»

Novo socialno omrežje Fowndr za mlada podjetja

The New York Times - Londončan Stu Green je ustvaril novo socialno omrežje na internetu, ki pa ni namenjeno tekmovanju s Facebookom, Twitterjem, MySpaceom in drugimi velikani. Namesto tega je Fownder (izgovori se [faʊndə]) namenjen ustanoviteljem novih mladih podjetij, start-upov, da lahko na enem mestu debatirajo o novih projektih, tehnologijah, se kaj novega drug od drugega naučijo, izmenjujejo ideje, datoteke in projekte itn. Skratka na Fownderju naj bi se družili vsi, ki so bili tako ali drugače vpleteni v nastajanje novih start-upov.

Storitev bo brezplačna, a bo potrebno za vstop imeti povabilo od že obstoječega člana. Na ta način želi Green poskrbeti, da bo občestvo na strani ostalo resnično v skladu s prvotno zamislijo....

7 komentarjev

Kiberpipa: Seedcamp Q&A

Kiberpipa - Pred 14 dnevi se je v Londonu odvijal Seedcamp Week 2010, kjer so bili ponovno prisotni tudi Slovenski startupi.

Seedcamp je skupen projekt največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in “poiskati naslednji Google”.

V okviru Pipinih odprtih terminov, se bo v torek ob 19h, odvijala manjša okrogla miza oz. Q&A, kjer bodo svojo izkušnjo predstavili fantje iz Visionecta. Kdor ne pozna Visionecta, gre za eno od redkih domačih podjetij, ki inovirajo na področju strojne opreme s rešitvijo, ki temelji na e-ink zaslonih. Več o dogodku

0 komentarjev

'Izzivamo ideje' za razvoj aplikacij Android in prihodnost internetov z Web2Expo 2010

Pipin odprti termin: Fungi from scratch in Andraž Brodnik

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ob zaključku natečaja Izzivamo ideje bodo v torek v Kiberpipi predstavljeni rezultati prvega razpisa za razvoj aplikacij Android v Sloveniji, katerega namen je spodbuditi razvoj aplikacij za to platformo.

Matija Jekovec se je vkljub vulkanskemu pepelu navkljub odpravil čez lužo na konferenco Web 2.0 Expo, ki je potekala od 3. do 6. maja v San Franciscu. Dogodek se osredotoča na najnovejše spletne poslovne modele, paradigme in smeri razvoja interneta. Na Spletnih uricah bo v sredo predstavil svoje vtise in kakšen bonbonček iz vsebine predavanj priznanih strokovnjakov. Njegov pregled dogajanja na konferenci bo uvod v razpravo o trendih v tehnologiji in poslovnih modelih na spletu.

V...

3 komentarji

joojoo tablet sedaj na voljo tudi v Evropi

Končno tudi v Evropi

vir: engadget
engadget - Po tem, ko je težko pričakovani joojoo tablet prispel v Ameriške domove okoli prvega aprila, smo sedaj na vrsti tudi Evropejci. Že danes lahko naročite svojega na joojoo domači strani. Cena za razliko od nekaterih podjetji ni samo direktna pretvorba iz $ v €, ampak znaša 359€ (v originalu 499$) + 13€ za dostavo (in ja, lahko ga naročite tudi v Slovenijo).

Joojoo v kratkem prav tako napoveduje popravek za firmware, ki bo odpravil veliko težav z dosedanjo napravo. Če vas nakup zanima, le odklikajte na test in se odločite ali je to...

62 komentarjev

Naj vam Kiberpipin program polepša deževne dni

Tipkovnica Iskra Delta Triglav

vir: Kiberpipa
Kiberpipa -

Na današnji deževno turobni dan si boste proti večeru zagotovo lahko vzeli kako urico časa in se udeležili Spletnih uric - predavanja o ŽVPL 3.0. Urednika in snovalca prenovljenega ŽVPL-a Gregor Zalaznik in Davorin Pavlica nam bosta povedala nekaj bridkih izkušenj kako je prenova potekala, zakaj je potekala tako dolgo in kako se ne lotiti prenove spletnega mesta.

V okviru Filmšteke, ki zagovarja idejo odprtosti in vabi obiskovalce k soustvarjanju filmskih...

3 komentarji

Prvi teden v novem letu v Kiberpipi

Tektronix

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 6.1. ob 19:00 bo na Pipinem odprtem terminu Jure Čuhalev, govoril o Barcampu, Co-workingu in prihodnosti izmenjave znanj. Obisk konferenc in druženje s sotrpini iz stroke še vedno predstavlja enega najboljših načinov izmenjave in pridobivanja novih znanj. Kot nadgradnja tega se pred leti tako v Silicijevi dolini rodil nov koncept izmenjave znanj - BarCamp, kjer gre za konferenco, ki jo sestavijo kar udeleženci sami. Zaradi svoje dinamične narave omogoča veliko bolj efektivno...

0 komentarjev

V prihajajočem tednu v Kiberpipi

Uniki

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V prihodnjem tednu Kiberpipa napoveduje:

- Torek, 9.12. ob 19:00 - Pipin odprti termin: Med 22 najbolj perspektivnih start-upov v Evropi izbran slovenski UNIKI
Mlado slovensko podjetje UNIKI je bilo izbrano med 22 finalistov, ki so se udeležili tedna tekmovanja in izobraževanja Seedcamp, skupnega projekta največjih evropskih skladov tveganega kapitala, s katerim želijo vzpodbuditi Evropska podjetja k razvoju inovativnih spletnih storitev in "poiskati naslednji Google". UNIKI je komisijo prepričal s svojimi inteligentnimi interaktivnimi mediji, ki temeljijo na računalniškem vidu in novem vmesniku med računalnikom in človekom, ki reagira na gibanje. Trenutno so usmerjeni v razvoj novih gibalnih interaktivnih medijev za javne prostore, kjer lahko z vsebino izložbe upravljate kar z gibi roke ali telesa. Več...



- Sreda, 10.12. ob 19:00 - Spletne...

1 komentar

V Kiberpipi od 1. do 5.12.

Fotografija z brošure SICAD, ISKRADATA

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Veseli december prihaja in temu primerno pester program bo tudi v Kiberpipi. Kiberpipin računalniški muzej med 1.12.2008 in 23.1.2009 predstavlja razstavo na temo grafična računalniška oprema v 80-ih ter 70-ih letih pri nas, kjer bo predstavljenih nekaj izmed grafičnih terminalov ter računalnikov, ki so postavili temelje današnjemu pojmovanju CAD (Computer-aided design) programske opreme. Del razstave, v veliki meri v obliki slikovnega gradiva, bo...

2 komentarja

VIP - Večer za inovativne in podjetne: Japec Jakopin, Seaway

Kiberpipa -

V letošnji sezoni se ponovno vračajo VIP - Večeri za inovativne in podjetne, ki jih organizirata LUI - Ljubljanski univerzitetni inkubator, in Kiberpipa. Potekali bodo enkrat mesečno, vsak drugi četrtek v mesecu (januarja 2009 izjemoma tretji četrtek) v Kiberpipi na Kersnikovi 6 na v večernih urah. Kot se za VIP spodobi, bomo tudi letos gostili zanimive goste - uspešne inovativne podjetnike, ki bodo z nami delili svoja znanja in izkušnje na svoji poti do uspeha.



Dobimo se v četrtek, 9. oktobra 2008 ob 19. uri! Prvi VIP večer bo s svojo prisotnostjo počastil Japec Jakopin, bivši profesor ljubljanske Medicinske fakultete, snovalec bark in soustanovitelj uspešnega slovenskega podjetja Seaway. Svojo uspešno podjetniško kariero je Japec od samega začetka delil z mlajšim bratom Jernejem. Skupaj sta leta 1983 najprej ustanovila studio J&J design za načrtovanje plovil, leta 1989 pa še podjetje Seaway. Leta 1995 sta bila brata Jakopin izbrana za nagrado Podjetnik leta, leta 2007 pa sta...

9 komentarjev

Spletne urice: TripTracker.net ali kako pritegniti spletno pozornost na globalnem trgu

Slo-Tech - V sredo 25. oktobra vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na druge letošnje Spletne urice.
Eno bistvenih vprašanj pri razvoju svetovne spletne storitve je, kako pridobiti nove uporabnike in jih med množico konkurenčnih storitev tudi obdržati.

Na predavanju bomo spoznali dosedanje izkušnje s spletno storitvijo TripTracker.net, ki je širši svetovni javnosti postala dostopna pred nekaj meseci. Storitev omogoča uporabnikom izdelavo potopisov ter izmenjavo potovalnih izkušenj z drugimi uporabniki. TripTracker je enostaven za uporabo in omogoča avtomatsko generiranje interaktivnih predstavitev potovanj. S pomočjo GPS sledi se multimedijske vsebine (npr. fotografije) samodejno umestijo in prikažejo na satelitskih posnetkih zemlje.

0 komentarjev

G404: Digitalno na platnu

Slo-Tech - V petek, 5. maja, ob 20:00 ste vljudno vabljeni v Kiberpipino Galerijo404 na otvoritev razstave ilustracij z naslovom Digitalno na platnu Blaža Porente!

Gre za razstavo novega medija, digitalne ilustracije, kjer se avtor predstavlja s ciklom popotovanja skozi zadnje leto svojega ustvarjalnega obdobja. Slike so plod zabeleženih misli, ujeta fikcija skozi vsakdanjik in želja po prikazovanju sveta, v katerem živi z zaprtimi očmi. Blaž Porenta raziskuje in prestavlja meje...

6 komentarjev

Otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja

Slo-Tech - V petek, 16. 12. ob 19.00 ste vabljeni v Kiberpipo na predavanje, ki bo osvetlilo dogajanje v zvezi z računalniškem muzejem ter debato o računalniški zgodovini in težavnosti pri iskanju resničnih podatkov v zvezi z računalniki starejšega datuma. Ob 20:00 pa na uradno otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja.

Po krajši predstavitvi muzeja, muzejskih eksponatov, knjižnice in ogledu prostora se bomo zaklepetali ob pijači in prigrizkih. Vljudno vabljeni vsi nostalgiki, ljubitelji domačih računalnikov, igric in vsi ostali, ki ste si od nekdaj želeli vedeti, zakaj se je tipkovnica ZX Spectruma ljubkovalno imenovala "radirka".

33 komentarjev

Naključna umetnost v Kiberpipi

Random Art -
V sredo, 12. januarja ob 16.00, vas vabimo v Kiberpipo, kjer boste lahko pokukali v ozadje računalnikovega ustvarjalnega procesa: dr. Andrej Bauer bo otvoritev spletne razstave na www.random-art.org in njene inštalacije v Kiberpipi pospremil z zanimivim predavanjem o algoritmih, s katerimi se generirajo slike.

Internetna razstava "Random Art" ("Naključna umetnost") teče neprekinjeno že od leta 1998. Iz naključno generiranih formul program generira slike - popularne se ohranijo, ostale pa se zamenjajo z novimi.

Ko je nastala razstava, je bil Andrej Bauer doktorski študent na Univerzi...

31 komentarjev

Predavanje: Dražen Pantič: Primeri hibridnih medijev

Slo-Tech - V sredo, 10. novembra, ob 19. uri vas Kiberpipa in Ljudmila vabita na predavanje: Dražen Pantič: Primeri hibridnih medijev (video blogi, direktni streaming na TV, P2P in interaktivna TV) na izkušnjah 4-letnega dela in življenja v ZDA.

Dražen Pantič, je med drugim davnega 1996 so-ustanovil beograjski OpenNet, internetni oddelek neodvisne medijske organizacije Radio B92, CyberREX in praški C@MP, leta 1999 je prejel nagrado Pioneer award organizacije Electronic Frontier Foundation. Že vrsto let sodeluje v vodenju njujorške tehno-performans umetniške galerije Location One.

Opisal bo svoje izkušnje in delo v ZDA v zadnjih štirih letih. Leta 2000 je namreč prevzel mesto so-direktorja galerije Location One, na Univerzi New York pa kot sodelavec vodil program "Mediji, tehnologija in demokracija".

Na kratko bi lahko njegovo delo opisali kot gradnjo arhitekture v kontekstu participatorne medijske prakse, novih in hibridnih medijev (advanced media). Vabljeni v Kiberpipo in berite dalje ...

6 komentarjev

Računalniška umetnost

Jaz - Računalniško umetnost poznamo v mnogih oblikah in ena izmed najbolj neposrednih so razne digitalno obdelane slike. Mislim, da bo ljubitelje dotičnih slikic kar zanimala ta stran. Postavila jo je mlada slovenska umetnica, s katero sem v stiku že nekaj časa. Prosila me je namreč, ali lahko za svoje delo uporabi del Slo-Tech designa. Moram priznati, da je slikica, ki jo je ustvarila bila kar zanimiva, toda na žalost ne dovolj, da bi se uvrstila v galerijo, ki jo najdete na njeni strani. Kakorkoli, prilagam še eno izmed meni bolj všečnih slikic.

3 komentarji