam še mal navijat da vidm kaj bo pol... :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijanje intel E6750 POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 25303 (21285) | PrimozR |
» | Overclockanje e6550 ter težava (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 8737 (7073) | Gregc69 |
» | razlike v voltaži... (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4712 (3576) | Pyr0Beast |
» | Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 20706 (9589) | ZaLoMaT |
» | P35 vs X38 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6989 (5083) | Volta |