» »

Cene goriv

Cene goriv

Temo vidijo: vsi
««
9 / 17
»»

Valvoline ::

@beli zajcek....
hehehe....
Si že napisal da si avto dal naprodaj :) Torej si že skoraj nehote priznal da avtoplin ni tisto kar si pričakoval. Če greš avta z plinskim sistemom prodajat še centa več ne boš dobil zanj.
Garantiram 100%, No sej boš vidu sam. Sem pa enkrat prebral un forum za avtoplin k si ti enkrat povedal,dosti je takih k so dvignal roke zarad pogostih težav in upajo da se bojo čimprej znebil svojih predelanih avtov.
ps
trenutno nisem na kurilc,prjatu je voznik hodi tankat v avstriji in men prnese po 78c 50l na teden. Še boljše,ker še centa ne dam tem kretenom k so zdaj na oblast. Kar tako naprej.

Zgodovina sprememb…

Beli_Zajcek ::

@beli zajcek....
hehehe....
Si že napisal da si avto dal naprodaj :) Torej si že skoraj nehote priznal da avtoplin ni tisto kar si pričakoval. Če greš avta z plinskim sistemom prodajat še centa več ne boš dobil zanj.
Garantiram 100%, No sej boš vidu sam. Sem pa enkrat prebral un forum za avtoplin k si ti enkrat povedal,dosti je takih k so dvignal roke zarad pogostih težav in upajo da se bojo čimprej znebil svojih predelanih avtov.
ps
trenutno nisem na kurilc,prjatu je voznik hodi tankat v avstriji in men prnese po 78c 50l na teden. Še boljše,ker še centa ne dam tem kretenom k so zdaj na oblast. Kar tako naprej.

Kaj tebi ni jasno? Še en funkcionalno nepismen... Napisal sem, da sem ga za hec dal naprodaj. Pa zvišal ceno pri tem. In glej ga zlomka, ljudje so se bolj zanimal kot pa prej ko sem prodajal avto brez plinskega sistema. Pa da ti še počasi razložim. Za hec dal naprodaj pomeni, da sem samo oglas dal na avto.net. Z avtom na plin, ki ga nisem prodal, ker sem samo za hec dal oglas gor, se še vedno vozim. Avto dela fenomenalno in ga ne mislim menjat še lep čas, ker je izvrstno ohranjen. Zdej pa kar se pa ostalih tiče o katerih si prebiral na forumih in so imeli težave. Kaj naj rečem, če še tukaj ne razumeš kaj napišem, pa boš potem tam?

username ::

glej username, če se že spuščamo na osebni nivo - boli me k, kolko ti plačuješ za liter župe, kakršnokoli pač kuriš. Res, dol mi visi, me pa obenem veseli, da plačuješ več kot jaz,
Vseeno ti je, a hkrati se veseliš, če je meni v škodo? Tole ni konsistetno, milo rečeno.

na koncu smo pa plinaši kao krivi, da je tvoja župa draga. WTF ?!
Tukaj sem jaz tisti, ki bi lahko rekel WTF - ker se ne spomnim, da bi kdaj plinaše direktno krivil za drag bencin/dizel....
Ampak ko si že načel ta vidik, imaš v bistvu prav - ker plinaši plačate manj trošarin, moramo mi pokriti razliko.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

imagodei ::

OK, držte nek nivo pogovora. Spuščanja na osebni nivo in nekonstruktivni sarkazmi bodo v bodoče brisani. Pri izpovedovanju svojih mnenj ni treba pljuvati po drugače mislečih.
- Hoc est qui sumus -

Ampak ko si že načel ta vidik, imaš v bistvu prav - ker plinaši plačate manj trošarin, moramo mi pokriti razliko.

Niti ne, plinaši plačamo manj trošarin zaradi tega, ker je plin dokaj neuporabljeno pogonsko sredstvo. So pa želje evropske unije, da bi se to spremenilo in majhne trošarine so dober način kako to vzpodbujati. Ko se bo več ljudi peljalo na plin bodo tudi trošarine zvečali. Nikar si ne domišljaj, da ste pa bencinarji/dizlaši zdaj grozno na slabšem zaradi naših majhnih trošarin. Kot prvo nas je zaenkrat izjemno malo, kot drugo pa je plin bolj ekološko sredstvo in si zasluži manjše trošarine tudi v bodočnosti. Pa da ne boš skočil v zrak, z manjše ne mislim neke grozno velike razlike. Še enkrat bi pa poudaril, da ima vsak možnost se vozit na tisto kar mu odgovarja. Meni odgovarja dajati pol manj za isto količino kilometrov, tebi pa pač odgovarja bencin ali dizel oziroma karkoli pač voziš. Zaradi plinašev ni nihče na slabšem, družba kot taka je kvečjemu na boljšem, ker manj onesnažujemo in porabljamo tudi del resursev, ki jih pridobijo pri črpanju nafte in so jih nekoč kurili na mestu črpanja. Sedaj pa to koristno porabimo.

, plinaši plačamo manj trošarin zaradi tega, ker je plin dokaj neuporabljeno pogonsko sredstvo.
Po tej (čudni) logiki bi lahko zmanjšali tobačno trošarino na cigare, ker se jih porabi precej manj kot cigaret...

, plinaši plačamo manj trošarin zaradi tega, ker je plin dokaj neuporabljeno pogonsko sredstvo.
Po tej (čudni) logiki bi lahko zmanjšali tobačno trošarino na cigare, ker se jih porabi precej manj kot cigaret...

Mah če ti kaj razumeš sem jaz papež. Nima smisla debatirat z 10-letnim frocom. Pač vidiš svoj prav in fanatično zagovarjaš, argumentov drugih ne razumeš oziroma jih ne vidiš. Primerjaš cigarete in avtomobile. Sicer res da se na oba artikla plačuje trošarina, ampak se ti v tvoji neskončni modrosti ne zdi, da sta zadevi neprimerljivi? Ne rabiš odgovarjat kot prvo je tole vprašanje čisto retorično, kot drugo pa sklepam po tvojih odgovorih, da ne boš doumel zakaj ta dva artikla nista primerljiva.

Boeing ::

...ker plinaši plačate manj trošarin, moramo mi pokriti razliko.

A se ti ne zdi tako prav, glede na to, da manj svinjamo ?
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Utk ::

Trošarine na bencin, dizel in plin so točno take, da se vse skupaj pobere čim več trošarin in drugih davkov. Če bi ble na plin enake kot na bencin, se ne bi s plinom nihče zafrkaval, in ga bi kurili tam brez veze. To bi bla škoda, ker bi tako samo več denarja zmetali Arabcem. Če bi se šlo za okolje, bi bil dizel zelo obdavčen, pa ni, obdavčen je glih tolk, da je približno vseeno za kaj se odločiš. No, če se res dost voziš, dobiš malo popusta pri dizlu, na bencin se itak ne nihče dost vozi.

šernk ::

boeing: če jaz tebe prav razumem ti hočeš da bi bil bencin 1,5€ in plin 0,70€...torej ti bi rad da bi mi plačevali še 0,4€ več, ti pa 0,2€ več kot sedaj, samo da boš lahko potem trobil koliko več prišparaš proti nam?

zgleda da obstajajo tudi slabši ekonomisti kot naši ministri. to je res možno le v sloveniji kot je nekdo že prej omenil, ni važno če meni crkne krava, važno da sosedu crkneta dve. v tem primeru: ni važno če ti plačuješ 0,2€ več kot sedaj, važno je da drugi plačujemo 0,4€ več.

pa ko si že takrat rekel ko sem omenil da imam 50km do črpalke s plinom in si rekel da je treba malce v naprej gledati kdaj tankaš...če imaš črpalko na poti v službo ali do trgovine ni problem, vendar recimo da imaš do službe/večje trgovine 20km in umes 5 črpalk, do tvoje črpalke s plinom pa moraš narediti 20km obvoza? saj drugače greš tam mimo 2x letno ali pa še huje (brez vinjete do nje sploh ne moremo, kaj pa potem? vsako leto imaš potem zaradi tega še dodatnih 150-200€ stroškov v primerjavi če tankaš bencin). pa če se ne motim motor moraš zagnati na bencin (popravi me če se motim) torej je tu še nekaj tvojega minusa (+ 10% višja poraba)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Sicer res da se na oba artikla plačuje trošarina, ampak se ti v tvoji neskončni modrosti ne zdi, da sta zadevi neprimerljivi?
Koliko sta tobak in gorivo (pa še alko zraven) primerljiva, ne trdim jaz - temveč država, ki ravno na te kategorije zaračunava trošarine, poleg DDV.

No, v bistvu nisem čisto prav rekel, da se 'trošarine zaračunavajo poleg DDV'. Zaračunavajo se pred DDV, nato pa se obračuna DDV na osnovno ceno PLUS na trošarino. Skratka davek na davek. Toliko, v informacijo.

Pa še en zelo ONtopic update:
najcenejša črpalka na Koroškem (Avstrija), žal dokaj daleč, SZ od Beljaka:
BP Tankstelle Seeboden
Dizel: 78 centov/liter, bencin 87 centov/liter.

kixs ::

Vec kot damo denarja za gorivo, manj ga ostane za trosenje drugih izdelkov. Manj kupovanja drugih izdelkov, pomeni manjsi promet tako podjetnikom kot tudi drzavi od pobranega DDV-ja. Ker je ekonomija en zakljucen krog, je najslabse to kar dela nasa drzava, nabija trosarine tam kjer profitira samo ona in dela dejansko krivico vsem ostalim, ki zaradi tega prodajo manj ali imajo zaradi tega drazje produkte. Tako se bo recesija vlekla se dlje!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

kmetek ::

končno prave besede.

borchi ::

in kakšna je razlika v agregatnem povpraševanju, če troši tržava ali pa gospodinjstva?

nikakršna.

(če se kmetek strinja z vašim postom, to sigurno pomeni, da ste bleknili težko bedarijo)
l'jga

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borchi ()

in kakšna je razlika v agregatnem povpraševanju, če troši tržava ali pa gospodinjstva?

nikakršna.

(če se kmetek strinja z vašim postom, to sigurno pomeni, da ste bleknili težko bedarijo)

Ker v tem primeru se keš akumulira v žepih državnih parazitov in prek javnih naročil v raznih tajkunskih žepih (Zidar;Tovšakova,GG....)
Zej kaj je boljš,vztrajno vzdrževat nerealno visokih plač in ogromno število po nepotrebnem zaposlenih v negospodarstvu(posledica je pričakovana=višanje davkov in trošarin),ali razmere izboljšat v prid gospodarstvu in delavskim razredom,kjer se dejansko ustvarja dodana vrednost in poraba(=posledično znižanje trošarin in davkov,oz se lotiti nujno potrebne racionalizacije in odpuščanja v javnem sektorju)
P.S.
Če že tako razmišljaš,jaz bi teb obdavčil tako da ti na konc mesca ne bo ostalo ni centa,da se bo država preseravala z tvojim težko zasluženim dnarjem.

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Seveda je razlika.

Drzava ne varcuje! :-P
https://dolhar.si/

TESKAn ::

Pa še en zelo ONtopic update:
najcenejša črpalka na Koroškem (Avstrija), žal dokaj daleč, SZ od Beljaka:
BP Tankstelle Seeboden
Dizel: 78 centov/liter, bencin 87 centov/liter.

Koliko je pa najdražja pumpa v Avstriji, a? Tiste z več kot 1,2€/liter pa lepo spregledaš. Sploh pa cene goriv so pri nas omejene navzgor, ne pa predpisane. Kar pomeni da bi npr. OMV brez problema dal 5 centov ceneje, kot Petrol. Pa bi imeli tudi mi "najcenejša pumpa v zgornjem dupleku: 1€/l, najdražja v centru Lj: 1.2€/l". Tako pa imamo dva "monopolista", ki sta se dogovorila, da bosta oba imela enako (najvišjo možno) ceno in lupila ljudi, kolikor se da - namesto da si konkurirata, si oba lepo maksimizirata dobiček.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

imagodei ::

Tko je običajno, kadar imaš na trgu monopol (oligopol). Saj je bil Shell tudi pri nas, pa je raje zbasal stran.
- Hoc est qui sumus -

Koliko je pa najdražja pumpa v Avstriji, a? Tiste z več kot 1,2€/liter pa lepo spregledaš.
Ja jasno, da me zanimajo predvsem najcenejše.
Normalen človek pač gleda, kje bo lahko kupil najceneje.
Iskanje čimdražjih črpalk pa prepuščam pacientom, ki sanjajo o čimdražjem gorivu, pa naj ga najdejo. 'Ko voli, nek' izvoli!

> Če že tako razmišljaš,jaz bi teb obdavčil tako da ti na konc mesca ne bo ostalo ni centa,da se bo država preseravala z tvojim težko zasluženim dnarjem.

dejansko bi tako nekaj prispeval k reševanju krize v sloveniji (sicer zanemarljivo malo...). ker jaz nekaj denarja vseeno shranim oziroma ga precej potrošim izven slovenije. tisto kar pa pobere država gre pa skozi proračun v veliko večji meri nazaj v slovensko gospodarstvo (direktno ali pa preko dohodkov državnih uslužbencev).

razumem pa, da ti tega ne razumeš...
l'jga

Zgodovina sprememb…

nikakršna.

To je gotovo izjava genija! Razlike v denarju ni, je pa razlika za kaj se trosi. Ali drzava trosi denar za patrije, falcone, slavnostne vecerje, luksuzne avte, itd... ali pa prebivalstvo za potrosni materijal in storitve. V prvem primeru drzava razsipuje z denarjem, v drugem pa si ljudje ali privoscimo kaksno rec ali pa vsaj mickeno bolje zivimo in imamo visji standard.

Poleg tega si spregledal dejstvo, da je visja nafta dodatna obremenitev tudi proizvodnega sektorja. Izdelki so zato drazji kot bi lahko/morali biti.

Meni je vseeno ali se strinja ali ne... ampak tvoja dedukcija je naravnost idiotizem. Samo zato, ker TI ne razumes, se ne pomeni, da ima NEKDO narobe!

Gandalfar ::

@kixs97: in ce drzava trosi za javna dela, infrastrukturo in sole?

To tak-al-tak... ampak ne mores opravicevat visjih cen goriva, ker bo drzava poskrbela za vse. Enkrat smo ze ziveli v kontroliranem/planskem gospodarstvu in kam smo prisli - ocitno nazaj, ker eni visje davke tako lepo zagovarjajo, da je joj!

Sploh pa je jasno, da se dosti vec denarja izgubi, ker tujci in tovornjakarji tankajo v sosednjih drzavah, ker imajo defakto nizje cene kot mi.

Ce imamo za 10 centov drazje gorivo, potem dnevno porabniki nafte in derivatov "izgubimo" cca 850.000€, ki bi ga lahko potrosili za marsikaj drugega kot pa nafto. Kaj pa drzava naredi s tem denarjem? Spara prav gotovo ne.

Zgodovina sprememb…

@kixs97: in ce drzava trosi za javna dela, infrastrukturo in sole?

Potem bo vedno več tajkunskih zgodb ala Zidar & Tovšak Co.
In bomo 5x preplačal vse kar bojo začel gradit.

> Če že tako razmišljaš,jaz bi teb obdavčil tako da ti na konc mesca ne bo ostalo ni centa,da se bo država preseravala z tvojim težko zasluženim dnarjem.

dejansko bi tako nekaj prispeval k reševanju krize v sloveniji (sicer zanemarljivo malo...). ker jaz nekaj denarja vseeno shranim oziroma ga precej potrošim izven slovenije. tisto kar pa pobere država gre pa skozi proračun v veliko večji meri nazaj v slovensko gospodarstvo (direktno ali pa preko dohodkov državnih uslužbencev).

razumem pa, da ti tega ne razumeš...

Dokler je še kaj za pobirat ja,problem je da denarja več ni,država je absolutno prepožrešna,celo še 5% proračunska luknja bo(bl verjetn da bo 10%).Sistem kjer delavci z 500-600e plače vzdržujejo javni aparat z polovico zaposlenih preveč in plačami 1000E+ nima prihodnosti. Enkrat bo že počilo.

Ce imamo za 10 centov drazje gorivo, potem dnevno porabniki nafte in derivatov "izgubimo" cca 850.000€, ki bi ga lahko potrosili za marsikaj drugega kot pa nafto. Kaj pa drzava naredi s tem denarjem? Spara prav gotovo ne.

Me lahko spomnis kako si prisel do te stevilke?

luli ::

Sicer ne vem, ampak cifra je dokaj verjetna.

Preprosto razmišljanje 1mio avtov dnevno vsak 8l pa si tam. Če se ti zdi 8l preveč vračunaj delovne stroje/tovornjake,...

A je kaksen vir za teh 1 mio avtov, ki gre cez Slovenijo?

jype ::

luli> Sicer ne vem, ampak cifra je dokaj verjetna.

Mhm.

> Sicer ne vem, ampak cifra je dokaj verjetna

a ni kolona 1 mio vozil dolga ene 10 tisoč kilometrov...?

največje vstopne točke v SLO verjetno ne požrejo več kot 10.000 na dan...
l'jga

tule se dobro vidi koliko stika z realnostjo imajo razni luliji in podobni...

tako kot sem rekel, 10.000 vozil (v obe smeri!) požre redkokatera (2 (dve)) vstopna točka v slovenijo...
l'jga

djordjevic ::

Kar se tiče 'poceni' tankanja v Avstriji - včeraj sem tankal po poti v Nemčijo na eni izmed zadnjih tankštel - bila je BP-jeva. Navaden dizel dober 1,1€. Je pa res, da sem danes v Luksemburgu na meji odštel 0,88 za liter dizla. ;) Torej, raja, tankat v Lux. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

> Kar se tiče 'poceni' tankanja v Avstriji - včeraj sem tankal po poti v Nemčijo na eni izmed zadnjih tankštel - bila je BP-jeva. Navaden dizel dober 1,1€.

ista zgodba. ko so začeli govoriti o tem zastonjskem bencinu v avstriji, sem se na dve pumpah v avstriji (ob poti šentilj - graz) samo peljal skozi. oziroma, na eni sem si kupil coca-colo...
l'jga

djordjevic ::

samo peljal skozi. oziroma
Meni je bilo tudi žal, da nisem v Pesnici nalil polnega tanka, potem pa sem hočeš nočeš moral, da sem prišel do cilja. ;) Ampak glavno, da imajo VSE države daleč naokoli noro cenejše gorivo kot Slovenija.
No grave is deep enough to keep us in chains.

šernk ::

> Kar se tiče 'poceni' tankanja v Avstriji - včeraj sem tankal po poti v Nemčijo na eni izmed zadnjih tankštel - bila je BP-jeva. Navaden dizel dober 1,1€.

ista zgodba. ko so začeli govoriti o tem zastonjskem bencinu v avstriji, sem se na dve pumpah v avstriji (ob poti šentilj - graz) samo peljal skozi. oziroma, na eni sem si kupil coca-colo...

še enkrat ti bom povedal: glavno da imamo tudi iste plače ane?

v italiji je edina stvar ki je dražja kot pri nas bencin (plače v industriji so sicer le še za odtenek višje kot pri nas), vendar kar prišparamo mi na 7l goriva proti njim (1€) prišparajo oni proti nam na 1kg testenin! da ne govorim o drugih stvareh...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Skratka, ker nimamo istih plač, je nenadoma treba regulirat ceno bencina tako, da bo ta cena primerljiva z drugimi državami v odnosu do plač?

Kupte si bicikle, če nimate dnara za avto, porkamadona.

A je kaksen vir za teh 1 mio avtov, ki gre cez Slovenijo?

Sej ni nihče rekel, da morajo it ČEZ Slovenijo. Samo Petrol je leta 2001 prodal 2 mio ton naftnih proizvodov. Če se ne motim, je to okoli 2 milijarde litrov. Če imamo 10 centov več trošarine na liter, je to 200 mio na leto. Samo Petrol. Slab milijon na dan je čisto realna cifra. Od takrat se promet sigurno ni zmanjšal, samo povečal, in to zelo.
Posebej me pa preseneča borchi, ki je na prejšni strani izračunal, da z višjimi trošarinami dobi država 500 mio na leto, zdaj pa naenkrat čisto obratno. Človek res nima občutka za številke.

> Posebej me pa preseneča borchi, ki je na prejšni strani izračunal, da z višjimi trošarinami dobi država 500 mio na leto, zdaj pa naenkrat čisto obratno. Človek res nima občutka za številke.

ti presenečaš oz. niti ne. od tebe ni kaj več za pričakovat. tu sem samo pokazal koliko miljonov tovornjakov dnevno tanka tik pred slovensko mejo. ene 0.05 miljona... če sploh...
l'jga

> Slab milijon na dan je čisto realna cifra.

se pravi miljon tovornjakov dnevno tanka za miljon eur...

> Človek res nima občutka za številke.

in potem drugim govori o občutku za številke, ccc...
l'jga

Pa kdo je reku, da mora bit milijon tovornjakov? Kaj vsak natanka en liter?

> Pa kdo je reku, da mora bit milijon tovornjakov? Kaj vsak natanka en liter?

luli.

(če še ne veš, se delamo norca iz lulija, ki pravi, da je miljon vozil, ki se pelje ČEZ slovenijo, realna številka...)
l'jga

Zgodovina sprememb…

Jaz sem mislil, da se pogovarjamo o mio evrov na dan (ki jih bi lahko sami porabli), ne avtov. O tem so tudi bli dvomi.

> Jaz sem mislil, da se pogovarjamo o mio evrov na dan (ki jih bi lahko sami porabli), ne avtov. O tem so tudi bli dvomi.

ti miljoni avrov se prav tako porabijo. o tem NI dvoma.

(če pa dvomiš, si oglej proračun)
l'jga

Ja v to sploh ne dvomim, bi pa raje videl, da svojih par centov jaz sam porabim. Če je vseeno ali jih porabim jaz ali država, pa najboljše da jim celo plačo nakažem.

Vidim, da ste se obesili na mojo izjavo:

Ce imamo za 10 centov drazje gorivo, potem dnevno porabniki nafte in derivatov "izgubimo" cca 850.000€, ki bi ga lahko potrosili za marsikaj drugega kot pa nafto.

Ta znesek se dobi cisto enostavno. Je pa res, da gre za podatke iz leta 2008 in so danes verjetno nizji. Govor je o dnevi porabi nafte in derivatov v Sloveniji - ni pomembno kdo je ta porabnik (domac, tujec, tovornjakar... vsi).

Dnevna poraba nafte in derivatov je v Sloveniji leta 2008 znasala 7.364 ton. Kar znasa cca 8.582.521 litrov. Torej dobimo ven, ob drazjem gorivu za 0,10€, zgornji znesek dnevno.

Ker nekateri tako gorece zagovarjate visje davke, me zanima, zakaj je to dobro?

Pa naj kdo napise to v nekaj tockah:

1.
2.
3.
...

Lahko pa tudi sam napisem zakaj to ni dobro!

Zgodovina sprememb…

kixs97> Ker nekateri tako gorece zagovarjate visje davke, me zanima, zakaj je to dobro?

1. Da država ostane likvidna (za protiprimer poglej Islandijo in Irsko)

Need we say more?

Zheegec ::

kixs97> Ker nekateri tako gorece zagovarjate visje davke, me zanima, zakaj je to dobro?

1. Da država ostane likvidna (za protiprimer poglej Islandijo in Irsko)

Need we say more?

Samo glede na to, da je to en redkih ukrepov te vlade, se ne bi lahko to doseglo tudi na kakšen drugačen način!? Znižanje javne uprave recimo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

> Ker nekateri tako gorece zagovarjate visje davke, me zanima, zakaj je to dobro?

jaz ne navijam za višje davke. jaz pravim, da pravzaprav ni boljšega davka kot je trošarina na goriva...

me pa zanima zakaj nekatri tako goreče navijate za kar najvišji možen proračunski primanjkljaj in zakaj se vam to zdi dobro?

pa naj nekdo v točkah napiše s čim ga bomo pokrili:

1.
2.
3.
...
l'jga

ALIEn3001> Samo glede na to, da je to en redkih ukrepov te vlade, se ne bi lahko to doseglo tudi na kakšen drugačen način!? Znižanje javne uprave recimo.

Jaz nočem, da javna uprava še slabše plačuje ljudi. Že tako je nesposobnost na vrhuncu. Naj se plače v javni upravi dvignejo nad plače v gospodarstvu, da bomo imeli na položajih v javni upravi strokovnjake, ki bodo znali državo narediti učinkovito (in odpustiti vse, ki so tam not zato ker "v državni službi ni treba skor nč delat, pa nikol te ne odpustijo").

Če bo 5 procentov manj denarja v proračun, naj gre 5 procentov manj denarja iz proračuna, simpl ko pasulj. Državni plačanci pa pravijo naj gre raje 10 procentov več not in 10 procentov več njim, drugi pa naj pocrkajo.
««
9 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoplin poskočil na 73 centov

Oddelek: Na cesti
455343 (2227) RED_line
»

Zakaj je dizel (še vedno) cenejši od bencina?

387249 (5597) LeQuack
»

Cena nafte (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13319744 (13339) krneki0001

avto na plin (strani: 1 2 )

7929511 (18510) WarpedGone
»

Še malo pa bomo peš hodil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13311923 (8262) jype

Več podobnih tem