» »

Kozmus in njegove želje/zahteve

Kozmus in njegove želje/zahteve

1 2
3
4 5

Okapi ::

Predvsem pa se športniki s športom ukvarjajo zato, ker v tem uživajo. Nihče jih ne sili, še najmanj pa država. Ravno obratno, vrhunskim športnikom država finančno pomaga, da se ukvarjajo s tistim, v čemer uživajo. Vsak bi si želel, da mu država financira hobi. Kozmusu pa je očitno slava stopila v glavo in bi hotel še več - da ga država financira kar vse življenje.

O.

Pšenični ::

Kozmus je pač opozoril na problem, ki je večplasten. Verjetno so v ozadju še drugi problemi, ki ga motijo. Pišli bodo prej ali slej ven. Glede penzije do konca živjenja, zakaj pa ne? Lahko bi našteval, kdo je šel po osamosvojitvi pri 40l. v penzijo, pa nočem da me ne bo kdo tožil. Rečem lahko samo to, bi bil v tem primeru Kozmus prvi v vrsti. Računati gre na to, da se zdaj vsi, ki živijo na račun vrhunskih športnikov, tresejo da bi Kozmus še bolj pomešal po "dreku", zato bo verjetno nekaj dobil, samo da bo tiho...... Kozmus je najboljši in ne vem zakaj ne bi smel poskrbeti zase. Upam da mu rata.

mojsterleo ::

Kozmus in njegov boj z mlini na veter, bi bil primeren topic. Kakorkoli ze, se mi zdijo njegove zahteve pretirane. Vsaj teoreticno naj bi bilo za sportnika v cast in ponos, da lahko zastopa drzavo na mednarodnih tekmovanjih, medtem ko kozmus ta faktor negira in govori samo o denarju.

Res je, da je treba pri vrhunskem sportu veliko odrekanja, toda kozmus se lahko vprasa, kako je prisel do vrhunskega nivoja. Kar tako nihce ne more postati vrhunski metalec kovine. Drzava je vlagala v njegov talent in sedaj je normalno, da se mora nekako tudi z rezultatom oddolziti a ne?

Poleg tega so VSI (vecina) vrhunski sportniki v sloveniji na placilni listi ministrstva za notranje zadeve ali pa obrambe, kjer dobijo kar visoke place za to , da ne delajo nic. Njihova edina obveza je dosegati take in drugacne norme na svetovnih tekmovanjih. Zakaj mislite, da se primoz peterka kar naprej tlaci v A skakalno reprezentanco? On doseze tista dva rezultata med prvih 30, pa ima placo za celo leto...

Poleg tega je npr. kozmus lansko leto poleg tega dobil od zveze se vec kot 12.000 EUR denarja za svoje nastope, na vrh tega pa pridejo potem se razne nagrade (gotovo je pobasal vec kot 50.000 EUR nagrad).

Morate se strinjati, da je to za nase razmere kar lep denar, in zelo nesramno je velikost nagrad primerjati z drugi drzavami. Konec koncev za naso kosarkasko reprezentanco igrajo igralci, ki imajo klubske place 100x vecje kot so nagrade za nastop na prvenstvu, pa to vseeno storijo.

Ce se vrnem nazaj na kozmusa, mislim da so zahteve po renti pretirane, oziroma bi sistem moral biti pac urejen tako, kot je po svetu (kar pa je ze itak). Za tekmovanje v obskurnem sportu, kot je met kladiva pac ne mores pricakovati visokih nagrad. Gre za sport, ki ga celo na prenosih prikazujejo v ponovljenih posnetkih. Ce bi kozmus rad obogatel, naj se loti fuzbala, basketa ali pa tenisa, pa up da ga bo opazil kak bogat klub in zanj odstel milijone $....

BigWhale ::

Jaz predlagam, da IT srenja ustanovi sindikat.

In ob prvi taki budalastini zacnemo vsi skupaj strajkati. Ne delamo nic.

koyotee ::

To vprašanje naj poturijo na listič, zraven referendumskega o vstopu hrvaške v EU, da ne bomo po nepotrebnem trošili denar, grem stavit, da bi bila večina proti takim rentam.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

gzibret ::

Za vse, ki zagovarjate Kozmusa in mu date prav...

Zakaj pa Bojan Križaj prav lepo dela? Pa Petrka tudi? A ona dva pa nista trdo trenirala.

Kar se pa tiče promocije SLO pri metu kladiva... Bull. Svet pogleda le rezultate teka na 100 m in to je to. Pa morda še kakšne telovadke in plavalke/plavalce in fuzbal. Nobenega ne zanima sinhrono plavanje, jadranje na deski z robcem in met opeke. Tako, da zlata pri metu kladiva in promocija SLO niti ne gresta prav zelo skupaj. IMO je več za promocijo naredila naša lepa srebrna plavalka (Zara Izahovič iz glave)....

Za novo leto pridejo tujci (30 komadov iz cele evrope) k nam v Ljubljano in jih bom povprašal, kdo ali kaj je Kuzmus in katera država je imela zlato v metu diska, kopja in kladiva. Bom poročal... Pa povprašal jih bom tudi, kdo je Petrka, kdo je Križaj in kdo je Drnovšek.

Sorry.... Tale kozmus pa naj neha izsiljevat. Doživljenjske rente si ne zasluži, pa mi je čisto vseeno, če oni cigu še kdaj vrže ali pa nikoli več.
Vse je za neki dobr!

zee ::

Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da naj Kozmus že enkrat neha izsiljevat.

Svoj mnenje gradim na tem, da je športnikov, ki so dosegli dosti več od ene olimpijske, dasi zlate, medalje, pa niso nikoli prišli ven s takimi zahtevami. Po koncu aktivne kariere so dokončali šolanje in sedaj ima velika večina lepe kariere tako v športu kot politiki in gospodarstvu.

Ja, država mu lahko pomaga toliko, da bo doštudiral, tukaj se pa tudi neha.

Če pa hoče nehat, naj neha. Pogrešal ga ne bom.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Utk ::

No, če se ne motim, bi on rad (tudi), da se izpolne tisto, kar je blo obljubljeno. Rekel je pač neko visoko rento, ampak o tem se lahko pogajajo. Če mu je nekdo nekaj obljubil, naj tisto izpolne, potem pa na volitvah odgovarja za to. Ali pa naj bo drugič tiho in se naj ne slika zraven njega.

mojsterleo ::

Za novo leto pridejo tujci (30 komadov iz cele evrope) k nam v Ljubljano in jih bom povprašal, kdo ali kaj je Kuzmus in katera država je imela zlato v metu diska, kopja in kladiva.
JA itak. Mislim met kladiva.. to je zmagala ksna belorusija al pa kazahstan.:))

d0rK ::

Uh, ce tale zadnji prispevek ni sala mislim da je debata o promociji vec al manj zakljucena.

imallears ::

A je kdo zasledil kakšno hudo podporo s strani ostalih športnikov? Jst namreč še nism, vse kar sm prebral je bla ena izjava Rajmonda Debevca, k se ne strinja s Kozmusovo pobudo...

Kozmus je zgleda preveč antičnih zgodbic prebral pa mu je lovorjev venc u glavo stopu.

Gandalfar ::

Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da naj Kozmus že enkrat neha izsiljevat.


Jah, ce lahko "izsiljuje" ga ocitno rabimo. Ce nam je sport pac neka postranska zanimivost, potem se mu pac rece hvala in se poskrbi da se ga res fura na amaterski bazi pri nas. Res dobri si bodo pa ze v tujini nasli siht, kot za vecino resnih poklicev.

Okapi ::

in se poskrbi da se ga res fura na amaterski bazi pri nas.


Ravno nasprotno. Ker namreč amaterski šport zahteva podporo države, poklicni pa bi moral znati sam poskrbeti zase (in za svoje športnike).

O.

mojsterleo ::

Ce nam je sport pac neka postranska zanimivost, potem se mu pac rece hvala in se poskrbi da se ga res fura na amaterski bazi pri nas. Res dobri si bodo pa ze v tujini nasli siht, kot za vecino resnih poklicev.
Ce bi mi uvedli rento za vse profesionalne sportnike po 35 letu, bi marsikak tuj sportnik zacel tekmovati za slovenijo. Zadeve v tujini se zdalec niso idealne, saj je konkurenca med sportniki ogromna, medtem ko pri nas pritiska na sportnike prakticno ni. Zakaj pa mislis da je kar nekaj tujih sportnikov zacelo zastopati slovenijo? :D

connel ::

Če bo nehal zaradi tega naj pa neha, ne vem zakaj bi ga morali podpirat več kot polovico življenja ker je osvojil medaljo, pa to še s kar veliko rento, skromen pa res ni ta možakar. Gladko mi dol visi.

karafeka ::

Prvič, Kozmus je rekel, da je on preskrbljen. To kar bi zdaj rad dosegel (rente in podobno) je namenjeno ostalim špornikom.

Drugič, da športnik pride nekam na OI ali svetovno prvenstvo, že prej (od otroštva dalje) potrebuje veliko denarja oz. potrebujejo ga njegovi starši, da ga furajo sam pa tja, za opremo itd.. Sponzorji pridejo šele mnogo kasneje, pa še to pod pogojem, da ima odmevne rezultate.

Nikjer nisem zasledil, da hoče Kozmus pomagat tem začetnikom oz. potencialnim kandidatom za vrhunske športnike, ampak hoče, da se vrhunskim športnikom (ki že itak imajo dovolj finančnih sredstev - razen, če se ne zapijejo in/ali zadrogirajo) da nadpovprečno pokojnino oz. rento.

darkolord ::

To kar bi zdaj rad dosegel (rente in podobno) je namenjeno ostalim špornikom.

No, ampak on bi vseeno rad bil prvi v vrsti, ko bi te rente talali.

Fizikalko ::

Tale Kozmus ima po moje mal osebnostnih problemov...

Mi čist dol pade, če neha. Kot najbrž njemu, če jaz neham programirat...

Balandeque ::

Me kar pogreje. Tudi jaz sem eden tistih, ki samo ve da obstaja en Kozmus, ne pa tudi kaj tip meče naokoli. Sem celo proti zaposlitvam pri MNZ in vojski. Ne rečem Debevc, ki teoretično lahko uči vojake in policaje šparat z naboji... Ampak samo pod pogojem, da to res počne. Dokler vojska ne zmontira na ročne granate ketn in jih tale model potem uči to lučati iz jarka, pa naj ga lepoprosim plačuje kdo drug. Njegovi, po mojem sicer samo domnevni promociji, se zlahka odpovemo.

Država kulturnikom, ki so uspešni (in obenem ne zaslužijo preveč) poravnava samo prispevke. To je prava in zadostna mera spodbude. Če mu je premalo, bi pa jedrsko fiziko študiral.

BTW; jaz živim v tujini in "kapom in šakom" talam slovenski šnopc in prekajena rebrca. In narezke postrežem z zobotrebci s slovenskimi zastavicami. Vem, da ni za 2 x povprečno plačo, ampak 50-100€ bi si pa po mojem počasi zaslužil. Ha?
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

imagodei ::

karafeka> "Drugič, da športnik pride nekam na OI ali svetovno prvenstvo, že prej (od otroštva dalje) potrebuje veliko denarja oz. potrebujejo ga njegovi starši, da ga furajo sam pa tja, za opremo itd.. Sponzorji pridejo šele mnogo kasneje, pa še to pod pogojem, da ima odmevne rezultate."

Imam prijatelja, ki je v otroštvu smučal. No, on in njegov brat. Za oba skupaj so starši zmetali celo premoženje. Moj prijatelj pač ni dosegal nekih rezultatov in je nehal smučat še pred koncem osemletke. Njegov 2 leti mlajši brat je še nekaj časa smučal, nakar je prav tako nehal.

Nobenemu niti na kraj pameti ne pade, da bi zaprosila za rento ali za enkratno povrnitev stroškov. Pač nista bila dovolj dobra. Tough luck. Tudi v poslovni karieri ne uspe vsak.

Sta pa zato oba izjemno dobra smučarja (v primerjavi z rajo) in lahko pozimi služita denar kot vaditelja. Jaz, npr., ne morem.
- Hoc est qui sumus -

PacificBlue ::

whatever ::

Ja, v penzijo je šel.:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Okapi ::

V bistvu zelo modra odločitev. Dosegel je vse, kar je doseči mogoče (razen svetovnega rekorda) in hkrati ugotovil, da bolj slaven ali bogat ne bo, tudi če postane še enkrat olimpijski in svetovni prvak. Rezultati gredo lahko od tu, kjer je, samo še navzdol, če hoče še nekaj let zmagovati, pa ga čakajo čedalje napornejši treningi, pri čemer tvega tudi še kakšno poškodbo. Skratka, prevelik vložek za premajhen izkupiček.

Se pravi, da je sedaj najboljši čas za vnovčit slavo, mogoče iti v šolo, skratka, pametno poskrbeti za naprej.

O.

rh^ ::

Ni čudno, da je hotel dosmrtno rento, če pa se hoče že zdaj upokojit. Delat, kot vsi ostali.

Pšenični ::

Jaz ga podpiram, že zato ker vem kakšne denarje so pobasali npr. smučarji. Za kakšne peneze gre se vam tukaj še sanja ne. Tud približno ne. Če mislite da rastejo športniki njegovega formata na vsakeu drevesu se motite. Pač ve kakšna je njegova cena in gre sedaj to nekaterim v nos.

Spomnil bi samo še na kitajski rek ali pregovor da delavec - premalo plačan, ki ga trepljate po rami in se mu prilizujete, trepljanje doživlja kot tepež.

Na njegovem mestu bi jaz vzel avstrijsko ali kakšno drugi državljanstvo in poskusil še tam zaslužit. Zakaj pa ne?

Icematxyz ::

Predvsem so me močno presenetili žaljivi "odgovori" na napisane novice o njegovem prenehanju športne poti na raznih portalih.

Človek je že glede na dosežke zagotovo borec. In zagotovo bo še nanizal z dosežki raznoraznim pametnjakovičem kaj jim gre. Oziroma jim (nam) je že. Pa če še naredi kaj ali nič več. Boljši in več vreden je od pametnjakovičev že zato kar je naredil in dosegel.

Vse ki pa ne spoštujejo njegovih dosežkov in ne cenijo tega kar je storil me pa ne moti to da se ne strinjajo z njegovimi stališči in mnenji. Moti me to da svoje manjvredne komplekse razni pametnjakoviči zdravijo na način da mislijo da bodo resnično kaj več vredni na tem svetu če bodo z žaljivim komentarjem "potolkli" takšnega asa kot je Primož Kozmus.

On pa se naj sam odloči kaj bo storil.

zee ::

Meni so sle v nos njegove zelje po dosmrtni renti. Samo to. Mislim namrec, da glede na to, da ima sluzbo, v kateri prejema redno in spodobno placo (za slovenske razmere), se nima pravice pritozevati. Ce hoce vec denarja, gre lahko v solo in se izsola za kaj drugega, lahko odpre solo za metalce kladiva, moznosti je nebroj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Phoebus ::

Kaj pa če je on že lani, ko je govoril o renti, vedel da bo zdaj šel? In si je rekel "bom pojamral, mogoče rata in dobim, drugače pa jebiga"? :)

imagodei ::

Al pa kontra - mogoče on še ne bi šel, ampak izsiljuje za rento? Ker v bistvu mediji pravijo, da 100% pa le še ni odločen, ampak da bo dokončno odločitev sporočil spomladi. Do takrat pa si jemlje čas za razmislek.

Da zaenkrat ne vidi več motivacije...

Če bi mu pa dali rento, bi mu pa morda motivacija poskočila?
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

Jaz sem pa mislil, da je zato sel, ker je dobil rento. Hehe.

djordjevic ::

Predvsem so me močno presenetili žaljivi "odgovori" na napisane novice o njegovem prenehanju športne poti na raznih portalih.

Človek je že glede na dosežke zagotovo borec. In zagotovo bo še nanizal z dosežki raznoraznim pametnjakovičem kaj jim gre. Oziroma jim (nam) je že. Pa če še naredi kaj ali nič več. Boljši in več vreden je od pametnjakovičev že zato kar je naredil in dosegel.

Vse ki pa ne spoštujejo njegovih dosežkov in ne cenijo tega kar je storil me pa ne moti to da se ne strinjajo z njegovimi stališči in mnenji. Moti me to da svoje manjvredne komplekse razni pametnjakoviči zdravijo na način da mislijo da bodo resnično kaj več vredni na tem svetu če bodo z žaljivim komentarjem "potolkli" takšnega asa kot je Primož Kozmus.

On pa se naj sam odloči kaj bo storil.

Ma daj. Profesionalni športnik se za tovrstno kariero v prvi vrsti odloči zaradi sebe - tako zaradi zadovoljevanja lastnih ambicij kakor tudi finančnih koristi, ne zaradi države, kaj šele zaradi državljanov. Tebe lahko moti, da se s Kozmusom, kdo ne strinja, toda to je moja pravica. Mene bi hudičevo motilo, da bi se začele podeljevati še dodatne 'penzije zaslužnim'. Če si vrhunski športnik Primoževega kova ne zna urediti prihodnosti ob tem, da je medijsko tako izpostavljen, da bi se praktično lahko odločil početi karkoli - trenerske vode, zastopstvo športnih izdelkov, sky is the limit - potem mu vsekakor ne mislim pomagati jaz z dosmrtno rento. In ob načinu, na kakršnega je to zahteval, je še najmanj, če je državljan, ki bi vse to pridno financiral, ogorčen. Glede tistih manjvrednostnih kompleksov - you're joking, right?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

Good Guy ::

končno... ena jokica manj v slovenskem športu

Jaz sem pa mislil, da je zato sel, ker je dobil rento. Hehe.


ne vidu de ja mora tut kaj delat tko k vsi pošteni Slovenci da zaslužiš, ne pa se naslanjat na medalje za katere mi/nam dol visi
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Super Sonic ::

"Status vrhunskega športnika je pri nas nedefiniran. Nekateri ponosno preštevajo medalje, ko pa je potrebno odpreti vrečo z denarjem, pa se vse zatakne. Naša družba varčuje tam, kjer to ne bi bilo treba. Velika večina olimpijskih prvakov ima dovolj denarja, da preživi sebe in svojo družino do konca življenja, pri nas pa je tako, da od države ne moreš dobiti niti za eno garsonjero. Biti olimpijski in svetovni prvak je nekaj, kar večina lahko le sanja."

dr. Andrej Stare

"Biti olimpijski in svetovni prvak je nekaj, kar večina lahko le sanja"

Polž rovtarski to že ve. Najbolj se ve.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zeberdee ::

Kozmus je sigurno največji športnik Slovenije v zadnjih dveh letih. To je dokazal z zlato olimpijsko in zlato svetovno. To je dovolj.

Očitki, ki jih Slovenci izza šanka (ali izza ekrana) namenjajo fantu so po mojem mnenju neupravičeni.

Glede rente, denarja, je v ozadju čisto drugačna, v Sloveniji še dokaj nepredstavljena zgodba. V drugih državah v naši okolici se športu namenja veliko več denarja iz proračunskih sredstev (država, občina). V Sloveniji je razmerje teh sredstev v primerjavi s kulturo 1:3, v Tujini je razmerje 5:1. V tem se kaže tudi neuspešnost naših klubov v ekipnih športih. Kozmusovi napori oz. izsiljevanje oz. opozarjanje na rento so 100% pravilni. To, da športnik ob plači 1,5 jurja (tukaj bi bilo potrebno iz vojaških enot ven pometati profesionalce - torej kolesarje, biatlonce, smučarje in podobno) za zlato medaljo dobi 10 ali 15 jurjev ni niti pod razno sorazmerno s sredstvi. Upam si trditi, da se za vrhunski šport (večino denarja iz občinskih sredstev gre za množični šport) v Sloveniji direktno iz proračunov daje manj, kot se da v filmski sklad in za cankarjev dom.

To je problem.

Če za primer vzamemo Zagreb, v "nerazviti" Hrvaški:
Največji športni projekti so
štirje klubi
nogomet, košarka, rokomet, hokej - upam si trditi, da Zagreb namenja tem športom skupno od 10 do 15 mio EUR
športne prireditve
smučanje - 3/5 mio EUR

V Ljubljani je največji porabnik športnih sredstev Timing Ljubljana za organizacijo maratona. Okoli 1,2 milijona evrov.

Vse skupaj se v tujini samo eksponira.

imagodei ::

Jebi ga... Slovenija ni Amerika. Naj gre pa nastopat za ZDA, Nemčijo... Če misli, da lahko pride zraven in če mu je pač glavno vodilo zaslužek. Hej, jaz mu ne zamerim, če zamenja državljanstvo. Če mu je to res tako pomembno, potem je to edina pametna poteza.

Groza me je, ko joka, da mu Slovenija noče dodelit rente, ko pa imamo cel kup drugih problemov, 2/5 ljudi na ali pod pragom revščine, ogromne razlike med bogatimi in revnimi, izjemno visoko obdavčitev...

Ko dr. Stare že tako pametuje, pa pozabi povedati, da v normalnem gospodarstvu povprečno izobražen in priden posameznik lahko kamot zasluži za sprotno življenje, privarčuje za hišo oz. je sposoben kredit odplačat v 5-10 letih (namesto v 20 ali 30, kot pri nas), lahko privarčuje za šolnino za svoje otroke in za rento za starost - in to v družbah, kjer je še vedno običaj, da dela samo moški, ženska pa je gospodinja in skrbi za otroke!

Ko bom jaz, ki sem zaposlen v računalništvu oz. IT-ju, lahko vzel kredit za 5-10 let za hišo (ali vsaj spodobno veliko 80m2 stanovanje in ko mi bo kljub temu ostalo za sprotno življenje ter 2x na leto za kratke počitnice - e, takrat se pa lahko Kozmus prijavlja za kako rento.

Dokler bom pa živel v najeti garsonjeri in so moje edine opcije, da (brez 20-30 letnega kredita) rešim stanovanjski problem te, da zadanem na Lotu ali v Casinoju, da podedujem stanovanje ali pa da se izselim iz teh božjih rovt imenovanih Slovenija - do takrat se pa niti približno ne strinjam z rento za Kozmusa.
- Hoc est qui sumus -

Super Sonic ::

"Groza me je, ko joka, da mu Slovenija noče dodelit rente, ko pa imamo cel kup drugih problemov, 2/5 ljudi na ali pod pragom revščine, ogromne razlike med bogatimi in revnimi, izjemno visoko obdavčitev..."

S tem poveš, da si izključen iz debate. Ker stvari ne razumeš.

Mogoče si jezen nase, ker si nesposoben. Ampak to ni problem Kozmusa. To je tvoj problem.
Jaz bi raje izselil iz države tebe kot njega.

Mislim, sorry fantje, sam ste smešni.

Nimate za burek pa si drznete pljuvat čez ljudi, ki so v življenju vsaj nekaj naredili. In vi bi izseljili njih. Bravo, bravo!
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

PaX_MaN ::

Mogoče si jezen nase, ker si nesposoben. Ampak to ni problem Kozmusa. To je tvoj problem.

Potem pa bodimo konsistentni in recimo da sta sfukana hrbtenica in životarjenje ob kruhu in vodi tudi samo in le njegov problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Super Sonic ::

PaX_MaN - konsistentno bi bilo iz države vršt ven še tebe, Kozmusu pa pozdravt hrbtenico.

V tvojem primeru.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

PaX_MaN ::

PaX_MaN - konsistentno bi bilo iz države vršt ven še tebe,

Boš pa ja utemeljil, čemu.

Kozmusu pa pozdravt hrbtenico.

Če si plačuje zdrastveno zavarovanje, by all means. A če si ni - je to njegov problem in ne problem države.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

imagodei ::

SuperSonic,

drugače precej slabo reagiram na take pokroviteljske fore... Pa vseeno: koliko prispeva Kozmus k BDP? Jaz prispevam kar nekaj. Mogoče moji dosežki niso niti znanstveni, niti kulturni niti športni, vseeno pa na leto državi dam toliko denarja, da bi to zadostovalo za celoletno neto plačo kakega delavca. Ne seri preveč s tem, kdo je kaj naredil v življenju...


> "Mogoče si jezen nase, ker si nesposoben. Ampak to ni problem Kozmusa. To je tvoj problem."

Če je Kozmus tako sposoben, naj si zrihta sponzorje. Ali pa, tako kot to počnejo vsi, ki so nezadovoljni s tem, kar jim nudi Slovenija - popoka kovčke in se izseli nekam, kjer ga bodo ustrezno cenili.


> "Nimate za burek pa si drznete pljuvat čez ljudi, ki so v življenju vsaj nekaj naredili. In vi bi izseljili njih. Bravo, bravo! "

Kozmusu njegovih vrhunskih dosežkov ne bomo odrekali. Po tej plati je car. Po drugi plati pa dečko ni naredil nič posebnega za Slovenijo. Imeli smo že mnogo mnogo olimpijcev in svetovnih prvakov. Kozmus ni niti prvi, niti edini. Za prepoznavnost Slovenije so ogromno naredile generacije pred njim in športniki v precej bolj medijsko izpostavljenih športih, kot je met kladiva. Ne napihovat njegovih superduper dosežkov.

Ljudje njegovih medalj ne morejo jest. Denar, ki ga jaz vsak mesec MORAM odvajati državi, pa dejansko koga nahrani.


Sploh pa - imam bivše profesionalne športnike v familiji. 30 let in več nazaj sta bila moja dva strica profesionalna hokejista, dvakrat na olimpiadi. Po zaključku kariere jima nihče ni podaril rente. Eden izmed stricev se je podal v trenerske vode najprej v Nemčijo, ko pa je bila familija pa "bližje", v Split in zlahka zgradil hišo. Drugi stric je z zasluženim denarjem od profesionalne kariere tudi zgradil hišo, v garaži postavil delavnico in se lotil sitotiska. TUDI preko vez in poznanstev je do penzije tiskal med drugim tudi drese za špornike.

Šport je obema stricema dal krasno izhodišče. Ne pa rente.

Rente ne prejema niti Zlatko Zahović. Se je pa primerno usidral na položaju, ane... Pa mogoče je Zaho malo bolj prispeval k prepoznavnosti Slovenije, kot en Kozmus. Konec koncev fuzbal spremlja malo več navijačev, kot pa met kladiva.

Brigita Bukovec tudi ne joka o renti, ampak je odprla atletsko šolo.

Rudi Hiti, verjetno najboljši hokejist svojega časa, tudi ne jamra, da mu država ni dala rente. Danes ima svojo hokejsko šolo, s katero zasluži več kot dovolj.


Tako da, vse to, kar praviš, SuperSonic, je navaden bluz. Dejansko ne zastopiš obsega problema. Ko bomo sposobni poskrbet za delovne ljudi, se lahko začnemo zgovarjat o rentah za tiste, ki Sloveniji prinašajo bolj žlahtno, pa tudi manj uporabno dodano vrednost.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

privarčuje za hišo oz. je sposoben kredit odplačat v 5-10 letih (namesto v 20 ali 30, kot pri nas),
OK, resnici na ljubo to ni res. Tudi v ZDA se recimo hipotekarne kredite odplačuje po 30 let. Je pa res, da so obroki lahko ustrezno manjši.
Dokler bom pa živel v najeti garsonjeri in so moje edine opcije, da (brez 20-30 letnega kredita)
In potem raje 20-30 in še več let plačuješ najemnino, namesto da bi za tako dobo vzel kredit? Saj če se ti kasneje finančno odpre, lahko kredit tudi predčasno odplačaš.

OK, to je off-topic, glede rente imaš čisto prav. Naj bo srečen, da mu ni treba vračati denarja, ki ga je dobil od države (trenerja in treningov v Južni Afriki AFAIK ne plačuje iz svojega denarja, pa še državno plačo dobiva že nekaj let).

Zdaj bo pa do spomladi čakal, a ga bo dovolj veljakov prosilo, naj ne odneha (in mu mogoče mimogrede še kakšen priboljšek obljubilo), in medtem še ugotavljal, kakšne so kaj šanse za kakšen sponzorsko dovolj bogato podprt biznis, ki bi se ga lahko lotil.

O.

Good Guy ::

se strinjam imagodei^^

sonic če se ti tako smili ga podpiraj in mu bodi sponzor, sam da ne boš pol še ti jokcat začeu:))
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Good Guy ()

imagodei ::

Okapi> "In potem raje 20-30 in še več let plačuješ najemnino, namesto da bi za tako dobo vzel kredit? Saj če se ti kasneje finančno odpre, lahko kredit tudi predčasno odplačaš."

Zdaj - ne bi razlagal preveč natančno moje finančne situacije. Zaslužim sicer ne preveč slabo, imam pa precej izdatkov in sicer ne za traparije. Če se mal poetično izrazim: človek obrača, bog obrne... :|

Skratka, najemnine pri nas so nižje, kot obrok kredita. Vsaj, če plačuješ kredit za solidno veliko stanovanje. Za garsonjero pri najemnini prideš skoz zelo poceni, res pa je, da ni nekega udobja. Fora je sicer, da imam srednjeročni načrt (cca 5 let) zapustit te rovte, tako da se mi ne zdi smiselno tukaj nekaj kupovat...

EDIT: clarification...
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Okapi ::

Za prepoznavnost Slovenije so ogromno naredile generacije pred njim in športniki v precej bolj medijsko izpostavljenih športih, kot je met kladiva.
Vsakega slovenskega fuzbalerja, ki mu uspe priti v angleško drugo ligo, v tujini pozna več ljudi kot Kozmusa. To je morda žalostno, a resnično dejstvo popularnosti tiste kugle na zajli, ki jo meče.

Kozmusa imamo še vedno radi, ne se pa slepiti, da ga zunaj Slovenije kdo pozna. Poznajo ga natanko toliko, kot mi poznamo trenutnega svetovnega ali olimpijskega prvaka v metu diska (ki je, mimogrede, popularnejša disciplina od kladiva).

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Super Sonic ::

imagodei - serješ ga in to zelo.

Rabiš gledat precej širše. Greš tako ozko v debato... Ne vem, 1000 stvari je, ki jih načeloma ne rabimo, pa vendar skrbijo za družbeno klimo, promocijo države, ipd. Tako to ne gre kot tumbaš ti.

Šport je zelo pomemben del vsake države in njenih državljanov. Športnik, kdor koli že pač, postavi veliko na kocko in če uspe (vselej je debata le in samo o uspešnih športnikih), zasluži spoštovanje države. Tako je to drugje. Pri nas pa je, tako kot je.

In če tak biser, kot Kozmus je, zaključi športno pot, je to slabo tudi za državo. Če ti meniš drugače ok, ampak seveda, nimaš prav. Naštej države, ki so brez razvitega športa. Jaz ti bom pa tiste, ki v šport in športnike vlagajo. Pa potem povej kje bi raje živel.

"Sploh pa - imam bivše profesionalne športnike v familiji. 30 let in več nazaj sta bila moja dva strica profesionalna hokejista, dvakrat na olimpiadi. Po zaključku kariere jima nihče ni podaril rente."

Sej ravno v tem je hec. Da ostale države prepoznajo ta signal (govorimo o razvitih državah, nam vzor) in s šporniki delajo mnogo bolje kot v preteklosti. Načeloma bi sistem vsake države lahko preživel le če je vsak dan boljši. Vsak dan boljši je pa le, če se pravilno razvija in odpravlja napake.

Tudi sam šport postaja bolj zahteven in surov. Če je pred letih hokej lahko igral vsakdo, ga danes skoraj ne more. Zato je prav, da se tiste, ki vse to preživijo in obenem naredijo še nakaj za svoj narod (v mnogo širšem smislu kot si predstavljaš ti in tebi podobni), nagradi. Ne preveč, ampak nekaj pa že.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

bluefish ::

Seveda nagradi v smislu podpore pri končanju morebitnega šolanja ipd., ne pa z neko rento zraven že obstoječe pokojnine.

hamax ::

Naj se sponzorirajo mladinske nogometne, kosarkaske, rokometne, smucarske itd. sole. S tem bi precej vec naredili za slovenski sport, kot pa z mesecnimi rentami za sportnike, ki ocitno niso sposobni izkoristit svojih uspehov.
Slovenska kosarkarska reprezentanca je s cetrtim mestom na evropskem prvenstvu k prepoznavnosti Slovenije prispevala precej vec kot Kozmusovi uspehi na olimpijadi in svetovnem prvenstvu.

imagodei ::

SuperSonic> "Rabiš gledat precej širše. Greš tako ozko v debato... Ne vem, 1000 stvari je, ki jih načeloma ne rabimo, pa vendar skrbijo za družbeno klimo, promocijo države, ipd. Tako to ne gre kot tumbaš ti."

Problem je, da ti gledaš preozko, ne pa jaz. Ti se koncentriraš na šport, meni pa očitaš, da gledam preozko?! Madona, no...

Kako hudiča pa medalje od Primoža Kozmusa vplivajo na družbeno klimo? Ne se norčevat, no. Vsaka mu čast, fant je v svojem športu veliko dosegel. Ampak, jebat ga, se pač ukvarja z nekim obskurnim športom, za katerega nihče ne ve. V Sloveniji imamo veliko uspešnih športnikov tudi npr. v borilnih športih, pa jih nihče ne jebe. Teh deklet in fantov ne zaposli vojska, nimajo sponzorjev, sami si plačujejo tekmovalne pristojbine, prenočišča v tujini... Svetla izjema je morda Judo. Ampak, koliko judoistov znaš naštet? Ali pa tekvandoistov? Pa ti fantje in dekleta dosegajo lepe rezultate. Samo njihove medalje ne prispevajo nič k družbeni klimi. Mislim, kera trapasta... Saj ne govorimo o fuzbalu, no.

Jebi ga, če je Kozmos želel denar, bi šel pa smučat, igrat tenis ali pa golf.


SuperSonic> "Šport je zelo pomemben del vsake države in njenih državljanov."

Bolj pomemben, kot BDP? Bolj pomemben, kot stopnja brezposelnosti? Bolj pomemben, kot urejena sociala? Mislim, v ZDA uspešni športniki krasno živijo, no doubt. Po drugi strani pa imajo ogromno revnih, brezdomcev in kriminala, ki pač izvira iz slabe socialne slike. Ne pravim ravno, da se rente za športnike in brezdomstvo izključujeta, ampak - ne filozofirat, kako bi moglo biti v športu, če osnovnih stvari nimamo urejenih!


SuperSonic> "Športnik, kdor koli že pač, postavi veliko na kocko in če uspe (vselej je debata le in samo o uspešnih športnikih), zasluži spoštovanje države. Tako je to drugje. Pri nas pa je, tako kot je."

Lokalni podjetnik, kdor koli že pač, postavi veliko na kocko in če uspe (vselej je debata le in samo o uspešnih podjetnikih), zasluži spoštovanje države. Tako je to drugje. Pri nas pa je, tako kot je.

IOW, zakaj država ne da doživljenjske rente uspešnemu podjetniku, ki je dal neki lokalni skupnosti 30, 50, 100 ali celo več delovnih mest? Zakaj država ne da doživljenjske rente uspešnemu umetniku, ki svoja dela razstavlja/uprizarja po celem svetu? Zakaj država ne da doživljenjske rente uspešnemu glasbeniku, ki glas Slovenije ponese v svet?


SuperSonic> "In če tak biser, kot Kozmus je, zaključi športno pot, je to slabo tudi za državo. Če ti meniš drugače ok, ampak seveda, nimaš prav. Naštej države, ki so brez razvitega športa. Jaz ti bom pa tiste, ki v šport in športnike vlagajo. Pa potem povej kje bi raje živel."

Ne vem, a si ti njegov sorodnik, al kaj...? Za državo ni nič slabo, če Kozmus zaključi kariero! Ni ne prvi olimpijec, niti ni mednarodno medijsko prepoznaven, kot ti je povedal že Okapi. Mogoče je neprijetno, SLABO pa gotovo ne... Za državo je slabo, če se politična elita omenja v mednarodnih aferah tipa Patria. Slabo je, če Slovenija dobi kazen zaradi prekomernega javnofinančnega primanjkljaja (ki kaže na slabo finančno sliko v celotni državi). Slabo je, če Slovenija dobi kazen zaradi neizpolnjevanja določil Kjotskega sporazuma. Ne pa, če en športnik konča kariero. Ta športnik s svojimi dosežki ni nakrmil niti ene Slovenske familije, zaradi neprepoznavnosti športa ni bistveno vplival na prepoznavnost Slovenije in tudi posredno sem ni pripeljal kaj dosti kapitala. Govorit, da je za državo slabo, če konča športno pot, je na meji imbecilnega!

Če meni, da je tako zelo upravičen do kake rente, se lahko postavi v vrsto za tistimi športniki, ki so imel dolgoletno uspešno kariero in so svoje uspehe nanizali preko daljšega obdobja, ter dejansko popeljali ime Slovenija v svet! Morda so med najbolj vidnimi Rajmond Debevec, Iztok Čop, Peter Mankoč, Mitja Petkovšek, Aljaž Pegan, Rašo Nesterović, Marko Milič, Zlatko Zahović, Jure Robič, Dušan Mravlje, Martin Strel, itd., če naštejem samo tiste, ki so pretežno tekmovali v obdobju po osamosvojitvi do danes. Seznam seveda ni popoln...


SuperSonic> "Če je pred letih hokej lahko igral vsakdo, ga danes skoraj ne more. "

Sicer ne, da bi po tvojem dosedanjem izvajanju dal sploh kaj na tvoje mnenje, ampak - glede na to, da sem omenil da sta bila moja strica hokejista - upam da se ti je tole zareklo... Ker se sliši skrajno omalovažujoče.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Jebi ga, če je Kozmos želel denar, bi šel pa smučat, igrat tenis ali pa golf.
Saj še ni prepozno. Tak hrust kot je, bi lahko v enem letu postal dober pro wrestler8-)
Zakaj država ne da doživljenjske rente uspešnemu umetniku, ki svoja dela razstavlja/uprizarja po celem svetu?
Saj v bistvu mu da. Več sto umetnikom plačuje prispevke, tisti najboljši pa potem dobijo tudi penzije za zaslužne.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Icematxyz ::

Na koncu bomo po kolenih šli do njega in ga prosili naj nadaljuje svojo športno kariero. In tako je tudi prav!

Tebe lahko moti, da se s Kozmusom, kdo ne strinja, toda to je moja pravica.


Kaj se pa tega tiče. Napisal sem izrecno:

me pa ne moti to da se ne strinjajo z njegovimi stališči in mnenji. Moti me to da svoje manjvredne komplekse razni pametnjakoviči zdravijo na način da mislijo da bodo resnično kaj več vredni na tem svetu če bodo z žaljivim komentarjem "potolkli" takšnega asa kot je Primož Kozmus.


Kar malo me čudi da si to spregledal?
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Olimpijske igre Peking 2008 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12110024 (2149) mtosev
»

Iztok Čop razburja Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6410661 (8278) judoka
»

Ali je še smiselna prepoved dopingiranja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
648995 (6763) Andreij
»

"zlata" bronasta Petra (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
639645 (8048) JayKay
»

Primož Kozmus svetovni prvak! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1099245 (7077) hamax

Več podobnih tem