» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
71 / 81
»»

IgorM ::

WaterBoy je izjavil:

IgorM je izjavil:

Pognat moraš dongle emulator in ta požene jaf.

Potem zamenjam 5 in 6 korak od zgoraj napisano. Ker jaz nikjej ne najdem dongle emulatorja

Poglej moj post z navodili.
Poglej si 10. korak, drugače pa nevem zakaj ne berete orginal navodil ki so na forumu, dejansko se zakomplicira samo pri w7 glede kompatibilnosti z win xp in pa pri folderjih pri x64, ostalo pa gre vse gladko po navodilih!

kratos ::

Evo bom kar tukej napisou, imam nokio 5230 in mi je padla v vodo, zanima me če ima kakšno nalepkico ki se obarva ko pride v stik z vlago ? Kako lahko ljudje na servisu pogruntajo da mi je dejansko padel v vodo ? ker nisem zasledil nobene sledi nalepke ko sem ga razdrl in sestavil.
drugače pa zaenkrat dela vse lepo in prav sam če bodo kakšni problemi nastal potem bi blo fino met garancijo ker servis je res predrag.

Bor H ::

Med drugim tako, da pride do rje.

ekaj sem čisto pozabil, kako vam deluje kontroler za slušalke na c6 fw, deluje isto kot prej?
Je kakšna opcija da kontrole delujejo tudi ko je predvajalnik v ozadju? To me malo muli ker ko poslušam muziko in uporabim telefon za kaj drugo pozabim prekollopit in sem brem kontrole nad pauzo oz glasnostjo.
Ima mogoče kdo kontroler za slušalke viška, moj počasi spušča dušo oz že zelo slab stik za lelvo slušalko?

bosslipxx ::

Kontroler deluje - Bp, tudi ko je predvajalnik v ozadju.

Vsa čast PNHT za tale C6 cfw, legende.
slo-fishing.si

WaterBoy ::

Končno uspelo, zelo dobro vse skupaj. Mam pa en problem: zapiski v kolendarju in beležke so prazne :) Telefon sem prej backupov in me zanima če to jaz sedaj uvozim bo vredu ali ne?

bosslipxx ::

Ja, tako svetujejo, s Nokia PC suite.

Edino nastavitev iz starega fw ne smeš uvozit. Če si naredil backup vsega ne uvažaj tega.
slo-fishing.si

Zgodovina sprememb…

Hvala. Toda kontakti na HS ne delujejo. Ne piše imena ne slike ni. Pa sem naredil hard reset

Zakaj ste tiho da je zunaj nov fw, ki odpravi težave s porabo baterije in rama?
Naj bi bil kriv orginal fw od nokije za c6, tako da je nov orginal popravek rešil težave.
Veselo flashanje ;)

C_AGUILERA ::

stari? A praviš, da ni dobro flašat? Aja, pa še neki. A mora bit nokia 5530 posodobljenah, da bo c6 firmware deloval??
<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb

Maxl ::

IgorM, lahko poveš kaj več? Zunaj je nov FW update za tiste, ki smo updatali s C6 firmwarom? :)

martincek1 ::

Da. pnht-jevci so izdali popravek FW-ja.

dr.Akula ::

Kaj naj bi to pomenilo: Phone rebooted but not in flash mode...

To mi napiše potem ko ga že začne flashat.
ni podatka

e-marko ::

Torej moramo ponovno flashati in spet na novo potem vse programe nalagati? Super, ja...

LP
...somebody, somewhere...

Maxl ::

A ta FW že ima noter slovenski jezik mogoče ali ga je treba spet importat? Najbrž je zdaj mogoče narediti popolni backup telefona in ga potem tudi v celoti povrniti?

Jezikov je preveč, da bi jih tlačl vse v FW.

Mi lahko poveste kako popraviti da bodo delale priljubljeni kontakti na HS. Pa še kako usposobiti abobe reader in quick office?

Hvala

SaXsIm ::

Kot vidim, ima tale C6 tipkovnico. A obstaja tipkovnica tudi na zaslonu, kot je v original 5800 firmwareu, ko je telefon v horizontali?
In pa še, kako je z backflashanjem na 5800 ?
SaXsIm

Tipkovnica je kot v originalu, stiri izbire. Se pa ne spremeni sam iz alfanumericne na qwerty.
Flashas lahko nazaj na v51 po istem postopku, sam fajle poberes iz navifirma. Baje ni fajn uporabt over-the-air upgrejda na custom fwju.

SaXsIm zdi se mi, da trenutno to ni možno.

Z backflashanjem naj ne bi bilo problema. V bistvu ga teoretično ne bi smelo biti, praktično pa še manj. :)

Sedaj sem naložil ta popravljeni fw. Restoral backup imenika z Ovi suite. Imam pa težavo. V dnevniku mi pri klicanih številkah ne izpiše vedno imen klicanih kot jih imam v imeniku ampak izpiše samo številko. V čem je fora?
Hvala.

LP

Mogoče maš isto cifro na simu in na telefonu?

Isto cifro imam na obojem. Pred nadgradnjo FW sem seveda vse skopiral na sim kot je bilo tu svetovano. Ampak v nastavitvah imenika imam označeno, da prikazuje samo pomnilnik telefona in tudi privzeti pomnilnik je isti.

LP

P.S.: Sem sedaj pobrisal vse iz sim kartice in pustil samo pomnilnik telefona. Ugotovil sem tudi, da sem imel ravno za tisto klicano številko dva vnosa z različnim imenom. Verjetno je to vzrok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

Verjetno, imenik je pa načeloma pametneje kopirat na spominsko kot sim

Vedno je težava z podvojenimi vnosi v imeniku, ne glede na lokacijo, tako da si je treba malo čas vzet in pobrisat odvečne, pa bo vse pravilno prikazovalo.
Mogoče ve kdo kje kupiti orginal kontroler za slušalke?

Na amazon.co.uk si pogledal?
Keyword: U-Bop Stereo Hands-Free Headset

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

Je kakšna možnost pogledat katere karte imam naložene na aparatu? Ko ne vem kaj mam naloženo

Tam v Nokia Ovi Suite na pc-ju greš na Maps in klikneš levo spodaj pri svojem aparatu in ti pokaže.
Kako pa gre na samem aparatu pa ne vem, če nisem poskušal.

LP

Hvala.
Vendar ne razumam, čeprav imam naloženo karto slovenije, mi kar hitro prišteva kilobajte. Pri prijateljici z E72 ostanejo na nulu pri meni pa se čez cas če malo zumiram sem in tja in se premikam po karti kar lepo narastejo. Pa imama oba dva iste nastavitve. In tudi GPS se ji poveže veliko hitreje kot na tem telefonu

Uspešno flashal na novo verzijo c6 fw za 5800.
Zdaj pa imam težavo, hotel sem dodati telefonsko na bližnjico na hs, pa spet ne dela in telefonska pa ni vidna v imeniku, kako rešujete težavo?

Številka je če še enkrat odpreš bližnico na HS za priljublene in so tam na vrhu. Mam pa drgač isti problem

Jao jao že 10x napisano v tej temi.......

Kontakte na kartico(backup), hard reset, kontakti nazaj na telefon. Sicer pa spodaj na strani pnht.org tudi to piše, .. ne vem kako si drzneta flashati brez da bi prebrala navodila. :D

Resetiral sem 2x, ampak mene zanima rešitev kako poklicati telefonsko če po pomoti kaj zaj...

Resetiral si 2x? To veš kaj pomeni reset in kaj hard reset? Only asking...

Shrani si kontakte še na računalnik in sim kartico, pa boš siguren. :) Če se ti vse podre, samo še enkrat flashas in je to to. :)

Ne mi bluzit z 100x že napisanimi zadevami!
Imaš rešitev če ti slučajno ne dela bližnjica in NOČEŠ hard resetirat telefona?

mchaber ::

hard reset = *#7370#, koda je 12345
.

ja pa zelen+rdeč+kamera+vklop pa dlje držat :)

Igor pol pa jasno povej kaj bi rad, po zgornjih postih ni ravno očitno da reset ne pride v poštev...

Rešitve nimam, zdi se mi da je tudi nihče drug zaenkrat še nima.

OK, res nisem omenil das hard reset ne pride v poštev, ampak vedno pa tud ni treba kurcat ljudi če so si prebrali navodila ali ne.
Na mojem telefonu se vedno znova pojavi ista težava glede teh bližnjic, tako da bom kar opustil tole zadevo, če bo pa kdo imel slučajno rešitev brez reseta, pa naj napiše, mogoče pa le komu ne bo treba ponovno nalagati telefona.

Privzeta nastavitev v ovi suitu je shranjevanje na spominso kartico, to vklučuje zemlevide in ostalo?

V zadnjih dneh sem 3x naložil novi fw in brez karšnegakoli reseta.
Sedaj pri zadnjem nalaganju sem ubral takšno pot: pred postopkom popolni backup z Ovi Suite brez nastavitev in nato restore kontaktov, sporočil, koledarja. Slike in ostalo tako ostane na kartici. Po restoru mi je celo dodalo vse bližnjice na HS tako kot sem imel prej. Programe nato ponovno naložim s pomočjo PC Suite, ker jih tako nimam dosti. Garmin npr. samo poženem instalacijo, karte in vse nastavitve mi ostanejo od prej...

LP

Skadi ::

Lep pozdrav vsem skupaj,
imam eno težavo,moja nokia se zadnje čase kar sama od sebe ugaša.Je recimo v normalnem stanju (zakljenjen touch scr.) in se sama ugasne; to se mi sedaj že dogaja parkrat na dan. Jaz menim da bi mogoče utegnil bit problem v tem softwaru al ka je že,ker sem ga imel na servisu pri telerayu in so mi ga po servisu še tega na novo naložili in od tedaj mislim da se mi pojavlja ta napaka.
Lepo bi prosil,če ima kateri kakšne izkušnje s tem in se mu je dogajalo podobno,če mi lahko svetuje,kaj in kako.
Mislim da mi je garancija že potekla,tako da bi vseeno prej sam skušal zadevo rešiti,bi probal naložit ta software na novo gor,samo nisem ravno vešč v teh zadevah. To gre preko PC suita ali kako?
Hvala za pomoč!

Lp,Sandi

Garancija je 2 leti, prodajat so ga začel v sloveniji februarja 2009, garancijo maš še verjetno.

to je edini predlog, mogoče lahko pogledaš kontakte med baterijo in telefonom

Skadi ::

aha,ok.pol pa ni panike,sem že mislo da je samo eno leto! Bom ga kar na teleray dal.

tofsy ::

Hehe, zanimivo tudi meni se sama ugaša odkar imam naloženo zadnjo verzijo softwara.

jema ::

@Skadi:

Verjetno ni kriv software. Imel sem sam enake težave, pa so mi popravili na Mobitelu v okviru garancije. Če sem si prav zapomnil, gre za nek kontakt na matični plošči.

Probaj imet prižgan telefon v roki in ga stresi. Če se ugasne, je 99% to vzrok napake.

blackwing ::

Zanima me če podpira pdf datoteke?

denabiker ::

oj.

Imam na eni 5800-tki naložen SPB Shell in me zanima, kako recimo začasno ga izklopit? Recimo, če ga ubijem s task managarjem, se avtomatsko zažene. Opazil sem, da določene nastavitve ne morem narediit, npr. umerjanje zaslona, saj se zažene proces, ampak dela v ozadju, prikazan je pa vedno spb shell. Na windows mobile je to simpl. Trenutno pa več uporabljam win mobile, ker mi je dosti boljši in sem že malce zgubljen na tem symbianu

blackwing je izjavil:

Zanima me če podpira pdf datoteke?

Naložit morš ali Adobov PDF reader ali pa alternate reader, do katerega je bil podan link kako stran nazaj.

CleanPower ::

sem enkrat naložil spb shell pa sem ga takoj dol ruknil.
««
71 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37485057 (43072) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402653 (2075) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236033 (17188) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011215 (5398) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7112622 (11863) bond007

Več podobnih tem