» »

Nakup zvočne kartice

Nakup zvočne kartice

slinko ::

Pozdravljneni!
Pred parimi dnevi sm nabavil zvočnike Logitech z5500. Priklopljene imam na integrirano zvočno Realtek ALC888 8+2 Channel HD Audio. Sedaj pa me zanima ali se spalača kupit tudi novo zvočno kartico. Malo sem gledal tole CREATIVE LABS SB X-Fi XTREME GAMER. Ali bo razlika v kakovosti zvoka vidna ali ne.

Hvala za odgovore.
LP!

pingo76 ::

Ne pričakuj kakšnih audiofilskih sprememb. Definitivno se ti bo pa poznalo če boš igre igral saj ti bo spodobna kartica razbremenila glavni procesor(je) pri zagotavljanju zvoka kar poslednično pomeni nobenih čudnih zvočnih efektov med igrami. Sam fram že leta starega audigya 2 in sem vedno znova navdušen nad njim ko stestiram zvočno na novi plati. :S

Aha se preavi da kakšnih večjih spememb ne bo. No sej igric pa tko ali tako sploh ne igram. Torej ali se mi potem sploh splača uzet to zvočno kartico ali ne?

B & O ::

Sej ti je napisal da je zmeraj znova navdušen nad svojo leta staro zvočno! Na kaj bi pol sklepal??? Če si pa audiofil, pol pa kr lepo na kredo vzet Bang & Olufsen :D

Sam imam Sennheiser HD595 slušalke in so ble spremembe zelo občutne ko sem zamenjal integrirano zvočno!

DJ MartiNi ::

Kupi rabljeno SB Audigy 2 za cca. 20€. S tem nakupom vsaj po mojih izkušnjah sodeč ne boš zgrešil. Oglas na Bolhi.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB SP XPOWER Zenith 3200/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300

dinozaver7 ::

Jaz sem kupil X-Fi ExtremeGamer in razlika v kvaliteti zvoka je ogromna..
:P

shark_nm ::

moji 5500 so na club 3d agrippa dts in sprememba je več kot očitna. -met dobre zvočnike na integrirani zvočni je lih tako ko met 4870x2 na en star CRT monitor z 15'' diagonale.

gruntfürmich ::

jst sem dobil x fi gamer fat. pro za 40€ v slani (drugače čez 100€). pa se mi zdi kr kul. sj drugače ni tolk razlike, če boš poslušal 128@mp3, samo v finesah pa se pozna.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Evo sm že nabavu to kartico:D

Sam me pa ena stvar moti pa nevem kako odpravit. Uglavnem mam tv kartico winfas PVR2000 in ko prižgem tv mi vrže AUX na mute in uklopi MIC. To pa naredi zmeraj ko vklopim TV, tko da moram zeraj v nastavitve pa preklopit na AUX. Aja pa TV dela ful zlo potih. bolj kot na integrirani zvočni.

LP!

pingo76 ::

Jaz sem kupil X-Fi ExtremeGamer in razlika v kvaliteti zvoka je ogromna..

V primeru uporabe spdif-a prav nič... Glede analognih izhodov pa se strinjam. Pardon, nimajo vsi priklopljenega kompa na reciever.

sm že zrihtal. sm se mogu mal v nastavitvah od tv karrica poigrat pa dela tko kt mora.

__Devil__ ::

asus Xonar za muziko :P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19627827 (15083) psytoma
»

Katero X-Fi zvočno kartico?

Oddelek: Zvok in slika
181721 (1654) TekO
»

Creative bo predstavil nove zvočne kartice iz družine X-Fi

Oddelek: Novice / Zvočne kartice
474991 (3145) Pesimist
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 )