Forum » Loža » Cene goriv
Cene goriv
Temo vidijo: vsi
GregiB ::
Torej... vlada je odločila, da ne bo več nižala cen goriv, ampak prilagojevala trošarine, da vzdržuje ceno na sedanji ravni. Zanimivo pa je to, da medtem, ko smo vsi "veseli", da npr. 95 oktanski bencin stane pri nas 0,83€/liter, stane liter taistega goriva čez lužo 0,32€/liter (1,6559$/galona). Je kar hecno, da američani tarnajo nad hudo porabo njihovih jeklenih konjičkov. Za povprečno ceno litra goriva v evropi oni natočijo kar 4! Da je cena goriv pri nas primerljiva, se s porabo sploh ne bi obremenjevali. Si sploh ne znam predstavljati, da dam za tank 20 €...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
Valvoline ::
Kaj češ,preveč požrešno državo imamo,preveč administracije,preveč takih k ne delajo nič...
GregiB ::
Vem, da imajo drugačno shemo izračuna cene... a država vseeno ne propade, kljub temu, da je tudi pri njih birokracija dokaj razvejana... Sicer pa tudi Kanada, ki ima tudi socialo dokaj urejeno ne živi države na avtomobilistih...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
kixs ::
Brezveze o tem razpravljat (EU Vs. ZDA).
Pac pa mi je bolj zanimiva vcerajsnja mini anketa 24ur na pumpah, ko je folk kar en za drugim govoril, da se s povisanjem trosarin strinjajo! (kje je tisti smajli, ki se s kladivom tolce po glavi!?)
Pac pa mi je bolj zanimiva vcerajsnja mini anketa 24ur na pumpah, ko je folk kar en za drugim govoril, da se s povisanjem trosarin strinjajo! (kje je tisti smajli, ki se s kladivom tolce po glavi!?)
USS Liberty ::
>>>>>>Pac pa mi je bolj zanimiva vcerajsnja mini anketa 24ur na pumpah, ko je folk kar en za drugim govoril, da se s povisanjem trosarin strinjajo!
To ni bila nobena anketa, tudi mini anketa ne, ampak čista manipulacija POP TV-ja. Najbrž so na črpalki posneli 15 ljudi, od tega jih je bilo 12 proti povišanju cene, 3 pa za povišanje, in na POP TV so seveda pokazali samo tiste tri, ki se strinjajo. Če pa bi bila sedaj še vedno na oblasti prejšna vlada, bi pa POP TV seveda prikazal tiste, ki se s povišanjem ne strinjajo...
Lahko POP TV še tako prodaja svojo novo "high definition" masko, ne pomaga jim nič... Še vedno so tovarna manipulacij, polresnic in laži...
To ni bila nobena anketa, tudi mini anketa ne, ampak čista manipulacija POP TV-ja. Najbrž so na črpalki posneli 15 ljudi, od tega jih je bilo 12 proti povišanju cene, 3 pa za povišanje, in na POP TV so seveda pokazali samo tiste tri, ki se strinjajo. Če pa bi bila sedaj še vedno na oblasti prejšna vlada, bi pa POP TV seveda prikazal tiste, ki se s povišanjem ne strinjajo...
Lahko POP TV še tako prodaja svojo novo "high definition" masko, ne pomaga jim nič... Še vedno so tovarna manipulacij, polresnic in laži...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29
Zgodovina sprememb…
- spremenil: USS Liberty ()
USS... podobno sem tudi sam pomislil... ampak, ce so jih posneli 100 in jih je "samo" 5 tako mislilo, je to ze narobe svet!
Vsi bi morali delat tako, da drzava cim manj vzame. Saj se ve, koliko bo vzela, toliko in se vec po zapravila. Sej bo od te drzavne potrosnje nekdo profitiral, ampak glede tega davkoplacevalci nimamo nobene besede in kot imamo izkusnje, gre vedno za nekaksne mahinacije.
Vec kot nam drzava vzame, manj lahko sami potrosimo. Manj kot bo drzava vzela nam, vec bo lahko dobila preko DDV-ja (ze tak je zelo visok 20%), ko bomo sami trosili za tisto, kar recimo potrebujemo in bomo zato seveda vec trosili in bolj "zadovoljni"
Folk ocitno ne razume.
Vsi bi morali delat tako, da drzava cim manj vzame. Saj se ve, koliko bo vzela, toliko in se vec po zapravila. Sej bo od te drzavne potrosnje nekdo profitiral, ampak glede tega davkoplacevalci nimamo nobene besede in kot imamo izkusnje, gre vedno za nekaksne mahinacije.
Vec kot nam drzava vzame, manj lahko sami potrosimo. Manj kot bo drzava vzela nam, vec bo lahko dobila preko DDV-ja (ze tak je zelo visok 20%), ko bomo sami trosili za tisto, kar recimo potrebujemo in bomo zato seveda vec trosili in bolj "zadovoljni"
Folk ocitno ne razume.
Ziga Dolhar ::
Hja - meni recimo nizke cene pogonskih energentov niso simpatične.
Pa niti najmanj zaradi "države", ampak zaradi okolja in tehnološkega napredka. Pa tudi zato, ker vsaj malo korigira trapasto (pod)cenjene vinjete za redne samovozce.
Pa niti najmanj zaradi "države", ampak zaradi okolja in tehnološkega napredka. Pa tudi zato, ker vsaj malo korigira trapasto (pod)cenjene vinjete za redne samovozce.
https://dolhar.si/
Naj naredijo oz. izumijo kaksno pametno alternativo, ki bo lahko konkurirala nafti in bomo vsi veseli. Ne pa, da bodo zdaj na racun umetno drage nafte izumljal toplo vodo. Alternativa mora biti ze v osnovi boljsa v vseh pogledih.
Tudi sam sem sicer v skrbeh za okolje, vendar tako kot eni pretiravajo s tem, je pa tudi visek.
Tudi sam sem sicer v skrbeh za okolje, vendar tako kot eni pretiravajo s tem, je pa tudi visek.
imagodei ::
No, trenutne cene goriv so mi simpatične. Za mojo denarnico bi bilo še bolje, če bi bile še nižje. Ampak, OK, tudi z malim sem zadovoljen - čeprav je tole seveda ubijanje tržne cene. Če je gorivo na voljo ceneje, zakaj ga ne morem ceneje kupiti?
Kot rečeno, to ni tako hudo. Bistven problem se mi zdi nekaj drugega... Npr., da začne cena goriva čez 1-2 leti spet rasti. Bo država potem znižala trošarine? No way. Če cena goriva čez 3-5 let spet pride na tisto iz julija 2008, bo gorivo na naših črpalkah dražje, kot je bilo julija. In glede tega se nihče ne bo razburjal. To me pa moti, močno.
Ravno tako, kot npr. vozovnice za vlak ali avtobuse. Sedaj, ko so se cene goriva spustile, cene vozovnic niso šle dol. Ko pa se bo gorivo podražilo za 5 centov, bodo pa vozovnice šle gor.
Moti me, da je tale podražitev one-way ticket. Čisto bi se strinjal z višjo trošarino, če bi vedel, da bo država graciozno znižala trošarine, ko se bo gorivo začelo dražiti. Se mi pa gnusi, ker vem, da jih ne bo.
EDIT: centi v odstavku z vozovnicami.
Kot rečeno, to ni tako hudo. Bistven problem se mi zdi nekaj drugega... Npr., da začne cena goriva čez 1-2 leti spet rasti. Bo država potem znižala trošarine? No way. Če cena goriva čez 3-5 let spet pride na tisto iz julija 2008, bo gorivo na naših črpalkah dražje, kot je bilo julija. In glede tega se nihče ne bo razburjal. To me pa moti, močno.
Ravno tako, kot npr. vozovnice za vlak ali avtobuse. Sedaj, ko so se cene goriva spustile, cene vozovnic niso šle dol. Ko pa se bo gorivo podražilo za 5 centov, bodo pa vozovnice šle gor.
Moti me, da je tale podražitev one-way ticket. Čisto bi se strinjal z višjo trošarino, če bi vedel, da bo država graciozno znižala trošarine, ko se bo gorivo začelo dražiti. Se mi pa gnusi, ker vem, da jih ne bo.
EDIT: centi v odstavku z vozovnicami.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
LapD ::
Dokler imamo drugi najcenejši bencin v evropi se ne bom pritoževal. Razen Ukrajine (okrog 65 centov) in še nekaj vzhodnih državic, ki imajo podobno ceno kot mi, imajo praviloma vsi ceno prek 1 evro za liter... Raje debatirajmo o cenah ostalih storitev, živil, česarkoli kot pa o trenutni ceni bencina na črpalkah :)
Ko bomo prišli nazaj na 1,20€ pa lahko spet piskamo.
web&motion designer
LapD> "Dokler imamo drugi najcenejši bencin v evropi se ne bom pritoževal.
...
Ko bomo prišli nazaj na 1,20€ pa lahko spet piskamo."
Tudi, ko smo imeli 1,20 EUR, smo imeli glede na Evropo izjemno poceni bencin. Zakaj bi se potem pritoževal?
(Mogoče zato, ker bo bencin v resnici 20% cenejši, kot je bil julija 2008, ampak bo na to ceno nabitih še toliko dodatnih trošarin?)
...
Ko bomo prišli nazaj na 1,20€ pa lahko spet piskamo."
Tudi, ko smo imeli 1,20 EUR, smo imeli glede na Evropo izjemno poceni bencin. Zakaj bi se potem pritoževal?
(Mogoče zato, ker bo bencin v resnici 20% cenejši, kot je bil julija 2008, ampak bo na to ceno nabitih še toliko dodatnih trošarin?)
- Hoc est qui sumus -
Dokler imamo drugi najcenejši bencin v evropi se ne bom pritoževal. Razen Ukrajine (okrog 65 centov) in še nekaj vzhodnih državic, ki imajo podobno ceno kot mi, imajo praviloma vsi ceno prek 1 evro za liter... Raje debatirajmo o cenah ostalih storitev, živil, česarkoli kot pa o trenutni ceni bencina na črpalkah :)
Vse cene naj bi odrazale ponudbo/povprasevanje. Trg je precej dinamicen, prav tako so razne surovine in energenti osnova cenam ostalim dobrin, storitev. Povisanje ene (npr. goriva), se potem prenese na marsikatero drugo. Posledicno placujes drazje vse! Gre za makro posledice, za "mikro" spremembe.
Potem je najbolje, da nam drzava da bone. Pravzaprav sploh ukinejo razne delovne pogodbe, se posebej individualne ter vsak zaposleni dobi ENAKO placilo.
username ::
Dokler imamo drugi najcenejši bencin v evropi se ne bom pritoževal. Razen Ukrajine (Newsflash: v Avstriji je dizel cenejši.
V Celovcu imata OMV in BP dizel po 86 centov, Shell pa 88.
V Sloveniji je 91 cenotv.
Torej razlika 3-5 centov - premalo (še), da bi npr iz Ljubljane posebej zaradi tankanja tja hodil. Ampak če si že tam (izlet/shopping), se pa splača mimogrede še natankat... pri povprečnem avtu (ene 50 litrov) prihraniš 2,5 EUR. Nekaj je že.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: username ()
imagodei:
Špekulacija. Kaj bo vlada storila, težko rečemo. A glede na pretekle izkušnje, je vlada povišanje trošarin večkrat izkoristila tudi kot kasnejši buffer zoper višanje cen: znižala trošarine in s tem omilila porast cen. (Podobno, kot si je štiri, tri leta nazaj ECB [v nasprotju s FED] z višjimi obrestnimi merami omogočila buffer zone za prihodnost.) Vsekakor pa vlada trošarin ne more [==ne sme] znižati pod EU nivo.
Bistven problem se mi zdi nekaj drugega... Npr., da začne cena goriva čez 1-2 leti spet rasti. Bo država potem znižala trošarine? No way. Če cena goriva čez 3-5 let spet pride na tisto iz julija 2008, bo gorivo na naših črpalkah dražje, kot je bilo julija. In glede tega se nihče ne bo razburjal. To me pa moti, močno.
Špekulacija. Kaj bo vlada storila, težko rečemo. A glede na pretekle izkušnje, je vlada povišanje trošarin večkrat izkoristila tudi kot kasnejši buffer zoper višanje cen: znižala trošarine in s tem omilila porast cen. (Podobno, kot si je štiri, tri leta nazaj ECB [v nasprotju s FED] z višjimi obrestnimi merami omogočila buffer zone za prihodnost.) Vsekakor pa vlada trošarin ne more [==ne sme] znižati pod EU nivo.
ahac ::
Zanimivo pa je to, da medtem, ko smo vsi "veseli", da npr. 95 oktanski bencin stane pri nas 0,83€/liter, stane liter taistega goriva čez lužo 0,32€/liter (1,6559$/galona).
Sorry, ampak če govoriš o ZDA, potem to ni taisto gorivo.
Z ZDA je "premium" 91 oktanski, "regular" pa 87 ali celo 85.
So pa tudi velike razlike v cenah med zveznimi državami, mesti in posameznimi črpalkami.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Potem ti meni pravis, da bo vlada trosarine namenila za tehnoloski napredek?
Vecje buce pa se ne
djordjevic ::
Eh, saj je jasno, zakaj. Država potrebuje denar. Malho je nekako treba napolniti, ne. Zdaj, če ostane cena goriva na trenutni ravni, in se ob tem prilično pozna na proračunskih prihodkih, mene osebno ne moti. Na srečo tankam 1,2-krat na mesec in me zaradi tistega evra in pol ne bo pobralo. Upam le, da bo presežek pobranega koristno uporabljen.
No grave is deep enough to keep us in chains.
Zanimivo pa je to, da medtem, ko smo vsi "veseli", da npr. 95 oktanski bencin stane pri nas 0,83€/liter, stane liter taistega goriva čez lužo 0,32€/liter (1,6559$/galona).
Sorry, ampak če govoriš o ZDA, potem to ni taisto gorivo.
Z ZDA je "premium" 91 oktanski, "regular" pa 87 ali celo 85.
So pa tudi velike razlike v cenah med zveznimi državami, mesti in posameznimi črpalkami.
Ni cisto tako!
In the US, octane ratings in unleaded fuels can vary between 86-87 AKI (91-92 RON) for regular, through 89-90 AKI (94-95 RON) for mid-grade (European Premium), up to 90-94 AKI (95-99 RON) for premium (European Super).
djordjevic:
Ja, tako je to. Ampak, da se eni slepijo z nekim razvojem, je pa enostavno smesno!
To pa prav gotovo ne bo. Drzava je najslabsi gospodar in najvecji zapravljivec - vedno in povsod, ne samo pri nas.
lp
Ja, tako je to. Ampak, da se eni slepijo z nekim razvojem, je pa enostavno smesno!
Upam le, da bo presežek pobranega koristno uporabljen.
To pa prav gotovo ne bo. Drzava je najslabsi gospodar in najvecji zapravljivec - vedno in povsod, ne samo pri nas.
lp
borchi ::
> Z ZDA je "premium" 91 oktanski, "regular" pa 87 ali celo 85
ja, ampak samo zato, ker drugače "štejejo" oktane. sem jih jaz tudi poševno gledal, pa so mi pojasnili, da gre za iste brozge...
ja, ampak samo zato, ker drugače "štejejo" oktane. sem jih jaz tudi poševno gledal, pa so mi pojasnili, da gre za iste brozge...
l'jga
borchi:
sem ze dal pojasnilo na njegov zmoten post.
lp
sem ze dal pojasnilo na njegov zmoten post.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
kixs97:
Madonca, kje sem pa to rekel, da bodo trošarine namenjene tehnološkemu napredku? Nikjer.
Višje cene znajo same spodbuditi zasebne subjekte, da se lotijo zniževanja stroškov (porabe) ter razvoja alternativnih virov. Ni potrebno, da država kaj neposredno "investira" vanje - dovolj je, da postanejo ekonomični, pa čeprav šele zaradi višjih cen substitutov.
Potem ti meni pravis, da bo vlada trosarine namenila za tehnoloski napredek?
Vecje buce pa se ne
Madonca, kje sem pa to rekel, da bodo trošarine namenjene tehnološkemu napredku? Nikjer.
Višje cene znajo same spodbuditi zasebne subjekte, da se lotijo zniževanja stroškov (porabe) ter razvoja alternativnih virov. Ni potrebno, da država kaj neposredno "investira" vanje - dovolj je, da postanejo ekonomični, pa čeprav šele zaradi višjih cen substitutov.
hamax ::
V teh casih se meni zdi zelo pomembno, da si drzava nabere nekaj rezerve in troserine na gorivo, ki se je v zadnjem casu izredno pocenilo, se mi zdi prava pot.
V teh casih se meni zdi zelo pomembno, da si drzava nabere nekaj rezerve in troserine na gorivo, ki se je v zadnjem casu izredno pocenilo, se mi zdi prava pot.
Drzava naj zacne varcevat, ne pa nabirat rezerve
Ziga:
sej se s tabo naceloma strinjam, ampak ne na tak nacin, da vlada umetno visa cene zaradi cisto tretjih razlogov (proracun). Drzava bi sicer lahko povisala trosarine in dala denar kot pomoc za razvoj podjetjem za alternativo - ampak transparentno in z neko "garancijo", da vlozen denar dobi nazaj.
Alternative bodo slej kot prej realnost, ampak naj bo ta alternativa res alternativa in ne samo modna muha in se to na plecih umetno drage nafte.
Pol pa se jaz strinjam da nafta gre spet na 150usd sod. Prekleti prasci. Arabci razprodajajo naravnih surovin zato da naša velepohlepna buržujska administracija polni svoje žepe.Fuj.
Tak al tak nas oderejo na 1001 način.
rookie123 ::
Haha, kako uživam. Še jih stisni Pahor, še! Do zadnjega centa. Saj še te bodo vedno podpriali :))
Sam tankam v Avstriji. Trenutno je diesel 93 centov. Ko sem se prvič odpeljala iz njihove bencinske s polnem tankom, sem imel mešane občutke. Našo državo sem "oškodoval" za 25 €, kar bi bilo dovolj za 3 dni podpore brezposeljnemu delavcu, ki je izgubil službo.
Sedaj tankam redno v Avstriji in z velikim veseljem, saj je dosti podpiranja te nesposobne vlade, ki zna samo jemati (krasti) svojim državljanom.
Država, to smo mi? My ass!
Sam tankam v Avstriji. Trenutno je diesel 93 centov. Ko sem se prvič odpeljala iz njihove bencinske s polnem tankom, sem imel mešane občutke. Našo državo sem "oškodoval" za 25 €, kar bi bilo dovolj za 3 dni podpore brezposeljnemu delavcu, ki je izgubil službo.
Sedaj tankam redno v Avstriji in z velikim veseljem, saj je dosti podpiranja te nesposobne vlade, ki zna samo jemati (krasti) svojim državljanom.
kmetek ::
enkratno vlado imamo, 1A.
Niti eden tujec ne bo nikoli več tankal v SLO.
BRAVO PAHORČEK!
bencin: Avstrija - 92/93 centov
slovenija-1,078 eur
plača:avstrija-1500 eur
slovenija-800 eur
?????????????????
BRAVO PAHORČEK!
bencin: Avstrija - 92/93 centov
slovenija-1,078 eur
plača:avstrija-1500 eur
slovenija-800 eur
?????????????????
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()
mtosev ::
enkratno vlado imamo, 1A.
BRAVO PAHORČEK!
a Jansa ni bil tak slab ne?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Dej razlozi.
Kaksno povezavo ima cena goriva z povprecno placo?
A je sodcek teksasa za nas cenejsi kot za Avstrijce? Nam Savdijci prodajajo ceneje?
Kaksno povezavo ima cena goriva z povprecno placo?
A je sodcek teksasa za nas cenejsi kot za Avstrijce? Nam Savdijci prodajajo ceneje?
M-XXXX ::
Zelo pomembno razliko. Če narediš mesečno recimo 1000km recimo da je ima avtomobil porabo 7l/100km, to pomeni da potrebujemo dobrih 70l bencina. Slovenec bo za to dal 75€, Avstric pa 65€. Slovenec bo dal samo za bencin 9.3% svoje plače, avstric pa le 4.3% svoje plače. Boš rekel da to ni razlika?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
Vikking ::
Haha, kako uživam. Še jih stisni Pahor, še! Do zadnjega centa. Saj še te bodo vedno podpriali :))
Ja dej no, kje si pa bil k si prejšnih 20 let tankal ceneje v Sloveniji?
Sedaj ko pa moreš par mesecu tankat malenkost dražje, je pa država kr "nafertik" al kaj?
ahac ::
Zelo pomembno razliko. Če narediš mesečno recimo 1000km recimo da je ima avtomobil porabo 7l/100km, to pomeni da potrebujemo dobrih 70l bencina. Slovenec bo za to dal 75€, Avstric pa 65€. Slovenec bo dal samo za bencin 9.3% svoje plače, avstric pa le 4.3% svoje plače. Boš rekel da to ni razlika?
Ni rekel "razlika" ampak "povezava".
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Vikking> "Ja dej no, kje si pa bil k si prejšnih 20 let tankal ceneje v Sloveniji?
Sedaj ko pa moreš par mesecu tankat malenkost dražje, je pa država kr "nafertik" al kaj? "
Nima to nobene veze. Vezo ima pa to, da imajo normalne države cene v skladu s standardom svojih državljanov.
Sedaj ko pa moreš par mesecu tankat malenkost dražje, je pa država kr "nafertik" al kaj? "
Nima to nobene veze. Vezo ima pa to, da imajo normalne države cene v skladu s standardom svojih državljanov.
- Hoc est qui sumus -
Jezes. Nekatere najbolj revne drzave bencin subvencionirajo in tako stane par centov na liter.
Subvencije pa tako ne bremenijo le voznikov, ampak kar celotno populacijo.
Super, skor flatrate! :-)
Sicer pa, kontra: normalne drzave bi imele trzno ceno.
Subvencije pa tako ne bremenijo le voznikov, ampak kar celotno populacijo.
Super, skor flatrate! :-)
Sicer pa, kontra: normalne drzave bi imele trzno ceno.
ivanuscha ::
Pri tej temi se lepo vidi dvoličnost in hinavščina medijev ter ljudi. Če bi Janševa vlada takole višala cene, bi že zdavnaj vsi bili v luftu in na referendumu.
Ziga> "Sicer pa, kontra: normalne drzave bi imele trzno ceno. "
... ki seveda vedno odseva standard ljudi. IOW, na Filipinih za striženje pač ne daš 20 EUR in za družinsko kosilo v gostilni ne daš 50 EUR. Pravzaprav za miljo vožnje s taksijem daš cela 0,2 Dolarja. Za 50 milj oz. 80km torej 10 dolarjev.
... ki seveda vedno odseva standard ljudi. IOW, na Filipinih za striženje pač ne daš 20 EUR in za družinsko kosilo v gostilni ne daš 50 EUR. Pravzaprav za miljo vožnje s taksijem daš cela 0,2 Dolarja. Za 50 milj oz. 80km torej 10 dolarjev.
- Hoc est qui sumus -
Božemili, in kako misliš to financirat?
Al boš proizvajalce prisilil, da ti prodajajo nafto po ceni, ki si jo boš ti zamislil kot "ustrezno"? (In zakaj misliš, da ne bodo takšne minorne količine raje prodali po normalni ceni komu drugemu?)
Al boš proizvajalce prisilil, da ti prodajajo nafto po ceni, ki si jo boš ti zamislil kot "ustrezno"? (In zakaj misliš, da ne bodo takšne minorne količine raje prodali po normalni ceni komu drugemu?)
koyotee ::
Oni ubistvu, v boju za obstanek, izkoriščajo neodločnost slovencev, ki jo kažemo vse od osamosvojitve naprej. Saj kake "državne vstaje", razen večinoma delavskih stavk, ni bilo. In po koncu krize, če jo bomo uspešno prebrodili, bodo vsi pametovali o odličnosti sprejetih protikriznih ukrepov.
Smo res tako ponižni?
Sam sem takoj zraven, če bo prišlo do česa večjega. In vsekakor se z večino ukrepov vlade v času te krize, ne strinjam.
Smo res tako ponižni?
Sam sem takoj zraven, če bo prišlo do česa večjega. In vsekakor se z večino ukrepov vlade v času te krize, ne strinjam.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Da je bencin par c dražji pr nas ni neke panike,vsaj za voznike avtomobilov. Kar se tovornjakov tiče se lahka Pahorček res mal zamisli glede cene nafte. na 1000 litrov pa se res pozna 10c razlika in normalno da bojo tovornjakarji tankal tam kjer je najceneje. Mormo priznat da v času vladavine SDS je bencin oz nafta bla pr nas najcenejša v EU.
Boeing ::
Eni res ne vidite 2cm dlje od svojega nosu.
Če so vam cene goriv tak problem, si kupite bencinca in si ga predelajte na plin. Jaz sem to že naredil, in se mi čisto gladko jebe, če gre bencin gor ali ne.. tiste 10 litrov/3 mesece, kolikor ga tankam, se mi nikjer ne pozna.
Dalje - od kod pa mislite, da bo država dobila denar, če ne (tudi) iz trošarin? In zakaj je bil bencin zadnje par let pri nas najcenejši?
Zato, ker je bilo denarja dovolj.. industrija je laufala, davki so se plačevali, bilo je dovolj za vse in še za raznorazne provizije in vsi smo bli happy. Zdaj se je zgodba obrnila, promet je povprečno padel za 30, 40% - da niti ne govorim o zaslužkih, in temu primerni so manjši pobrani davki. Raja pa, seveda, hoče enako ali še več kot prej.
In ja, cene goriv so tudi meni simpatične, zadnje čase celo vedno bolj. Če bo benz šel gor še za kake 10 centov, mi bo pa še bolj simpatično... za 20 centov bi bil pa že čist zadovoljen, ker bi se začeli bližati realni ceni.
Dokler plin stane manj od 50 centov, nimate kej piskat, banda razvajena.
Če so vam cene goriv tak problem, si kupite bencinca in si ga predelajte na plin. Jaz sem to že naredil, in se mi čisto gladko jebe, če gre bencin gor ali ne.. tiste 10 litrov/3 mesece, kolikor ga tankam, se mi nikjer ne pozna.
Dalje - od kod pa mislite, da bo država dobila denar, če ne (tudi) iz trošarin? In zakaj je bil bencin zadnje par let pri nas najcenejši?
Zato, ker je bilo denarja dovolj.. industrija je laufala, davki so se plačevali, bilo je dovolj za vse in še za raznorazne provizije in vsi smo bli happy. Zdaj se je zgodba obrnila, promet je povprečno padel za 30, 40% - da niti ne govorim o zaslužkih, in temu primerni so manjši pobrani davki. Raja pa, seveda, hoče enako ali še več kot prej.
In ja, cene goriv so tudi meni simpatične, zadnje čase celo vedno bolj. Če bo benz šel gor še za kake 10 centov, mi bo pa še bolj simpatično... za 20 centov bi bil pa že čist zadovoljen, ker bi se začeli bližati realni ceni.
Dokler plin stane manj od 50 centov, nimate kej piskat, banda razvajena.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Ziga> "Božemili, in kako misliš to financirat?"
Sej sploh ne mislim tega financirat. Dej no, sej veš, da nič takega sploh ne predlagam.
Cena goriva itak ni tržno določena. In če že to ni, potem naj se vsaj umetno ne viša.
Sej sploh ne mislim tega financirat. Dej no, sej veš, da nič takega sploh ne predlagam.
Cena goriva itak ni tržno določena. In če že to ni, potem naj se vsaj umetno ne viša.
- Hoc est qui sumus -
Cena litra bencina v Turciji 1.5€, diesel 1.2€ . Na Hrvaskem pa 0.99€ in diesel 0.89€.
Sej nic ne recem. Res je godla tale kriza in nekje mora drzava dobit cash. Najlazje seveda pri gorivu. Ampak sej nimamo samo mi krize in druge resitve izgleda obstajajo. Saj bi drugace vse drzave visale trosarine.
Sej nic ne recem. Res je godla tale kriza in nekje mora drzava dobit cash. Najlazje seveda pri gorivu. Ampak sej nimamo samo mi krize in druge resitve izgleda obstajajo. Saj bi drugace vse drzave visale trosarine.
darkolord ::
Ampak sej nimamo samo mi krize in druge resitve izgleda obstajajo.Ja, Hrvati že vedo, ane?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
Nimam pojma kaj vedo Hrvati. Dal sem samo primer cen, ker sem bil pred kratkim tako v Turciji in na Hrvaskem.
Trosarine pa bi lahko visale _vse_ drzave, pa je ne. Ocitno vedo in znajo drugje pobrati ali prihraniti denar.
Trosarine pa bi lahko visale _vse_ drzave, pa je ne. Ocitno vedo in znajo drugje pobrati ali prihraniti denar.
koyotee ::
Kaj misliš, da bojo vsi dajal 2-3k€ za predelavo na plin in poleg tega je to možno samo pri bencinarjih. Ideje maš res svetovne. Kot če bi jaz rekel, da plin uporabljam samo za kuhanje in se zarad mene lahko podraži tut za 100%. Si kup pa dizla, če hočeš manj pokurit. Lol
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avtoplin poskočil na 73 centovOddelek: Na cesti | 5342 (2226) | RED_line |
» | Zakaj je dizel (še vedno) cenejši od bencina?Oddelek: Na cesti | 7249 (5597) | LeQuack |
» | Cena nafte (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19742 (13337) | krneki0001 |
⊘ | avto na plin (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 29509 (18508) | WarpedGone |
» | Še malo pa bomo peš hodil (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11923 (8262) | jype |