» »

izbira TVja - vaši predlogi

izbira TVja - vaši predlogi

firbec ::

kaj od tega priporočate (cene so iz METRO-ja Avstrija):

PHILIPS 42PFL5603 FULL HD 700 €

PHILIPS 47PFL5603 1089€

SONY KDL40L4000 800 €

SAMSUNG LE40A330 600 €

gledanje s cca 3,5 m
večinoma za DVD, divX in IPTV.

pa še eno vmesno vprašanje, kakšna je sploh razlika med HD in FullHD sprejemniki za navadne smrtnike ?

hvala za predloge.
  • spremenil: firbec ()

LexLuthor ::

sony!

Za drugo vprašanje: enaka kot za vse ostale. Večji kot je televizor in bližje kot sediš, večja je razlika!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: LexLuthor ()

roCkY ::

LCD TV 47PFL5603 izmed teh
je pa z 47" drug rang glede na ostale

Okapi ::

Jaz bi vsekakor navijal za drugega Philipsa, zaradi velikosti. Saj ne, da se s 40'' ne da lepo gledati, ampak 47'' je kar konkretno večji in na 3,5 m to pride kar prav. Po kakovosti je pa tudi povsem primerljiv z drugimi.
Pri tej velikosti bo s 3,5 m prišel do izraza tudi fullHD, pod pogojem seveda, da boš gledal blu-raye oziroma divxe v visoki ločljivosti.

O.

dottie ::

Pred kratkim smo doma vzeli manjšega bratca tega Sonyja, sicer z diagonalo 81cm (klik). Morem rečt, da slika odlična, še posebej, ker še čakamo na optiko in je trenutno priklopljen na kabelsko. Nikjer nobenega šuma, barve super. Tako, da js bi ti priporočala, da si jih v živo pogledaš - če maš možnost seveda, pa se potem glede na kvaliteto slike odloči.

firbec ::

zelo zelo mi je všeč, ker ste se nekateri tako hitro odzvali in ne najedate tja v 3 dni, kot na nekaterih drugih forumih, ampak dejansko svetujete.
Še vnaprej bom spremljal ta post in vesel vsakega predloga. Če imate kakšen boljši predlog za te cene, bom vsekakor hvaležen.

RoCky, si mislil z "je pa z 47" drug rang glede na ostale" na ceno ali na kaj drugega ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: firbec ()

LexLuthor ::

sony je zakon glede na kakovost slike. pojdi se prepričat v Bigbang giga v LJ, kjer je prostor lepo zatemnjen, pa takoj vidiš razliko.

krop ::

ja sony ampak kera druga serija recimo w

roCkY ::

Aparata ne poznam. Izbor glede na ponujeno. Glede na razdaljo gledanja je to min. Glede na specifikacije in ceno pa je ugoden.

Sem pa pristaš Sony serije W. Cene pa so kar nekaj višje od teh, ki jih omenjaš. Oglej si 46/52"W4000/4500. 100Hz meni kot sem že nekajkrat pisal ne pomeni nič. Drugač pa odličen nakup glede na kakovost samsung serija 9, a cene so trenutno še ....

Zej te bomo samo zmešali a raje mal počakaj in ne kupi takoj. Sam sem se prvič pred dobrima 2 letoma zmerno opekel...

misek ::

Kako se pa kaj Philipsi kvarijo? Nekje sem zasledil, da vec od ostalih...

krucymucy ::

40W4000 se dobi za dobrega 1.100€ ... TV je "pjesma".

Okapi ::

raje mal počakaj in ne kupi takoj.


Po tej logiki lahko čakaš še zelo dolgo, ker razvoj se še nekaj časa ne bo ustavil in tudi cene se bodo še nižale.

Če nov televizor rabiš (in veš, kaj rabiš), pa se nimaš kaj opeči.

O.

nastyboy ::

Sodelavec je rekel, da se bo odpravil po LCD TV kar lepo v Avstrijo/nemčijo... cene naj bi se razlikovale do 50% ... Tako da se splača malo pogledati še v tujini...

roCkY ::

@Okapi: Nisem mislu čakat pol leta, leto,... Smiselno je sedaj kupit kak LCD, plasmo ker sta tehnologiji dozoreli. (Naslednji moj TV bo skoraj zagotovo naslednja tehnologija (laser?). Pri meni po vsej verjetnosti nekaj okoli 70+"...)
Po prvem izboru, ki ga je naredil se splača mal počit okol tega in čez kak teden dva narest še en izbor. Med tem pa še občasno teste, mnenja brat itd. Skratka ne se zaletet. TV je pač dražji kot štruca kruha (ki pa je dejansko zelo precenjena) in se večinoma kupuje enkrat na precej let in do konca življenske dobe je enak.

Ko določenega segmenta ne poznaš dovolj dobro se zelo hitro odločiš prehitro. Ponudbe je v letošjem letu res ogromno... Precej bolj pestro kot pred letom dvema...

djordjevic ::

Zgoraj omenjena philipsa sicer nista slaba, ampak imata preslab slikovni procesor (pixeplus hd), kar se bo poznalo pri gledanju sd slike. Ozri se raje za tistimi, ki imajo vsaj pixeplus 2 hd, oziroma 3, če pa finance dopuščajo pa perfectpixel.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi ::

TV je pač dražji kot štruca kruha


Televizorji so v bistvu cenejši od kruha!

Kilo najbolj navadnega kruha je 0,8 evra. Se pravi je spodoben tv za 800 evrov vreden 1000 kil kruha. Če družina poje kilo na dan, je 1000 kg dovolj za nekaj manj kot 3 leta. Televizor kupiš za precej dlje časa.

Ali drug primer. Ravno sem videl Siolovo ponudbo za LG-jev 37'' televizor za 24 mesečnih obrokov po 28 evrov. Povprečna družina da toliko za kruh (ali pa še več).

Kar z drugimi besedami pomeni - če nisi ne vem kakšen videofil in pikolovec (dobesedno;-)), se nima smisla pretirano obremenjevati s tehničnimi podrobnostmi in komplicirati, še posebno, dokler so v igri televizorji pod 1000 evrov. Dokler se držiš bolj uveljavljenih znamk (Sony, Philips, Samsung, LG, Panasonic, Toshiba, Sharp, JVC ... ) in paziš, da ti trgovec ne podtakne predlanskega modela, v bistvu ne moreš zgrešiti.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

firbec ::

zanima me, kako je z garancijo recimo v Nemčiji ali Avstriji kupljene LCD TV. Jo je možno uveljavljati pri nas, glede na to, da smo v EU ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera znamka LCD

Oddelek: Kaj kupiti
204301 (3036) billgates
»

Full HD TV (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
942117469 (34456) Kovalchuk
»

Nakup novega TV-ja

Oddelek: Zvok in slika
223302 (2719) veliki_bos
»

HD Tv do 94cm, kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
172024 (1554) Feren
»

nakup LCD TVja

Oddelek: Kaj kupiti
81666 (1352) Alamar

Več podobnih tem