» »

Abit NF7-S v2 -- plata crknila?

Abit NF7-S v2 -- plata crknila?

lopov ::

Ziv!

Dobil sem skoraj omenjeno plato in skusam usposobiti za delo. Dodal sem ram in bartona 2500+ ter grafiko, pa se zaplete ker niti ne posta.
Ko priklopim napajanje zacne svetiti rdeca ledica (kar je OK), ko vklopim pa zasveti se zelena (tudi OK), a dlje od tega ne pride -- vsi ventilatorji se vrtijo, zaslon pa ostane crn -- niti blinkne ne. Ce odklopim posamezne komponente piska -- ram, vga, tudi termalna dioda dela in ce proc ni hlajen lepo ugasne.

Odstranil sem baterijo, praznil bios, preveril da ni slucajno kaksen stik, ponovno montiral hladilnik za proc, nista. Zal nimam nobene PCI kartice da bi preveril ce ni morda AGP, tko da ta moznost ostane.

Se kaksen predlog? Zal plat za bartona (400 fsb) ni za dobiti, tko da je kar kriza :)

Thx,
b.

t3hn0 ::

pismu :)

zadeva vseeno zgleda da dela, ce ti javlja error za vse ostale komponente. imas mogoce opcijo testiranja s kaksnim drugim procesorjem in/ali agp graficno kartico? ker mogoce bi bilo potrebno samo posodobiti bios. na moji abitki se vedno laufa streznik s podobnim procesorjem (barton 2500+, 333fsb), ter radeon 9600pro ;)
^.^

Sem vstavil Bartona 2600+, pa je enako. Tudi drugo AGP graficno sem preskusil, nula.
Pizdim, ker je racunalo pred parimi meseci delalo in po upokojitvi samo stalo v kotu do mojega "posega". Grrrr ...

t3hn0 ::

lahko pa pregledas, ce se ti je slucajno napihnil kaksen kondenzator
^.^

Hm, sem pogledal in najbrz imas prav -- bom slikal in prilepil -- med AGP in prvim PCI slotom je kondenzator ki (vsaj meni) zgleda napihnjen. Thx za namig!

Lp,
b.

Okej, dva kandidata :P

Prvi med AGP in PCI slotoma:

Drugi med 2 in 3 RAM slotom:

Se kvalificirata kot "napihnjena"?

b.

Spajky ::

Da ! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Heh, hvala za odgovor. Po vsej verjetnosti bom(o) poiskali druge kondenzatorje in naredili menjavo. Ce je "samo" to se pomoje kar splaca -- na plato mam lepe spomine za nadomestn racunalo bo vec kot OK.

b.

sinko999 ::

Priporočilo, če boš že menjal kondenzatorje potem jih menjaj vse ( 1800uF,6,3V ), stane te ne dosti .
Ni? ni ve?no !

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hišni računalnik včasih "zmrzne"!

Oddelek: Pomoč in nasveti
192058 (1732) Pyr0Beast
»

Asrock 939 dual (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
72940305 (20864) igor0203
»

AGP onemogočen - asrock dual939 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
784712 (3783) Veron
»

Nadgradnja sistem pomoč.

Oddelek: Strojna oprema
251752 (1394) scancarm
»

Serial ATA in navijanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
553675 (2772) _Dejan_

Več podobnih tem