Forum » Pomoč in nasveti » win XP se na 1.2GHz ne zaženejo, na 900MHz pa se normalno
win XP se na 1.2GHz ne zaženejo, na 900MHz pa se normalno
damcy ::
Zivjo!
Imam osnovno ploščo ELITE K7S5A, procesor AMD THUNDERBIRD 1.2GHz, ter 256MB PC2100 DDR RAM-a. Problem je naslednji: če imam v bios-u nastavljeno na 900MHz se mi win XP normalno zaženejo, brez problemov, sistem je stabilen, v glavnem vse je OK. Če pa v bios-u nastavim hitrost na 1.2GHz pa se mi win XP (professional) sploh ne zaženejo, ker naj nebi našli »SYSTEMced« datoteke. V tem primeru niti »recovery konzola« ne pomaga, zato moram formatirati disk in na novo naložiti XP-je(seveda moram tudi hitrost zmanjšati na 900MHz ). Potem je vredu. Če pa spet nastavim na 1.2GHz, se stvar ponovi. Procesor je bil kupljen kot 1.2GHz-čni, in prav zato nočem da bi deloval na 900MHz.
Če bi kdo karkoli vedel, kaj bi lahko bilo narobe…
LP
Imam osnovno ploščo ELITE K7S5A, procesor AMD THUNDERBIRD 1.2GHz, ter 256MB PC2100 DDR RAM-a. Problem je naslednji: če imam v bios-u nastavljeno na 900MHz se mi win XP normalno zaženejo, brez problemov, sistem je stabilen, v glavnem vse je OK. Če pa v bios-u nastavim hitrost na 1.2GHz pa se mi win XP (professional) sploh ne zaženejo, ker naj nebi našli »SYSTEMced« datoteke. V tem primeru niti »recovery konzola« ne pomaga, zato moram formatirati disk in na novo naložiti XP-je(seveda moram tudi hitrost zmanjšati na 900MHz ). Potem je vredu. Če pa spet nastavim na 1.2GHz, se stvar ponovi. Procesor je bil kupljen kot 1.2GHz-čni, in prav zato nočem da bi deloval na 900MHz.
Če bi kdo karkoli vedel, kaj bi lahko bilo narobe…
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako naviti procesor??Oddelek: Navijanje | 10636 (3774) | Blinder |
» | >>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Navijanje | 42095 (23637) | Dr_M |
» | pomoč pri navijanju (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4490 (3488) | Wolfman |
» | Morgan na Abit KT7E??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1370 (1185) | jamiroq |
» | Na 133 mhz ne delaOddelek: Navijanje | 901 (735) | Koci |