» »

Vprašanje z licencami OS in inšpekcijo

Vprašanje z licencami OS in inšpekcijo

_N|TRO_ ::

Ustanovil bom majhno podjetje in potrebujem službeni računalnik. Namen imam kupiti kar prenosnika s priloženim OS-om. Npr.: KLIKNI ME NEŽNO!

Ali se lahko ta Microsoft Windows Vista Home Premium 32-bit uporablja za službene namene??? Ker na primer Avast je HOME FREE edition in piše, da se ne sme uporabljati za non-commercial home use only! Ali pri Visti pomeni ta home enako???

Če ima kdo kakšne izkušnje z programsko inšpekcijo mi lahko tudi piše na ZS. Zanima me ali se prej najavijo in kako naj bi to izgledalo... itd...

Hvala za odgovore!
LP _N|TRO_
  • spremenil: _N|TRO_ ()

Duhec ::

Beseda HOME in FREE ne pomeni istih pogojev uporabe povsod enako. Prebereš help in navodila za dotilčni program (freeware, shareware...), pri operacijskemu sistemu pač eulo (EULA).
Seveda se lahko Vista Home ali katerakoli druga verzija Viste uporablja tudi za službene namene. Ti samo poskrbi, da bo nalepka s kodo nalepljena nekje na ohišju kot dokaz, da imaš licenčno verzijo.
Če boš za svoje delo uporabljal še Word ali Excel, potem je najboljše in seveda najcenejše, da ob nakupu prenosnika ( ali v roku do 60 dni od nakupa) dokupiš še enega izmed MS Office paketov, odvisno kaj vse boš rabil.
Inšpektorji se navadno nič ne najavijo in če pridejo, pridejo v tvojem delovnem času.

Mr.G. ::

.....al pa OOffice!

_N|TRO_ ::

@Duhec: Najlepša hvala za odgovor! Raje vprašam še na forumu, ker so kazni kar precejšne! Drugače pa sem tudi sam bil 99% prepričan, da je tako.

Ker bom imel sedež firme kar domači naslov me zanima ali mi lahko pregledajo tudi računalnike drugih družinskih članov ali samo moj "službeni računalnik"? Sklepam, da samo službeni...

Ali so kakšne pasti ali morda kakšno opozorilo na kaj naj bom pozoren? Sprašujem namreč ker sem nov na tem področju in hočem biti 100%, da ne dobim kakšne kazni!

Še 1x hvala za vašo pomoč!

.....al pa OOffice!

To imam v planu ja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _N|TRO_ ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čiščenje računalnika pred predajo

Oddelek: Pomoč in nasveti
434834 (3254) imagodei
»

Nakup windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8216567 (8008) gslo
»

Službeni prenosni računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9013834 (12555) Daedalus
»

Deutsche Bahn kaznovana zaradi vohunjenja za zaposlenimi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
608282 (6754) BlueRunner
»

Branje mailov

Oddelek: Problemi človeštva
455402 (4427) poweroff

Več podobnih tem