» »

Kozmus in njegove želje/zahteve

Kozmus in njegove želje/zahteve

1 2 3
4
5

imagodei ::

Okapi> "Saj v bistvu mu da. Več sto umetnikom plačuje prispevke, tisti najboljši pa potem dobijo tudi penzije za zaslužne."

Ja saj, roko na dvanajsternik, tudi Kozmusu plačujejo prispevke, prejema plačo, pa tudi (kot si že omenil) trenerjev ne plačuje iz lastnega žepa.

Za razliko od mnogih športnikov, ki tekmujejo v borilnih športih in so 15, 20 let svojega življenja posvetili tekmovalnju, Kozmusu tudi ni treba plačat prevoza do prizorišča tekme, prenočišča... Če si poškoduje mišico, mu jo zastonj zmasira klubski zdravnik... Pa še delovna doba mu teče.

Mislim, dobro, da se kakemu karateistu ne utrga in ne pride nalomit par ministrov, ker on nima niti statusa, niti plače, niti zavarovanja, niti zdravnika... Niti delovne dobe. In niti sponzorjev.
- Hoc est qui sumus -

Super Sonic ::

"Kako hudiča pa medalje od Primoža Kozmusa vplivajo na družbeno klimo? Ne se norčevat, no."

Ne vem. Boš ti povedal. Jaz sem videl cele strani v časopisih na temo "Kosmuz". Jaz sem videl poročila o njem, dokumentarec, videl sem kako ga slikajo ob predsedniku, poslušal po radiju o njem... ...tudi v službi me kdo porabal o njem,... ne vem.

"Ampak, jebat ga, se pač ukvarja z nekim obskurnim športom, za katerega nihče ne ve."
Aja? Kako pa to veš? Jaz menim da večina nas ve kdo je Primož Kozmus. Če že ne ve kaj meče, pa ve, da je dobil OI zlato (to kar manjka tvojim karatejcem in podobnim).

"Jebi ga, če je Kozmos želel denar, bi šel pa smučat, igrat tenis ali pa golf."
Kozmus je želel postati športnik v tisti panogi, ki mu gre. In to nima veze z denarjem.

"Bolj pomemben, kot BDP? Bolj pomemben, kot stopnja brezposelnosti? Bolj pomemben, kot urejena sociala? Mislim, v ZDA uspešni športniki krasno živijo, no doubt. Po drugi strani pa imajo ogromno revnih, brezdomcev in kriminala, ki pač izvira iz slabe socialne slike. Ne pravim ravno, da se rente za športnike in brezdomstvo izključujeta, ampak - ne filozofirat, kako bi moglo biti v športu, če osnovnih stvari nimamo urejenih!"

Še vedno nisi odgovoril na zelo preprosto: naštej države ki nima športnikov.

"Lokalni podjetnik, kdor koli že pač, postavi veliko na kocko in če uspe (vselej je debata le in samo o uspešnih podjetnikih), zasluži spoštovanje države. Tako je to drugje. Pri nas pa je, tako kot je."
Nima veze z debato. Odpri novo temo kako država čepari podjetnike. Se strinjam. Tudi tam ne štima veliko stvari. Ampak to ni noben odgovor.

"Za državo ni nič slabo, če Kozmus zaključi kariero! "
Je. In to zelo. Ker država nima Kozmusov na pretek. Jih pa rabi.

"Če meni, da je tako zelo upravičen do kake rente, se lahko postavi v vrsto za tistimi športniki, ki so imel dolgoletno uspešno kariero in so svoje uspehe nanizali preko daljšega obdobja, ter dejansko popeljali ime Slovenija v svet! Morda so med najbolj vidnimi Rajmond Debevec, Iztok Čop, Peter Mankoč, Mitja Petkovšek, Aljaž Pegan, Rašo Nesterović, Marko Milič, Zlatko Zahović, Jure Robič, Dušan Mravlje, Martin Strel, itd., če naštejem samo tiste, ki so pretežno tekmovali v obdobju po osamosvojitvi do danes. Seznam seveda ni popoln.."

Oprosti ampak si pa les. Daj se naprej sploh pozanimaj kaj Kozmus želi. On se je boril za njih, v njihovem imenu. Z rento jih je nekaj šlo na nasprotni breg toda vseeno. On je deloval za njih in ne proti njim. VSE športnike, ki so uspešni, je potrebno nagraditi s strani države.

"Sicer ne, da bi po tvojem dosedanjem izvajanju dal sploh kaj na tvoje mnenje, ampak - glede na to, da sem omenil da sta bila moja strica hokejista - upam da se ti je tole zareklo... Ker se sliši skrajno omalovažujoče."

Ja no, poleti hodim na F1 dirke, pozimi pa na hokej. Kdaj sta tvoja strica tresla mreže? Mi zaupaš priimke, nekaj vem o hokeju. Me zanima kdo so to. Sicer pa - pripelji danes sina v hokejsko šolo. Aja, pa le poglej, da je mlajši od 5 let. Tam ima še nekaj možnosti, da postane nek povprečneš. Za resno debato ga bo treba pa postavit pri 3 letih na drsalke. Kaj točno te je torej zmotilo pri mojem komentarju?

Hamax - resna debata tole ni. Še manj konstruktivna. Je neko pljuvanje ljudi, ki niso v življenju še nič naredili, čez tiste, ki so pa vendarle že nekaj v življenju naredili. In neko opravičevanje in predalčkanje. BEDNO.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

rh^ ::

Ali bo Kozmus nadaljeval svojo kariero ali ne mi je čisto vseeno. Zakaj? Ker name to čisto nič ne vpliva.

Ko je dobil tisto zlato medaljo sem bil 5 minut vesel za _njega_, to je pa tudi vse. Teh pet minut pa se mi ne zdi toliko vrednih, da iz davkoplačevalskega denarja, nekoga, ki je popolnoma sposoben dela, podpiramo do smrti.

Ziga Dolhar ::

Kako ignorantsko se pocutim kar naenkrat. Znam nasteti toooliko drzav ... Pa niti dveh sportnikov iz vsake.

(Zakaj? Ker me boli kurac, iz katere drzave so. Ker mi je ta podatek toliko relevanten kot barva koze ali veroizpoved. Ampak ocitno, ce ne vem za njihovo nacionalnost, tudi drzave ne bi smel poznati...)
https://dolhar.si/

kavcicm ::

...tudi v službi me kdo porabal o njem,...

zelo zanimivo... in kdaj nazadnje te je nekdo pobaral po njem ? pred včerajšnjim dnem verjetno samo takoj po svetovnem prvenstvu... 5 minut slave???
Ja slovenci bomo vedeli o njem, da je bil prvak in da je zmagal na OI, kaj pa kak tujec ?? Športni zanesenjaki in komentatorji ja, eni povsem povprečni športni gledalci pa pač ne. Če bi bil to šport ki ga gledajo milijoni bi bila stvar povsem drugačna. Lepo te prosim, če ne bi Kozmus metal kladiva bi marsikateri gledalec v tistem trenutku preklopil na kaj bolj zanimivega kot pa let ene kugle na zajli.

Kozmus je želel postati športnik v tisti panogi, ki mu gre. In to nima veze z denarjem.

aja ?? čemu pa se potem žene za tole rento ? saj so vsi športniki po tvojem prepričanju športniki samo zato ker jim tako paše, ker uživajo v tem, al kako ?

praviš da hodiš na F1; ja saj tam so pa res vsi taki samaritani da se jim za denar sploh ne gre? na temu svetu se pač vse vrti okrog denarja; pa ni važno kje, kako, kdaj, kdo itd. ta tvoja trditev je slišati kot da vsi delajo kar pač delajo zaradi veselja do tega in prav nič zaradi denarja.

ko smo bili ravno pri hokeju; pa vzemimo za primer Anžeta Kopitarja: mislim da je on kar dobra reklama za Slovenijo, ne samo v Ameriki ampak tud kje drugje. A sedaj ko je on pač dobil pogodbo za tiste bajne denarce bi mu pa še renta pripadala??? No saj glede na to da je v tej Sloveniji itak tako da bogati samo še bogatijo, revni pa zapadajo v še večjo revščino; pa dajmo pomagati v stilu Alana Forda, da bodo bogati na koncu svinjsko bogati (na povsem pošten način) ;(
Carpe Diem

kivi113 ::

Eh, večina vas sploh ne razume, kaj je želel Kuzmus doseči s tem, ko je zahteval rento.

Kot najuspešnejši slovenski športnik na zadnjih OI se je postavil za vse športnike, in ne samo zase, zahteval pa je ureditev statusa športnika. Takrat je tudi omenil možnost izplačevanja rente.

Ko se je prvi vihar malo pomiril glede rente, so se z Olimpijskim komitejem pogajali in po tistem je sam Kuzmus dejal, da mu ne gre ravno za rento, da se mu gre predvsem za ureditev statusa športnika.

Vi pa še 9 mesecev po tem lapate nekaj o renti, o zahtevi, od katere je Kuzmus že dolgo časa nazaj odstopil. Najslabše je očitati in obtoževati nekogar o nečem, za kar ni kriv oz. česar ne zahteva.


Kar se pa tiče prispevanja v državni BDP pa samo tole. V povprečju recimo vsak član moje družine dnevno proizvede/pripravi hrano za ~120-180 ljudi (ukvarjamo se z živinorejo). Od tega kakega luksuza nimamo, saj je šla večina dobička v preteklosti v modernizacijo. Trenutno pa nekako delamo veliko, da imamo za lastno preživetje in preživetje živali, kaj dosti nam pa ne ostane. V BDP verjetno pripomoremo dosti manj, kot marsikdo na tem forumu, ampak ali gre tu za to, da smo mi manj sposobni, ali mogoče za nepošteno/napačno vrednotenje dela, ki ga opravljamo?

Vsak poslanec, ki meša drek v parlamentu, "plača" več davka državi, kot jaz, pa je veliko vprašanje, ali ta poslanec dela družbeno korist ali družbeno škodo.

Kuzmus? Že ve, kaj dela, in zakaj se je tako odločil. Ko je zmagal na OI, mi je polepšal dan. Brezplačno. Nekatere pa plačujemo, da nam kvarijo ne samo dan, ampak kar življenje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kivi113 ()

WarpedGone ::

da se mu gre predvsem za ureditev statusa športnika.


Status športnika pri nas JE ŽE urejen.
Zbogom in hvala za vse ribe

djordjevic ::

Kozmus, ne Kuzmus. Kozmus.
No grave is deep enough to keep us in chains.

mojsterleo ::

jaz osebno v kozmusovem odhodu ne vidim nic nenavadnega, pac clovek je relativno skromen in racionalen, in je ugotovil, da je star 30 let, je dosegel domala vse razen svetovnega rekorda, ki pa je prakticno nedosegljiv. metati bi moral se krepko bolje od tega, kar smo videli do sedaj (vec kot 87m, s tem da je njegov osebni rekord tam 83.5m), hkrati pa tudi dosezek WR v metu krogle niti ne da kaksnega posebnega financnega boosta, kot je to npr. v atletiki. zal pac sport, ki ga ni ne v zlati ne v diamantni ligi (kjer se v atletiki obraca najvec denarja), na prvenstvih pa ga prikazujejo v ponovljenih posnetkih, na njem pa vecinoma nastopajo relativno anonimni tekmovalci iz vzhoda.

tako da motivacije ravno ni, london je precej oddaljen, hkrati pa naj bi imel se druzinske probleme (smrt v druzini). po moje vse skupaj spoh ni povezano z denarjem, ker je stvar padla povsem spontano, brez kaksnega vnaprejsnjega pogajanja o denarju ali kaj podobnega. je pa res, da bi morda drzava lahko kaj pomagala k temu, da bi si v prihodnje premislil, ceprav je za to bore malo moznosti, saj je funkcionarjem dost ravno glede kozmusa, nisem slisal besed v smislu, da se bodo skusal z njim pogovoriti ali kaj podobnega.

BigWhale ::

Ne vem. Boš ti povedal. Jaz sem videl cele strani v časopisih na temo "Kosmuz". Jaz sem videl poročila o njem, dokumentarec, videl sem kako ga slikajo ob predsedniku, poslušal po radiju o njem... ...tudi v službi me kdo porabal o njem,... ne vem.


Gianni Rijavec je bil na sprejemu pri papezu! Fuckin' beat that!

Zdaj pa hitro brez googlanja povej kdo je bil dve leti nazaj svetovni prvak v curlingu! Ok, kdorkoli na forumu naj pove za met kopja, kdo je zmagal na prejsnjem svetovnem prvenstvu, kaj pa olimpijadi?

Ce se najde vec kot 30% ljudi, ki ve ta odgovor, potem ti dam prav. Splaca se vlagat v sportnike. Svet si jih zapomni.

Okapi ::

Ce se najde vec kot 30% ljudi,
Ziheraš. Tega brez gugla 100% ne ve niti 3% ljudi.

O.

mojsterleo ::

jst se razen dosezkov usaina bolta pa une skakalke v visino (se imena od te se ne spomnim ravno lol) spoh ne spomnem nc drugega, ceprav sem gledal kr precej teh tekmovanj. da ne govorim o metu krogle, diska, kopja, kladiv, skok v daljavo in te fore. to so zame cist anonimne osebe, may as well be martians. po moje so za prepoznavnost dost bolj pomembni sporti kot so basket pa futbal. mislm sej je lepo, da mamo enga sampijona kot je kozmus,ampak bodmo realni ane?

Zgodovina sprememb…

urban99 ::

@bigwhale - primerjave z drugorazrednimi športi imho niso najbolj korektne. A poznamo recimo lanskega svetovnega prvaka v skoku s palico? (precej podobno metu kladiva po 'rangu') OK, kaj pa Sergeja Bubko? :)

Super Sonic ::

"Gianni Rijavec je bil na sprejemu pri papezu! Fuckin' beat that!"

Ja in?! Lepo da širiš obzorja.

"Zdaj pa hitro brez googlanja povej kdo je bil dve leti nazaj svetovni prvak v curlingu! Ok, kdorkoli na forumu naj pove za met kopja, kdo je zmagal na prejsnjem svetovnem prvenstvu, kaj pa olimpijadi?"

Moški ali ženske? Za moške vem da je bila Kanada, za ženske nisem ziher. Sicer si se pa spustil na spolska tla, kajti v Kanadi so to nacionalni junaki. Pri nas bore malo ljudi ve kdo je kdo v tem športu (ker ga noben ne igra mimogrede, razen nekih Jeseniških zanesenjakov), v državah kjer se pa to igra, je pa cela norija okoli tega.

Skratka, spet predalčkanje. Ne zmoreš boljšega komentarja BW?

Mi govorimo o tem, da nekdo ki postane OI in WC v nekem športu zasluži pozornost države. In nič več ali manj.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

Ja - se spomnu, tudi pri ženskah so zmagale domačinke - prvenstvo se je igralo v Kanadi (Eurosport pa je zvečer prenašal vse skupaj). >:D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

kavcicm ::

Pri nas bore malo ljudi ve kdo je kdo v tem športu (ker ga noben ne igra mimogrede, razen nekih Jeseniških zanesenjakov), v državah kjer se pa to igra, je pa cela norija okoli tega.

no pa si si sam lepo odgovoril. Torej koliko je zanesenjakov v Sloveniji ki meče kladivo?? kolk jih je po svetu? v nobeni državi tega sveta to ni nekaj v stilu nogometa (v Braziliji ga igra skoraj vsak otrok, v klubih - takih ali drugačnih prav gotovo 50% teh; je potem čudno da imajo veliko izvrstnih igralcev - ne samo tisti ki igrajo v evropskih klubih).
Ne mislim da si športniki ne zaslužijo nagrade, slave in še česa, ampak kljub vsemu je point v tem da je to stvar profesionalizacije in če bodo taki športniki dobili sponzorje super, če ne pač: smola. Saj ti igralci curlinga niso dobili bajnih nagrad s strani državne strani ampak kot si sam ugotovil je to cela norija in posledično ogromno prostora za oglaševanje, kar prinese denar, kar prinese bogate nagrade na odlične športnike.... Sonic bi še kaj dodal ??

Vsak poslanec, ki meša drek v parlamentu, "plača" več davka državi, kot jaz, pa je veliko vprašanje, ali ta poslanec dela družbeno korist ali družbeno škodo.

tole je offtopic se opravičujem sam si ne morem pomagat: Ne ne plača, mi in ti ga plačaš (saj zato verjetno v navednicah :)). Kdor misli da plača manj davka kot poslanci... hm mal se zamislite od kje ta denar >:D
Carpe Diem

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kavcicm ()

Super Sonic ::

"Sonic bi še kaj dodal ??"

Bi. Sploh ne veš kaj govoriš. Ta tema je že tako skrenila s poti, da ji ni več pomoči. Tvoj post je pa v tem stilu.

O tem kar ti pišeš se noben ne pogovarja, še najmanj Kozmus. Gre se zato, da se vrhunske športnike tretira kot ljudi. Še več, kot uspešne ljudi.

Če tebe šport ne interesira, še ne pomeni, da je šport nepomemben.

"Saj ti igralci curlinga niso dobili bajnih nagrad s strani državne strani ampak kot si sam ugotovil je to cela norija in posledično ogromno prostora za oglaševanje, kar prinese denar, kar prinese bogate nagrade na odlične športnike...."

Aja? Veš kaj pišeš ali pišeš čez palec?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

djordjevic ::

Gre se zato, da se vrhunske športnike tretira kot ljudi.

Mar se jih zdaj tretira kot živali ali kako?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Super Sonic ::

"Mar se jih zdaj tretira kot živali ali kako?"

Glede na to je Kozmus treniral v zgornji etaži Merkator centra, bi rekel da ja.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

djordjevic ::

Si videl kdaj, v kakšnih dvorani sta trenirala (in najbrž še trenirata) Pegan in Petkovšek? Pozimi minus, streha zamaka. Oba redno nosita najvišja odličja s prvenstev. Če bi se Primož takrat zavzel za to, da država poskrbi za ustrezne pogoje (kar je imho dolžna storiti) za trening in razvoj športnikov (od malih nog naprej), se sploh ne bi oglašal. Ko pa je v prvi vrsti govoril o renti, well ...
No grave is deep enough to keep us in chains.

Super Sonic ::

//hamax: Pobrisano zaljenje.

Proti temu se borimo. Petkovšek in Pegan nista neka konkurenca Kozmusu, ampak so vsi v istem loncu.

Petkovška poznam (Kozmusa ne) in vem kje on telovadi. Tudi on je že večkrat povedal par krepih v javnosti na račun pogojev treninga in tretmana. Ampak on je, tako kot večina ostalih, odnehal dokaj hitro. Ker javnost je muhasta in je treba imet jajca.

Kozmus se je pač odločil in naredil prvi korak, ter načel z rento. A verjetno ve, da je ne bo videl. Bo pa izboljšal marsikaj. Lukšič je naredil že velik korak naprej. Če ne bi bilo Kozmusa je vprašanje kako bi bilo. To se spoštuje, ne pljuva.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

rh^ ::

Fora je samo sledeča: športnik trenira, tekmuje in ne vem kaj še vse samo zaradi _sebe_ (pa naj ga žene želja po slavi, uspehu, denarju, ipd.). Noben športnik ni začel kariere zaradi tega, da bi lahko predstavljal svojo državo. Ko pa dosežejo nek uspeh, pa bi radi še državni denar/nagrado, češ da so naredili neko javno dobro. Bullshit, naredili so dobro samo zase in za svoje denarnice.

Kar se pa pogojev za trening tiče, pa je to čista druga zgodba in je, vsaj jaz, ne povezujem z zahtevo o dosmrtni renti.

Pa še nekaj: noben ne napada Kozmusa osebno, velika večina ga verjetno spoštuje, ker je res dosegel izjemen rezultat. Nekatere njegove zahteve pa so enostavno neupravičene.

imagodei ::

peqi> "Eh, večina vas sploh ne razume, kaj je želel Kuzmus doseči s tem, ko je zahteval rento.
Kot najuspešnejši slovenski športnik na zadnjih OI se je postavil za vse športnike, in ne samo zase, zahteval pa je ureditev statusa športnika. Takrat je tudi omenil možnost izplačevanja rente.
Ko se je prvi vihar malo pomiril glede rente, so se z Olimpijskim komitejem pogajali in po tistem je sam Kuzmus dejal, da mu ne gre ravno za rento, da se mu gre predvsem za ureditev statusa športnika."


Kot so ti že povedali, status športnika je urejen. Ne samo, da so vrhunski športniki zaposleni v vojski/policiji ter da jim teče delovna in pokojninska doba, deležni so tudi najboljše zdravstvene oskrbe, plačane imajo tudi trenerje, imajo sponzorje, ustvarjajo si dobro ime... Če vrhunski športnik po koncu kariere odpre atletsko/smučarsko/hokejsko šolo, napiše memoarje, gre za trenerja, se poda v organizacijsko/managerske sfere ali pa v poslovne vode in ostane povezan s športom, ZLAHKA zasluži za pokojnino.

Če je to, kar praviš res in se je Kozmus v imenu vseh športnikov tako izpostavil predvsem za ureditev statusa in ne iz želje, da bi prišel do doživljenjske rente, ne razumem, kako da mu niso drugi prišli v podporo, takrat pred 9 meseci?
- Hoc est qui sumus -

Super Sonic ::

Žaljenje? :D

"Kar se pa pogojev za trening tiče, pa je to čista druga zgodba in je, vsaj jaz, ne povezujem z zahtevo o dosmrtni renti."

Tole v bistvu malokdo ve, gre pa o tem, da bi vsak športnik raje videl dobre pogoje pred neko rento. Kozmus je v svojih zahtevah govoril in pisal predvsem o tem, a hec je, da vsi (od medijev naprej) navalijo izključno na rento. Tako potem dobiš v temo poste (zgoraj višje) ko ljudje absolutno nič ne vedo o ničemer, a imajo državljansko dolžnost pisat o tem, da "prascu" ne pripada nobena renta.

Torej, to je kjuč vsega skupaj. O nekih pozitivnih okoljih, ki bi posameznika pripeljale do vrhunskih rezultatov. Ampak ker tega naša država ne da, športniki želijo, neko zadoščenje po končani karieri.

Koliko gre v BDP? Dolga leta je država, kljub temu da ni nudila nobenih možnosti za razvoj športnika, od njih pobirala več davka kot od ostalih državljanov. V zadnjih letih se je to, hvala bogu, normaliziralo. Še vedno pa nek povprečen nogometaš v 1 SNG prispeva v proračun več kot večina tule gor.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

rh^ ::

Naj mi nekdo razloži kaj ma veze BDP in zahteva po dosmrtni renti?

Najprej so eni govorili, da športniki delajo ne vem kakšno promocijo državi in da so zato upravičeni do neke "nagrade", zdaj berem o tem, da prispevajo v BDP več kot ostali ... no, čakam razlago te "povezave" ;). Aja pa še to v zvezi s "prispevanjem v proračun" bi res rad razumel.

djordjevic ::

Treniranje v zamakajoči dvorani pri minusu ni primerljivo s treningom na blatnem igrišču? No, prav. Z mlini na veter se ne mislim boriti, imam pametnejše delo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Super Sonic ::

"Z mlini na veter se ne mislim boriti, imam pametnejše delo."

Good for you!

"Aja pa še to v zvezi s "prispevanjem v proračun" bi res rad razumel."

Ne moreš. Se ne da.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

rh^ ::

Koliko gre v BDP? Dolga leta je država, kljub temu da ni nudila nobenih možnosti za razvoj športnika, od njih pobirala več davka kot od ostalih državljanov. V zadnjih letih se je to, hvala bogu, normaliziralo. Še vedno pa nek povprečen nogometaš v 1 SNG prispeva v proračun več kot večina tule gor.


"Aja pa še to v zvezi s "prispevanjem v proračun" bi res rad razumel."

Ne moreš. Se ne da.


Očitno res ne.

imagodei ::

SSonic> "Ne vem. Boš ti povedal. Jaz sem videl cele strani v časopisih na temo "Kosmuz". Jaz sem videl poročila o njem, dokumentarec, videl sem kako ga slikajo ob predsedniku, poslušal po radiju o njem... ...tudi v službi me kdo porabal o njem,... ne vem."

Ni dvoma, da celo kakih 30% ali 50% Slovencev brez googlanja ve, kdo je Kozmus. Vemo, ker smo slišali o njem, ko je prišel iz Olimpiade. Od Olimpiade do danes je pa spet nanizal kar nekaj uspehov, pa v medijih ali med ljudmi ni nobene hype situacije glede njega. Ne da bi ga omalovaževal, v tem pogledu ni nič drugačen, kot mnogi drugi športniki iz medijsko zapostavljenih športov: Slovenci smo ponosni nanje 5 minut po tistem, ko dobijo medaljo in 5 minut po tistem, ko pristanejo na Brniku. Potem pa gre življenje v svoje tire. O Kozmusu, Petkovšku, Peganu in še kom, se govori precej manj, kot o hokeju na Jesenicah ali v Ljubljani, precej manj, kot o fuzbalu. Precej manj, kot o Tini Maze, Petri Majdič, Mitju Dragšiču, Ani Drev ali pa, če gremo iz snega v vodo, Petru Mankoču in Sari Isakovič.

Sploh pa bistvo ni v tem, ali jih poznamo Slovenci - v povprečju gotovo. Kaj pa tujina? Misliš, da povprečen Britanec ve, kdo je zmagal v metu kladiva? Približno toliko, kot ti veš, kdo je pri njih najbolji igalec Pola. Američan? Približno toliko, kot povprečen Slovenec zna našteti 5 najboljših klubov ameriškega fuzbala. In če slučajno Američan ali Britanec vesta, da je kladivo proti kozmosu zalučal en "Cosmo", je zelo malo verjetno, da slučajno vesta povedat, od kod ta "Cosmo" prihaja.


SSonic> "Aja? Kako pa to veš? Jaz menim da večina nas ve kdo je Primož Kozmus. Če že ne ve kaj meče, pa ve, da je dobil OI zlato (to kar manjka tvojim karatejcem in podobnim)."

Niso poanta karatejci. Oni niti ne zahtevajo rente. Poanta je prepoznavnost. Fuzbalerje, dobre fuzbalerje, poznajo redni in občasni navijači. Vsi vemo, kdo so Beckham, Ronaldo, Ronaldinho, pa tudi kdo so Maradona in Pelé. Redki pa so, ki bi vedeli kdo so Barbora Špotakova, Christian Cantwell, Bryan Clay ali pa Anky van Grunsven.


SSonic> "Še vedno nisi odgovoril na zelo preprosto: naštej države ki nima športnikov. "

Povezavo med državno rento in državami brez športnikov vidiš verjetno samo ti...


SSonic> "Nima veze z debato. Odpri novo temo kako država čepari podjetnike. Se strinjam. Tudi tam ne štima veliko stvari. Ampak to ni noben odgovor. "

O, pa še kako ima vezo... Ti trdiš, da športniki dvigujejo družbeno klimo. Jaz trdim, da podjetniki tudi dvigujejo družbeno klimo, še celo bolj - ker od športnikovih dosežkov ljudje ne morejo živet, od plače, ki jo da podjetnik, pa lahko. Se pravi - rente podjetnikom!


SSonic> "Oprosti ampak si pa les. Daj se naprej sploh pozanimaj kaj Kozmus želi. On se je boril za njih, v njihovem imenu. Z rento jih je nekaj šlo na nasprotni breg toda vseeno. On je deloval za njih in ne proti njim. VSE športnike, ki so uspešni, je potrebno nagraditi s strani države."

Ampak tale Kozmus pa je altruistično bitje. Pravi vitez Križar. Kje so ostali športniki, da bi ga podprli pri njegovih prizadevanjih? Imajo morda občutek, da od sponzorjev, donatorjev in vojske dobijo dovolj za spodobno življenje? Celo občine nagradijo svoje tekmovalce za večje dosežke. Slišal sem celo za primer, da je občina dobesedno podarila zazidljivo parcelo uspešnemu športniku - socialnih stanovanj pa ni...


SSonic> "Ja no, poleti hodim na F1 dirke, pozimi pa na hokej. Kdaj sta tvoja strica tresla mreže? Mi zaupaš priimke, nekaj vem o hokeju. Me zanima kdo so to. Sicer pa - pripelji danes sina v hokejsko šolo. Aja, pa le poglej, da je mlajši od 5 let. Tam ima še nekaj možnosti, da postane nek povprečneš. Za resno debato ga bo treba pa postavit pri 3 letih na drsalke. Kaj točno te je torej zmotilo pri mojem komentarju?"

Moja dva strica sta tresla mreže skupaj z Rudijem Hitijem predvsem v 70. letih, ko sta bila tudi v Jugoslovanski reprezentanci. Eden v Olimpiji, drugi (do prestopa) na Jesenicah. Če te imena res zanimajo, me lahko kontaktiraš na ZS - če si pa poznavalec, sem ti pa dal dovolj informacij, da tudi sam ugotoviš, kdo sta to bila.

To o 5 in 3 letih pa drži samo zato, ker se otroke danes dobesedno forsira v treninge, kar je za moje pojme absolutna bedarija. Z malo talenta in zavzetim treningom lahko praktično v katerikoli disciplini tudi 10 let star otrok nadoknadi 7 let prednosti enega malčka, ki že od tretjega leta trenira. Izjema so morda le gimnastično/akrobatske discipline, kjer je prožnost telesa bistvenega pomena: marsikateri triletnik brez posebnega treninga lahko naredi "špago" ali pa si za vrat zatakne noge; večina 10 letnikov tega brez planiranega treninga ne zmore več. Kar pa se tiče disciplin, kjer je važna moč in vzdržljivost, je pa edina ovira, da se klubi otepajo 7-10 letnikov ta, da imajo 5-letnike, ki že nekaj znajo in se jim ne da ukvarjati s starejšimi "n00bi".

Osebno poznam primer, kjer so v hokej klub sforsirali 11 let starega fanta, pa danes kot srednješolec povsem parira vrstnikom, ki so res trenirali že od 3 oz. 5 leta. Pa še za kak primer, ki ga poznam iz druge roke ti lahko povem.


SSonic> "Hamax - resna debata tole ni. Še manj konstruktivna. Je neko pljuvanje ljudi, ki niso v življenju še nič naredili, čez tiste, ki so pa vendarle že nekaj v življenju naredili. In neko opravičevanje in predalčkanje. BEDNO."

Res je, to ni resna debata, ker pač nastopaš iz neke neomajne pozicije in si ne daš nič dopovedat. Resna debata to ni, ker ljudi počez zmerjaš z lenuhi, ki da v življenju niso še nič naredili, ter podobnimi nepotrebnimi žaljivkami.
- Hoc est qui sumus -

Good Guy ::

mam občutek da je Kozmus uhekal v account sonicu :))
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Super Sonic ::

"Moja dva strica sta tresla mreže skupaj z Rudijem Hitijem predvsem v 70. letih, ko sta bila tudi v Jugoslovanski reprezentanci. Eden v Olimpiji, drugi (do prestopa) na Jesenicah. Če te imena res zanimajo, me lahko kontaktiraš na ZS - če si pa poznavalec, sem ti pa dal dovolj informacij, da tudi sam ugotoviš, kdo sta to bila."

Bom pogledal v Staretove zapiske.

"Osebno poznam primer, kjer so v hokej klub sforsirali 11 let starega fanta, pa danes kot srednješolec povsem parira vrstnikom, ki so res trenirali že od 3 oz. 5 leta. Pa še za kak primer, ki ga poznam iz druge roke ti lahko povem."

No, tole bova pa resno prediskutirala, ker me res zanima kdo je to? Ime, priimek? 1 leto pri izgubi drsalne tehnike pomeni do 1 metra zaostanka na proskvi, tako da... Večinoma vrstniki zavrnejo polže na ploskvi sami od sebe in slednji potem hočejo sami zaključiti.

"Z malo talenta in zavzetim treningom lahko praktično v katerikoli disciplini tudi 10 let star otrok nadoknadi 7 let prednosti enega malčka, ki že od tretjega leta trenira."

No, sedaj te pa naprošam, da utihneš, ker pišeš bedarije prve klase. Tvoj stric je predrsal 1/3 današnje razdalje Panceta in preigral 1/4 količine njegovih tekem. Branko Oblak je v svojih najboljših letih prešprintal 6km na tekmo, nek Matjaž Lunder pri Mariboru jih danes preteče vsaj 10 na tekmo, s tem, da igra več tekem kot jih je Oblak. Od tod tudi razlika, da so včasih igrali za srajce, danes pa za denar. Včasih je drsal vsak, ki je imel minuto časa, danes je pa to protokol. Zelo dolg protokol. In sledi naprej za večino športov.

Skratka, danes ni nič več prepuščeno naključju. Starši morajo že zelo zgodaj vpisati otroke v tečaj gimnastike, kjer se ugotavljajo motorične predpozicije za nadaljni razvoj. Z veliko mere žrtvovanja vseh (ožje in širše družine) in veliko denarja danes lahko otroka pripelješ v nek vrhunski šport in samo upaš, da ga bo preživel.

To te torej heca, da sploh ne veš kaj vrhunski šport je. Sedaj mi je veliko bolj jasno, da ne boš nikoli razumel. Ničesar v tej smeri.

Glede na temo Kozmus pa kar piši bedarije dalje.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

PaX_MaN ::

No, sedaj te pa naprošam, da utihneš, ker pišeš bedarije prve klase. Tvoj stric je predrsal 1/3 današnje razdalje Panceta in preigral 1/4 količine njegovih tekem. Branko Oblak je v svojih najboljših letih prešprintal 6km na tekmo, nek Matjaž Lunder pri Mariboru jih danes preteče vsaj 10 na tekmo, s tem, da igra več tekem kot jih je Oblak.

Dvoličnost, much? Na eni strani težiš, kako je Kozmus oh in sploh, naslednji trenutek pa omalovažuješ starosto slovenskega nogometa (ki je za svojo rit poskrbel celo sam!).

Super Sonic ::

Ne sploh ne.

Hočem samo povedati kako težje je danes biti profesionalni športnik. Sicer si pa kamor vsak razlaga po svoje.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

imagodei ::

Sonic,

mal preveč si poln samega sebe in misliš, da vse veš. Ne vem, kje so te naučili takšnega razmišljanja, seveda se pa z njim ne strinjam...


> "1 leto pri izgubi drsalne tehnike pomeni do 1 metra zaostanka na proskvi, tako da..."

Ah, says who? urlpls... Na podlagi kakšne študije je bilo to zaključeno? So delali študijo med dvojčki? Ali so izključili razlike v velikosti in teži?

Ali pa si mogoče mislil drugače? Se pravi, da dva sedemletnika drsata različno hitro, ker je eden začel trenirati pri šestih letih, drugi pa pri štirih? Ker to bi verjel. Kakšna pa bo razlika med njima pri desetih letih? Pri 14? Ali pa pri 20? Še vedno 2 metra, ker je nekdo pač začel drsat 2 leti prej?

Dejansko delam z otroki v športu in vem, koliko se da narediti s 5 letniki, koliko s 7 letniki in koliko s 14 letniki. En netalentiran 5 letnik lahko hodi na treninge 5 let, pa ga bo drug zavzet 10 letnik v dveh letih zlahka povozil v znanju in tehniki.


> "No, sedaj te pa naprošam, da utihneš, ker pišeš bedarije prve klase. Tvoj stric je predrsal 1/3 današnje razdalje Panceta in preigral 1/4 količine njegovih tekem. Branko Oblak je v svojih najboljših letih prešprintal 6km na tekmo, nek Matjaž Lunder pri Mariboru jih danes preteče vsaj 10 na tekmo, s tem, da igra več tekem kot jih je Oblak. Od tod tudi razlika, da so včasih igrali za srajce, danes pa za denar. Včasih je drsal vsak, ki je imel minuto časa, danes je pa to protokol. Zelo dolg protokol. In sledi naprej za večino športov."

Kaj ima to sicer veze z mojo trditvijo, da 10 letnik lahko nadoknadi 7 let prednosti svojega vrstnika v športu, mi res ni jasno. Po moje pišeš bedarije, ker ti zmanjkuje resnih argumentov.

Celoten šport se je v cca 40-letih, ko sta bila aktivna moja strica, precej spremenil. Sploh v Sloveniji, sploh hokej. Stric se živo spominja, da jim je trener pred tekmo naročil "fejst jest meso", da bodo imeli energijo. Spremenila se je prehrana, profesionaliziral se je trening, zadaj je cela znanost, športniki jedo prehranske dodatke, da se jim mišice uspejo med dvema treningoma obnovit. Jasno, da so hokejisti pred 40 leti predrsali 1/3 razdalje današnjih! Kaj si pa zdaj novega povedal? Saj se jaz ne mislim hvalit z mojimi strici in njihovimi dosežki, to sploh ni bil nikoli point debate.

Bedarija je razmišljat, da so današnji športniki tako hudičevo dobri (izključno) zato, ker začnejo trenirat pri 3-5 letih. To je navadna oslarija, celo ideološka zaslepljenost, morda. Bistveno vlogo pri tem igrajo profesionalizacija treningov, začetna selekcija ter izpad tistih, ki ne zmorejo ali nočejo slediti hudemu tempu treningov preko najstniških let (reci temu postopna selekcija, če češ). Na koncu pa v Sloveniji še veze in poznanstva (poznam primer še dveh bratov, ki sta bila v srednji šoli po mnenju mnogih poznavalcev npr. precej boljša od Mitje Šivica, pa enostavno "nista prišla zraven". In sta pač postopoma izgubila voljo do treninga...)

To so zadeve, zaradi katerih so pred 40 leti hokejisti predrsali 1/3 dolžine in odigrali 1/4 tekem, ki jih vrhunski hokejist odigra danes. Ne pa dejstvo, da začnejo trenirat pri 3 letih.

Konec koncev poglej, kdaj začnejo otroci povprečno trenirat košarko. Pri 3-letih? Takrat otroci ne obvladajo niti motorike za vodenje žoge... Verjetno bi jim pa koristilo, če bi se trener drl nanje, naj vendarle že uskladijo gibanje roke z gibanjem žoge? Pri 5-letih? Marsikateri malček ima še takrat probleme z lovljenjem žoge. Pri 8-letih? Mislim, da ga ni korenjaka, ki bi pri 8-letih vrgel na koš iz osebne, kaj šele iz trojke.

BTW, ima pa današnji visokoprofesionalni šport mnoge minuse - obraba sklepov, poškodbe, vnos kemikalij v telo... Dvomim, da bo kateri izmed današnjih aktivnih vrhunskih športnikov dočakal toliko, kot Leon Štukelj.


> "Skratka, danes ni nič več prepuščeno naključju. Starši morajo že zelo zgodaj vpisati otroke v tečaj gimnastike, kjer se ugotavljajo motorične predpozicije za nadaljni razvoj. Z veliko mere žrtvovanja vseh (ožje in širše družine) in veliko denarja danes lahko otroka pripelješ v nek vrhunski šport in samo upaš, da ga bo preživel."

Dejstvo ostaja tisto, kar sem povedal. Selekcija se dela zelo zgodaj, prezgodaj. To je skorajda izključno zaradi nenormalnih ambicij staršev in trenerjev. Motorične predispozicije bi se kamot ugotavljalo pri 7-10 letih, ali celo kasneje, razen v redkih športih gimnastične narave, kjer se preferira prožnost otroškega telesa in dejansko vsako izgubljeno leto pomeni zmanjšane zmogljivosti telesa.

Bistvo je v tem, da se pri desetih letih noben trener ne bo več ukvarjal s tvojim otrokom, če ima zadaj grupo 7-letnikov, ki obvladajo tehnike, ki jih bo tvoj otrok šele pri 12-letih. Če pa bi kdo vlagal čas vanj, bi jih pa pri 15-letih dohitel, no doubt! Spet, ne velja mogoče kvečjemu za gimnastičarke in umetnostne drsalke, kjer je 15 let v bistvu že olimpijska starost.
- Hoc est qui sumus -

Utk ::


O tem kar ti pišeš se noben ne pogovarja, še najmanj Kozmus. Gre se zato, da se vrhunske športnike tretira kot ljudi. Še več, kot uspešne ljudi.

Torej jih je treba odpustit iz vseh državnih služb, ker uspešni ljudje pa že ne bojo "delali" za 800 evrov. Oziroma jim niti ni treba, naj te službe prepustijo tistim, ki jih rabijo. In bojo tam kaj delali. To hočeš? Da ne govorimo, da ne uspešni ljudje ne rabijo neke podarjene državne rente.
Zdravnik hodi v šolo še 15 let po tistem, ko nek uspešen športnik neha s šolo, in začne služit. Ta čas zdravnik dobiva 200 evrov štipendije, če ima srečo. Pri 30 letih gre lahko prvič v resno službo. Športnik pa v pokoj s 1500 evri penzije? Kdo je potem tu bedak?
Sej mene nič ne moti, če olimpijski prvak nekako dobi par sto jurjev. Naj jih dobi. Kar se mene tiče, si jih verjetno tudi zasluži, recimo proti kakim tenisačem, ki dobivajo ogromno več. Ampak tega jim ne rabi dat država. Naj jim dajo sponzorji, oboževalci, kdor hoče in kdor ima kaj od tega.
Sploh pa nimajo s tem nobene veze otroci, ki začnejo pri 5 letih trenirat. Dosti se jih glih tako matra, samo da jim ne uspe. Takšni itak ostanejo brez vsega. Oni itak ne bojo dobili nobene rente, nobene državne službe niti nič. To dobijo samo svetovni prvaki in podobni, ki se bi skoraj morali znajt tudi brez tega.
To, da imajo garantirano službo, je čisto dost. Po koncu kariere bi jim samo morali dat možnost, da še kakšno leto ali 2 ostanejo v podobni službi, da se privadijo na drugačno življenje, potem pa ali jih naj normalno zaposlijo za kaj koristnega, naj jim plačajo kakšno šolnino, dajo štipendijo, naj se jim magari šenka matura in se naj vpišejo na faks po želji, pa se bojo že znašli. Zarad mene lahko naredijo karkoli od tega. Samo rezultat mora bit, da si potem sami do konca zaslužijo pravo penzijo, ne pa kar dobijo jurja za ležanje doma. Ker potem se bi pa res zapili in zapustili.

Utk ::


Hočem samo povedati kako težje je danes biti profesionalni športnik. Sicer si pa kamor vsak razlaga po svoje.

Ne. Danes je zelo lahko biti profesionalni športnik. Težko je pa prit do tega. In tisti, ki jim uspe, so preskrbljeni za nekaj časa, tisti, ki jim ne, so pa itak v riti. Brez državne službe, brez nagrad, brez sponzorjev, po možnosti glih tako brez šole. Niti nikomur na pamet ne pade, da bi takim pomagal. Zakaj jim pa bi? In zakaj bi država še posebej nagrajevala tiste, ki jim pa je uspelo? Naloga država je, da poskrbi, da vsi nekako preživijo, kako, pa je odvisno od samih ljudi. Posebnega nagrajevanja uspešnih v neki stvari ni v nobeni drugi panogi. Prej se pomaga neuspešnim.

djordjevic ::

Če smo čisto iskreni, bi bile tovrstne rente nekakšne novodobne 'borčevske penzije'. Ki jih marsikdo kurca do onemoglosti. S to razliko, da so (vsaj nekateri, no) prejemniki le te gazili po hostah pet let, medtem ko so (sploh uspešni) športniki lepo kasirali denar od nagrad, da sredstev in nagrad od sponzorjev sploh ne omenjamo. Mogoče rahlo neokusna primerjava, ampak dajmo se nehat slepit. Točno tako je.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

gazili po hostah pet let,
OK, če smo čisto pošteni, so po hostah pet let gazili samo čika Dražini četnici, vsi drugi so to počeli samo 4 leta.

O.

djordjevic ::

gazili po hostah pet let,
OK, če smo čisto pošteni, so po hostah pet let gazili samo čika Dražini četnici, vsi drugi so to počeli samo 4 leta.

O.

Dlakocepec. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

imagodei ::

Pa saj konec koncev ni, da bi bili apriori proti vsem "rentam" za najbolj uspešne, z dolgoletnimi karierami, za katere bi država pripoznala, da so res naredili precej za promocijo Slovenije.

Ampak, preden se lotimo tega, dajmo najprej rešit tisti 2/5 ljudi, ki menda živijo na pragu ali celo pod pragom revščine, pa starši ne morejo kupiti šolskih potrebščin osnovnošolcem. Dajmo najprej rešit divje draga stanovanja, preden gremo športnikom poklanjat zazidljive parcele. Dajmo najprej rešit probleme prevelike obdavčitve plač in dvignit minimalno plačo na neko človeško raven; ne pa, da ugotavljamo, kako bomo še bolj obremenili plače, da bomo nabrali za neke rente tistim, ki so dosegli svojih 5 minut slave.
- Hoc est qui sumus -

MadMicka ::

Če bi se vedno zgovarjali na reveže, češ, dajmo njim naprej urediti ekonomske dobrine, potem nebi nikoli nič naredili. Pomoje je prav, da se vrhunskim športnikom zagotovi neka socialna varnost, pa četudi v okviru vojske, kot so to dosedaj delali. Zaradi par destih ali pa zaradi mene stotih špornikov ne bodo reveži nič manj reveži. Raje vrhunskim športnikom, kot zaposlovati duhovnike in na veliko financirati obnove RKC objektov, recimo.

imagodei ::

MadMicka,

sej to se pa že itak dogaja... Vrhunski športniki so zaposleni v vojski/policiji. Kje je problem?
- Hoc est qui sumus -

Utk ::

Kje je problem? Problem je točno tu. Nekdo, ki je proti temu, da se da športnikom 10,000 evrov mesečne plače in dvorane vredne 100,000,000,000 evrov je za to, da športniki živijo s 170 evri na mesec. Kot da sta samo ti dve opciji. Pa jim v resnici že zdej ni nič slabega, bistveno boljšega pa od države ne morejo in ne smejo pričakovat. Če imajo probleme s svojimi sponzorji, pa se naj kar z znjimi zmenijo.

Okapi ::

Kozmus bi branil olimpijsko medaljo - in za začetek od vlade fehta denar za trening;((

O.

bluefish ::

Toliko o načelnosti.

Icematxyz ::

Slovenski šport predstavlja izjemno pomembnega in uspešnega ambasadorja slovenskega ponosa v svetu.


Se v bistvu strinjam. Kozmus, obrani medaljo!

mihaf ::

Icematxyz je izjavil:

Slovenski šport predstavlja izjemno pomembnega in uspešnega ambasadorja slovenskega ponosa v svetu.


Se v bistvu strinjam. Kozmus, obrani medaljo!


Ha, ha, ha, ha, ha. Neumnosti.

Icematxyz ::

Jaz se pa strinjam. In pričakujem, da se vlada ustrezno odzove. Pa ne za to, ker verjamem, da je to delo vlade. Ampak zaradi takšnih ljudi, ki imajo mnenje, kot si ga podal ti. In še kdo v tej temi. Pa s tem ne govorim, da ni vsak upravičen do svojega mnenja. Seveda je. In prav je, da ga pove na glas. Ob koncu dneva pa je najbolj prav, da Kozmus obrani medaljo, če si tega seveda sam želi. In ko jo bo obranil, bom ponosen na naše ambasadorje športa. In kako nas zastopajo v svetu. Za to tudi menim, da si zaslužijo nekaj v zameno. Kaj in kako je druga zgodba. Nekaj popolno razumljivega zdravorazumskem človeku, pa prav gotovo.

Zgodovina sprememb…

Bananovec ::

Okapi je izjavil:

Kozmus bi branil olimpijsko medaljo - in za začetek od vlade fehta denar za trening;((

O.

Ker verjamem, da v Sloveniji ne moremo najti športnika, ki bi vrgel kladivo dlje od njega, je potem Kozmus vreden tega denarja.
Kdor se recimo ne strinja, naj vrže dlje od njega in dobil bo od mene par €.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

mojsterleo ::

Icematxyz je izjavil:

Slovenski šport predstavlja izjemno pomembnega in uspešnega ambasadorja slovenskega ponosa v svetu.


Se v bistvu strinjam. Kozmus, obrani medaljo!
ne vem zakaj bossmanu (zupanu pirana) ne dajo nagrade, ker je zagotovo v dveh dneh naredil vec reklame za slovenijo, kot jo bodo sportniki v celem letu. svet vsvetovnih medijih bere njegove komentarje, da je slo dbest in da smo zlo na visokem demokraticnem nivoju. temu se rece zgodba. ostalo so samo novice.

kar se pa tice kozmusa, je pac v tem letu ugotovil, ad ne zna delat nic druzga, kot metat kladivo. vsi bi dandanes studiral pa delal fakse kot po tekocemtraku, ko pa enkrat zacnes, pa ugotovis, da je lazje en kladiv metat po polju, kot pa napenjat mozgane. sam tolk o tem. upam pa, da bo dobil kaj podpore, tolk si pa ze zasluz no.

Zgodovina sprememb…

1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Olimpijske igre Peking 2008 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12110004 (2129) mtosev
»

Iztok Čop razburja Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6410638 (8255) judoka
»

Ali je še smiselna prepoved dopingiranja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
648976 (6744) Andreij
»

"zlata" bronasta Petra (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
639621 (8024) JayKay
»

Primož Kozmus svetovni prvak! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1099234 (7066) hamax

Več podobnih tem