» »

"zlata" bronasta Petra

"zlata" bronasta Petra

«
1
2

fosil ::

Po tem kar ji je uspelo mislim, da si resnično zasluži eno temo :)

Bravo Petra!
Tako je!
  • spremenil: fosil ()

Zheegec ::

Čestitke, vsekakor :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

djordjevic ::

Vsaka čast. Sreča spremlja hrabre!
No grave is deep enough to keep us in chains.

Backup22 ::

Krvavo prislužena medalja! To je bil mazohističen boj do zadnjega! Še mene je bolelo :)
Vsaka čast indeed!
//

Icematxyz ::

Lepo se mi zdi predvsem to da imamo tudi v Sloveniji ljudi ki jih lahko mirne duše imamo za vzor.

Čestitke tudi z moje strani. Še enkrat več je Petra Majdič dokazala da je najboljša.

JanK ::

Ce gre verjeti siol.net, je to dosegla s stirimi zlomljenimi rebri in pnevmotoraksom 8-O ... unf**kbelievable.

cekr ::

Upam, da jo bo olimpijski komite nagradil, kot da je dobila zlato medaljo. Po drugi strani pa ena velika črna pika za prireditelje. Tista luknja tam je prav čakala, da se kdo zvrne vanjo.
Še kakšen, ki bi šel tam peš, bi se lahko zvrnil vanjo.

Te Olimpijske igre se bomo verjetno spominjali po nekaterih hudih šlamparijah in izzivanjih usode. Najprej smrt sankača, potem polno padcev na smukih s pretiravanjem s skoki, potem Petra... A mora res še kdo umreti?
Bi razumel, da se to zgodi na Balkanu, ne pa v neki urejeni Kanadi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

LojzePek ::

Katastrofa od organizatorjev letos, tako slabe organizacije že dolgo ne. Čestitke pa Petri za kolajno.

video padca

Good Guy ::

kr neki:O
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Modiano ::

Svaka čast Petra!!!

c0dehunter ::

Petra je športnica svetovnega kova, to je dokazala že nekajkrat. Slava ji!
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

misek ::

Odlično! Čestitke. Ženska ki ve kaj hoče. Še več takšnih športnikov.

Vajenc ::

Slava ji!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

djordjevic ::

Kanadčanom pa v bodoče onemogočiti prirejanje vsakršnih športnih prireditev - sankanje, ženski smuk, tek na smučeh. Niso še očitno slišali za Safety first.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Bor H ::

WTF, tm je bil cel grand canyon ob progi..

Itak pa čestitke, kapo dol, drugega se itak ne da rečt.

nurmaln ::

Sej ne da bi želel kakorkoli zmanjšati pomen njene uvrstitve, ampak na vseh tujih portalih poročajo, da rentgen po tekmi ni pokazal nobenih polomljenih reber. Izgleda da bo treba še malo počakat da se uskladijo kaj je dejansko bilo.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Vajenc ::

Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

fosil ::

Takoj po padcu v premični ambulanti niso odkril polomljenih reber. Kasneje po tekmi pa se je z globinskim slikanjem pokazalo da ima 4 zlomljena rebra.

klik
Tako je!

PaX_MaN ::

Čestitke!
EPIC WIN, najmanj.
Le upam, da je niso pred tekmo nafilali s čim, zaradi česar bi jo lahko jebali z dopingom.

Invictus ::

Preluknjanih pljuč nima, drugače ne bi osvojila bronaste medalje.

Sicer pa svaka čast ...

Ena tožba organizatorjem tudi ne bi bila napačna (zaradi njihove zanikrnosti in neodgovornosti).

LP I.

WarpedGone ::

Ena tožba organizatorjem tudi ne bi bila napačna (zaradi njihove zanikrnosti in neodgovornosti).

Ne samo ena, kr skupinska tožba. Take štale in neodgovornosti se ne spomnim. Bi pogojno razumel, če bi bila to kakšna kitajska. Od njih ciganijo nekako pričakujemo. Tole pa naj bi bila Kanada. Cvet civilizacije al kako? Včeraj na smuku je čista sreča, da ni bilo smrtne žrtve. Kar se mene tiče, je isto kot da bi bila. To kar počnejo je skrajno neodgovorno.

Žal je mamon olimpijskih iger premočan, da bi športniki sami zmogli to sprevidet in enostavno spokat domov. In naj ti diletantski organizatorji sami cepajo ko muhe po smuk progi, se zabijajo v ograde na sankališču in cepajo v tri metrske jarke. Nekaj je nesreča, nekaj pa škandal.

Petra, medalja je večno tvoja.
Zbogom in hvala za vse ribe

PacificBlue ::

Še danes čutim razburjenje in navdušenje, ki nam ga je pripravila včeraj Petra. Olimpijski duh je dvignila na novo raven. Vsa slava ji!!

Sem pa po drugi strani zgrožen nad organizatorji, kake napake si dovolijo,ali je to iz totalne nepremišljenosti ali pa zanalašč, da bi naredili igre bolj "pestre". Oboje je bolano in nevredno organizacije takega tekmovanja. Zaradi tega je že en tekmovalec umrl. Včerajšnji smuk je pa bil prava grozljivka.Kot je povedal dolgoletni trener alpskih smučarjev Janez Šmitek:"Če bi spustili še leva, bi bilo gladiatorstvo popolno"..

mojsterleo ::

prav res je bil vcerajsnji dan neverjeten. najprej je petra v dih jemajocem stilu zgrmela v tisto luknjo. mislim da jo je vecina takrat ze odpisala (priznam, da sem tudi sam menil, da je nora, da gre naprej tekmovat). to njeno stopnjevanje rezultata skozi tekmo je skoraj cudezno, je pa imela tudi nekaj malega srece, saj so nekatere tekmice izpadle ze do polfinala (npr. saarinenova), tako da je imela nekaj boljse moznosti za odlicje, saj razen kovalcikove in bjorgnove nobena druga ni bila nepremagljiva. je pa za to medeljo placala strasno ceno, saj sedaj ne bo mogla vec nastopiti ne na oi in tudi v svetovnem pokalu ne. vprasanje ce bo sploh se nadaljevala s kariero.

Invictus ::

Kariero bo nadaljevala, saj se ji bodo rebra zacelila do poletja.

Olimpijska medalja pa je kljub vseh med športniki najbolj žlahtna, se posebej preko luže.

Ko si v ZDA/kanadi enkrat olimpijski zmagovalec, ti je zagotovljeno delo do penzije. Vedno so ljudje, ki bi se radi dobili s tabo, vabijo te na prireditve/otvoritve, itn ...

Sem par let bral intervju z Billom Johnsonom, ki je navadel zgoraj omenjeni stavek.

LP I.

msjr ::

Bravo Petra, pravi olimpijski duh v smislu tistega grka, ki je tekel iz Maratonskega polja.

imagodei ::

Vse čestitke Petri! Kar je dosegla, je za v večne anale. To je vzor, ne samo športni, ampak življenjski. Temu se reče heroizem! Mislim, da je s tem dosežkom presegla vse slovenske športnike do tega trenutka, ma kaj slovenske: dvomim, da je, od kar obstajajo moderne olimpijske igre, že kak športnik dosegel to, kar je dosegla naša Petra!

V luči na eni strani katastrofalnega stanja varnosti na prizoriščih tekem in na drugi strani borbenega in brezkompromisnega duha Petre Majdič menim, da bi ji organizatorji morali podati posebno medaljo za hrabrost. Smotrno bi bilo razmisliti, da bi vsako leto najbolj požrtvovalnemu tekmovalcu podelili tudi priznanje, ki bi bilo poimenovano po Petri. Tako bi Petri vsaj približno poplačali za njeno 20-letno prizadevanje, bolečine in sranje, ki so ji ga zagodli z nesposobno organizacijo, zaradi katere je bila ob zlato medaljo.

Vsa graja organizatorjem! Večna slava Petri!

S tem svojim dosežkom Petra postavlja na laž vse tiste, ki se smilijo sami sebi, češ da so rojeni pod nesrečno zvezdo. V njenih dejanjih se potrjujeta tista znana pregovora "Sreča prati hrabre" in "Bolj kot delam, več sreče imam". Mišljenje, ki bi ga moralo usvojiti čim več ljudi, pravzaprav čim več Slovencev.


In še razmišljanje glede nečesa drugega za konec: Petra je s svojim neizmernim dosežkom daleč daleč zasenčila "optimiste" tipa Primož Kozmus, ki bi od države terjali doživljenjsko rento zaradi ene medalje. O njej so dejansko pisali vsi svetovni mediji in Petra je zares ponesla glas o Sloveniji v svet. Njen dosežek nima primere v zgodovini slovenskega športa in če komu, potem Petri zares pripada doživljenjska renta.
- Hoc est qui sumus -

ShowDown ::

Tudi jaz se pridružujem čestitkam. Ponavadi se požvižgam na razne športne prireditve, ampak ta dosežek pa je občudovanja vreden.

Organizacija in varnost na OI pa letos res ni kaj prida. Prvo vprašanje z moje strani je bilo: "Zakaj je na ovinku, pol metra stran od roba proge, brezno?" Kanadčani res določenih stvari niso dobro premislili. Hoteli so pokazat kako hitre proge lahko naredijo, uspelo pa jim je samo vse skupaj narediti bolj nevarno.

Yossarian ::

Lani sem dobil samo bolj močen udarec v eno rebro, pa en teden nisem mogel normalno dihat, ona pa je tekmovala s štirimi zlomljenimi. Tega še Švarci in Bruce Willis nista zmožna.;)
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

user4683 ::

Ko Chuck Norris ne zmore več, Petra Majdič vztraja! :P

lopov ::

Heh, to prilimaj na tisto famozno stran s citati o Norrisu :)

& čestitke Petri!!!

JayKay ::

a ve kdo kje bi bil posnetek prenosa iz rtv slo? rad bi slišal Fortina....že BBC-jevci so se drli :)

TRIROG ::

user4683 je izjavil:

Ko Chuck Norris ne zmore več, Petra Majdič vztraja! :P



He he ... se podpišem pod tole ...

Super Sonic ::

No ja, kakor se bere danes tole vse skupaj, je zaključek tak, da je bila dokaj blizu smrti. Oz. imela je vse možnosti, da bi prišlo do kapi. Osebno menim, da je to meja. Nihče ne rabi mrtvih športnikov. Seveda je medalje vesela, ampak upam, da posledice ne bodo prehude.

Sam nastop je bil bolj patriotski, bolj patriotski, kot bodo vsi ameriški skupaj na teh OI. Nihče ni bil ravnodušen včeraj ob ogledu tega nastopa, čeprav je na moč kričala v kvalifikacijah (kar mi je bilo težko gledati). Čeprav je verjetno nastopala zase, zaradi medalje, ki si jo je zelo želela.

"In še razmišljanje glede nečesa drugega za konec: Petra je s svojim neizmernim dosežkom daleč daleč zasenčila "optimiste" tipa Primož Kozmus, ki bi od države terjali doživljenjsko rento zaradi ene medalje. O njej so dejansko pisali vsi svetovni mediji in Petra je zares ponesla glas o Sloveniji v svet. Njen dosežek nima primere v zgodovini slovenskega športa in če komu, potem Petri zares pripada doživljenjska renta."

Petra si zasluži rento zaradi dosežkov, ne zaradi brezglavega tekmovanja, ki jo je skoraj porinilo v smrt. Še najmanj naj bi bila pa renta odvisna od tega, koliko se poroča o neki medalji. Medalja na OI je velika reč. Še vedno. Če kdo misli, da temu ni tako, naj jo prinese domov. Seveda jo ne bo. Lahko samo otresa po forumu.

In osebno sem mnenja, da tole ne paše v to temo. Ta tema govori o Petri Majdič. Ne o renti (ki jo seveda ne bo deležna nikoli, tako kot za njo verjetno nikoli ne bo poskrbljeno na način kakršnega si zasluži; tako zaradi dosežkov, predanost, volje in še česa).
_______

Kar se pa tiče organizacije pa nimam besed. Razume človek marsikaj, ampak 70m dolgih skokov pred ciljem ženskega smuka ne rabi nihče. To je izživljanje. Ali pa največjega "šalabajzerskega" spuščanja biatloncev na zasledovalni tekmi - sej so hodil iz štarta kot ovce. In če že ne more nekdo postavit tiste piškave ograje na mesto, bi lahko pripeljali v cilj vsak ekipo zdraviškega osebja za Petro. Imam zelo slab občutek, kaj bi se zgodilo, če.... čebula ne bi če imela. In tako naprej. Katastrofa.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Icematxyz ::

je pa imela tudi nekaj malega srece, saj so nekatere tekmice izpadle ze do polfinala (npr. saarinenova)


Saarinenovo je Petra Majdič izločila. Tako da ne preveč o kakšni sreči tukaj govoriti. Prav nič sreče ni imela Petra Majdič. Vse je naredila sama!

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

rad bi slišal Fortina....

Ne vem kdo je komentiral, vem pa, da se mu je oreng tresel glas.

Alexius Heristalski ::

Kot je rekel Delboy: "Kdor si upa, zmaga!"

Neverjeten podvig.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Super Sonic ::

"Ne vem kdo je komentiral, vem pa, da se mu je oreng tresel glas."

Ne vem kaj bi človek napisu na to temo.

Nisem ga mogel poslušat, ko si je praktično zmišljeval stvari, ko še ni vedel kaj je z njo (ima zlomljeno, no, ima nalomljeno, no, trpi ful - 5 minut kasneje - ima nalomljeno (za sveto), kasneje je prišla inf., da ni nič zlomljenjega, nalomljenjega, ipd). Saj razumem, da nekdo vleče s športnico, vsaj Petra si to zasluži, ampak, zmišljevat v živo si pa ni treba stvari. To je eno.

Drugo je pa potem kako je komentiral finale. Kapo dol. Mislim, da tako doživetega komentiranja/navijanja nisem slišal že vrsto let. Če sem sploh kdaj ga.

Pod črto - je blo ok.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

PaX_MaN ::

Drugo je pa potem kako je komentiral finale. Kapo dol. Mislim, da tako doživetega komentiranja/navijanja nisem slišal že vrsto let. Če sem sploh kdaj ga.

Da, na finale sem mislil.

JayKay ::

ja to rabim :D

imagodei ::

Super Sonic> "Petra si zasluži rento zaradi dosežkov, ne zaradi brezglavega tekmovanja, ki jo je skoraj porinilo v smrt. Še najmanj naj bi bila pa renta odvisna od tega, koliko se poroča o neki medalji. Medalja na OI je velika reč. Še vedno. Če kdo misli, da temu ni tako, naj jo prinese domov. Seveda jo ne bo. Lahko samo otresa po forumu."

Smo bolj papeški od papeža, kaj? ;)

Seveda je medalja na OI velika reč - še večja pa, če jo dosežeš, ko te to "skoraj porine v smrt", ane. Ampak, če takole čustveno barvaš vse skupaj, potem se slika megli in se ne da racionalno pogledat na vse skup. Poanta je bila, da si Petra zavoljo nečloveških naporov zasluži precej več, kot bronasto medaljo.

Moralizirat o brezglavih tekmovanjih pa nikar - še posebej, ko v istem postu omenjaš smuk, ki je že kdaj prej terjal kako življenje. V vrhunskem športu že vrsto let prihaja do hudih poškodb, celo smrti. V smuku vsak tekmovalec, ki se spusti po strmini ve, da ob napaki kamot tvega tudi smrt - v teku na smučeh to ni ravno tipično. Ko pa ena tekmovalka vseeno, zavestno tvega svoje življenje, pa to postane "brezglavo tekmovanje"?

Dajmo malo manj čustev, pa malo več razuma...
- Hoc est qui sumus -

Super Sonic ::

"Dajmo malo manj čustev, pa malo več razuma..."

To boš ti govoril, ja. ;)

Dej mi nekaj povej, ker že vstrajaš. Če rečeva, da bi Petra dobila zlato OI (in bi bila popolnoma zdrava), bi si zaslužila rento? Bi bil to "človeški napor" brez primere? Verjetno, da ne. Ker ta šport je bolj tko - tko. Na ravni Kozmusovega metanja. Tudi svetovni mediji bi rekli približno enako, kot so pri Kozmusu. Ampak, ker se je nesrečno poškodovala, zlomila 5 reber in osvojila medaljo, je seveda zanimiva za širno svetovno javnost, hkrati pa še, njen nečloveški napor je potrjen tudi medicinsko. Torej lahko sešteješ že iz kavča doma, da je 1+1=2 in da zdej je pa že res čas za rento. Seveda s čustvi po glavi.

A veš kaj te bom sedaj vprašal?

Kje je tu sistematično razmišljanje?

Ni ga. Je samo čustvo, kako zelo oh in sploh, medicinsko potrjeno, s svetovnimi mediji podprto, športnico imamo.

Ampak to nekateri vemo že nekaj let. In ko rečemo, da je potrebno za njih narediti nekaj več, je takoj.... "ja kdo jo pa sili, kdo pa mene sili to gledat, kdo ji kej hoče in šalalalalalala naprej".
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

"Moralizirat o brezglavih tekmovanjih pa nikar - še posebej, ko v istem postu omenjaš smuk, ki je že kdaj prej terjal kako življenje. V vrhunskem športu že vrsto let prihaja do hudih poškodb, celo smrti. V smuku vsak tekmovalec, ki se spusti po strmini ve, da ob napaki kamot tvega tudi smrt - v teku na smučeh to ni ravno tipično. Ko pa ena tekmovalka vseeno, zavestno tvega svoje življenje, pa to postane "brezglavo tekmovanje"?"

Ni razloga, da pred ciljem skoraj 2 minuti dolgega smuka narediš umetni skok. Ga ni. Razen če si sado-mazo. In tole se sploh ne da enačiti, kar ti razlagaš. Enačil bi bilo edino, če bi šla Mazejeva v smuk s sveže zlomljeno roko (ali kaj podobnega). To bi bilo enako neumno početje, kot početje Petre včeraj.

To, da je nek šport bolj nevaren od drugih je pa menda jasno. Nekaterim adrenalin "sede". Smukačice svoj biznis obvaladajo, ampak seveda do neke meje. Mazejeva je fizično odlično pripravljena, pa je v cilju komaj stala.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

djordjevic ::

Super Sonic je izjavil:

Ni razloga, da pred ciljem skoraj 2 minuti dolgega smuka narediš umetni skok.

Pazi te idiote - iz ovinka. Reason? Madness.
No grave is deep enough to keep us in chains.

billgates ::

Zdrava bi itak osvojila zlato :) bravo

borchi ::

Pazi te idiote - iz ovinka. Reason? Madness.

v italiji so se pa pritoževale nad prelahko progo.

(najbolj tekmovalke. kdo bi zastopu...)
l'jga

Bor H ::

težka in nevarna ni isto ;)

AtaStrudl ::

Petra vs Primoz...

Primoz je hotel rento kot "placilo za prispevek k povecanju prepoznavnosti drzave"

Petrin prispevek k povecanju prepoznavnosti je definitivno precej vecji.

Prav zato, ker se o tem veliko pise in govori.

Ne glede na to, ali je slo za norost ali junastvo ali babjo trmo ali...

bluefish ::

Seveda jasno, da po vsej verjetnosti po prihodu domov ne bo začela z izsiljevanjem okoli rente.

GregiB ::

Najprej... iskrene čestitke Majdičevi, podvig se bo sigurno zapisal v zgodovino OI kot eden največjih...

A si bom upal vprašati naslednje... Kaj bi se zgodilo, da bi jo sredi tekme kap? Da bi se zgrudila in umrla??? Iz srca ji privoščim medaljo, saj si jo je zaslužila.... a kakšen terapevt spusti takšnega športnika na tekmo??? Odgovoren je za njeno zdravje, hudiča!!! Na Brniku bo veselo, seveda... Petra bo prišla z medaljo... kaj, če bi prišla v krsti???
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

PaX_MaN ::

a kakšen terapevt spusti takšnega športnika na tekmo??? Odgovoren je za njeno zdravje, hudiča!!!

Imaš pravico odkoniti zdravljenje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smučarski skoki (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Šport
2207317664 (1556) oo7
»

Tina Maze 2. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15945805 (35582) WarpedGone
»

najbolj uspešen slovenski smučar

Oddelek: Loža
467831 (6583) bajsibajsi
»

Kozmus in njegove želje/zahteve (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20317052 (11457) lurker
»

Bo gospa petra majdič zavrnila državno odlikovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10324903 (21688) Utk

Več podobnih tem