Forum » Problemi človeštva » Izrael mora uničiti Islam, drugače bo Islam uničil Izrael
Izrael mora uničiti Islam, drugače bo Islam uničil Izrael

poweroff ::
Izrael ima na voljo paleto nevojaških sredstev za ureditev težave. Pa jih ne izkoristi.
Za začetek bi lahko izpolnili svoje obljube o umiku iz Gaze (in ustavitvi gradnje naselij) in priznanju Palestinske države. Prepričan sem, da bi Hamasovi napadi potem "čudežno" ponehali.
Za začetek bi lahko izpolnili svoje obljube o umiku iz Gaze (in ustavitvi gradnje naselij) in priznanju Palestinske države. Prepričan sem, da bi Hamasovi napadi potem "čudežno" ponehali.
sudo poweroff

Brane2 ::
V to si TI prepričan.
Oni pa ne.
In ker so odgovorni predvsem za svojo rit, si verjetno zaradi tega jemljejo pravico, da tvoje prepričanje ignorirajo.
Oni pa ne.
In ker so odgovorni predvsem za svojo rit, si verjetno zaradi tega jemljejo pravico, da tvoje prepričanje ignorirajo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::
Brane2> Če se sekiraš za potek vojne med vpletenima stranema, vskoči še sam in naredi kaj.
Jaz že plačujem mesečni samoprispevek prozahodnim Palestincem. Nimam tolk dnarja kot Iran, na žalost, ampak vse kar je več od nič je bolje od nič.
Matthai> Prepričan sem, da bi Hamasovi napadi potem "čudežno" ponehali.
Jaz nisem. Pravzaprav mislim, da bodo Hamasovi napadi ponehali šele takrat, ko se demokratizira Iran. Če se bo Gaza prej, bo Hamas pač napadal Palestince v Gazi. Saj je plačan za to.
Jaz že plačujem mesečni samoprispevek prozahodnim Palestincem. Nimam tolk dnarja kot Iran, na žalost, ampak vse kar je več od nič je bolje od nič.
Matthai> Prepričan sem, da bi Hamasovi napadi potem "čudežno" ponehali.
Jaz nisem. Pravzaprav mislim, da bodo Hamasovi napadi ponehali šele takrat, ko se demokratizira Iran. Če se bo Gaza prej, bo Hamas pač napadal Palestince v Gazi. Saj je plačan za to.

Brane2> Če se sekiraš za potek vojne med vpletenima stranema, vskoči še sam in naredi kaj.
Če tuliš s tribin, še ne pomeni da se ukvarjaš z nogometom, tudi če si plačal karto.

Brane2> Če tuliš s tribin, še ne pomeni da se ukvarjaš z nogometom, tudi če si plačal karto.
Tudi če nisi plačal karte ne pomeni, da se ukvarjaš z nogometom.
Če pa sponzoriraš eno reprezentanco (kar jaz počnem) sicer tudi ne pomeni, da se ukvarjaš z nogometom, pomeni pa, da ga podpiraš.
Tudi če nisi plačal karte ne pomeni, da se ukvarjaš z nogometom.
Če pa sponzoriraš eno reprezentanco (kar jaz počnem) sicer tudi ne pomeni, da se ukvarjaš z nogometom, pomeni pa, da ga podpiraš.

IN če ga na tak način podpiraš, ti to daje kredibilnost pri presoji tekme in sodniških odločitev ?

krneki0001 ::
No jst ne podpiram nobene strani, sem pa zato, da se taki kot hamas pač potamanijo.
Če te pa zanima, kaj si mislim o domobrancih - še premalo so jih potolkli - še vedno lezejo iz vseh skrivališč pa nam hočejo vladat in nas prodat tujcem in cerkvi, pa na žalost jih je iz dneva v dan več.
Če te pa zanima, kaj si mislim o domobrancih - še premalo so jih potolkli - še vedno lezejo iz vseh skrivališč pa nam hočejo vladat in nas prodat tujcem in cerkvi, pa na žalost jih je iz dneva v dan več.

V to si TI prepričan.
Oni pa ne.
Ja. Nosili pa bodo tudi posledice za to. Oz. jih že nosijo. Ni potrebe da sedaj poslušam njihovo jokanje - posledice so si nakopali sami.
sudo poweroff

Nebivedu: se pravi je "potolčenje" najboljša rešitev vseh sporov?
Iz katere jame pa si ušel?
Morda iz iranskega ministrstva za resnico?
sudo poweroff

Brane2> IN če ga na tak način podpiraš, ti to daje kredibilnost pri presoji tekme in sodniških odločitev ?
Kredibilnost mi daje 40 letna tradicija neuspešnih ciklov pogajanj in nasilja. Tisto je samo moj prispevek k temu, da zmaga "moja" stran.
Kredibilnost mi daje 40 letna tradicija neuspešnih ciklov pogajanj in nasilja. Tisto je samo moj prispevek k temu, da zmaga "moja" stran.

Nebivedu: se pravi je "potolčenje" najboljša rešitev vseh sporov?
V puščavi, če hočeš nekaj ustvarit, potem je treba trdo delat, lahko pa izbereš lažjo opcijo - vsake toliko časa vržeš raketo na navideznega sovražnika ali pa kar na sosednjo državo in te plačujejo tipi ala jype in podobni.
Za teroriste tipa hamas je potolčenje edina rešitev. Spreobrnili se ne bodo, ker niti nočejo delat, vojskovanje je lažje, še posebej če se skrivaš za civili in jih nastavljaš bombam - vse potem pokasirajo drugi. Tudi če bi izrael dotolkli in porinili v morje ali pa če jih bo izrael lahko ustavil že pri zidu (tehnologija in vse rakete uniči že preden pridejo v izrael), bi našli drugega po katerem bodo skakali - drugega pač ne znajo, niti nočejo.

Oziroma vsaj tako jih kaže Izraelska stran.
Kaj od tega je res in kaj "šminka obveščevalnih služb" je druga stvar.
ZAto pravim, da se bo stvar uredila šele, ko vsi vpleteni pridejo pred potencialno katastrofalen vse-ali-nič razplet.
Takrat se bo videlo koliko je kdo res bil prisiljen v to, kar je počel.
Kaj od tega je res in kaj "šminka obveščevalnih služb" je druga stvar.
ZAto pravim, da se bo stvar uredila šele, ko vsi vpleteni pridejo pred potencialno katastrofalen vse-ali-nič razplet.
Takrat se bo videlo koliko je kdo res bil prisiljen v to, kar je počel.

nebivedu> toliko časa vržeš raketo na navideznega sovražnika ali pa kar na sosednjo državo in te plačujejo tipi ala jype in podobni.
Ne seri. Njih plačujejo Iran, Sirija, Savdska Arabija in podobni. Njihove "notranje sovražnike" pa sponzoriram tudi jaz, ja.
nebivedu> Za teroriste tipa hamas je potolčenje edina rešitev.
Mhm, zato je bila pa akcija Izraela tako uspešna, da zdaj raket ni več, ane? Well, shoot, še vedno so rakete.
nebivedu> Spreobrnili se ne bodo, ker niti nočejo delat, vojskovanje je lažje, še posebej če se skrivaš za civili in jih nastavljaš bombam - vse potem pokasirajo drugi. Tudi če bi izrael dotolkli in porinili v morje ali pa če jih bo izrael lahko ustavil že pri zidu (tehnologija in vse rakete uniči že preden pridejo v izrael), bi našli drugega po katerem bodo skakali - drugega pač ne znajo, niti nočejo.
Ne sodi drugih po sebi, fant!
Ne seri. Njih plačujejo Iran, Sirija, Savdska Arabija in podobni. Njihove "notranje sovražnike" pa sponzoriram tudi jaz, ja.
nebivedu> Za teroriste tipa hamas je potolčenje edina rešitev.
Mhm, zato je bila pa akcija Izraela tako uspešna, da zdaj raket ni več, ane? Well, shoot, še vedno so rakete.
nebivedu> Spreobrnili se ne bodo, ker niti nočejo delat, vojskovanje je lažje, še posebej če se skrivaš za civili in jih nastavljaš bombam - vse potem pokasirajo drugi. Tudi če bi izrael dotolkli in porinili v morje ali pa če jih bo izrael lahko ustavil že pri zidu (tehnologija in vse rakete uniči že preden pridejo v izrael), bi našli drugega po katerem bodo skakali - drugega pač ne znajo, niti nočejo.
Ne sodi drugih po sebi, fant!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

nevone ::
Persona Rudis gor al pa dol, to kar je napisal nebivedu, žal precej drži. Žal.
o+ nevone
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Seveda je tu govora o Hamasu in ne kar vseh povprek. Nedvomno so tam tudi ljudje, ki bi radi pošteno delali in se preživljali. Taki potem ponavadi uidejo na Zahod, če se le ustvari prilika.
o+ nevone
o+ nevone

Žal se moti. Drži, da jih je treba potolči, vendar na način, ki ne bo ustvarjal novih. Brez nasilja, torej.

O.K. Kako potolčeš brez nasilja nekoga, ki si je zadal kot življenjski cilj da te ubije in iztrebi vse podobne in ki fanatično dela na tem par desetletij ?

Brane2> O.K. Kako potolčeš brez nasilja nekoga, ki si je zadal kot življenjski cilj da te ubije in iztrebi vse podobne in ki fanatično dela na tem par desetletij ?
Zrihtaš mu job.
A misliš da je naključje, da vsi teroristi v intervjujih rečejo "amapk če bi mi dal zeleno karto, bi se pa prec s familijo preselu tja"?
Zrihtaš mu job.
A misliš da je naključje, da vsi teroristi v intervjujih rečejo "amapk če bi mi dal zeleno karto, bi se pa prec s familijo preselu tja"?

Brane2> O.K. Kako potolčeš brez nasilja nekoga, ki si je zadal kot življenjski cilj da te ubije in iztrebi vse podobne in ki fanatično dela na tem par desetletij ?
Zrihtaš mu job.
Kjer bi pa spet ugotovil, da je treba trdo delat za preživetje in bi spet počel stvari ki jih najbolje zna - iskal razloge v vseh drugih za svojo nespospobnost.
Priznajte si že enkrat da hamas nima volje do dela, dokler je plačan zato da dela štalo - je mnogo lažje 2 raketi spustiti na soseda, kot pa trdo delat na njivi, da ti potem kobilce vse kar si pridelal pojedo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

nebivedu> Kjer bi pa spet ugotovil, da je treba trdo delat za preživetje in bi spet počel stvari ki jih najbolje zna - iskal razloge v vseh drugih za svojo nespospobnost.
Sem in tja kakšen zagotovo - te potem lahko potolče policija, sodišča in ostala klapa, ki je zato plačana.
Večina Hamasovcev je zgolj sorodnikov tistih, ki so tako ali drugače trpeli zaradi izraelske okupacije in nasilja. Le redki so resnično psihotični (je pa takih pri trenutnem postopanju Izraela vedno več, seveda).
Sem in tja kakšen zagotovo - te potem lahko potolče policija, sodišča in ostala klapa, ki je zato plačana.
Večina Hamasovcev je zgolj sorodnikov tistih, ki so tako ali drugače trpeli zaradi izraelske okupacije in nasilja. Le redki so resnično psihotični (je pa takih pri trenutnem postopanju Izraela vedno več, seveda).

Zrihtaš mu job.
Vrsta bo dolga, morda predolga.
Težko je rešit vse probleme tega sveta. Vsem enostavno ne moreš dati zadosti dober job, da bi bili zadovoljni. Tudi ko ga enkrat dobijo, kmalu apetiti postanejo večji. Sej vidite kako je celo na Zahodu. Ko ni joba, vsi jokajo, dejte nam job, ko je job, že jokajo, kako ni pravično plačilo. Ko je plačilo kolikortoliko že protestirajo, da se jim dim kadi pod nos iz sosednje tovarne, brez katere bi, mimogrede, bili brez joba in tudi brez plačila... Never ending story.
o+ nevone

Če govorimo samo o hamasovcih, potem jih je večina psihotičnih in morilsko razpoloženih, ker normalen človek se bo potrudil, da bo sebi omogočil dostojno življenje in ne da bo še vse ostale sorodnike nastavljal bombam. In hamasovci počnejo ravno to - za svoje cilje izrabljajo svoje sorodnike in sonarodnjake, da potem lahko lajajo kok je mrtvih in danovačijo nove ljudi. Zame so to izmečki in če bi bil jaz na strani izraela (imel vpliv) nebi nič dost čakal - satelitska slika - od koder prileti raketa, takoj 10 ali 100 raket nazaj in porušit vse v okolišu 1km od izstrelišča rakete - pa neglede na žrtve. 10x bi to naredil, pa mislim, da bi sami palestinci začel pobijat hamasovce in to na veliko z mačetami kot v kongu.
Psihotični pa so, ker če bi že sam na sosednjo državo streljal rakete, bi to počel daleč stran od svojih otrok in žene, ne pa da bi šel to delat iz bližine njihove šole ali celo bolnice, kjer bi povzročil še več smrti zaradi povračilnega ukrepa.
Psihotični pa so, ker če bi že sam na sosednjo državo streljal rakete, bi to počel daleč stran od svojih otrok in žene, ne pa da bi šel to delat iz bližine njihove šole ali celo bolnice, kjer bi povzročil še več smrti zaradi povračilnega ukrepa.

Zrihtaš mu job.
Delat ali novačit folk za nov napad ?

Delat ali novačit folk za nov napad ?
To je vsekakor upravičen pomislek. Glede na vzorec obnašanja, komot lahko sklepaš, da ta vzorec, ne bo kar poniknil. Pri takemu nikoli ne veš, kdaj se mu bo spet zdelo primerno podobno izsiljevat.
o+ nevone

MadMicka ::
Vsak narod ima pravico do svobode. Tudi Palestinci. Ker so okupirani, delajo, kar lahko, da se okupacije rešijo. Okupator je Izrael. Krivec je Izrael. To je bistveno. Iz tega mora izhajati Mednarodna skupnost, oz. tretji, ki bi o zadevi sodil.
To, da počnejo Palestinci, kar počnejo, da se okupatorja znebijo in koliko je to koristno za njih, to je druga stvar. Dejstvo pa je, da če se nihče ne bi uprl okupatorju, potem bi bilo danes svobodnih narodov na tem svetu zgolj peščica. Dejstvo je tudi, da se ima vsak narod pravico boriti za svojo svobodo in da je v človeški krvi borba za svobodo. Na to kaže zgodovina.
Mednarodna skupnost in vsak posameznik bi moral bojkotirati Izrael tako politično kot gospodarsko vse dokler ne bo prenehal z okupacijo Palestine.
To, da počnejo Palestinci, kar počnejo, da se okupatorja znebijo in koliko je to koristno za njih, to je druga stvar. Dejstvo pa je, da če se nihče ne bi uprl okupatorju, potem bi bilo danes svobodnih narodov na tem svetu zgolj peščica. Dejstvo je tudi, da se ima vsak narod pravico boriti za svojo svobodo in da je v človeški krvi borba za svobodo. Na to kaže zgodovina.
Mednarodna skupnost in vsak posameznik bi moral bojkotirati Izrael tako politično kot gospodarsko vse dokler ne bo prenehal z okupacijo Palestine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()

Sploh pa ne razumem za kaj rabiš zeleno karto, da sploh lahko delaš.
Nehaj vlaga v orožje, pa bo. Če bi se danes recimo militantne frakcije razorožile in razglasile, da je - če se ustrezno zmenijo z Izraelom, vojne dovolj, bi denar začel teči v Palestino, verjetno tudi iz Izraela/USA.
Če bi res vsi teroristi radi samo delali, kje je problem ?
Nehaj vlaga v orožje, pa bo. Če bi se danes recimo militantne frakcije razorožile in razglasile, da je - če se ustrezno zmenijo z Izraelom, vojne dovolj, bi denar začel teči v Palestino, verjetno tudi iz Izraela/USA.
Če bi res vsi teroristi radi samo delali, kje je problem ?

Kje je problem - ker Izrael tega noče.
Izrael rabi obsedeno stanje.
Najbolj bi jim seveda ustrezalo, da Palestinci pridejo k njim in rečejo: "Takole, tlele vam damo svojo zemljo in se odpovedujemo vsem svojim pravicam, nate tudi naše orožje, v zameno pa predlagamo konec vojne.".
Samo hudiča - tega kar nočejo reči. Čudaki?
Izrael rabi obsedeno stanje.
Najbolj bi jim seveda ustrezalo, da Palestinci pridejo k njim in rečejo: "Takole, tlele vam damo svojo zemljo in se odpovedujemo vsem svojim pravicam, nate tudi naše orožje, v zameno pa predlagamo konec vojne.".
Samo hudiča - tega kar nočejo reči. Čudaki?
sudo poweroff

Se pravi, Izrael - v nasprtju s tem, kar trdi Thomas- ni pripravljen na stanje meja iz leta 67 ?
Saj to je, kar Palestinci zahtevajo ?
Če je tako, potem je recept simpl. POdpisati sporazum, postaviti opazovalce in v slučaju kršenja deala dokončno postaviti enotno ves zahodni vpliv proti kršilcu.
Če je tako, potem je recept simpl. POdpisati sporazum, postaviti opazovalce in v slučaju kršenja deala dokončno postaviti enotno ves zahodni vpliv proti kršilcu.

mojsterleo ::
Če bi se danes recimo militantne frakcije razorožile in razglasile, da je - če se ustrezno zmenijo z Izraelom, vojne dovolj, bi denar začel teči v Palestino, verjetno tudi iz Izraela/USA.ce militantne skupine dovolijo razorozitev, to pomeni kapitulacijo pred izraelci ter de-facto priznanje njihove okupacije. to se preprosto ne bo zgodilo.
poglej za primer IRO in njena oborozena krila, ki se razorozujejo po kapljicah, in to kljub temu, da je situacija v veliki britaniji bistveno drugacna.

Se pravi, Izrael - v nasprtju s tem, kar trdi Thomas- ni pripravljen na stanje meja iz leta 67 ?palestinci zahtevajo konec okupacije, prmerno resitev vprasanja statusa jeruzalema, ter resitev begunskega vprasanja.
v konec okupacije osebno ne verjamem, vprsanje jeruzalema je zapecatil barack obama, ki je izjavil da je jeruzalem zidovsko mesto, do beguncev pa pnoavadi itak niti pridejo ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()

imagodei ::
Brane2> "IN če ga na tak način podpiraš, ti to daje kredibilnost pri presoji tekme in sodniških odločitev ? "
Err...? Sodniških odločitev? Kdo pa je tukaj sodnik?
Meni se bolj zdi, da je sodnik pijan ali pa zaspal, pa da ena stran stalno nekaznovano dela prekrške.
Če smo že ravno pri nogometu... Ane.
Err...? Sodniških odločitev? Kdo pa je tukaj sodnik?
Meni se bolj zdi, da je sodnik pijan ali pa zaspal, pa da ena stran stalno nekaznovano dela prekrške.
Če smo že ravno pri nogometu... Ane.
- Hoc est qui sumus -

Brane2> Če je tako, potem je recept simpl. POdpisati sporazum, postaviti opazovalce in v slučaju kršenja deala dokončno postaviti enotno ves zahodni vpliv proti kršilcu.
Izrael se s tem ne strinja.

Saj. In ti si v publiki, ravno tako kot on.
Le da brez vstopnice, predvidevam ?
Le da brez vstopnice, predvidevam ?

Brane2> Če je tako, potem je recept simpl. POdpisati sporazum, postaviti opazovalce in v slučaju kršenja deala dokončno postaviti enotno ves zahodni vpliv proti kršilcu.
Ja, ampak Izrael pravi, da so bili pogoji vedno doslej pristranski.
Če dejanjsko Izrael ne ponuja nič manj, kot Palesticni zahtevajo in če bi dobil takšno ponudbo, zakaj bi jo zavrnil ?
Prvič, ko/če bi Hamas naredil štalo, bi bilo zgodbe o pravičnem Palestinskem boju konec tudi za zahod, to pa si Izrael želi...

izrael se ne strinja z opazovalci, ker tedaj bi moral dejansko paziti, kam cilja s svojimi projektili. ceprav mislim, da jim bolj slabo kaze, ker ne morejo pojasniti, zakaj so zadeli tri stavbe OZN v gazi (+1 bolnisnico), izgovor da je hamas tam skrival orozje, postaja obrabljen, ali pa imajo izraelske rakete vdelan smellblaster, ki zaznava hamasove eksplozive na par kilometrov. tako da se obetajo opazovalci, mroda bodo tudi iz slovenije.
Zgodovina sprememb…

imagodei ::
Brane2> "Nehaj vlaga v orožje, pa bo. Če bi se danes recimo militantne frakcije razorožile in razglasile, da je - če se ustrezno zmenijo z Izraelom, vojne dovolj, bi denar začel teči v Palestino, verjetno tudi iz Izraela/USA."
Mah... Ti pa si posrečen.
Tko kot je mal višje MadMicka povedal: Vsak narod ima pravico do svobode in mnogo narodov se je skozi zgodovino borilo za svojo svobodo.
Preradi pa pozabljamo, da zgodovino pa pišejo zmagovalci: Slovenci smo med WWII izvajali "teroristične" akcije nad okupatorjem, ta nas je pa v zameno hotel spravit k pameti s streljanjem talcev. In to mnogokrat močnejši okupator ter v takšnem razmerju, da je bil NOB v suma sumarum menda celo škodljiv za slovensko prebivalstvo. No, vsaj nekateri želijo prikazat, da so partizani pobili samo eno peščico Nemcev, ti pa so pobili in v koncentracijska taborišča strpali precejkrat večjo številko civilistov. Vseeno je zgodovina povedala, da je bil NOB prava stvar.
Ja, pobijanje nikol ni fajn. Ampak bit okupiran in zaprt v koncentracijskih taboriščih pa tudi ne.
Tko kot je mal višje MadMicka povedal: Vsak narod ima pravico do svobode in mnogo narodov se je skozi zgodovino borilo za svojo svobodo.
Preradi pa pozabljamo, da zgodovino pa pišejo zmagovalci: Slovenci smo med WWII izvajali "teroristične" akcije nad okupatorjem, ta nas je pa v zameno hotel spravit k pameti s streljanjem talcev. In to mnogokrat močnejši okupator ter v takšnem razmerju, da je bil NOB v suma sumarum menda celo škodljiv za slovensko prebivalstvo. No, vsaj nekateri želijo prikazat, da so partizani pobili samo eno peščico Nemcev, ti pa so pobili in v koncentracijska taborišča strpali precejkrat večjo številko civilistov. Vseeno je zgodovina povedala, da je bil NOB prava stvar.
Ja, pobijanje nikol ni fajn. Ampak bit okupiran in zaprt v koncentracijskih taboriščih pa tudi ne.
- Hoc est qui sumus -

Palestinci so samo za eno rešitev - tisto da bi izrael prenahal obstajat, druga rešitev za njih ne obstaja (to so že mnogokrat povedali in pokazali). Tako da tudi oni niso pripravljeni na mir. Je pretežko delat, če pa lahko dobivaš denar na lažji način od vseh levakov, ki jim ga pošiljajo iz "sočutja" (brez da bi vedeli, kaj to je), pa še vsem državam, ki bi rade videle izrael v morju. Naslednjo pošiljko jim namesto hrane raje pošlite lopate, krampe pa grablje. Me zanima, če bodo še tok pri volji se vojskovat, ko bo hrane zmanjkalo - če pa takrat ne bodo začel delat, potem pa za njih ni rešitve. Sam pa osebno ne enim in ne drugim ne privoščim niti beliča.
Pa ni kriva samo ena stran, tukaj so krive vse strani - poleg palestincev in izraelcev tudi ostali svet, ki je določil izraelu zemljo, ki "kao" ni bila njihova (čeprav je tam že živelo največ židov, ki pa so bili do takrat pod arabsko oblastjo).
Sicer pa, če veš, da je tvoj sosed močnejši od tebe, ga najbrž ne boš dražil, ampak boš probal živeti v sožitju z njim inkaj zaslužit od njega. Palestinci bi tukaj največ dobili, ampak ne raje imajo vojno in izzivajo, potem pa jokajo, naši levaki jim pa na to foro pošiljajo še denar dol, pa sočustvujejo z njimi. Okupacija gor ali dol, 3 leta so imeli možnost početi kaj pametnega, pa so se oboroževali, namesto da bi delali namakalne naprave in probali pridelovat hrano - sicer pa jih razumem, raje se v senco usedeš in jokaš, pa ti levaki pošiljajo denar in hrano - pa ti ni treba nič delat, samo otroke štepaš, da dobiš še več hrane.
Pa ni kriva samo ena stran, tukaj so krive vse strani - poleg palestincev in izraelcev tudi ostali svet, ki je določil izraelu zemljo, ki "kao" ni bila njihova (čeprav je tam že živelo največ židov, ki pa so bili do takrat pod arabsko oblastjo).
Sicer pa, če veš, da je tvoj sosed močnejši od tebe, ga najbrž ne boš dražil, ampak boš probal živeti v sožitju z njim inkaj zaslužit od njega. Palestinci bi tukaj največ dobili, ampak ne raje imajo vojno in izzivajo, potem pa jokajo, naši levaki jim pa na to foro pošiljajo še denar dol, pa sočustvujejo z njimi. Okupacija gor ali dol, 3 leta so imeli možnost početi kaj pametnega, pa so se oboroževali, namesto da bi delali namakalne naprave in probali pridelovat hrano - sicer pa jih razumem, raje se v senco usedeš in jokaš, pa ti levaki pošiljajo denar in hrano - pa ti ni treba nič delat, samo otroke štepaš, da dobiš še več hrane.

nebivedu> Palestinci so samo za eno rešitev - tisto da bi izrael prenahal obstajat
To je Hamas, ne Palestinci.
nebivedu> Me zanima, če bodo še tok pri volji se vojskovat, ko bo hrane zmanjkalo
Hrane bo zmanjkalo zato ker so pod gospodarsko blokado, ne zato ker ne bi želeli delat.
nebivedu> Sicer pa, če veš, da je tvoj sosed močnejši od tebe, ga najbrž ne boš dražil, ampak boš probal živeti v sožitju z njim inkaj zaslužit od njega.
Razen če kar proda zemljo, na kateri stoji tvoja hiša, potem pa tvojo hišo podre z bagrom in tam zgradi svojo: http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/...
Ali pa če pretepejo tvojo babico: http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle...
nebivedu> Me zanima, če bodo še tok pri volji se vojskovat, ko bo hrane zmanjkalo
Hrane bo zmanjkalo zato ker so pod gospodarsko blokado, ne zato ker ne bi želeli delat.
nebivedu> Sicer pa, če veš, da je tvoj sosed močnejši od tebe, ga najbrž ne boš dražil, ampak boš probal živeti v sožitju z njim inkaj zaslužit od njega.
Razen če kar proda zemljo, na kateri stoji tvoja hiša, potem pa tvojo hišo podre z bagrom in tam zgradi svojo: http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/...

Brane2> "Nehaj vlaga v orožje, pa bo. Če bi se danes recimo militantne frakcije razorožile in razglasile, da je - če se ustrezno zmenijo z Izraelom, vojne dovolj, bi denar začel teči v Palestino, verjetno tudi iz Izraela/USA."
jype je rekel, da bi vsak terorist opustil svojo dejavnost, če bi dobil zeleno karto.
Jaz sem samo iz tega izvedel predlog- če je res, da gre samo za delo, tega lahko dobijo vsi skupaj v Palestini.
Nakar ste zavpili vsi skupaj "ne gre samo za delo", kar sem nekako domneval že prej.

Brane2> jype je rekel, da bi vsak terorist opustil svojo dejavnost, če bi dobil zeleno karto.
Zelena karta ti ne omogoča zgolj dela v ZDA, ampak tudi bivanje tam. Bivanje tam pa seveda pomeni veliko mero tistega, česar doma nimajo: svobode.
Zelena karta ti ne omogoča zgolj dela v ZDA, ampak tudi bivanje tam. Bivanje tam pa seveda pomeni veliko mero tistega, česar doma nimajo: svobode.

Pa saj vse to bi lahko imeli doma.
Če se trinjajo z mejami, če je mir in če delajo doma, v čem so na slabšem, kot če so gastarbajterji v USA ?
Če se trinjajo z mejami, če je mir in če delajo doma, v čem so na slabšem, kot če so gastarbajterji v USA ?

djordjevic ::
Ker nimajo ničesar od tega, kar si ravno naštel.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Kot rečeno- če se strinjajo s podanimi mejami ( kar baje ni problem) in če bi se vsi odpovedali orožju, "če "bi dobili zeleno karto", zakaj potem tega ne storijo- saj bi zagotovo dobili še več kot to.

nebivedu> Palestinci so samo za eno rešitev - tisto da bi izrael prenahal obstajat
Mah jype potegneš en primer, pa se nanj zgovarjaš. Kolikom židom so pa vzeli njihova domovanja v saudski arabiji, iranu, iraku, kuvahtu in ostalih bližnjih državah, kjer so židje živeli? Koliko so jih pobili?
Za babico pa nič ne rečem, samo pretepi babic se dogajajo tudi pri nas. Samo da so pri nas babice še starejše kot pri njih (za kakih 15 do 20 let starejše, ker pri njih je babica že pri 35 lahko, pri nas pa takrat tut mame še niso vse). Pri nas babice vnučki še pohabijo, ker jim denarja za žurat ne dajo in podobno. Ne zgovarjaj se na osamljene primere.
In ne, jype, ni samo hamas tisti, ki bi rad izrael v morju. Večina palestincev si to želi (če že ne naglas, pa sigurno potihem). Ne vem zakaj bi sicer mame vzgajale moške otroke (do 12 leta - potem postane mož in si želi 72 devic) v take osebke.
Če te nekdo celo življenje uči sovražiti, potem znaš samo to in nič drugega. Niti nisis sposoben nič drugega. Ker če bi bil sposoben bi z lahkoto opravil s takimi kot je hamas in podobni izmečki.
Najhuje je pa to da vas večina zagovarja ravno hamas, ker se ti sami skrivajo med ljudmi in načrtno pustijo da umirajo še drugi ljudje. To je podlo dejanje tako od njih kot od vas. Kako to, da ni noben nič proti njim izjavil, ampak jih samo pomilujete. Ko je pa husein dal na stavbe ljudi (ko je vedel, da ga bo zda napadla) ste se pa vsi zgražali - ampak način je pa enak; "Greš med grupo ljudi ali zraven njihovega domovanja izstreliš raketo in se umakneš, grupa ljudi pa kasira posledice - to je zame načrtno ubijanje lastnih ljudi za reklamo, poročila in novačenje novih ljudi. Primitivizem da ni večjega." Zakaj jih kr sami raje ne postrelijo in drugih obtožijo za to dejanje. No sej, mogoče pa so, pa se potem na izraelce zgovarjajo.

Mah jype potegneš en primer, pa se nanj zgovarjaš. Kolikom židom so pa vzeli njihova domovanja v saudski arabiji, iranu, iraku, kuvahtu in ostalih bližnjih državah, kjer so židje živeli? Koliko so jih pobili?res je, da je bilo sovrastvo do zidov pri arabcih veliko (ceprav so sami krivi za to, ker so sli z nasiljem nad arabce), vendar se je vecina zidov itak nacrtno izselila v izrael.
Najhuje je pa to da vas večina zagovarja ravno hamas, ker se ti sami skrivajo med ljudmi in načrtno pustijo da umirajo še drugi ljudje.mogoce ti se ni prislo v glavo, da je bil hamas izvoljen na demokraticnih volitvah, in da ga podpira velika vecina palestincev? hamas je zazeljen pri palesticnih, saj je to edina obramba, ki jo imajo. hamas se ne skriva med ljudmi, ampak je del ljudstva.
Zgodovina sprememb…

nebivedu> Kolikom židom so pa vzeli njihova domovanja v saudski arabiji, iranu, iraku, kuvahtu in ostalih bližnjih državah, kjer so židje živeli? Koliko so jih pobili?
Dovolj, da so Židje pravnoformalno dobili svojo državo. Pa jaz ne mislim, da si je Židje ne zaslužijo, ali pa da "so si sami krivi, da jih Arabci ne marajo", jaz sem samo prepričan, da problematiko tega zelo starega konflikta rešujejo narobe.
Dovolj, da so Židje pravnoformalno dobili svojo državo. Pa jaz ne mislim, da si je Židje ne zaslužijo, ali pa da "so si sami krivi, da jih Arabci ne marajo", jaz sem samo prepričan, da problematiko tega zelo starega konflikta rešujejo narobe.

Mah jype potegneš en primer, pa se nanj zgovarjaš. Kolikom židom so pa vzeli njihova domovanja v saudski arabiji, iranu, iraku, kuvahtu in ostalih bližnjih državah, kjer so židje živeli? Koliko so jih pobili?res je, da je bilo sovrastvo do zidov pri arabcih veliko (ceprav so sami krivi za to, ker so sli z nasiljem nad arabce), vendar se je vecina zidov itak nacrtno izselila v izrael.
S čim so šli izraelci nad arabce. Kolikor je meni znano so sosedje takoj, ko so se židje začeli naseljevat tam, streljati po njih. Izraelci pa so nazaj odgovorili. So pa pregnali palestince od tam, seveda, na enak način, kot so to židom naredili drugi arabci. Samo palestincev noben dol noče v svojo državo. Lažje je dajat denar, pa jih vsake toliko časa malo podpirat, kot pa jim dati streho nad glavo. To vedo vsi arabci, zato pa se jih povsod otepajo.
Najhuje je pa to da vas večina zagovarja ravno hamas, ker se ti sami skrivajo med ljudmi in načrtno pustijo da umirajo še drugi ljudje.mogoce ti se ni prislo v glavo, da je bil hamas izvoljen na demokraticnih volitvah, in da ga podpira velika vecina palestincev? hamas je zazeljen pri palesticnih, saj je to edina obramba, ki jo imajo. hamas se ne skriva med ljudmi, ampak je del ljudstva.
Hamas ni zaželjen pri palestincih, je pa vsekakor manj skorumpiran kot nasprotna stranka. Imajo pa samo 2 stranki, tako da se ravno niso imeli dosti za odločat - ali korupcija ali pa hamas. Seveda noben ne mara korupcije, zato so tudi izvolili hamas, ampak ne ena ne druga opcija pa nista niti približno normalni - oboji so slabi - izbrali so samo manjše zlo - tako so mislili, sedaj jih pa to tepe.

nebivedu> Kolikom židom so pa vzeli njihova domovanja v saudski arabiji, iranu, iraku, kuvahtu in ostalih bližnjih državah, kjer so židje živeli? Koliko so jih pobili?
Rešujejo jo na način, ki ga arabci razumejo. Če ti nekdo reče naš podpis za premirje velja pa samo 2 meseca, potem mu ne moreš verjeti, da gre za premirje - gre samo zato, da se bo skupaj sestavil, ker si ga očitno tako močno razbil. Takrat bi moral iti do konca in bi zadevo mogoče celo spucal. ampak ker levaki prevečkrat hočete premirje, s tem sami pomagate hamasu, da dela take svinjarije. Sedaj se bo skupaj sestavil, navozil spet novega oročja in počel isto kot prej. In to ni rešitev.
Za moje pojme Izrael nebi smel končati tako kot je, ampak iti do konca in pobit vse do zadnjega človeka, ki tam nebi odložil orožja, pa tudi če bi s tem naredil orenk etično čiščenje.
Prej tam doli ne bo miru, preden ena ali druga stran ne bosta poraženi resnično dokončno ali pa bo stena med njima dovolj visoka in tehnološko dovršena, da drugi ne bodo mogli metat rakete na prve.
Svobodo pa imajo, samo pač je okoli ozemlje izraela - ven jih pa pač ne pustijo, ker delajo škodo. Če škode nebi delal, če nebi orožja naokoli nosili, bi tudi izrael bil malo drugače ndo njih.

MadMicka ::
"Če škode nebi delal, če nebi orožja naokoli nosili, bi tudi izrael bil malo drugače ndo njih."
Sej, če partizani ne bi okoli nosili orožja in delali škode, bi tudi Nemci bili malo drugačni do nas. Pa tudi, če Angleži ne bi letali okoli in delali škode, bi tudi do njih bili Nemci malo drugačni. Ne bi jim recimo razbili Londona. Butl.
Sej, če partizani ne bi okoli nosili orožja in delali škode, bi tudi Nemci bili malo drugačni do nas. Pa tudi, če Angleži ne bi letali okoli in delali škode, bi tudi do njih bili Nemci malo drugačni. Ne bi jim recimo razbili Londona. Butl.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izrael uspešno ubranil svoj narod pred terorističnim konvojem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 50074 (45157) | Gregor P |
» | Terorizem izraelske vojske (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7337 (4990) | poweroff |
» | Izraelsko-arabska vojna se bije tudi na medmrežju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Varnost | 14537 (11056) | Pšenični |
» | Šaron na smrtni postelji? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 7188 (5660) | Dr Evil |