» »

V prihajajočem tednu v Kiberpipi

V prihajajočem tednu v Kiberpipi

Uniki

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu Kiberpipa napoveduje:

- Torek, 9.12. ob 19:00 - Pipin odprti termin: Med 22 najbolj perspektivnih start-upov v Evropi izbran slovenski UNIKI
Mlado slovensko podjetje UNIKI je bilo izbrano med 22 finalistov, ki so se udeležili tedna tekmovanja in izobraževanja Seedcamp, skupnega projekta največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". UNIKI je komisijo prepričal s svojimi inteligentnimi interaktivnimi mediji, ki temeljijo na računalniškem vidu in novem vmesniku med računalnikom in človekom, ki reagira na gibanje. Trenutno so usmerjeni v razvoj novih gibalnih interaktivnih medijev za javne prostore, kjer lahko z vsebino izložbe upravljate kar z gibi roke ali telesa. Več...



- Sreda, 10.12. ob 19:00 - Spletne urice: LeWeb'08 Paris - živo oglašanje s konference!
- Četrtek, 11.12. ob 19:00 - VIP - Večer za inovativne in podjetne - kdo bo tokratni gost, lahko spremljate tukaj
- Petek, 12.12. ob 19:00 - Err0r: Neven Korda - Med Dafno in Niobo, performativno predavanje
Med Dafno in Niobo je performativno predavanje oziroma nastop angažirane konceptualne umetnosti, kjer bo avtor Neven Korda, umetnik na polju performativnih in projeciranih umetnosti, projeciral svojo video umetnost.

Še vedno ste vabljeni na ogled dveh razstav: Kiberpipin računalniški muzej do 23.1. na ogled postavlja razstavo Grafična računalniška oprema v 70-ih in 80-ih letih pri nas (nad prostori Kiberpipe v kavarni Metropol), kjer je predstavljenih nekaj izmed grafičnih terminalov ter računalnikov, ki so postavili temelje današnjemu pojmovanju CAD (Computer-aided design) programske opreme, del razstave je posvečen projektu SICAD, slovenskemu programskemu paketu, ki je bil namenjen računalniškemu konstruiranju in projektiranju. Poseben poudarek razstava posveča tudi vektorskim zaslonom. V galeriji digitalne umetnosti G404 pa je do 5.1. na ogled slikovna pesniška zbirka v obliki grafičnih dizajnov Masaker povprečja.

Predavanja lahko spremljate tudi v živo. Na obveščanje o dogajanju v Kiberpipi se lahko naročite tudi na RSS novice ali koledar dogodkov iCal.

1 komentar

KatjaGucek ::

Na tretjem VIP večeru v četrtek, 11. decembra, ob 19. uri bo gost soustanovitelj Zemante, enega najuspešnejših podjetij Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, Andraž Tori. Več informacij in potrditev udelezbe preko Facebook grupe LUI Slovenia (http://tinyurl.com/6f2ygf) ali po elektronski pošti na info@lui.si.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73586 (2488) Tear_DR0P
»

Dogodki v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52999 (2694) Gandalfar
»

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54325 (3989) ike
»

Dogodki v Kiberpipi od 10. do 14.12.

Oddelek: Novice / Kiberpipa
102895 (2894) smash
»

Skupaj proti dolgčasu :) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
10629096 (21382) Damjan Jagar

Več podobnih tem