» »

katera znamka LCD

katera znamka LCD

slimelive ::

Pozdravljeni,
kupiti nameravam nov LCD tv. Pripravljen sem dati nekje okoli 1000eur, velikost recimo 102 ali 107cm. Vem le to, da bom kupil ali Sony ali Philips. Zanima me kateri model, predvsem pa katero znamko izmed teh dveh priporočate.
LP

frodo12 ::

Priporočam ti:

Philips 40pfl866h z LED tehnologijo
Philips 42PFL8404H

t-slav ::

Sony je, če kdo mene vpraša precej precenjen. Tak da če kupuješ vzemi Philipsa. Pa še boljšo servisno mrežo majo...

Problem je trenutno sam to, da je Philipsa trenutno v Sloveniji relativno težk dobit (so baje neki problemi z dobavo). Bo treba počakat na 2010. Pol naj bi se stvari mal stabilizirale.

Aja mogoče bi se še kje našu kak 40PFL8664H. 42PFL8404H pa skor sihurno ni ...

bobba ::

A je in kaka je razlika med modeloma
1.) LCD TV Samsung LE32B450 in
2.) LCD TV Samsung LE32B450C ??????


1.) http://www.nakupovanje.net/samsung-le32...

2.) http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...

bobba ::

Pa še to, kako pametno je kupiti tv prek interneta in ti ga dostavijo preko Pošte Slovenije? V varnostnem smislu (poškodbe)?

t-slav ::

Js ne vidim kake grozne razlike med modeloma. Tut če greš gledat na stran od samsunga, ti je ne bodo znal povedat. Oz modela LE32B450C sploh ni :|

Glede pošiljanja pa ne vem. Kolker sm gledu kak na pošti delajo s paketi, js nebi lih prek pošte naročal ... :D

t-slav ::

40pfl8664 se da dobit...

BB Rudnik jo ziher ma :)

Anton ::

Pozdravljeni,
kupiti nameravam nov LCD tv. Pripravljen sem dati nekje okoli 1000eur, velikost recimo 102 ali 107cm. Vem le to, da bom kupil ali Sony ali Philips. Zanima me kateri model, predvsem pa katero znamko izmed teh dveh priporočate.
LP


Kupi Philipsa, ne bo ti žal, sam ga imam doma in dela izvrstno, le da še ni led, če bi kupil sedaj, bi kupil led tehnologijo, daš nekaj zraven in je to to.


Glede pošiljanja pa ne vem. Kolker sm gledu kak na pošti delajo s paketi, js nebi lih prek pošte naročal ... :D


Sem ga naročil preko weba in ni bilo problema. Strinjam se da kak mali paket lahko premetavajo, tako veliko TV pa zagotovo ne. Sicer pa je vsa pošta zavarovana, če bi dobil poškodovan paket, ga bi takoj zavrnil pošti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Anton ()

marry ::

Pozdravljheni...sem nova na forumu, ker naju z možem zanima vaše mnenje o nakupu lcd tv. Izbirava me modelom Philips 40pfl7605h in Sharpovim letošnjim best produktom Lc40le810e aquos Quattron. Zanima naju, če kdo ima katerega od tem tv? Katerega od teh bolj priporočate? Kaj menite o znamki sharp za Lcd tv?

Lp

roCkY ::

Sharp je pomoje (glede na prebrano) vsaj rang višje od omenjenega Philipsa. Če ti gre za osvetlitev ozadja je Philips itak edina izbira. Sharpa še nisem videl tako da reči ne morem nič konkretnega. Vsekakor iti pogledat in težit večinoma zelo pasivnim prodajalcem do onemoglosti. Oz. poiskati priklop na iste vire, ki so doma. Ne se zadovoljit z kako BD risanko!!
Glede na prebrano bi vzel Sharpa ali Sony NX ali morda Samsung serije 7,8.

Izbire je v 40" res tako veliko, da je skoraj nemogoče reči kaj je za nekoga, ki ga ne poznaš vsaj pribljižno pravo.

fpbs ::

Philips 40PFL7605H


* Diagonale: 40"/102cm
* Auflösung: 1920x1080
* Format: 16:9
* Helligkeit: 450cd/m²
* Kontrast: 500.000:1 (dynamisch)
* Reaktionszeit: 2ms
* Betrachtungswinkel (h/v): 176°/176°
* Anschlüsse: 4x HDMI (1x HDMI 1.4, 3x HDMI 1.3), Komponenten (YUV), 2x SCART, VGA
* Stromverbrauch: 84W
* Maße (BxHxT): 96.6x64.1x24.2cm
* Gewicht: 16kg
* Besonderheiten: integrierter DVB-C/-T-Tuner (MPEG-4 AVC), DivX-HD-/MKV-Unterstützung, 100Hz-Panel, USB-Schnittstelle, DLNA-Client, Webservices, CI+-Slot, Ambilight Spectra 2, LED-Backlight (Edge-lit)


Sharp Aquos LC-40LE810E

* Diagonale: 40"/102cm
* Auflösung: 1920x1080
* Format: 16:9
* Helligkeit: 450cd/m²
* Kontrast: 4000:1
* Reaktionszeit: 4ms
* Betrachtungswinkel (h/v): 176°/176°
* Anschlüsse: 4x HDMI (1x HDMI 1.4, 3x HDMI 1.3), Komponenten (YUV), SCART, VGA, Composite Video
* Stromverbrauch: 71W
* Maße (BxHxT): 99.3x65.9x27.5cm
* Gewicht: 19.5kg
* Besonderheiten: integrierter DVB-C/-T-Tuner (MPEG-4 AVC), 100Hz-Panel, 24p-Unterstützung, USB-Schnittstelle, DivX-HD-/MKV-Unterstützung, CI+-Slot, LED-Backlight (Edge-lit)

roCkY ::

Treba je upoštevati, da so podatki (meritve) glede kontrasta nestandardizirani. Praktično neuporabne cifre.
Nekateri proizvajalci so jih začeli umikat iz tehničnih specifikacij.

fpbs ::

Možno je, da so nekateri proizvajalci začeli umikati podatke o kontrastu iz tehnične dokumentacije, tudi iz razloga, ker ne dosegajo podobnih rezultatov? Meni se zdi ta podatek tudi dosti pomemben, in se verjetno ne bom odločil za nakup TVja za katerega ne vem tega podatka. V zgornjih dveh primerih mi je jasno, da gre za dve različni meritvi.

jnce ::

Slika na Sharpu je IZJEMNA !!

marry ::

Hvala za mnenja...
Slika v trgovini zgleda res izjemna...ravno zaradi tega sva začela gledat za tem modelom. Vidla pa sem še to: Sharp LC40LE810E TV sprejemnik je za razliko od običajnih LCD zaslonov osvetljen s pomočjo LED diod, kar doprinese k bolj živi, jasni sliki ter manjši porabi energije. Sharp LC40LE810E ima diagonalo kar 102 cm in prikazuje sliko v polni HD ločljivosti pri 1920 x 1080p. S pomočjo vgrajenih tehnologij, kot so X-Gen, E-Motion, je slika, ki jo televizor prikaže, več kot le izjemna. A izjemna ni le slika, enako velja tudi za zvok, kajti televizor podpira kodek Dolby Digital Plus. Televizor vam nudi 4 HDMI vhode za vaše DVD in Blu-ray predvajalnike, igralne konzole, priključite pa lahko tudi svoj računalnik. Televizor ima tudi USB vrata za vse vaše fotografije, glasbo in video z vaših USB pomnilniških medijev.
Če to vse drži je cena 999€ presenetljiva. Verjetno se bova odločla za ta Tv. Zakaj bi vsi imeli Philips in LG:D
Je slika kaj drugačna zaradi novega quatron panela? Je bolj živahna?
Glede kontrasta pa sem zasledila, da je nekje bilo zapisano mega nekje pa 6000000:1 je treba res vzet z rezervo, kar zapišejo proizvajalci?

fpbs ::

Sharp LC40LE810E TV sprejemnik ima Edge LED osvetljavo ozadja, kar pomeni da ne more imeti nevem kakšno mega kontrastno razmerje. To imajo danes že skoraj vsi TVeji in ga že težko najdeš s CCFL osvetljavo. Boljši TVeji imajo osvetljavo preko celega ozadja (Local Dimming LED in Nano LED)in zaradi tega dosegajo precej višje kontrastno razmerje. Vzrok, da ima bolj tople barve, pa je da ima poleg treh osnovnih barv dodano še rumena. Svetilnost je nekoliko slabša: 450cd/m² ,običajno je 500cd/m². Glede cene ga pa v Avstriji dobiš že za 795 Evrov.

kmetek ::

Kot da boste imeli tv več kot 5 let? :))

energetik ::

marry, pa imaš tudi vire HD signala, da boš izkoristila to "izjemno" sliko? Sicer pa v FullHD ločljivosti prikazuje lepo sliko moj LG za 350€. Za SD signal, ki ga večina sprejema, je še 350€ preveč. Jaz bi rekel, da je večina raznih X-GEN ipd tehnologij bolj kot ne marketing. Razen če nisi izreden poznavalec in imaš hkrati doma celo zbirko BR filmov v FullHD resoluciji. Osebno bi dal za 1m diagonale max 600EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

marry ::

Jaz sem spraševala samo za mnenje glede na to kaj vse ponujajo proizvajalci in vso to čudo tehnologije. Značilnosti, ki sem jih povdarla ima nekatere samo sharp, kot ima philips osvetlitev. Nekaj je res marketinško, so pa stvari, ki so pomembne, da ni slika pretirano pikčasta in ravno te so me zanimale. Zato sprašujem na kaj moramo biti posebej pozorni, ko kupujemo nov tv.

Energetik: ti imaš gotovo od 81 zaslon ali manj, zato si lahko toliko plačal in si zadovoljen.
Preveč izbire ponuja trg, zato se pa nam porajajo raznorazna vprašanja. Kaj je to?, Zakaj,.. in tako naprej.

Sicer pa je današnja tehnologija ne zdrži več kot dve leti, npr telefon, ker je tako narejeno. Upam, da televizor vseeno včaka kaj več, če ga prej nezadene strela.

zgaga ::

Moj oče je kupil Philips 40PFL7605H in je zadovoljen, vendar slika ni nevem kaj.Jaz sem prav tako hotela kupiti enak televizor, ko pa sem zagledala SHARPA LC-40LE810E in njegovo predvajanje slike preko navadne antene, ni bilo več kaj razmišljat.
Malo sem bila skeptična, kako bo doma, ko imam preko Amisa, ampak je slika kristalno čista, kakor, da se dogaja v živo, pred tabo.Če bi ocenjevala od 1- 10, bi dala 11.
Mene niso zanimale zadeve, kot je npr. ambilight, netTV in podobne zadeve.Potrebovala sem
samo super sliko in s tem nakupom jo dobila.

billgates ::

Pozdravljeni. Kupujem televizor za okrog 500EUR pa me zanima kaj kupiti. Se splača dat nekaj več za LED? So LED-televizorji od Sharp-a dobri? Zaenkrat gledam tegale, kaj pravite? http://www.mimovrste.com/artikel/135017...

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips-LG-Samsung

Oddelek: Kaj kupiti
61639 (1555) roCkY
»

Kateri LCD LED TV?? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10069415 (55547) seljo
»

Prosim za nasvet: Philips 37PFL7605H LCD LED

Oddelek: Kaj kupiti
93441 (3371) trnvpeti
»

Nov TV (low budget)

Oddelek: Kaj kupiti
162060 (1618) Blindeye
»

Nov tv ... kateri model

Oddelek: Kaj kupiti
292691 (1589) Double_J

Več podobnih tem