» »

Cene goriv

Cene goriv

Temo vidijo: vsi
««
11 / 17
»»

Boeing ::

Hehe username, pa menda ja nisi mislil, da ti bom moje poslovne skrivnosti/strategije šel razlagat na javnem forumu ? :)

Ne splača se mi, in se mi ne bo splačalo tako dolgo, dokler ne bo nafta pri nas dražja cca 50%, česar pa mislim da se ni za bati :)

šernk: ne boj se ti zame in moje poslovanje... ne zaslužim veliko, kupim za 10 in prodam za 20, od unih 10% pa živim >:D
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Phil ::

@username: najbrž kot kmet ali avtoprevoznik dobi povrnjeno trošarino ...

username ::

@username: najbrž kot kmet ali avtoprevoznik dobi povrnjeno trošarino ...
Verjetno bo to, ja. Ker če pravi da se mu ne splača, dokler ni nafta pri nas dražja več kot 50%, kar pri današnjih cenah nanese cca 1.50 EUR, torej ene 50 centov po litru več. Trošarina na dizel je pa trenutno ene 45 centov: http://www.mg.gov.si/si/delovna_podrocj...

Pa smo morda razkrili Boeingovo slavno poslovno strategijo, hehe... jaka muda.

Obenem pa - če pravilno ugibam, je tudi jasno, zakaj Boeing navidez nelogićno navija za čimvišje trošarine - ker njemu jih itak povrnejo.
Bil bi lahko vsaj toliko fer potem, da bi to priznal - oziroma ne bi svojih želja po višjih trošarin za ostale ("naj drugim crkavajo krave") opravičeval z nekimi ekološkimi načeli in podobno mudologijo. Evo, vsaj tiho bi lahko bil (če že tako nerad razkriva naokoli svojo poslovno strategijo (sic) )
Bodi dedec in priznaj - "fantje, jaz izkoriščam blesavo državo ker sem zvit, in to počnem celo legalno".

Sicer si pa v mojih očeh slabši od Valvoline-a, ki je vsaj mensch in prizna da tanka kurilca.
Formalno je sicer Valvoline lopov, Boeing pa ne - moralno pa je Valvoline visoko nad pizdeki, ki se imajo za "slovenske podjetnike", ampak ne znajo preživeti drugače kot da jim dajejo odpustke pri plačevanju davkov in milijon drugih olajšav.
Let's level the playing field, pa bomo videli kdo je res car in kdo ne.
Pa da bo jasno - sem ostro proti trošarinam nasploh, ker sem proti diskriminaciji posameznih dobrin. Naj za gorivo (ter tobak in alkohol) velja enako kot za vso ostalo robo - nabije naj se DDV (po možnosti čim nižji), potem pa basta. Ne pa še neke trošarine, na katere se itak še dodatno plača DDV...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: username ()

Nope, /me daleč od kmeta, še dlje od avtoprevoznika... jača muda ;)

in, username - preden začneš zmerjati z raznoraznimi pizdeki... nihče mi nič ne povrne, še nikoli nisem dobil nikakršne subvencije za karkoli in, kar se tiča posla, igram fer. Kar pa se te itak ne tiče, ker je to med mano, poslovnimi partnerji in državo, ki me, v to sem prepričan, na mesec ocuri več kot tebe v celem letu - tolk o pizdekih.
Sicer pa je to, kaj jaz počnem, _rahlo_ offtopic in nekaterim tule služi kot argument za spodkopavanje kredibilnosti mojih, upam da jasno, podanih argumentov zakaj sem ZA dodatno ekološko obdavčenje goriv, ki se jih drugače ne znajo lotiti (sic to that) - verjetno zato, ker sem se glede tega izrazil zelo jasno in to argumentiral.

In če smo že pri tem, kaj bi po mojem mnenju dejansko bilo treba obdavčiti konkretno manj - plače. Trenutno je efektivna obdavčitev delavske plače cca 80% (dohodnina in vsi potrebni prispevki), kar se meni zdi ogabno preveč. Naj tu država nekaj naredi, pa bo marsikatero podjetje in zaposleni lažje zadihali in bo plačevanje 1.5€/liter dizla še najmanjši problem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Boeing ()

imagodei ::

Dovolj vseh "pizdekov" in podobnih nepotrebnih nalepk.

Tukaj razpravljamo o cenah goriv. Negativne osebne oznake prihranite za gostilniške debate - če jih želite in upate v ksiht povedat drug drugemu.
- Hoc est qui sumus -

Tear_DR0P ::

Razlike avtocesta/lokalne črpalke so v drugih državah

WTF?

jaz teb poskušam dopovedat, da avtoprevoznik ne bo zapustil avtoceste za par centov na liter popusta, ne glede na državo kjer se vozi. ti men poskušaš rečt da še nikol nisem tankal.
najprej serete kako slovenija ogromno izgublja, ker je gorivo v avstriji ceneje in avto prevozniki tankajo tam. pri tem zanemarite dejstvo, da je avstrija sovražno nastrojena do tovornjaov in da skozi avstrijo v slovenijo ni tranzita.ko vam folk pokaže da so cene v avstriji dejansko višje kot pri nas, vi začnete da je treba dol z avtocest, ko ti razložim da za 100 € prihranka tovornjakar ne bo šel dol z avtoceste in mel 200 € stroškov s tem, ti men govoriš da je to razlika za slovenijo - pa ti sploh prebereš za seboj kar napišeš?

v resnici je gorivo v sloveniji cenejše, samo ti raje greš do avstrijske koroške (ki je btw zelo lepa in se tudi sam tja pogosto odpeljem na izlet) in tam plačaš za gorivo, ker se ti zdi da je pri nas predrago - nič ni narobe če se ti tako zdi, samo ko dobiš nazaj dokaze, da je dražje, ne poskušat z levimi manevri da ne znamo tankat!
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

in, username - preden začneš zmerjati z raznoraznimi pizdeki...
Nikar hude krvi, tisto je bilo bolj splošno p*zdenje, nikakor usmerjeno konkretno osebno.

se te itak ne tiče, ker je to med mano, poslovnimi partnerji in državo
Fair enough. Ampak ker si začel namigovati, sem (očitno pre-naivno) mislil, da boš tudi kaj pojasnil/argumentiral. Če ne boš, je škoda da si sploh omenil. Oziroma se lahko tisto tvoje izvajanje smatra kot brezpredmetno.

kaj bi po mojem mnenju dejansko bilo treba obdavčiti konkretno manj - plače. Trenutno je efektivna obdavčitev delavske plače cca 80%
To je pa čisto res.
Ampak notri v teh cca 80% so zajete tudi trošarine (in DDV na trošarine)...

jaz teb poskušam dopovedat, da avtoprevoznik ne bo zapustil avtoceste za par centov na liter popusta
V redu, ampak donedavna, ko je bilo pri nas gorivo cenejše, nikomur ni bilo treba pri nas zapeljat z avtoceste - ker je pri nas vedno povsod cena prbližno enaka.

vi začnete da je treba dol z avtocest
Ja, v Avstriji/Nemčiji.
Ne govorim o prevoznikih, ki bi sedaj tankali v Avstriji/Nemčiji na lokalnih pumpah in poskusili prihraniti glede na avtocesto ali SLovenijo. Govorim o prevoznikih, ki so prej tankali v Sloveniji kjerkoli (tudi na avtocestnih pumpah) in dejansko prihranili glede na sosednje države.

greš do avstrijske koroške ... in tam plačaš za gorivo, ker se ti zdi da je pri nas predrago - nič ni narobe če se ti tako zdi, samo ko dobiš nazaj dokaze, da je dražje
Ja človek, kje sem 'dobil nazaj dokaze, da je dražje' - če sem pa zadnjič bil slučajno tam gor in mimogrede pač tankal dizel po 1.033 €, pri nas je bila pa cena 1,059 €????
To se mi nič ne 'zdi', dejansko je pač bilo tako!

Ne, svojih odločitev pa res ne mislim tukaj razglabljati, to je bilo res _rahlo_ naivno :)

Ne, v teh 80% niso zajete trošarine. To je samo razlika med bruto-bruto in neto plačo delavca, ki neto dobi 650-800 € mesečno... torej, za pojasnilo - če hoče delavec mesečno na račun dobiti 800€, to mene stane cca 1500€ (brez malice, obvezne opreme ipd - samo plača)... da niti ne začnem razlagati, koliko dejansko stane tistih 700€ regresa za dopust... bohnedej pa, če hočeš komu dat še kakšno nagrado...

Tovornjakarji dol z avtocest ? A se zajebavate ?!

Valvoline ::

Ne, svojih odločitev pa res ne mislim tukaj razglabljati, to je bilo res _rahlo_ naivno :)

Ne, v teh 80% niso zajete trošarine. To je samo razlika med bruto-bruto in neto plačo delavca, ki neto dobi 650-800 € mesečno... torej, za pojasnilo - če hoče delavec mesečno na račun dobiti 800€, to mene stane cca 1500€ (brez malice, obvezne opreme ipd - samo plača)... da niti ne začnem razlagati, koliko dejansko stane tistih 700€ regresa za dopust... bohnedej pa, če hočeš komu dat še kakšno nagrado...

Polovica avtoprevoznikov je v rdečih številkah.Gleda se na vsak prihranjen cent.Še posebej tisti ki so močno zapufani.(velika večina) A si sploh prestavljate kolk je zarubljenih tovornjakov zarad nezmožnosti plačevanja obrokov,ker je obseg dela padu za polovico. Vo vsaj z 1vim julijem avtoprevozniki bojo dobil nekaj keša povrnjeno.Za 20c prihranka na 1l ne samo da bo zavil z avtoceste,po makadamu se bo vozo čeb blo treba.Je pa odvisno kok daleč je pocen ponudba.Na 1000l goriva je razlika 280e ?Če je pocen nafta oddaljena 30-50km iz avtoceste skoraj da 100% bo pametn avtoprevoznik šu tja tankat.Edino če se mu res mudi potem pa ne.Vprašanje je kšna je cesta do tja,ker je tovornjakom prepovedano peljat po manjših lokalnih cestah.Če pa je ob magistralki no problemo.In kot sem povedal kolega je voznik pr enem avtoptrevozniku iz lenarta,vsaj 3x na mesec hod v Avstriji tankat. In pravi je vsakič dolga vrsta Slovenskih tovornjakov ki tja tankajo.
Normalno.

Zgodovina sprememb…

Valvoline ::

Pa čudn,res je da je v avstriji nafta na AC 1-1,1e. Zanimjivo da se pa lokal da dobiti nafta po 78-80c. Kje pa videš pr nas nafto po 80c?

Tear_DR0P ::

valvoline, daj pomisli preden govoriš kaj se tovornjakarju splača! v sloveniji niti ne sme dol z avtoceste, v avstriji se sploh ne sme vozit, če tam slučajno ne nalaga al pa razklada. in še enkrat - vožnja po navadni cesti je 35l/100 km - daj začni računat če se mu dejansko splača privarčevati kakšnih 100 EUR pri takih zneskih - pri tem pa po možnosti še zamudi kako uro in mora preko vikenda ostati na parkingu, ker ga je cestna zapora zjebala in se ne more več peljat.

Govorim o prevoznikih, ki so prej tankali v Sloveniji kjerkoli (tudi na avtocestnih pumpah) in dejansko prihranili glede na sosednje države.

pa kaj bi ti zdaj rad igral socialni servis za vso EU? nej plačajo nafto toliko kolikor drugje!, če je nafta na vseh AC okrog slovenije toliko dražja, jo še mi privijmo do iste cene, zakaj bi madžari meli več od prodanega litra, kot mi?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

borchi ::

> Kje pa videš pr nas nafto po 80c?

vprašaj pretrol, omv...
l'jga

kmetek ::

ki neto dobi 650-800 € mesečno to je že super neto plača, 700€ dopust neto? jaz ga imam minimalca 660€ bruto, to je neto nekje 550€.

v glavnem stanje je slabše pri plačah, 90% folka ima neto 450-550€.

je pa res država & vlada bo morala nekaj % spustiti, saj so delodajalci resnično na slabšem, da dajo nekomu tistih 700-800€.

Glede tovarnjakar z AC se pa strinjam, ali pa naj jih usekajo, ker plačajo samo enkrat več kot avto, uničujejo pa tisočkrat več.

pa kaj bi ti zdaj rad igral socialni servis za vso EU? nej plačajo nafto toliko kolikor drugje!, če je nafta na vseh AC okrog slovenije toliko dražja, jo še mi privijmo do iste cene
Pa kako lahko take neumnosti kvasiš? To ni 'socialni servis', ampak konkurenčna igra.
Če je gorivo tukaj dražje, ga pač ne bodo kupovali tukaj, temveč drugje, kjer je cenejše.
Namreč, če slučajno nisi vedel: od 0 prodanih litrov lahko pokasiraš natanko 0 EUR trošarin in natanko 0 EUR DDVja.

Saj Luksemburg ima tudi minimalne možne davke - pa ne zato, ker bi Luksemburg 'rad igral socialni servis za vso EU', ampak ravno zato, da čimveč ljudi tam kupuje in posluje, oni pa lepo kasirajo. In jim zelo dobro uspeva (najvišji GDP per capita v EU).

Cena za motorni bencin 95 se bo zvišala za 0,001 evra in bo znašala 1,107 evra, cena 98-oktanskega bencina ostaja nespremenjena, in sicer 1,129 evra. Dizel se bo znižal za 0,009 evra.

LOL 0,001 € to je 0,10 centa? Dizel pa pocenil celih 0,9 centa. Smešnice.

Pazite tale pomemben podatke naše komunistične vlade Pahorčka in Foruma 21:

"Dodajmo, da je vlada na današnji seji sprejela Uredbo o spremembi Uredbe o določitvi zneska trošarine za energente. Zakon daje pooblastilo vladi za zmanjšanje ali povečanje trošarine, in to v skladu z ekonomsko politiko Republike Slovenije. V skladu s tem pooblastilom lahko vlada poviša ali zniža trošarino za največ 50 odstotkov zneska, ki je določen z zakonom. "

Tale država je že davno RIP. Narod pa mirno sprejema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

jype ::

kmetek> Tale država je že davno RIP. Narod pa mirno sprejema.

Men se zdi trenutna politika glede trošarin čist smiselna, po tem ko sem prebral vse, kar ste sem not polinkal.

Mi je jasno, da bi bilo najbolje, če bi bili davki čim nižji, ampak trenutno pač nimamo situacije, ki bi omogočala odpravo ali drastično nižanje trošarin.

Ni sile, čim manj tujcev tanka bolje je za slovenski narod, ki fila proračun aka vreča brez dna.

Važno, da ima GG svoje milione, Šrot, Jankovič, Zidar itd. mafijska gamat. Da ne omenim vlado, poslance in vse kurce, ki za 5000€ na mesec ne naredijo NIČESAR. Delavcu pa čim več dela za 400€ NETO.

Res odlično se imamo, odlično smo izbrali na referendumu leta 1990. Za 10% ljudi je odlično, za ostalih 90% je kurac.

kmetek> Delavcu pa čim več dela za 400€ NETO.

Delavec naj da odpoved, če ni zadovoljen, če bi pa rad višjo plačo, naj ustanovi podjetje. Če ne zna in se noče naučiti, naj pač dela za 400 neto.

Ted ::

Imamo situacijo ko ob večjih trošarinah z davčno politiko zmanjšujemo porabo tranzita, ergo davčno bolj obremenjujemo sami sebe. Ne samo da imamo dražji bencin/dizl, tudi davčnih prihodkov imamo bistveno manj. 2x pljunemo v lastno skledo.
Mah...

Ted> Ne samo da imamo dražji bencin/dizl, tudi davčnih prihodkov imamo bistveno manj.

Link (na dejstvo, da imamo manj davčnih prihodkov)?

Delavec naj da odpoved, če ni zadovoljen, če bi pa rad višjo plačo, naj ustanovi podjetje. Če ne zna in se noče naučiti, naj pač dela za 400 neto.

rečemo to vse delavcem? v podjetju bo pa delal lastnik sam?

Ziga Dolhar ::

Imamo situacijo ko ob večjih trošarinah z davčno politiko zmanjšujemo porabo tranzita, ergo davčno bolj obremenjujemo sami sebe. Ne samo da imamo dražji bencin/dizl, tudi davčnih prihodkov imamo bistveno manj. 2x pljunemo v lastno skledo.

Hjaa -- folk je ob uvedbi vinjet zelo zagovarjal sistem, češ da moramo fajn obremenit tranzit. Med drugim celo tako cenjena inteligenca kot je Ališić.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

kmetek> v podjetju bo pa delal lastnik sam?

Če noče delavcev plačat tolk za kolkr so prpravljeni delat - JA!

dizel se je pocenil zaradi znižanja trošarine. križanič ohranja dizel ravno še na taki ravni, da ne zbeži preveč prodaje drugam... (kot sem že zdavnaj napovedal)

bajuk ne bi tega pogruntal, če bi mu jaz osebno to narisal.

križanič for president! :D
l'jga

ivanuscha ::

A dejte ga lomit no... če bi Janša take poteze vlekel kot jih vleče ta vlada, bi ga že zdavnaj obesili na klin. Zdej pa je folk celo zadovoljen z visokami cenami bencina. LOL!

Live> Zdej pa je folk celo zadovoljen z visokami cenami bencina. LOL!

Med kolesarjenjem v službo nisem opazil zmanjšanja motornega prometa, tko da očitno je še precej lufta.

Dejstvo da imamo manj davčnih prihodkov je v dnevniku že objavljen podatek, o 30% padcu prodaje dizla na Petrolu.
Mah...

Ted> Dejstvo da imamo manj davčnih prihodkov je v dnevniku že objavljen podatek, o 30% padcu prodaje dizla na Petrolu.

URL?

Kdor ne verjame, en dober članek:

http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042276096

citati:

Da so zaradi ugodnejših cen začeli gorivo vedno pogosteje nabavljati v tujini, so nam potrdili tudi v koprskem logističnem velikanu Intereuropi. Kot pojasnjujejo, gorivo po precej ugodnejši ceni namreč pridobivajo na Poljskem, v Španiji, Avstriji in Luksemburgu.
Mah...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ted ()

> http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/...

Skupno se je od januarja do aprila na vseh bencinskih črpalkah po Sloveniji prodaja dizelskega goriva znižala za devet odstotkov

> Dejstvo da imamo manj davčnih prihodkov je v dnevniku že objavljen podatek

learn to read!

kljub krizi in manj pobranih trošarin na gorivo od z rebalansom predvidenih, je to še vseeno več kot je predvideval bajukov proračun za 2009 kalibriran na konjunkuturo...
l'jga

Utk ::

No, če je vseeno več, kot je predvideval Bajuk, nam je lahko samo žal, da Bajuka ni več.

T-h-o-r ::

ja delavec, ki zasluži 400€ bo šel odpreti firmo, nabavit za desettisoče evrov orodja/opreme in si za to najel kredite, ki jih bo plačeval 20 let

lol
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

T0RN4D0 ::

Sej firme se ne odpirajo tako da skeširaš 500 mio € in začneš proizvajat avtomobile. Brez določenih kvalitet se firme seveda ne da odpret. Med njih spada tud kako dobit začetni kapital, investitorje. Zdej boš reku hja- delavec za tekočim trakom tega ne zna nardit- seveda ne, zato pa dela za 400€. Ker opravlja delo, ki ga zna opravljat vsak nešolan 10 letni kitajček, ki bi isto delo opravljal za 40€ na mesec. Ker bi trenirana opica znala delat tisto opravilo.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

> No, če je vseeno več, kot je predvideval Bajuk, nam je lahko samo žal, da Bajuka ni več.

normalno, ker desničarji radi delajo čim večji proračunski primanjkljaj in plačujejo še potem dodatno še obresti za pokrivanje dolga...
l'jga

Sej firme se ne odpirajo tako da skeširaš 500 mio € in začneš proizvajat avtomobile. Brez določenih kvalitet se firme seveda ne da odpret. Med njih spada tud kako dobit začetni kapital, investitorje. Zdej boš reku hja- delavec za tekočim trakom tega ne zna nardit- seveda ne, zato pa dela za 400€. Ker opravlja delo, ki ga zna opravljat vsak nešolan 10 letni kitajček, ki bi isto delo opravljal za 40€ na mesec. Ker bi trenirana opica znala delat tisto opravilo.

res je tako, ampak vseeno si zasluži normalno plačo, s katero lahko preživi sebe in familijo ne pa 400€

jebi ga, eni pač niso dost sposobni, da bi lahko fakse delali

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

glejte oddajo TARČA.

no tnx

> glejte oddajo TARČA

to ni IRC!
l'jga

T-h-o-r> res je tako, ampak vseeno si zasluži normalno plačo, s katero lahko preživi sebe in familijo ne pa 400€

Zakaj si zasluži "normalno plačo"? In če misliš da si - kupi večje količine tistega, kar ta delavec proizvaja, da bo morda dobil povišico.

CoolBits ::

Zakaj si zasluži "normalno plačo"? In če misliš da si - kupi večje količine tistega, kar ta delavec proizvaja, da bo morda dobil povišico.

Raje reči, da bo direktor dobil večjo nagrado... tako gre to pri nas. :)

T-h-o-r> res je tako, ampak vseeno si zasluži normalno plačo, s katero lahko preživi sebe in familijo ne pa 400€

povišico bodo dobili direktorji heh

zakaj si zasluži normalno plačo? zato, ker ima verjetno otroke, in niso otroci krivi, če je njihov foter/mati navaden delavec, ki jih potem ne more preživljati

in ne zdaj o pomoči države, ker tisto je lol

mtosev ::

drzavna pomoc je tocno zadosti da se pospravis na drugi svet. za to zadostuje. za kaj vec pa ne
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

djordjevic ::

ja delavec, ki zasluži 400€ bo šel odpreti firmo, nabavit za desettisoče evrov orodja/opreme in si za to najel kredite, ki jih bo plačeval 20 let

lol

Ker lahko odpreš _samo_ takšne firme, ki zahtevajo več deset tisoč evrov vložka, da lahko potem lepo posluješ in šiješ povprečje, aneda? Japajade.
No grave is deep enough to keep us in chains.

T-h-o-r> povišico bodo dobili direktorji heh

Ja pol pa ne kupit, pa bojo delavca vrgl na cesto! Brezsrčnež! Uničevalec slovenskih družin!

T-h-o-r> zato, ker ima verjetno otroke, in niso otroci krivi, če je njihov foter/mati navaden delavec, ki jih potem ne more preživljati

Aja, zato. Hja, potem pač _ti_ ustanovi podjetje in mu ponudi več kot 400 evrov za delo, ki ga je sposoben opravljati. Če si prepričan, da zasluži zato, ker ima otroke.

(Jaz mam tut otroke, pa niso krivi da sta njihov foter/mati strokovnjaka, ki skupaj v gospodinjstvo prispevata več kot desetkrat toliko kot tisti delavec - ziher obstaja razlog, da si tega denarja v resnici ne zaslužita in bi ga morala dati delavcem, ki cele dneve garajo, ane... Ne, nihče od naju ni v državni službi.)

jype: nehaj zagovarjati tezo, da delavcev ne rabimo. Kaj delaš pa ti, ko si ves pameten? Plače bi morale biti okoli 1000€, ampak tema je o cenah goriva.

Zheegec ::

jype: nehaj zagovarjati tezo, da delavcev ne rabimo. Kaj delaš pa ti, ko si ves pameten? Plače bi morale biti okoli 1000€, ampak tema je o cenah goriva.

Niti približno nimaš pojma kaj on govori.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

> Plače bi morale biti okoli 1000€

evo ga! še en skrivni oboževalec križaniča, ki pravi isto! :D
l'jga

Alien3001: no kaj jype govori?

borchi: nisem pristaš sedanje vlade, ker so obupni in ja 1000€ bruto bi morala biti minimalna plača, ne kot je sedaj 589€. Pa sej nismo v srednjem veku.
««
11 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoplin poskočil na 73 centov

Oddelek: Na cesti
455342 (2226) RED_line
»

Zakaj je dizel (še vedno) cenejši od bencina?

387249 (5597) LeQuack
»

Cena nafte (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13319743 (13338) krneki0001

avto na plin (strani: 1 2 )

7929511 (18510) WarpedGone
»

Še malo pa bomo peš hodil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13311923 (8262) jype

Več podobnih tem