» »

Cene goriv

Cene goriv

Temo vidijo: vsi
««
10 / 17
»»

borchi ::

> Znižanje javne uprave recimo.

hja, eden najbolj sposobnih ministrov v prejšnji vladi je, ko se je že vedelo, da bomo zabredli v globoko krizo, zaposlil 200 novih javnih uslužbencev. da je zagotovil normalno funkcioniranje javne uprave.

glede na to, da je ta minister dejansko najsposobnejši minister v daleč najbolj sposobni vladi, ki smo jo imeli do sedaj, lahko sklepamo, da manjšanje javne uprave ni možno.

ane?
l'jga

kixs ::

Ce pa gospodarstvo ni likvidno, pa ni problema, a?

Upam, da ves zakaj je Isladija bankrotirala!?

-

Morda ni boljsega davka, ampak je to vseeno napacen davek.

Vzames tam, ker to itak vsak rabi in bo placal, ker to pac rabi in tako se dodatno obremenit populacijo, ki bo tako se manj trosila in prezivljala gospodarstvo in sama sebe. S tem se res fila proracun, amapak za katere izdatke?

Ce je potrosnja vedno manjsa, podjetja manj prodajo in na koncu odpuscajo. Odpusceni dobi drzavno pomoc - socialne transfere. In tako v krogu, dokler niso davki tako visoki, da se ne splaca delat in drzava seveda v vsakem primeru bankrotira.

Proracun bi bilo potrebno prilagodit glede na nujne potrebe. Zmanjsat nepotrebne izdatke. Poglej samo kako spet popravljajo AC. Nekaj je na temu kar Jure pravi, da bi morali biti bolj sposobni v drzavni upravi. Ampak dokler roke umije roko in je kuverta nad postenostjo, potem bo taka drzava vedno v kurcu! Vsak gleda samo na svoje zepe, od javnih narocil naprej...

> Ce pa gospodarstvo ni likvidno, pa ni problema, a?

je problem.

je pa tudi problem, če nekdo pravi, da je gospodarstvo nelikvidno, hkrati pa pravi, da vlada ne sme reševat likvidnostnega krča (ker ne sme namenjati proračunskih sredstev za to)... problem s posameznikovo sposobnostjo dojemanja zelo enostavnih reči.
l'jga

username ::

Kar se tiče 'poceni' tankanja v Avstriji - včeraj sem tankal po poti v Nemčijo na eni izmed zadnjih tankštel - bila je BP-jeva. Navaden dizel dober 1,1€.
Ja kaj si pa mona tankal na avtocesti. Tanka se se izven avtoceste, če hočeš cenejše gorivo. Drugič najprej pojdi na http://www.oeamtc.at/sprit/ pa preveri, kje na poti so blizu najcenejše pumpe...
Jaz sem se zadnjič potikal okoli Celovca in Borovelj in ker sem imel ravno prazen tank, sem tankal poln tank v Borovljah. Prišparal sem ravno kak evro ali dva glede na naše cene (se pravi, povsem noro bi se bilo za to razliko posebej gor vozit), nekaj je pa že.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: username ()

djordjevic ::

Sicer ni bilo na avtocesti, je bilo treba zapeljat dol in pol v neko selo, a vendar. Me je pa izučilo, da ne smem jemati trditev s slo-techa kar za suho zlato. :P
No grave is deep enough to keep us in chains.

dzinks63 ::

Me je pa izučilo, da ne smem jemati trditev s slo-techa kar za suho zlato. :P

Dolgo si rabil, tukaj se nabija kot v vaških gostilnah. Včasih je bilo še kaj zanimivega za prebrat, sedaj je pa vedno slabše, kakovost pada in pada.

kmetek ::

pa naj nekdo v točkah napiše s čim ga bomo pokrili:

1. tajkuni
2. mafija ali cerkev
3. javna uprava

:D

Valvoline ::

ALIEn3001> Samo glede na to, da je to en redkih ukrepov te vlade, se ne bi lahko to doseglo tudi na kakšen drugačen način!? Znižanje javne uprave recimo.

Jaz nočem, da javna uprava še slabše plačuje ljudi. Že tako je nesposobnost na vrhuncu. Naj se plače v javni upravi dvignejo nad plače v gospodarstvu, da bomo imeli na položajih v javni upravi strokovnjake, ki bodo znali državo narediti učinkovito (in odpustiti vse, ki so tam not zato ker "v državni službi ni treba skor nč delat, pa nikol te ne odpustijo").

Za ostali del Slovenije ne vem,vendar tu na Štajerskem so plače v javni upravi krepko višje kot delavske.Povprečno za dobrih 50%.1000e na mesec je spodnja meja v javni upravi,medtem pa folk gara v 3 ali 4 izmenah za 500-600e,nekateri sploh plače ne dobijo.

> Ker nekateri tako gorece zagovarjate visje davke, me zanima, zakaj je to dobro?

jaz ne navijam za višje davke. jaz pravim, da pravzaprav ni boljšega davka kot je trošarina na goriva...

me pa zanima zakaj nekatri tako goreče navijate za kar najvišji možen proračunski primanjkljaj in zakaj se vam to zdi dobro?

pa naj nekdo v točkah napiše s čim ga bomo pokrili:

1.
2.
3.
...

1.Zmanjšanje administracije za najmanj 30%
2.Znižanje plač v javni upravi za najmanj 30%.
3.Smrtna kazen za korupcijo in goljufije pr javnih naročilih.

Zgodovina sprememb…

Boeing ::

Vse za cenejši bencin, kajnede ?

Bravo, bolj nazornega prikaza primitivnosti (dela) slovenskega naroda pa še ne...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Beli_Zajcek ::

Kaj pa smrtna kazen za vožnjo na kurilca oziroma za davčno utajo? 8-)
Navsezadnje naj bi bili dosledni pri teh stvareh, mar ne?

Zgodovina sprememb…

Vse za cenejši bencin, kajnede ?

Bravo, bolj nazornega prikaza primitivnosti (dela) slovenskega naroda pa še ne...

Slovenija-no1,najbl obdavčena država na svetu.
Primitivci smo vsi ker tega dovolimo,še posebej taki k si ti,...'nič zato, če meni crkne krava, da le sosedu crkneta dve'... kot je en prej napisal.

jype ::

Valvoline> vendar tu na Štajerskem so plače v javni upravi krepko višje kot delavske.

Ne govorimo o delavskih plačah, ampak o plačah strokovnjakov. Ljudi, ki so funkcionalno pismeni in samoiniciativno optimizirajo postopke in zagotavljajo kar se da učinkovito storitev državljanom.

Govorimo o plačah, ki bi morale presegati 2500 evrov neto, ker za manj denarja noben sposoben človek ne bo odšel iz gospodarstva v državno službo. Tistih, ki že zdaj zaslužijo minimalca in čigumije v gospodarstvu pa v državni upravi _ne potrebujemo_.

Kaj pa smrtna kazen za vožnjo na kurilca oziroma za davčno utajo? 8-)
Navsezadnje naj bi bili dosledni pri teh stvareh, mar ne?

Naj bo. Takoj preneham tankat kurilca če bom dejansko vidu enega tajkunskega uber-mafijaša na električnem stolčku.
In your dreams...

+ 1 v vseh 3 točkah. Boeing pa s svojim primitivizmom podpira mafijska posla Bavčar&Šrot in še na desetine, važno, da imajo oni na desetine mio €, a ne ko so tok vredni tega denarja? :O

Mentaliteta ljudi je napačna, ker ne dojemamo, da je "navadni delavec" (pa naj bo z OS, II, IV ali V stopnjo, že navadni smetar je pomembno delo, pri nas se norca delamo iz njih) tudi pomemben za gospodarstvo. Zadovoljen delavec (kar s plačo 500-600€ ne more biti) je dober delavec in dober delavec dobro in veselo dela za delodajalca, ta izdelek & storitev proda&trži naprej. Zadovoljen delavec potem troši denar - 20% DDV anyone? Več bo imel, več bo potrošil. In krog se obrača.....

Naj bo. Takoj preneham tankat kurilca če bom dejansko vidu enega tajkunskega uber-mafijaša na električnem stolčku.
In your dreams...

Sem pa mislil, da ti kolega pripelje 50L iz Avstrije vsak teden ali dva. No ja, že takrat sem vedel, da je bikovo sranje to kar pišeš. Navaden utajevalec davkov si, potem se pa hvališ kako šparoven, da je tvoj avto. Jaz igram po pravilih me pa pljuvaš, kak debil sem, ker sem investiral, da bom kasneje nekaj prihranil. In na vse sem plačal in plačujem vse davke in vse trošarine. Pa ne jokam zaradi tajkunov.

In your dreams...

Sem pa mislil, da ti kolega pripelje 50L iz Avstrije vsak teden ali dva. No ja, že takrat sem vedel, da je bikovo sranje to kar pišeš. Navaden utajevalec davkov si, potem se pa hvališ kako šparoven, da je tvoj avto. Jaz igram po pravilih me pa pljuvaš, kak debil sem, ker sem investiral, da bom kasneje nekaj prihranil. In na vse sem plačal in plačujem vse davke in vse trošarine. Pa ne jokam zaradi tajkunov.

Ja,zej sem res trenutno na clean dizel iz avstrije verjel ali ne. Vse dokler kolega gre gor 1x na teden. Da mal spučem šobe :)
P.S.
Nobenega ja osebno ne pljuvam,pljuvam požrešno državo.

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

Vzdržite se sarkastičnih komentarjev z nizko dodano vrednostjo, pozivanju k nestrpnosti in osebnih žaljivk. Kvaliteta komentarjev je močno padla.
- Hoc est qui sumus -

V četrtek mi kolega spet prpelje 2x50l.
Bom skeniral račun in postal fotko da boste vsi skeptiki ki ne verjamete da je tam nafta 78c pogledal.

Je to prevažanj v kesonu varno? :D

Kurba pri 100l se pozna kok skoraj 30€?:P

V četrtek mi kolega spet prpelje 2x50l.
Bom skeniral račun in postal fotko da boste vsi skeptiki ki ne verjamete da je tam nafta 78c pogledal.

Eh, ni problem, da ne bi verjel, da je dizel na eni črpalki v Avstriji 78c na liter. Problem je, da si sam priznal, da se furaš s kurilcem in se hvalil kako si ti šparoven. Kot samodeklarirani utajevalec davkov nimaš kaj pameti solit nam. Mi smo se navsezadnje pogovarjali o ceni goriv in kako varčevati pri tem, ampak na legalne načine. Pa to, da zdaj točiš dizla iz Avstrije nikakor ne zmanjša pomena prejšnjih dejanj. Zdravilo zase si pa itak sam predlagal, samo kaj ko domnevam, da bi pri svojem primeru bil nenačelen. Ti mogoče električni stolček za utajevalce davkov ne ugaja? 8-) Saj si to sam predlagal. Meni niti na kraj pameti ne pade, da bi uvajal smrtno kazen za karkoli.
Sicer pa mislim, da bo cena nafte na dolgi rok rasla. Kaj boš naredil, ko bo tudi famozna črpalka v Avstriji podražila gorivo? Spet kurilc?

Zgodovina sprememb…

@Beli zajcek...
Gregor Golobič-MINISTER podjetje Ultra=korupcija,utaja davkov,pranje denarja,davče oaze.....
Need more ?
Jaz utajil davka ? :)

Bom še povedal kolegu naj vzame digitalca polek in naj fotografira kako naši tovornjakari čakajo na vrsto in tankajo nafto po 78c čez mejo.
In bomo fotke osebno poslali našemu manekenskemu fuhrerju...

@Beli zajcek...
Gregor Golobič-MINISTER podjetje Ultra=korupcija,utaja davkov,pranje denarja,davče oaze.....
Need more ?
Jaz utajil davka ? :)

Ja, ti! Vozil si kurilca, se pravi, da nisi plačeval vseh trošarin. To, da obstajajo večji kršitelji, še ne pomeni, da si pa ti nedolžen. Zame si isti. Neko pavšalno navajanje ala
Ultra=korupcija,utaja davkov,pranje denarja,davče oaze.....
pa res ne vem kaj naj bi sploh pomenilo. Mogoče to, da ker so na svetu hujše krivice potem lahko utajevalci davkov solijo pamet nam, ki vse počnemo legalno. Potem se pa skrivajo za tem, da so majhne ribe in da drugi tudi utajujejo in počnejo še večje piz***. Take izgovore najdeš pri otrocih ne pa pri odraslih. Če že kršiš zakonodajo, vsaj ne bodi mehkužec in se ne skrivaj za dejanji drugih. In pa še vedno me zanima kaj boš storil, ko bo avstrijska črpalka podražila gorivo.

Yup,največji kršitelji so ministri... :)
In nič jaz teb ne rabim razlagat kaj bom tankal,ti pač tankaš avtoplin jaz pa bom kaj hočem.

Zgodovina sprememb…

Yup,največji kršitelji so ministri... :)
In nič jaz teb ne rabim razlagat kaj bom tankal,ti pač tankaš avtoplin jaz pa bom kaj hočem.

Res je. Ti meni ne rabiš nič razlagat. Tudi v tej debati ne rabiš nič razlagat, ker tvoje mnenje zame, pa domnevam še za marsikoga drugega nima nobene veljave. Tvoji predlogi prav tako (ja to pomeni, da se celo s tvojo idejo smrtne kazni zate ne strinjam, jaz bi ti pustil življenje, pa čeprav utajiš še več davkov). In odrasti malo pa se nehaj skrivat za dejanji drugih. Buhuuu, poredni G.G. je večja baraba od mene. Zakaj pa njega ne sankcionirate. Odrasti.

Fizikalko ::

No, GG je vendarkle vse naredil zakonito, tisti, ki se furate na kurilca, pač ne.

Ja,zej sem res trenutno na clean dizel iz avstrije verjel ali ne. Vse dokler kolega gre gor 1x na teden. Da mal spučem šobe :)

Pučeš šobe ? Aja, sej res, pr kurilcu je to treba delat, baje je zadeva svinjarija..

Glej, tudi jaz hodim dokaj redno v Avstrijo, pa ne s plincem ampak z 8 let starim kombijem, seveda dizlom. Ne, ne tankam gor, ker se mi ne splača. Uspeš ugotovit, zakaj ?

Drugače pa, na tvojem mestu se nebi kaj preveč hvalil s tankanjem uvožene avstrijske nafte... takšen uvoz je, tako kot tankanje kurilca, davčna utaja in carinski prekršek in prestavlja prepovedan promet z naftnimi derivati, za kar so zagrožene lepe kazni - kar je tudi povsem pravilno.

kmetek: tvoj nick pove vse. Sicer pa navaden delavec, kot ga omenjaš, z II-V stopnjo izobrazbe naj bo kar lepo tiho in zadovoljen, če dobi 500, 600€, sploh, če teh 600€ vidi redno vsakega 15. v mesecu...

Še beseda o GG, ko je lih naneslo - GG je vse naredil tako, kot pravi zakon. Jaz bi bolj kot njega (sicer po mojem mnenju prvoklasno barabo), za vrat raje prijel Kosa, ki je za ta delež v ultri vedel (in "ni ničesar posumil" ob samo 2500€ vrednem deležu v milijone vredni firmi ?!) in se o tem spomni javno spregovorit šele 14 dni pred evropskimi volitvami...

imagodei ::

> "Drugače pa, na tvojem mestu se nebi kaj preveč hvalil s tankanjem uvožene avstrijske nafte... takšen uvoz je, tako kot tankanje kurilca, davčna utaja in carinski prekršek in prestavlja prepovedan promet z naftnimi derivati, za kar so zagrožene lepe kazni - kar je tudi povsem pravilno."

Glede ostalega ne bi vedel, ampak mislim, da je Avstrija v EU, tako kot Slovenija... O kakšnem carinskem prekršku trabunjaš?
- Hoc est qui sumus -

Že res, da smo EU, ampak vsaka država pobira svoje davke in ji ni všeč, če nekdo, ki za to nima licence, od sosedov pripelje cenejšo nafto in jo nato tu prodaja naprej... kar je točno to, kaj se grejo tile fantje...

Boeing> Že res, da smo EU, ampak vsaka država pobira svoje davke in ji ni všeč, če nekdo, ki za to nima licence, od sosedov pripelje cenejšo nafto in jo nato tu prodaja naprej... kar je točno to, kaj se grejo tile fantje...

Če ne prodajajo, potem ni nobenega prekrška.

PaX_MaN ::

Problem je, da si sam priznal, da se furaš s kurilcem in se hvalil kako si ti šparoven. Kot samodeklarirani utajevalec davkov nimaš kaj pameti solit nam.

Davčna utaja? A niso vsa pogonska goriva obdavčena in trošarinjena?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

šernk ::

zakaj nimam pravice iz sosednje države ki je v EU pripeljati 50l goriva za lastno uporabo? aja tebe boli sedaj to da se nekateri lahko vozijo le 20 centov dražje kot ti ob pol manjši porabi? tako povej...

da je v javni upravi premalo zaposlenih je nakladanje...pol preveč jih je...edino tisti ki so tam PREMALO delajo... (vem kako je ponekod v javni upravi, ko pride kakšen znanec v pisarno, za 20min se celoten oddelek ustavi delat!) lahko dvignejo plače za 300€ zaradi mene, vendar potem naj 2 druga odpustijo, saj za 1500€ pa bi moral človek že trdo delati 8 ur na dan! to pomeni da se malica ne šteje v delovni čas in da med delovnim časom ne smeš gledati vremena in kaj vem kaj še...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Utk ::

Pax-MaN, ampak kurilc ni pogonsko gorivo :)
Za lastno uporabo si lahko pripelješ, samo pretiravat ne smeš z lastno uporabo.
V državni upravi bi pa morali znižat strošek plač za najmanj 10%, potem se naj pa v vsaki pisarni posebej sami odločijo, ali bojo imeli res manjše plače, ali nesposobne pometali ven in imeli ostali 50 % večje plače. Meni je čisto vseeno.

> V državni upravi bi pa morali znižat strošek plač za najmanj 10%, potem se naj pa v vsaki pisarni posebej sami odločijo, ali bojo imeli res manjše plače, ali nesposobne pometali ven in imeli ostali 50 % večje plače. Meni je čisto vseeno.

pametnemu človeku ni vseeno. boljše je, da jih polovico odpustijo, ostali pa si dvignejo plačo v skladu s povišano produktivnostjo.

odpuščeni delavci iz javne uprave se tako znajdejo na trgu dela in tako znižajo plačo "navadnim delavcem" iz npr. 600 na 400 EUR.

če se ti "navadni delavci" še potem pritožujejo, jim lepo povemo, da so to v svoji neumnosti SAMI hoteli.

(ok, sej vem, da je verjetnost za ta scenarij precej majhna, samo, a ne bi bilo lepo? :D)
l'jga

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borchi ()

tem odpuščenim bi potem navadni delavci plačevali namesto 1000€ za lenarjenje le 400€ pomoči ali kolikor pač je, plus zaradi tega ima nekdo 300€ višjo plačo, v končni fazi pa bi se še vedno prišparalo 300€ na enega nesposobnega.

sej pravim. večja ponudba na trgu dela --> manjše plače. višja učinkovitost države --> manjši davki.

pa še en plus je, tajkuni bi zaradi obeh učinkov v podjetjih imeli večje dobičke in bi lahko odplačevali svoje kredite in obdržali kupljene firme. tako jim bo pa vse država preko bank zaplenila...
l'jga

Glej, tudi jaz hodim dokaj redno v Avstrijo, pa ne s plincem ampak z 8 let starim kombijem, seveda dizlom. Ne, ne tankam gor, ker se mi ne splača. Uspeš ugotovit, zakaj ?
To pa mene zanima zakaj?

Verjetno je kombi na firmo, ampak v čem je problem?
Nakup goriva tudi v Avstriji se verjetno šteje kot strošek firme - ali ne?
Tudi za stroške v tujini verjetno lahko uveljavljaš povračilo DDV - ali ne?

username> Tudi za stroške v tujini verjetno lahko uveljavljaš povračilo DDV - ali ne?

Za EU to velja, seveda. Ampak mislim, da midva ne bova nikoli kos matematiki, po kateri se tankanje na cenejši bencinskem servisu ne splača.

username> Tudi za stroške v tujini verjetno lahko uveljavljaš povračilo DDV - ali ne?

Za EU to velja, seveda. Ampak mislim, da midva ne bova nikoli kos matematiki, po kateri se tankanje na cenejši bencinskem servisu ne splača.

tej enačbi so kos očitno le tisti z res največ znanja kako zafurati državo/firmo/...

kixs ::

> Ce pa gospodarstvo ni likvidno, pa ni problema, a?

je problem.

je pa tudi problem, če nekdo pravi, da je gospodarstvo nelikvidno, hkrati pa pravi, da vlada ne sme reševat likvidnostnega krča (ker ne sme namenjati proračunskih sredstev za to)... problem s posameznikovo sposobnostjo dojemanja zelo enostavnih reči.

Ne vem kaj na clovek rece? Sem ti ze na prejsni strani pokazal koliko denarja dobi drzava od visjega goriva in ravno toliko ga izgubi gospodarstvo. Zdej pa povej kdo rabi ta denar bolj???

Kaj je naredila vlada, da bo resila likvidnostni krc?
Koliko denarja rabi za to?
Koliko denarja je dala za to?
Kam gre denar od visjega goriva? Ti pravis, za resitev likvidnosti gospodarstva, a je to res?

Clovek, podjetniki imajo probleme z narocili in odpuscajo zaposlene. Vec kot bo odpuscenih, se manj bodo trosili za "ne nujne" zadeve in cedalje vec bo odpuscenih - razen seveda v drzavni upravi. V casu krize so sle gor place tako v zdravstvu kot sodnikom - zakaj ze? Meni in se mnogim, ki smo zaposleni v gospodarstvu, so place znizali.

Mislim, da si s svojo enostavnostjo stvari malo zamesal!

Visje cene goriva samo se bolj potapljajo gospodarstvo.

Se ne mislim mesat v ne vem kaksne filozovske vode, ampak zgornje je dejstvo. Dejstvo je tudi, da bo enkrat poceni nafte zmanjkalo in bo spet panika...

ivanuscha ::

Grem stavit da bo od torka dalje gorivo spet dražje!

Ne vem kaj na clovek rece? Sem ti ze na prejsni strani pokazal koliko denarja dobi drzava od visjega goriva in ravno toliko ga izgubi gospodarstvo. Zdej pa povej kdo rabi ta denar bolj???

Kaj je naredila vlada, da bo resila likvidnostni krc?
Koliko denarja rabi za to?
Koliko denarja je dala za to?
Kam gre denar od visjega goriva? Ti pravis, za resitev likvidnosti gospodarstva, a je to res?

no, ti bom jaz povedal, ker vidim, da nimaš osnovne predstave. številke so iz glave, lahko pa preveriš za kolko se bom usekal...

v rebalansu proračuna bodo pobrali za ca. 400 mio več trošarin (goriva, alkohol, tobak). za plače v javnem sektorju ne bodo porabili nič več denarja kot je bilo predvideno v sprejetem proračunu za 2009. v zadnjem sprejetem rebalansu bo za dobrih 300 mio več subvencij privatnemu sektorju in ene 200 mio več transferov posameznikom. glede na to, da goriva točijo tako javni uslužbenci kot zaposleni v privatnem sektorju, vidimo, da bi tebi morali še bolj zmanjšat plačo oz. te odpustiti in ti ne dati nadomestila za brezposlenost, če ne bi bil javni sektor (primoran biti) solidaren s privatnim. in to je še vse PREDEN pridemo do jamstvene sheme.

a ti je zdaj kaj lažje pri srcu? :D

> Visje cene goriva samo se bolj potapljajo gospodarstvo.

kar je nonsense prve vrste. imeli smo že bistveno višje cene goriv, pa nam je gospodarstvo rastlo za več kot 10 odst. točk hitreje kot danes...
l'jga

Grem stavit da bo od torka dalje gorivo spet dražje!

Jap, sej drugega od komunistične vlade & Forum 21 ni za pričakovati, to bo darilo od vlade preden gredo na polletne (seveda nezaslužene)počitnice.

> Visje cene goriva samo se bolj potapljajo gospodarstvo.

kar je nonsense prve vrste. imeli smo že bistveno višje cene goriv, pa nam je gospodarstvo rastlo za več kot 10 odst. točk hitreje kot danes...

da, vendar takrat so firme delovale na polno, večina stvari je bila na 100% zmogljivosti, danes pa vse skupaj deluje še z manj kot 50%. od 15 šleparjev danes tečejo le še 3 ali 4. vsak prevoz ki ga naredi mu skoraj dela izgubo, ker ima tovor le v eno stran...od treh peči danes teče le ena...itd...

si ti mar med tistimi ki so prvi na listi če se začne čistka v javni upravi in se bojiš za delovno mesto? ker matematika mi govori ravno nasprotno, pa lahko računam toliko časa kot hočem.

in kje bodo dobili 400mio več? od slovencev? morda, izgubili bodo pa milijarde na račun tujih prevoznikov...10 centov dražje gorivo se lahko pozna tudi več kot 100€ pri polnih tankih to je pa že kar številka. (če se ne motim imajo MANi mislim, da lahko tudi dva 750 literska rezervoarja) in takšen bo gotovo vnaprej pogledal kje je gorivo najcenejše za točit, saj ko tanka v tretje poln tank ima v žepu že 300€ dobička, ki jih lahko zapravi drugje.

šernk> izgubili bodo pa milijarde na račun tujih prevoznikov

To vsi pravijo, ja.

šernk> si ti mar med tistimi ki so prvi na listi če se začne čistka v javni upravi in se bojiš za delovno mesto?

Jaz žal nisem zaposlen v javni upravi. Če bi si javna uprava lahko privoščila take kot sem jaz, huh... Bi bilo 80% države že zdavnaj avtomatizirane (kar bi bilo ceneje kot to, kar imamo zdaj).

no ja moj post je letel na borchi-ja da ne bo pomote in ne nate jype

> od 15 šleparjev danes tečejo le še 3 ali 4. vsak prevoz ki ga naredi mu skoraj dela izgubo, ker ima tovor le v eno stran...

torej je cena bencina kriva, da ni kaj za prepeljat?

> si ti mar med tistimi ki so prvi na listi če se začne čistka v javni upravi in se bojiš za delovno mesto?

do sedaj nisem bil še niti dneva zaposlen v javni upravi ali firmi, ki je v (delni) državni lasti.

> ker matematika mi govori ravno nasprotno, pa lahko računam toliko časa kot hočem.

ti kar pridi s svojo matematiko na plan. prav veliko, razen mene, jih v tej temi še ni operiralo z javno preverljivimi številkami.

> n kje bodo dobili 400mio več? od slovencev? morda, izgubili bodo pa milijarde na račun tujih prevoznikov...

se pravi, da smo, ko smo imeli najcenejši bencin v regiji, pobirali miljarde evrov od trošarin? KJE so te miljarde?! pokaži, v preteklih proračunih, vse te miljardne prihodke, ki jih sedaj izgubljamo! ali pa utihni s tvojo matematiko...

> takšen bo gotovo vnaprej pogledal kje je gorivo najcenejše za točit, saj ko tanka v tretje poln tank ima v žepu že 300€ dobička, ki jih lahko zapravi drugje

tega mu nihče ne brani. ima vse možnosti, da tanka tam kjer hoče...
l'jga

Tear_DR0P ::

največji hec je, da tle razlagate kako moraš za cenejše tankanje zaviti dol z avtoceste, hkrati pa trdite kakšne izgube imamo ravno zarad tega, ker šleperji ne tankajo pri nas.kot vidim niste še nikol vozl šleperja. Večina vlačilcev, ki pride v SI skozi avstrijo, je verjetno tankala v Nemčiji. Še bolj verjetno pa je to, da nikakor niso hotli zapustiti avtoceste, samo za to, da bi prišparali ubornih 100€ pri tanku goriva. Glede na izkušnje avtoprevoznika, ki ga imam v sorodstvu. Pogosto tanka v Hrenovicah pri Postojni, ampak pravi da mora biti razlika v ceni vsaj 20 € centov na liter goriva, da se mu sploh splača zapustiti avtocesto v postojni in se peljati do Hrenovic po stari cesti. Pa potem pot nadaljuje po stari cesti še do razdrtega in plača manj cestnine!. hec je da vlačilec lahko kuri tudi do 35l/100 km, če je poln in vozi v nizkih prestavah, zraven pa prištejte še obrabo gum na vseh robnikih lokalnih cest in podobno.
ampak ja - dokler ste tle salonski vozniki osebnih vozil, se kar vozte v borovlje tankat - biznis puste pa drugim, ki ga zares delajo. konec koncev je trg svoboden in zakaj pa nebi hodl tankat k cenejšemu ponudniku - tako al tako na petrolu samo žveplano vodo tankate al kako sem že par let nazaj bral
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

največji hec je, da tle razlagate kako moraš za cenejše tankanje zaviti dol z avtoceste, hkrati pa trdite kakšne izgube imamo ravno zarad tega, ker šleperji ne tankajo pri nas.kot vidim niste še nikol vozl šleperja.
Ti pa očitno še nikoli nisi tankal. Razlike avtocesta/lokalne črpalke so v drugih državah - Nemčiji in Avstriji, kjer se tudi seicer cene med črpalkami precej razlikujejo.
V Sloveniji pa so povsod skorajda enake cene - tako na glavnih avtocestah kot v največji vukojebini. Tuji šleper je zato lahko cenejše slovensko gorivo udobno tankal kar na avtocesti med svojim planiranim rednim postankom. Dokler je seveda v Sloveniji bilo cenejše kot v sosednjih državah, sedaj ne več...

Sicer pa še čakam Boeinga, da razjasni misterij, zakaj se mu v kombi bolj splača tankat dražje gorivo v Sloveniji kot cenejše v Avstriji (kamor sicer menda redno zahaja)...
««
10 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoplin poskočil na 73 centov

Oddelek: Na cesti
455342 (2226) RED_line
»

Zakaj je dizel (še vedno) cenejši od bencina?

387249 (5597) LeQuack
»

Cena nafte (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13319744 (13339) krneki0001

avto na plin (strani: 1 2 )

7929511 (18510) WarpedGone
»

Še malo pa bomo peš hodil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13311923 (8262) jype

Več podobnih tem