» »

Olimpijske igre Peking 2008

Olimpijske igre Peking 2008

1
2
3

Blum ::

bravo primož:)

Hardstyle ::

Čestitke!!!

Alexius Heristalski ::

Čestitke, zlate nisem pričakoval - zaradi poškodbe. Imenitno!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

dzinks63 ::

Čestitke Kozmusu, kakšne ima kaj občutke človek ko doseže zmago na olimpiadi in se zave da je v tem trenutku najboljši na svetu??? To mora biti fantastično.

Drugače pa sedajle poteka zanimiv boj v skoku v višino. A bo v nevarnosti tudi v tej disciplini svetovni rekord (245cm) ??? Atleti so letos noro pripravljeni, kot da bi imeli v sebi nek nov doping, katerega še niso odkrili in prepovedali.

kmetek ::

15:18 PODELITEV ZDRAVLJICA DO KOZMUSA :)

mojsterleo ::

zanimivo, samo 82.02m je bilo dovolj za zlato medaljo. to je dost nizek rezultat. kozmusov rekord je 82.30, sm pa vidu tud ze mete 83m. kolkrkol, ce konkurenca ni sposobna narest kej vec, potem je to samo bolje za nas kajne? bravo! v torek pa se bosta borila za medalje zbogar in petkovsek, upam da bo isto kot danes.

Utk ::

Sej je Stare reku, da bi blo tolk dost za zlato tudi v Atlanti in Sydneyu. Sej ne rabiš zmeraj svetovnega rekorda za zlato medaljo.

USS Liberty ::

Bravo Primož Kozmus!
Vse čestitke za zmago in olimpijsko zlato!

Prav lepo je bilo to nedeljsko popoldne gledati podelitev medalj in poslušati Zdravljico...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

PaX_MaN ::

Hehe, slovenci znamo dobro skakat, ko nam kdo meče kaj pod noge. :lol:
Čestitke Kozmusu!

dr.Akula ::

Pa slovence se je slišalo, ki so peli Zdravljico, mi je bilo čudno kako se jih lahko sliši na tako velikem stadionu, ampak svaka jim čast pravim. Bravo pa seveda tudi Kozmusu za zlato, ter zahvala za polepšan dan!
ni podatka

mavec ::

Šestakova že vodi ^.^

kmetek ::

nope četrta, kamerunka 15,39m omg.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

El Nino ::

Ah kak je fajn slišat zdravljico :D Bravo Kozmus!

In konec koncev tudi bravo Debevec, si je zaslužil medaljo po vsej tej smoli...

:waiting for medal n.5:

dolenska ::

čestitam vsemmmm našim v pekingu.... fak to smo pa carji. sm že odprl 3leta staro butelko modre frankinje...

whatever ::

Mogoče dobimo še 1 zlato medaljo - Petkovšek, če ne bo spet zajebal.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

mojsterleo ::

jap zbogar pa petkovsek sta dobra kandidata. sam petkovsek bo nastopil kot prvi, tko da bo moral nastopiti perfektno. pa neki so pravila tud spremenil, vecji povdarek na tezkih elementih, kolkr vem. v tem pa so boljsi azijci. za zlato bo gusto, sploh k je tekmovanje na kitajskem in so njihovi tekmovalci ziher dobr prpravljeni in nadopingirani (hec).

dr.Akula ::

Haha, kr jamajčanke pobrale vse 3 kolajne v teku na 100m.
ni podatka

whatever ::

Ja, se strinjam... če bi ble igre kje drugje, bi imel Petkovšek več šans za zlato. Realno je pomojem najboljši, sam ko so druge okoliščine. Ker kitajci bojo pomoje naredli harakiri če ne dobijo zlate.:\
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

jrtjtejtt ::

Ja, se strinjam... če bi ble igre kje drugje, bi imel Petkovšek več šans za zlato. Realno je pomojem najboljši, sam ko so druge okoliščine. Ker kitajci bojo pomoje naredli harakiri če ne dobijo zlate.:\



Se strinjam, kitajci bodo nardil vse. Kaj je pa vse se je pa vidl pri ženskem preskoku, kako so Kitajski podarili bron.

jrtjtejtt ::

Videti je, da smo Slovenci "najmočnejši"

Utk ::

Itak. Se prav vidi razlika od olimpijskih takoj po osamosvojitvi. Takrat so vsi nekaj upali in sanjali o medalji, zdaj jo pa vse več športnikov že napoveduje, kar je edino pravilno. Tudi če potem ne uspeš, kot Kauzar, nič zato. Bolje, kot da greš na olimpijske kot svetovni prvak in upaš, da boš med 15. Če imaš minimalne šanse, moraš ciljat na vrh. Če ne, bolje da ostaneš doma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

d0rK ::

Joj bi blo mega da bi dobil se dve medalji. Petkovsek pa Zbogar.


Sem pa mal razocaran nad Copom in Spikom.

PaX_MaN ::

Zbogar poletel kot supermen!!! <OMG!> http://24ur.com/sport/peking2008/zbogar...

BlackHole ::

Fantastično, letos pa bomo res potegnili maximum iz teh iger. Zdaj bi bil že kar čudež, če še Petkovšek ne bi prinesel ene medalje (šala).
LP Marko

El Nino ::

Bravo Žbogar!

jrtjtejtt ::

Letošnje igre so pa zmaga. Ne moreš verjet, skoraj vsak dan kaka medalja. Gremo Mitja!!!!!!!!!

Zeberdee ::

Maximum seveda ne. Če kritično pogledamo je bila zelo dosegljiva (zlata) medalja v drvaku na divjih vodah, kjer se je un posral tako, kot se bojim, da se bo danes ob dvanajstih tudi Petkovšek.
Realno gledano je bila dosegljiva tudi zlata v strelstvu, Debevec je storil "isto" kot Emmons, samo v dveh strelih (4,4 - 5,9 do 10.9, debevec 7,7 - 2,2 in 7,2 - 2,7 skupaj 4,9 kroge "čist mem"). Mogoče bi bila dosegljiva tudi medalja v veslanju, ne vemo, kaj je s fantoma in vedno četrtimi fanti bilo.
Je pa dejstvo, da nihče izmed medalistov ni presenetil. Pogoreli so predvsem judoisti, prej omenjeni veslači, na nižjem nivoju pa vsi tekači (mogoče bi "turbodoping" helena lahko kaj naredila;)), mankoč, hvastija in njegova ekipa, ter oks, ki vleče na igre razne rekorderje, ki jim do "norme" zmanjka samo 20%.

mojsterleo ::

najvecje razocaranje so gotovo veslaci, ker smo do sedaj se vedno dobili kako njihovo medaljo, tokrat pa prvic ne bo nic. judoisti da so razocarali? kaj pa bronasta medalja polavderjeve ter sedmo mesto zolnirjeve? fantje so res razocaral, ampak v moskem tekmovanju je konkurenca res vec kot izjemna.

petkovsek bo imel tezko delo, saj imajo kitajci gold rush v gimnastiki, v finalu pa bosta nastopila kar dva! to je 2x99% moznost zlate medalje za kitajce, ce sm malo sarkasticen. petkovsek ma realne sanse za bron, ce bo premagal oba korejca.

Volta ::

Še ena srebrna medalja!

Utk ::

Jah, čaki malo, imeli smo realne moznosti za max 10 kolajn, recimo, dobili jih bomo pa 5-6. Ne mores it na OI z 10 sportniki in pobrat 10 kolajn, tako pa spet ne gre, vsaj ne brez Phelpsa :) no, sej športnikov imamo več tam ja, samo drugi so itak samo turisti.

Zeberdee ::

Zame osebno je razočaranje, če ne napreduješ. Ekipno gledano nismo napredovali, obakrat smo osvojili eno tretje mesto. Osebno razočaranje je tudi, če ga kot branitelj brona ne obraniš. Po medijih se je ogromno govorilo od fantov, ki so odleteli že po 20, 30 sekundah.

Volta ::

Glejte, jaz na vašem mestu ne bi kritiziral naših športnikov. S tolko dnarja kot jim ga država da, smo lahko srečni, da smo sploh osvojili medaljo. Pa še tole. Katera država je po medalji na prebivalca trenutno na prvem mestu? Mislim da sem s tem vse povedal.

jrtjtejtt ::

En zanimiv članek iz Posta:

Total Opposites, but They Attract

By Sally Jenkins
Tuesday, August 19, 2008; Page E07

BEIJING

One guy would never say it, but we all know what he's after, while the other guy shouts for attention even with his mouth closed. Two inimitable stars have emerged in the Summer Games, and which one you consider the more interesting depends on how you like your water, flat or sparkling. Michael Phelps took nine days to make history, Usain Bolt less than 10 seconds, and that pretty much sums up who they are, and the nature of what they do.

Sometimes it can seem that the price of modern Olympic renown is a loss of individuality. Myopia and tireless corporate sloganeering seem to be the prerequisites for gold medalists, too many of whom are differentiated only by their iPod play lists. But Phelps and Bolt, so separately thrilling, provoke argument with the sheer oppositeness of their mediums and personalities. What's harder, to dash over the ground, or to push through water? Who's more interesting, the joyous exhibitionist or modest introvert? Which is the more glamorous achievement? Bolt stepped on the biggest stage, in the signature event of the Games, and dumbfounded the world as he danced across the finish line sideways, and set his world record in the 100 meters. Phelps, the supreme internalizer, submerged himself body and soul in collecting an unprecedented eight gold medals, setting seven world records, without ever admitting his goal aloud.

First, the argument in favor of Phelps. Swimmers will say it's ludicrous to even compare Bolt's brief burst with the myriad accomplishments of their guy, who had to get up for 17 races, and master all four strokes, and three different distances, 100, 200 and 400 meters. Only afterward would Phelps admit how tired he was. On Friday, after he won the 200 individual medley, he had so little time to get back into the pool for the semifinal of the 100 butterfly that he just stuck his gold medal in his pocket. After the heat, he realized, "Oh my gosh, I'm exhausted." The mounting pressure and anxiety was finally apparent a day later in the butterfly final, his weakest event and the only one in which he didn't set a world record, and yet what a timeless finish, edging Milorad Cavic by that immemorial hundredth of a second.


To Brendan Hansen, his teammate in the 4x100 medley relay, Phelps's feat simply had no equal. "This guy is the greatest athlete in the world, and every athlete in the world needs to tip their hats," he said.

Phelps swam with such well-regulated composure that he perhaps cheated the audience out of proper appreciation for the monumental difficulty of what he did. He was all equanimity, and discipline. "Another thing that separates Michael from most people," said his coach, Bob Bowman, "is that when they don't feel good, they don't swim well. Michael kind of performs independently of his feelings."

Phelps was so focused, so trained on the few yards of water in front of him, that at times he was blind to everything else. Each evening the translucent walls of the Water Cube lit up in different hues. After he won his eighth medal, Phelps confessed he had not realized the venue could change colors.

Phelps's admirers will point out the long-planned nature of his accomplishment, too. Phelps has had his eye on surpassing Mark Spitz's 1972 record of seven gold medals in a single meet since he was 15, and pursued it steadily for eight years. He took a long time to learn his business, and then poured himself into it. He went about it without fear of boredom, or failure. He has repeated his performances over and over. And in the end, though he was without much personal flair or outward vanity, he made the water seem radiant.

Now for Bolt: It ought to be ridiculous to compare one gold medal to eight, but it's not. What Bolt lacks in consistency of performance and chest decorations -- he still has two events to go, in the 200 meters and 4x100 relay -- he makes up for with amazement. His 100 dash was simply the purest show of dynamism in track history; the man beat the field by five yards, quit running hard with seven strides still to go, and did not appear to break a sweat, all in record time.

Bolt turns 22 this week but he has only run the 100 for a year, and whereas Phelps has maximized his abilities, Bolt is just beginning to get a sense of his. The possibilities are dumbfounding: with the long turnover of those everlasting legs, he covers 100 meters with only about 41 strides, about five less than his rivals. He has an ease of movement that makes tarmac seem like carpet and a gallop like a toe-touch.

And he's easy to relate to. Almost no one can perform the butterfly with the strength and precision of Phelps -- but everyone has run, and run with the childlike pleasure of Bolt. Usually there's something irritating about a champion so obviously out to create his own legend -- Carl Lewis comes to mind. But the Jamaican runner just seems joyfully full of himself and his newfound talent, with his celestial archer poses, pretty-man pretend hair combing, and his punching of his numbers into the cellphones of female admirers.

He breaks every rule, which is his charm. He sways to the pre-race music, he looks at the clock, he darts glances at his opponents. And he sets records without seeming to try -- normally unforgivable in an Olympian. "I didn't come here to run a world record," he said. "I was already the world record holder. I just came here to win."

Choose your pleasure: matchless discipline, or peerless ease. Bolt and Phelps share just one quality: They both came here to win.

Utk ::

Zeberdee, zakaj nismo napredovali? Tolk šans za kolajne nismo še nikdar imeli, tudi dobili jih nismo še nikdar tolko. Po moje lahko še 100 let samo napredujemo, pa ne bomo nikdari imeli več kot 10 kolajn. Nekje je ena meja, za takšno drzavico. In ta meja je ze kar blizu :)
In če pogledaš na naslednje olimpijske, bojo vsi, ki so dobili kolajno verjetno tudi tam. Pa še nekaj tistih, ki niso, pa bi lahko. In sigurno se bo še kdo nov pojavil.

BlackHole ::

Maximum seveda ne. Če kritično pogledamo je bila zelo dosegljiva (zlata) medalja v drvaku na divjih vodah, kjer se je un posral tako, ....

Eh, nisi realen. Veš koliko tekmovalcev je računalo na zlato v tej disciplini in to realno. Prav tako velja za ostale discipline. Nekateri so imeli po več tekmovalcev v igri za kolajne, pa jih niso dobili, medtem ko mi imamo praktično povsod po enega tekmovalca. Kaj bi lahko bilo, če bi bilo... to pusti pri miru, ker tako bi lahko vsak osvojil medaljo, še bosanka z ruto na 100m.
LP Marko

LeXani ::

Dejmo Petkovšek !!
Čas prve prijave 04.11.2005

Zeberdee ::

BlackHole: dejstvo je, da je prvi dan v drvaku odpeljal 3 sekunde pred ostalimi.
Dejstvo je, da bi brez dotikov bi bil prvi, kljub temu, da se je odrival od vsega moznega, torej ni bil "najhitrejsi". Pač je pogorel, ni prvi in ni zadnji.

mojsterleo ::

petkovsek je zagovedu. adijo medalja v gimnastiki.

BlackHole ::

BlackHole: dejstvo je, da je prvi dan v drvaku odpeljal 3 sekunde pred ostalimi.
Dejstvo je, da bi brez dotikov bi bil prvi, kljub temu, da se je odrival od vsega moznega, torej ni bil "najhitrejsi". Pač je pogorel, ni prvi in ni zadnji.


Ni važno, kvalifikacije so eno, finale drugo (tisto ta pravo). Na kaki drugi tekmi, pa bi kdo drug bil 3 sekunde pred vsemi. Kandidat za kolajno je bil, tako kot vsi finalisti.
Saj sem rekel, brez ČE-jev. Sigurno je še kdo drug tudi naredil napako in bi bil boljši brez nje, ne samo naš.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

Utk ::

On je vsaj štartal na medaljo. Jaz mu nič ne zamerim. Bolj zamerim Petkovšku, ki je prišel kot svetovni prvak in cel mesec iskal izgovore zakaj ne bo kolajne.

mojsterleo ::

na zalost res, ker je bila medalja na bradli dosegljiva, saj so vsi delali napake, za bron je bilo treba preseci "bornih" 16.200. ampak kaj hocemo, se enega emmonsa ni bilo pricakovati, da bi nam podaril medaljo.

a ima sedaj sploh se kdo od nasih kake moznosti za medalje?

Matev ::

ima kdo kak delujoč video od petkovška
aja: čestitke za 5 mesto na olimpijskih igrah

kmetek ::

nope konec sanj o medaljah, pri 5 bo ostalo.

BlackHole ::

Ja no, vsi ravno niso delali napak. Za medaljo bi moral izvest vajo brez napake. Petkovšek je že štartal na medaljo in ker ve, da se napaka lahko hitro pripeti, ni bil preveč pameten, ker bi zdaj izpadel bedak oziroma bi povzročil še večje razočaranje (češ, kaj nekaj napoveduješ).
LP Marko

jrtjtejtt ::

Mene pa zanima zakaj je ves čas jamral da novo točkovanje favorizira Azijce. Kako lahko točkovanje favorizira nekoga?

mojsterleo ::

ocitno jih je res, ker so azijci pobrali vse medalje. heh. meh.

BlackHole ::

Ne vem, se ne spoznam na gimnastiko in njene elemente. Mogoče je res kaj, če je rekel.
LP Marko

mojsterleo ::

eh seveda ne, tisto je bila samo sarkasticna opomba. do medalje ni prisel zgolj zato, ker je naredil eno dost velko napako in dobil 0.5 tocke odbitka. ce napake ne bi storil, bi dobil srebro ali pa bron.

jrtjtejtt ::

To da novo točkovanje favorizira azijce je govoril kar nekaj tednov, že dolgo pred olimpijskimi igrami. Sedaj me pa res zanima, če je kaj na tem.

McHusch ::

Ne favorizira Azijcev, temveč določene prvine. Po novem načinu točkovanja ocena sestoji iz vsote izhodiščne ocene (seštevek 9 najtežjih prvin in seskoka + obvezne prvine + točke za povezavo prvin) in ocene izvedbe (odbijanje od 10.0 navzdol za napake).

Nekateri skoki, ki jih imajo Azijci strašno radi, so ocenjeni z visoko težavnostjo, zato imajo višje izhodiščne ocene. Govori se o reviziji pravil, ki bi te skoke (ki jih Petkovšek ne dela) degradirala za eno stopnjo (0.1 točke), tako da bi imeli njegovi nasprotniki nižje izhodiščne ocene.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tina Maze 2. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15945766 (35543) WarpedGone
»

najbolj uspešen slovenski smučar

Oddelek: Loža
467829 (6581) bajsibajsi
»

Kozmus in njegove želje/zahteve (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20317046 (11451) lurker
»

Primož Kozmus svetovni prvak! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1099252 (7084) hamax
»

OI Atene 2004 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1147852 (5815) MEDENA

Več podobnih tem