» »

GPS advance

GPS advance

mmaestro ::

Pozdravljeni,

že nekaj časa se ukvarjam z diplomskim delom na temo kako bi s pomočjo GPS oddajnika in NTRIP odjemalca popravil pozicijo, katero ti izračuna, GPS oddajnik....
Za to bi uporabil omrežje signal, ki bi mi služilo kot bazna postaja od katere bi dobival podatke.... Če ima kdo kakršne koli uporabne informacije, bi mu bil zelo zelo hvalažem, kajti zabil sem že veliko časa brez kakšrkne koli vidne uspešnosti.

Se pravi kar bi rad je da preko NTRIP odjemalca dobim korekcije, to dobim, potem pa bi te korekcije upošteval pri popravljanju pozicije, bi pa to delal zgolj softversko se pravi offline nebi zapisoval nazaj na gps napravo pač pa bi potem samo preverjal novo izračunano pozicijo in originalno izračunano in videl kakšno natančnost sem dosegel... NTRIP odjemalec mi tudi v posebno datoteko piše NMEA stavke, te bi verjetno bilo treba sparsati v oprijemljivo obliko ali pač brati iz GPSa surove podatke, če ima kdo kake uporabne informacije lahko odgovori tu oz mi pošlje ZS.

Za vse večno hvaležen.

LP
  • spremenil: mmaestro ()

residual ::

A ni to že standard Assisted GPSa, (google A-GPS), samo oddajniki naših mobilnih ponudnikov te še nimajo integriranega, ali pa ne omogočajo... mogože je že, nisem na tekočem, vem da pred dvemi leti še ni bilo...

vem da novejši GSMi z GPS to funkcijo že imajo, zaustavi se pri omogočevanju storitve pri operaterjih..

ne vem pa kako je z NTRIP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: residual ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lahko letalo izgine brez vsakršne sledi? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30681643 (21631) Machete
»

krmiljenje kosilnice

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111461 (1368) illion
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7112333 (11574) bond007
»

GSM GPS out ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141593 (1360) darkolord
»

Uvedba "sledilnih naprav" v nove evropske avtomobile do leta 2009

Oddelek: Novice / Zasebnost
496230 (4974) Airskull

Več podobnih tem