» »

Kozmus in njegove želje/zahteve

Kozmus in njegove želje/zahteve

1
2
3 4 5

LuiIII ::

Športniki naj bi bili nek vzor zdravih, uspešnih in celo lepih ljudi. V bistvu nam predstavljajo neke idole oz. polbogove kateri naj bi bili nam v vzor. Zdravje in vrhunski šport, če ne govorimo o šahu, snookerju,... nimata veliko skupnega saj so vrhunski športniki večinoma vsi po vrsti "ferdirbani", ko končajo svojo športno pot. Torej vrhunski športnik ni in ne more biti zgled kar se zdravja tiče. Kar se uspešnosti tiče je zadeva enostavna. Vrhunski športnik, ki dosega vrhunske rezultate ima neprimerno večjo možnost, da na podlagi tega gradi svoje materialni status in nadaljno kariero kot nek povprečen državljan. Težava je ponavadi v tem, da je v navadnem življenju lahko konkurenca veliko večja in da so zakoni v realnem življenju drugačni kot v športu. Marsikateri športnik se v navadnem življenju ne znajde saj ga ni bil deležen v zadostni meri. Sam vidim ideal športnika v tem, da zna in zmore premagovati sebe, telesne napore in da žrtvuje del sebe za nek ideal. Ideal športnika je namreč biti prvi, najboljši, največji, naj... in v tem je verjetno srž problema. Ideal biti prvi, najboljši in nepozaben je zelo človeški a obenem izredno varljiv in minljiv. Pravi športnik se pokaže, ko ni več najboljši in ne posega po "nepozabnih" dosežkih. Takrat se pokaže kaj je športnik v športu pri in v sebi dejansko dosegel.

Ciklamen ::

OMG no, dajte se zresnit!

Res da malo pretirava, ampak dajte se postavit v njegovo kožo lepo vas prosim, kaj če vam na šihtu nebi dali plače ki si jo zaslužite (dobro, večinoma je tak da so manjše plače za to kaj delate, ampak vseeno) a se nebi bunili? Bi bili tiho kot riti? Verjetno nebi..

djordjevic ::

Ja? Sam je povedal, da v Sloveniji zaenkrat čisto lepo živi in da mu še zdaleč nič ne manjka. Torej ... ni problem v plači. On bi bonitete, ko te plače ne bo več.
No grave is deep enough to keep us in chains.

PaX_MaN ::

Opa, delavci dobivajo plačo tudi, ko nehajo delati? Svašta.
Daj povej, Ciklamen, v kateri državi živiš?

Ciklamen ::

Je kdo rekel kaj o penziji ali podobnem?

djordjevic ::

Ojoj. Ti se delaš neumnega? Ves čas je že govora o renti. Posebej zate, citat njegove izjave:

In seveda...zahteve:
Hočem penzijo v višini dveh povprečnih bruto plač, od 35. leta starosti.To mi pripada.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ciklamen ::

Ne, jaz sem govoril za svoj stavek, vem da je reč tukaj o njegovi penziji

PaX_MaN ::

Ampak njegova koža sploh ne oporeka svoji plači. Čemu bi se potem morali postaviti v le-to kožo?

bluefish ::

In kakšna je njegova formalna izobrazba? Kaj je delal po končani srednji šoli?

Franci Petek je prilezel do doktorskega naziva, Miro Cerar se je izkazal s pravom,... Primerov je več kot dovolj.

Torej?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

darkolord ::

A si vrhunski znanstveniki to kaj manj zaslužijo?

Vrhunskemu znanstveniku se ni za bati, da bo po cca. 35 letu ostal brez službe (prej obratno). Tudi kakšne poškodbe se mu ni za bati v povezanosti z njegovo službo.

Aja še to sm prej pozabu - Kozmus je lepo direkt reku, da njemu ne bo težko po koncu kariere. (In ni edini)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

krucymucy ::

Z +2.7k€ mesecno bi mu bilo se lažje. :)

PaX_MaN ::

Sploh se mi pa zdi njegova izjava, da če ne bo pošlihtan status športnikov, da bo odnehal, malce nasprotujoča si.
Da bo šel sam, zavestno, v stanje, kakršno je, torej brez penzije in svojih zahtevkov.
Zdaj, lahko da ima indice, da bodo dejansko nekaj ukrenili ali pa je že preskrbljen z novo službo, denarjem in podobno.

bluefish ::

Navadno izsiljevanje. Pa naj konča s športom in upa, da bo s podobnim odnosom našel zaposlitev.

suntrace1 ::

Vrhunski šport že dolgo ni več zdrava dejavnost in ni jih malo, ki trpijo hude zdravstvene posledice že v srednjih letih. Če se želi Slovenija promovirati preko športa, potem je potrebno urediti nekakšen status športnikom, ki po končani karieri ne morejo delati v drugih panogah ali pa so celo za delo nezmožni.

imagodei ::

Icematxyz> "Jah pač je njegova velecenjena rit vredna več. Če ne vrjameš moji besedi pa vprašaj po ulici naključne ljudi. Koga cenijo bolj. Njegovo velecenjeno rit ali tvojo.

;)"


Pa naj to svojo velecenjeno in več vredno rit vnovči, ane? Sej jaz vem, da si ti Usmiljeni Samaritan po srcu, samo žal je trenutno tako, da smo vsi na trgu delovne sile. Ali se znaš prodat, ali pa ne...
- Hoc est qui sumus -

PaX_MaN ::

A nimamo za take, ki majo sferdirbano konstitucijo radi dela, nezgode, bolezni in sličnih neprilik, že primeren status? To je, invalida?

imagodei ::

Icematxyz> "Nenazadnje še za ženske, ki ne počnejo nič, kot da mešajo luft je v naši družbi dokaj dobro poskrbljeno.

Najprej nastopajo v resničnostnem šovu ali se slečejo za playboy, potem vodijo oddajo na TV ali radiu, potem še malo pojejo... Sistem je torej urejen in deluje."


Ikzekli. Prodajo se. Tam, kjer je povpraševanje. Zdej, nekateri bi trdili, da je to že rahlo neokusno, ampak, hej, izkoriščajo povpraševanje. Sistem je torej urejen in deluje

Icematxyz> "Nevem zakaj potem nebi bilo sistemske ureditve tudi za športnike. Naredi to in dobil boš to. Bodi najboljši na svetu in dobil boš pokojnino oziroma dodatek..."

Potem pa nenadoma postaneš dvoličen in bi za (bivše) športnike želel nek drug sistem... Ne več povpraševanje in ponudbo, ampak "sistemsko ureditev".

Ja, naj svoje znanje prodajo kot trenerji kot Brigita Bukovec, naj se podajo v novinarske vode kot npr. Franci Petek ali Špela Pretnar, naj bodo strokovni komentatorji kot Peter Vilfan, naj veze in poznanstva izkoristijo, ter vložijo pridobljen denar ter postanejo uspešni poslovneži, kot Jure Franko ali Bojan Križaj.

Zaradi mene tudi, če jim pripada neka simbolična renta, ki pa MORA biti odvisna od števila in žlahtnosti VRHUNSKIH rezultatov. Kot sem povedal že nekoliko prej. Definitivno pa to ne sme biti dvakratnik plače za eno osvojeno olimpijsko medaljo.

Halo... Športnik, ki močno trenira in se odreka prostemu času, družini, popivanju s prijatelji, dosega vrhunske rezultate. S tem nekoliko doprinese državi, ampak, roko na srce, ne prav veliko. Od zlate medalje na OI ima država precej manj od uspešnega managerja, ki v podjetju ustvarja velike dobičke, polni državno blagajno, generira delovna mesta in daje denar v roke potrošnikov. Ja, to pa ustvarja manager, ki močno dela in se odreka prostemu času, družini, popivanju s prijatelji.

In če športnik ni zadovoljen z denarjem, ki ga zasluži od svojih uvrstitev preko finančnih nagrad, sponzorstev ter honorarja za razne promocije in reklame, lahko kamot zamenja delodajalca - državo. Hudiča, če gre košarkar lahko igrat v nek tuj klub ali za drugo državo, pa lahko tudi kvaliteten smučar prestopi v Avstrijo, ali pa metalec kladiva začne nastopat za Veliko Britanijo.
- Hoc est qui sumus -

Matheeew ::

Delodajalec = država? Nisem prepričan.

Sklepam, da večino stroškov krijejo sponzorji (torej ne država).
V primeru dobrih uvrstitev pa so nagrade iz denarnega sklada organizatorja tekmovanja.

Za državo bi kvečjemu rekel, da jemlje (davki) ne pa daje.

djordjevic ::

Vojska = javna uprava = država. Ali se ti samo sprenevedaš?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Matheeew ::

Opala.

Za trenutek sem odmislil, da je zaposlen v vojski. V mislih sem imel le športno dejavnost.

Invictus ::

Praktično vsi naši športniki so zaposleni ali v policiji ali v vojski. Beri -> to je javna uprava. Dobivajo mesečno plačo in vse ostale ugodnosti, ki jim pripadajo kot zaposlenim v republiki Sloveniji.

Za športne dosežke ponavadi dobijo še kak enkraten honorar od države. Tako je po celem svetu, samo cifre se malo razlikujejo. Nisem pa še slišal, da bi katera država na svetu dajala kar kako rento, pa še v takem znesku, kot jo zahteva Kozmos. Verjamem da bi se s tem zneskom lažje posvetil pitju cvička, ampak prosim ne na moj račun. Velikokrat se zgodi, da športnik potem dobi kako udobno službico, kjer v bistvu ne dela nič (ali vsaj nič pametnega).

Če bi rad zaslužil, naj gre v ZDA. Tam dobitnike olimpijske kolajne zelo cenijo, pravijo celo, da ena olimpijska kolajna pomeni zagotovljen finančen status do konca življenja. Seveda je pa treba za to delat, kar pri njih pomeni da se moraš udeležiti vsake usrane proslave, prireditve, odprtja ne vem kakih centrov, ipd. Se pravi da se da živeti. Ampak vseeno to ni RENTA, ampak plačilo za tvojo prisotnost in rokovanje s kakim vaškim veljakom.

Pol naj pa država še meni da rento, ker imam okvarjene oči in slabo hrbtenico zaradi 25 letnega ukvarjanja z računalnikom. Da ne govorim o ostalih fizičnih delavcih, ki od 50tega leta naprej delajo normalno delo kot v bistvu že invalidi.

Naj gre Kozmos že enkrat mal delat. Edino če je višek njegovih sposobnosti (umskih) vreči tisto kroglo na ketni čim dlje.

LP I.

Okapi ::

športnikom, ki po končani karieri ne morejo delati v drugih panogah ali pa so celo za delo nezmožni.

Take športe, kjer po koncu kariere postaneš invalid, bi v resnici morali prepovedati, ne pa še dodatno nagrajevati ukvarjanja z njimi.

O.

Phoebus ::

Kaj se kurči, delat naj gre. Ali pa naj bo tako dober da bo živel od sponzorskega denarja, kasneje pa od trenerstva, svetovanj,....

...a mislite da športniki svetovnega kova jokajo za penzijo v višini dveh plač po 35. letu starosti? Malo morgen.

opeter ::

Moje mnenje:
http://www.finance.si/207343

Mi že naslov in avtor pove dovolj.
Glede na to, kakšno mnenje imajo novodobni ekonomisti do kulture, mi je jasno, da tudi glede športa nimajo kaj pozitivnega povedati.


Podpis pod tole.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

black block ::

ma Komi spet izsiljuje naj gre pa za drugo državo tekmovat pa bo... DRGAČ PA FANTJE IN PUNCE

ŠPORT = MRTEV

VSE JE KOMERCIALA!
why serve in HEAVEN if you can rule in HELL

JanezekNovak ::

Zelo enostavno!

Če profesionalni športnik s svojimi dosežki ne more preživljat naj ne trenira več in naj gre raje početi kaj drugega!

Vsak si je sam izbral svoj način preživljanja, če ti ne zadostuje, pa delaj kaj drugega.
http://www.euroairsoft.com/

ripmork ::

Mislim, da si prav noben tule zares ne predstavlja koliko garanja in življenjskega treninga je potrebno, da nekdo osvoji zlato medaljo.
Je en Kozmus več naredil za pozitivno promocijo Slovenije kot marsikdo drug, zdaj se bo pa debatiralo, ali si zasluži večjo pokojnino/plačo kot en uradnik, ali pa prodajalec čevljev, mesar?

Absolutno si jo zasluži.
Skrb, da bi pa zdaj kar vsak šel po njegovi poti pa je tudi odveč - takih kalibrov je izjemno malo, že po svetu, kaj šele v Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

darkolord ::

ali si zasluži večjo plačo kot en uradnik, ali pa prodajalec čevljev, mesar?

Ali pa predsednik? V bistvu, 2x večjo kot _VSI_ ostali?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Ktj ::


...Je en Kozmus več naredil za pozitivno promocijo Slovenije kot marsikdo drug,...


On ni nič naredil za promocijo Slovenije, če jo je kdo so bli to tuji mediji kt so poročal o tej medaliji če sploh so.....

suprpp ::

Sam ste pa čudaki.

- "Delat naj gre."
- "Našo državo so v svet ponesli tuji mediji, ne on."

Kaj točno vam ni jasno? Takrat ko mi žulimo pir, preganjamo babe, obilno jemo za polno mizo, ... takrat on trenira.
Ni žuranja naokrog cele pijane noči. Ni zbujanja ob 12 popoldne. Je pa vsakodnevni trening. In odrekanje. In pajsanje po raznih tekmovanjih.
Marsičemu se je treba odrečt in praktično cel lajf podredit temu športu.

Na koncu kariere bi ga pa vi "delat poslal"? A ste zmešani no.

bluefish ::

ej, nekateri športniki so po koncu kariere uspeli. Zakaj je on taka velepomembna izjema, če je dobil tisto kolajno?

WarpedGone ::

Kozmus in vsi ostali kolkrtolk kvalitetni športniki so že zaposleni pri policiji ali vojski kjer prejemajo redno plačo kljub odsotnosti zaradi treningov, tekmovanj etc. Mislite da majo na razpolago le redni dopust? Poleg te plače jim država (= vsi preostali redno zaposleni osebki) že sedaj redno plačujemo vse potrebne prispevke in zavarovanja. Tudi delovna doba jim že teče. Poleg tega dobijo tudi sredstva od ministrstva za šport za boljše pogoje treninga, etc. Ko dobijo medaljo, so pa blazno ponosni nanjo in rečejo "moja" medalja, ne pa "slovenska" medalja.

Če bi dobili zahtevano rento, bi bila moja kontra zahteva vsaj to, da ta medalja ne bo več njihova ampak na razstavi v predverju parlamenta al pa v kaki galeriji kje.

Najlažje je od države zahtevat tuj denar.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Ciklamen ::

se strinjam suprpp, z čisto vsako besedo tvojega sestavka!

sword ::

Sam ste pa čudaki.

- "Delat naj gre."
- "Našo državo so v svet ponesli tuji mediji, ne on."

Kaj točno vam ni jasno? Takrat ko mi žulimo pir, preganjamo babe, obilno jemo za polno mizo, ... takrat on trenira.
Ni žuranja naokrog cele pijane noči. Ni zbujanja ob 12 popoldne. Je pa vsakodnevni trening. In odrekanje. In pajsanje po raznih tekmovanjih.
Marsičemu se je treba odrečt in praktično cel lajf podredit temu športu.

Na koncu kariere bi ga pa vi "delat poslal"? A ste zmešani no.


Ne primerjat življenja študenta z življenjem redno zaposlenega ...

borchi ::

> Takrat ko mi žulimo pir, preganjamo babe, obilno jemo za polno mizo, ... takrat on trenira.
Ni žuranja naokrog cele pijane noči. Ni zbujanja ob 12 popoldne. Je pa vsakodnevni trening. In odrekanje. In pajsanje po raznih tekmovanjih.

če kozmus vstane prej kot jaz, gre kasneje spat, spije manj pira kot jaz, trenira več ur dnevno kot jaz delam... mu lastnoročno naštejem to njegovo penzijo.

no, ampak njegov argument je, da je trdo delal 15 let...

(jaz bom pa samo 35 let, po projekcijah bo pa moja penzija manj kot 1/5 tega kar njemu "pripada")
l'jga

suprpp ::

Večina ljudi, ki tukajle tuli 'delat naj gre' so po moje študentje.
Pa tudi redno zaposlenim ni nč hudga. Vsak dan nekam it odsedet 7.5 ure ni težko. Sploh ker, po mojih izkušnjah, večinoma to počnejo po liniji najmanjšega odpora.

Poleg tega se redno zaposleni ne ukvarjajo s sponzorji in tekanjem levo-desno po celem svetu, da lahko sunejo kroglo, vrzejo kroglo, skocijo v daljino, karkoli že. Ampak so lepo doma, kukajo k sosedu in preklinjajo novega Passata, zvečer pa ljudi, ki promovirajo Slovenijo po celem svetu, pošiljajo delat.

Pa še nekaj. Sem absolutno proti razmetavanju z denarjem, kakor je to počela še vsaka vlada do sedaj.
Ampak podpiranje ljudi, ki so posvetili najboljša leta svojega življenja za stvar, ki obenem promovira Slovenijo, ni razmetavanje denarja.

Tudi nikoli nisem rekel, da mora dobit slabe 3k EUR mesecno. Ampak mislim pa, da je izjava "Delat naj gre" tako zelo ignorantna, ozkogledna in nesramna, da sem se moral oglasit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suprpp ()

darkolord ::

Ah kukr češ poklicev ti naštejem, kjer redno zaposleni tekajo levo-desno po celem svetu (pa ne v prvem razredu letala) in/ali trdo delajo (pa še kšno zelo nevarno delo) precej več kot 8 ur dnevno za precej manjši denar. Domov (ko sploh pridejo domov) grejo pa sam spat ker so tolk zj***ni.

Pa še pri študiju nimajo nikakršnih privilegijev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Cyrus008 ::

Njegovo izjavo podprejo le tisti, ki živijo kot v rožicah in nevejo kaj pomeni 8 urni delavnik vsak dan do smrti. Sicer se pa tako vrti vse okrog nič delati, veliko služiti....

rh^ ::

Jaz gledam na celotno zadevo malce drugače. Kozmus je car - tle ni dvoma.

Zakaj je on začel trenirat? Zaradi sebe. V prvi vrsti je tudi zaradi sebe se odrekal ne vem čemu vse, da je lahko postal zlat na olimpijskih. Delal je apriori iz osebnega interesa, hkrati pa imel še interes v denarju, treninge so mu omogočili sponzorji, vedno nosi majčke mobitela in ostalih njegovih pokroviteljev s katerimi zasluži kar nekaj denarja, ni mu slabo.
Po njegovi logiki bi mu država morala še plačevati dve plači do smrti, ker mu je država omogočila trening, se preživljati vsa ta leta (sponzorstva) in ker se je moral on odreči določenim zadevam? Ah ne, no way.

Kar si zasluži je to, da po končani karieri dobi službo v državni firmi. Takega človega sem sigurno, da bi ga lahko dobro izkoristili. Da pa dobi 2x povprečno plačo za svojo penzijo z nič dela pa ne. Za pretekla dejanja je bil že plačan (sponzorstva, pogoji za trening, nagrade, itn) v prihodnosti pa se mu enostavno omogoči dobit službo, ker sam ni imel možnosti študija in primerno plačo za svoje delo.

Da pa rečeš "Če ne dobim 2x povprečne plače bom nehal trenirati," mu samo rečem nazaj "Saj ne treniraš zaradi mene" ... Največ od vsega tega ima on sam in ne Slovenija, naša družba še manj pa jaz, ki pa sem velik ljubitelj športa vendar od tega, da on zmaga razen par minut evforije nimam čisto nič.

FrancBula ::

Preveč hoče. Vsak mesec 2 plači. Pa daj no... Meni je vseeno, če nikoli več ne vrže diska, ampak tole kar on hoče, je ornk preveč.

kozmus meče kladivo;)
GA-P35-DS3(rev. 1.0) ; E5200@3.75GHz ; Palit Radeon 4850 ; LC8650 Ozeanos

PaX_MaN ::

Mislim, da si prav noben tule zares ne predstavlja koliko garanja in življenjskega treninga je potrebno, da nekdo osvoji zlato medaljo.

A je olimpijada kaj drugačna, težja od drugi tekmovanj, mitingov in raznih prvenstev? A so na olimpijadi kladiva težja? A imajo na noge dodatno privezane desetkilogramske uteži? Morajo narediti en obrat manj?

krucymucy ::

Je en Kozmus več naredil za pozitivno promocijo Slovenije kot marsikdo drug...

Kot so promovirale Romunijo njihove telovadke ... dejstvo pa je da Romunijo vec ljudi pozna zaradi Drakule in Ceausescuja. :D

bluefish ::

kao, da se je po OI še kdo spomnil nanj. Za Slovenijo pa so menda slišali že na mnogih drugi tekmovanjih in prejšnjih igrah.

flipflop ::

- "Delat naj gre."
- "Našo državo so v svet ponesli tuji mediji, ne on."

Kaj točno vam ni jasno? Takrat ko mi žulimo pir, preganjamo babe, obilno jemo za polno mizo, ... takrat on trenira.
Ni žuranja naokrog cele pijane noči. Ni zbujanja ob 12 popoldne. Je pa vsakodnevni trening. In odrekanje. In pajsanje po raznih tekmovanjih.
Marsičemu se je treba odrečt in praktično cel lajf podredit temu športu.

Na koncu kariere bi ga pa vi "delat poslal"? A ste zmešani no.




Super, pol če bo tko bo mogoče še men kaka renta pripadla, ker delam več kot 7.5 ur na dan in se marsičemu odrečem.

Karaya 52 ::

rh^> Največ od vsega tega ima on sam in ne Slovenija, naša družba še manj pa jaz, ki pa sem velik ljubitelj športa vendar od tega, da on zmaga razen par minut evforije nimam čisto nič.

Moraš vedet da nekateri živijo samo za te trenutke. Ti ljudje so "lepo doma, kukajo k sosedu in preklinjajo novega Passata" v službo pa gredo "odsedet 7.5 ure in to po liniji najmanjšega odpora".

suprpp; ne vem kje si zaposlen očitno pa živiva v različnih svetovih.

Poglejte kako se trži Walter Wolf, ni vrag da metalcu kladiva to ni dosegljivo.

Buggy ::

Sam se je odlocil za svojo poklicno pot in ko jo je sprejel se je zavedal vseh posledic.
Sicer pa "vrhunskim sportinkom" sploh ni tako slabo. Sluzbo in s tem rento imajo zagotovljeno v drzavnih sluzbah , ze ko se "igrajo" svoj sport, ki jih osebno veseli in dopolnjuje...se parvi da so za svoje veselje (hobi) placani.
Ko dosezejo na tekmovanjih kaksne rezultate imajo tudi nagrade tako sponzorske kot drzavne...da pa sedaj, ko je enkrat nekomu nekaj "ratalo" in se je povzpel iz "anonimca" v nekega medijsko okovanega zmagovalca kar naenkrat zahteva pod pretvezo "boja za vse" neke dodatke pa mi je zelo cudno.
Sportniki ki so leta posegali po vrhu in bili dejansko neke vrste SLO ambasodorji so se znasli vsak po svoje in nihce od njih se ne pritozuje, ker ve da je v svoji karireri veliko potegnil na tak ali drugacen nacin...pa ne samo to. Te ljudje so bili dejansko s srcem pri sportu, danes pa se samo se grebe kaj se bo dalo cim bolje iztrziti...sport se je pocasi izrodil v svoje nasprotje, kjer ni vazna zdrava tekmovalnost in sportni duh temvec denar ter tekmovanje v smislu kako najbolje bypassat pravila z nedovoljenimi substancami ali bilokakimi workaroundi....skratka fokus je zgresen.

Ce se ne motim je nas olimpijonik Leon Stukelj poleg svojih zmag ki jih je dosegal v gimnastiki v zacetko kariere konkretno delal za prezivetje in treniral in se zelel dokazovati ker ga je to pac zanimalo in motiviralo...danes pa se mi zdi da se na sport gleda zec prizno ki se ji rece financna korist in lagodje.

Sicer pa je to mnenje cloveka, ki je kot mladenic bil dober atlet so mu sle pa igre z zogo zelo na zivce :)

dzinks63 ::

Najsposobnejši vrhunski športniki si že v času aktivnega udejstvovanja prislužijo dovolj denarja za dostojno življenje do konca svojih dni. To se le redki, seveda najboljši v svojem športu. Žal metanje kladiva ni tako dobro plačan šport in se tega ne da dosečt in si je po pretečeni uspešni športni karieri pač potrebno še kako drugače pomagat.

Veliko vrhunskih športnikov se po končani karieri posveti treniranju novih športnikov naslednje generacije. Najbrž bi lahko brez problema dobil službo trenerja pri nas ali v tujini, v delu katerega najbolje pozna in obvlada. In za kaj takega nimaš boljšega, kot uspešnega bivšega športnika z osvojeno zlato olimpisko medaljo, s katero je lahko vzornik vsem novim trenirajočim rodovom. To lahko vidimo v vseh športih po svetu in tudi pri nas je to že preverjena praksa. Samo nekaj primerov uspešnih športnikov, od Katanca naprej, Mime Jaušovec, pa čisto sveži primer Jure Zdovc in mislim da je še zelo veliko drugih.

Lepo, da se je do sedaj trudil za sebe in poleg še za promocijo države, ampak bi si moral marsikaj razjasniti že takrat, ko se je odločal za profesionalno pot vrhunskega športnika. Do sedaj mu je pridno pomagala država in sponzorji, sedaj pa si bo moral še sam dodatno potruditi, da se bo pregural do zaslužene upokojitve. Če med športno kariero ni naredil fakultete ali vsaj srednje šole, bo sedaj imel dovolj časa in možnosti, da vse to nadoknadi, če pa je, se pa mu opravičujem in vsaka mu čast ter še čestitke zraven.

Da bi pa kar vrgel puško v koruzo po pretečeni uspešni karieri in živel naprej od "subvencij", mu pa ne privoščim. Človek bi se s takim načinom življenja preveč zapustil in bi kaj klaverno ubijal preostali čas. Prav zato se veliko bivših športnikov poda v poslovne vode, takšne ali drugačne in z pristopom katerega so imeli v svojem športu so ponavadi tudi uspešni podjetniki ter lepo nadgradijo svojo kariero.

Hvala mu za vse doseženo in želim mu še naprej veliko dobrega in uspešnega.

djordjevic ::

W1: Podpis. Nič več, nič manj.
No grave is deep enough to keep us in chains.

krneki0001 ::

Sam ste pa čudaki.

- "Delat naj gre."
- "Našo državo so v svet ponesli tuji mediji, ne on."

Kaj točno vam ni jasno? Takrat ko mi žulimo pir, preganjamo babe, obilno jemo za polno mizo, ... takrat on trenira.
Ni žuranja naokrog cele pijane noči. Ni zbujanja ob 12 popoldne. Je pa vsakodnevni trening. In odrekanje. In pajsanje po raznih tekmovanjih.
Marsičemu se je treba odrečt in praktično cel lajf podredit temu športu.

Na koncu kariere bi ga pa vi "delat poslal"? A ste zmešani no.


Sem redno zaposlen. V veliki večini leta delam tudi po 12 ur na dan, kličejo me ob 2h, 3h ponoči, da nekaj ne dela in je treba vstat, it v službo, poštimat zadeve. Potem prideš ob 5h zjutraj domov, zmatran in za urco in pol zaležeš, ob 7h pa spet v službo. Delam ravno toliko kot on (mogoče še več na dan kot on), večino praznikov imam uničenih, ker si država, banka slovenije in durs izmišljajo vedno nove in nove zakone ali pa obstoječe spreminja v domačem plačilnem prometu, navsezadnje tudi evropska zakonodaja zadeve komplicira in je potrebno sisteme prilagodit evropskim zakonom (še vedno nismo čisto kompatibilni), kar pa ne moremo implementirat med delovnimi dnevi ampak čez prekratke vikende, velikokrat rabiš par dni za implementacijo, takoda so skoraj vsi prazniki delavni. Recimo 1.1.2009 moram biti že ob 5h zjutraj v službi - koliko športnikov bo takrat že delalo?. Delam pa v tem poslu že 11 let, torej 11 let odrekanj, nisem pri familji čez praznike, ob 2h, 3h ponoči zapuščam ženo in toplo posteljo, marsičemu se je potrebno odreči zarad tega, marsikateri dopust prestavit in si življenje podredit temu.

Zakaj recimo nisem sam upravičen do dveh povprečnih plač rente na mesec po 35 letu? Zakaj bom moral jaz čakat do 65 leta (še 30 let), da bom dobil penzijo (ali pa tudi ne), ki bo vsega mogoče 60% ene povprečne plače?

Poleg tega pa so eni malo bolj znani v medijih, za nas druge pa izveste, če kaj narobe nardimo in ne dobite zjutraj denarja na bankomatih ali v banki, drugače se pa o nas ne govori. Ampak delamo vsi in zakaj bi bili samo nekateri priviligirani?
Vsak si pač izbere svojo pot, jaz sem si tako kot sem in zato nimam kaj jamrat - pač moram delat in si služit denar, on si je izbral tako pot, kot si jo je in naj sedaj služi denar, ne pa da že sedaj izsiljuje zato ker bo nekoč "zgaran". Zgarani bomo vsi, ampak tako je pač življenje.

djordjevic ::

Mislim, da je nekdo malo više omenil, da v črni luči komentiramo zgolj študentje. Napaka. Prej bi študent takšno amoralno cuzanje davkoplačevalskega denarja podprl. Kot je napisal username nad mano, takšne poteze ne odobravamo tisti, ki ne hodimo za 7 ur gret stola v služba, ampak si svojo eksistenco dejansko zaslužimo. Krvavo.
No grave is deep enough to keep us in chains.
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Olimpijske igre Peking 2008 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12110003 (2128) mtosev
»

Iztok Čop razburja Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6410627 (8244) judoka
»

Ali je še smiselna prepoved dopingiranja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
648968 (6736) Andreij
»

"zlata" bronasta Petra (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
639613 (8016) JayKay
»

Primož Kozmus svetovni prvak! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1099232 (7064) hamax

Več podobnih tem