» »

iščem DIY kit za stereo ojačevalec

iščem DIY kit za stereo ojačevalec

HyperGL ::

Zdravo.

Torej, rad bi si zam zgradil ojačevalček nekje maximalne moči 20-30W RMS (na kanal) za poganjanje starejšega para JBL TLX 120 (4ohm, moč neznana ampak sklepam da imata konico okoli 100W, RMS neznan).

Mere naj bi bile nekje v okviru 15cm kocke (seveda je lahko tudi manj).
Imeti mora vsaj dva vhoda (računalnik + ipod).
Po možnosti naj bo zraven tudi napajalniški del (tako da bo stal v ohišju).

Teorije elektronike ne poznam kaj dosti, sem pa vešč ročnih spretnosti in spajkanja, imam na voljo tudi strokovno pomoč občasno pri stricu ki se ubada z elektroniko, vendar bi rad zadevo izpeljal kolikor toliko avtonomno.

Pišem pa tu na forumu, zato, ker nevem niti kje začet iskat kaj podobnega (v Sloveniji oziroma slovenskemu delu spleta), torej če mi lahko date kakšne napotke, nasvete, izhodišča kje iskati, bom zelo vesel.

LP

krucymucy ::

IC elektronika ima kite.

tole recimo

HyperGL ::

Exodus hvala, sem malo pobrskal potem še po drugih trgovinah z elektroniko pa je izbira dokaj klavrna. Do sedaj sem najdel samo še enega iz Conrada za podobno ceno, vendar na pogled deluje precej slabše izdelave (ponavljam, na pogled!!!)
LINK
Sicer pa ta iz Conrada je malo močnejši v špici 40W vendar nikjer ne piše kakšen je RMS.

Bi pa še nekaj vprašal:

glede na to, da sem si zamislil čimbolj preprosto ohišje in s tem tudi upravljanje tega ojačevalčka, mi je padla ideja na pamet, da bi imel na potenciometru za glasnost tudi možnost skakanja med vhodnima linijama. Torej, da bi imel potenciometer tudi stikalo (push/pull) za preklapljanje. Ali obstaja kak tak potenciometer? Mi lahko kdo svetuje kako ga poiskati na spletu? Kako se mu uradno reče?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: HyperGL ()

coti ::

Stari avtoradiji so imeli take potenciometre.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ojačevalec

Oddelek: Zvok in slika
101324 (1000) vilonja
»

kako narediti ojačevalec (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
22929874 (12867) N4m31355
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19627837 (15093) psytoma
»

Logitech Z-560

Oddelek: Kaj kupiti
131368 (958) Veron

Nakup zvočnikov

Oddelek: Kaj kupiti
382430 (1973) Stepni Volk

Več podobnih tem