Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic
e-marko ::
Jao, berem tista navodila, vseh 23 točk, ki jim moram slediti. Me je že skoraj minilo, ampak radovednost je prehuda in bom verjetno poskusil.
Pred postopkom torej backup vsega in nato nadgradnja ali kako? Izginejo vsi naloženi programi ali ne? Naj spominsko kartico odstranim ali pustim? Ste vsi shranili kontakte na sim in nato nazaj na telefon kot je predlagal martincheq?
Slovenski jezik je vključen ali ga je potrebno posebej kaj dodajati?
Hvala.
LP
Pred postopkom torej backup vsega in nato nadgradnja ali kako? Izginejo vsi naloženi programi ali ne? Naj spominsko kartico odstranim ali pustim? Ste vsi shranili kontakte na sim in nato nazaj na telefon kot je predlagal martincheq?
Slovenski jezik je vključen ali ga je potrebno posebej kaj dodajati?
Hvala.
LP
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()
IgorM ::
NAvodila so od 8. točke dalje, meni osebno ni bil noben problem, razen, da je bilo treba pognati emulator v kompatibilnosti z xp in pa ugasniti antivirus in pa firewall za čas flashanja.
BAck up si naredi preko pcja, sam uporabljam pc suite, backupaš lahko vse razen nastavitev, da ne boš imel težav.
Slovenski jezik je potrebno dodati, ker ga sam ne uporabljam, ga nisem dodatno nalagal, za področne nastavitve pa imaš slovenijo, tako da ti dela vse potrebno.
BAck up si naredi preko pcja, sam uporabljam pc suite, backupaš lahko vse razen nastavitev, da ne boš imel težav.
Slovenski jezik je potrebno dodati, ker ga sam ne uporabljam, ga nisem dodatno nalagal, za področne nastavitve pa imaš slovenijo, tako da ti dela vse potrebno.
martincek1 ::
IgorM: hah sploh se nisem spomnil, da bi pognal v kompatibilnosti z XP.. pa sem to že počel pri flashanju telefona ob bricku.. lol :) Hvala, vem za naslednjič.
Glede kontaktov sem že razložil kaj je fora. Prekopiraj na SIM, hard reset, nazaj na teelfon. Voila, vse dela.
Baterijo sem nafilal nazadnje ob 13:15 včeraj, pa mi danes še drži vse črtice (thumbs up). Ponavadi filam vsak dan btw... Sicer pa veliko brskanja preko WiFi(3 ure), poslušanje muske 15 min preko zvočnika na FUL, video 10 min, pa recimo 1 ura igračkanja po telefonu in nonstop prižgan ekran (200x zihr prižgal v zadnjem dnevu lol). Res pa je, da imam na GSM in low brightness.
Glede kontaktov sem že razložil kaj je fora. Prekopiraj na SIM, hard reset, nazaj na teelfon. Voila, vse dela.
Baterijo sem nafilal nazadnje ob 13:15 včeraj, pa mi danes še drži vse črtice (thumbs up). Ponavadi filam vsak dan btw... Sicer pa veliko brskanja preko WiFi(3 ure), poslušanje muske 15 min preko zvočnika na FUL, video 10 min, pa recimo 1 ura igračkanja po telefonu in nonstop prižgan ekran (200x zihr prižgal v zadnjem dnevu lol). Res pa je, da imam na GSM in low brightness.
Nočem kaj zafurati pa me zanima tam pri točki 6., ko bi moral prekopirati fw, ki sem ga snel z navifirm v C:\Program Files\Nokia\phoenix\products\RM-XXX\ in nato pri točki 8 tam notri spet skopiram ta custom fw. Je ta fw iz točke 6. potrebno tam notri skopirati ali samo novi custom fw? Glede na to, da je IgorM napisal od točke 8. dalje verjetno ne kopiram notri datotek, ki sem jih snel s navifirm?
Gnjavim, vem. Samo nimam drugega telefona pri roki, če tega zafuram, hehe.
Kako in kdaj dodam custom jezik?
LP
Gnjavim, vem. Samo nimam drugega telefona pri roki, če tega zafuram, hehe.
Kako in kdaj dodam custom jezik?
LP
Na pnht.org ti piše, da začni od 8 točke!! Torej z navifirmom ni treba nič downloadat! Samo custom fw notr vržeš.
Sem sedaj malo bolj podrobno vse prebral, ja. ;) Ampak...
RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V01 je potrebno preimenovati v RM-356_51.0.006_prd.rofs2.fpsx ali ne?
Ker, v primeru, da nočem uporabiti INI opcije bi naj ročno izbral.
LP
RM-356_51.0.006_prd.rofs2.V01 je potrebno preimenovati v RM-356_51.0.006_prd.rofs2.fpsx ali ne?
Ker, v primeru, da nočem uporabiti INI opcije bi naj ročno izbral.
For MCU, you select "xxxCORE.c00" file,
for PPM, you select "xxxRofs2.fpsx" file and for
APE Variant, you select "xxxuda.fpsx" file
LP
Bor H ::
Jst sm uporabu ini varianto in nisem nič preimenoval, prav tako moreš verjetno narest podmapo phoenix.
Kontakte pa lepo nardiš backup na kartico, kartico vn vzameš in pol nardiš restore.
Kontakte pa lepo nardiš backup na kartico, kartico vn vzameš in pol nardiš restore.
bosslipxx ::
Lahko še jaz malo vskočim s vprašanjem:
Je potrebno na 5800 pred tem flashanjem izvesti kakšen patch ali lahko kar nedotaknjeno do sedaj flashas?
Je potrebno na 5800 pred tem flashanjem izvesti kakšen patch ali lahko kar nedotaknjeno do sedaj flashas?
slo-fishing.si
Ok, uporabil ini verzijo in uspešno naložil. Restart uspel, sedaj pa naprej. Hvala vsem.
LP
LP
bosslipxx samo flash.
Baterija na C6 FW po dnevu še zmeraj z usemi črticami!!! (ponavadi zdrži ravno en dan)
Baterija na C6 FW po dnevu še zmeraj z usemi črticami!!! (ponavadi zdrži ravno en dan)
M@73Y ::
@IgorM
oj, bi prosim napisal v katerem razdelku se nahajajo ta navodila, ker pod General Discussion (na forum.pnht.org) nič ne najdem. Prosim zato ker s svojo 4KB internetno povezavo komaj kaj odpiram (mobitel)
Lp,
oj, bi prosim napisal v katerem razdelku se nahajajo ta navodila, ker pod General Discussion (na forum.pnht.org) nič ne najdem. Prosim zato ker s svojo 4KB internetno povezavo komaj kaj odpiram (mobitel)
Lp,
..jump into psytrance tunnel..
http://forum.pnht.org/showthread.php?21...
Zanimiva fora, ki mi je nova... Ob zaklenjenem telefonu se ob pritisku na belo tipko pokaže ura in možnost odklepa s potegom, iphone verzija...
Rotacija je po novem res občutljiva in ne tako kot pri original kjer sem si skoraj izpahnil zapestje, da je prijelo. Škoda edino, da moram vse aplikacije na novo naložiti.
LP
Zanimiva fora, ki mi je nova... Ob zaklenjenem telefonu se ob pritisku na belo tipko pokaže ura in možnost odklepa s potegom, iphone verzija...
Rotacija je po novem res občutljiva in ne tako kot pri original kjer sem si skoraj izpahnil zapestje, da je prijelo. Škoda edino, da moram vse aplikacije na novo naložiti.
LP
Pred flashanjem si samo backupajte podatke!
Sam in tud ostali so flashali po tem postopku!
V w7 x64 bodite pozorni na folderje (x86)!
8)Now Download the Custom firmware (any of them) From the site and Paste and replace the files in your C:\Program Files\Nokia\phoenix\products\RM-XXX\ Folder .
9)A custom firmware mostly includes 3 files (ROFS2 , ROFS3 , UDA) if any of the file is not having the name like the original files of your firmware then rename them according to your original firmware.
10)Run pkey Emulator from desktop
12) Click OK on the dialog that appears, then When J.A.F will start
13) Go to 'bb5'tab
14) Make it look almost like the picture below
(Tick - Manual Flash, Dead USB ) (Untick - 'CRT 308', Normal mode)
15) Tick 'USE INI'
16) Then a list will appear containing all phone models like the picture below
17)Select The phone Which You want to flash and connect it to your pc after Switching it OFF.
18) Click on flash
19) Then Click YES when a dialog appears like on the picture below
20)Now Just press the Power Button on your phone a little (just for about 1 second).
21)Flashing will start and will complete soon and you'll see a DONE msg in JAF window .
22)Now remove the phone and Take our battery and put it back and switch your phone On.
23)And Now you have a Customised Phone.
e-marko
hvala za info za belo tipko dobra fora, to sem lep čas pogrešal.
Obstaja kaka lažja pot glede instalacije programov, ki so ostali na sd kartici od prej?
Treba še samo naštudirati widgets, pa bo tale tubica še nekaj časa uporabna :)
Sam in tud ostali so flashali po tem postopku!
V w7 x64 bodite pozorni na folderje (x86)!
8)Now Download the Custom firmware (any of them) From the site and Paste and replace the files in your C:\Program Files\Nokia\phoenix\products\RM-XXX\ Folder .
9)A custom firmware mostly includes 3 files (ROFS2 , ROFS3 , UDA) if any of the file is not having the name like the original files of your firmware then rename them according to your original firmware.
10)Run pkey Emulator from desktop
12) Click OK on the dialog that appears, then When J.A.F will start
13) Go to 'bb5'tab
14) Make it look almost like the picture below
(Tick - Manual Flash, Dead USB ) (Untick - 'CRT 308', Normal mode)
15) Tick 'USE INI'
16) Then a list will appear containing all phone models like the picture below
17)Select The phone Which You want to flash and connect it to your pc after Switching it OFF.
18) Click on flash
19) Then Click YES when a dialog appears like on the picture below
20)Now Just press the Power Button on your phone a little (just for about 1 second).
21)Flashing will start and will complete soon and you'll see a DONE msg in JAF window .
22)Now remove the phone and Take our battery and put it back and switch your phone On.
23)And Now you have a Customised Phone.
e-marko
hvala za info za belo tipko dobra fora, to sem lep čas pogrešal.
Obstaja kaka lažja pot glede instalacije programov, ki so ostali na sd kartici od prej?
Treba še samo naštudirati widgets, pa bo tale tubica še nekaj časa uporabna :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IgorM ()
Dodal sem slo jezik po navodilih in še enkrat naložil, sem ga preveč pogrešal. Deluje vse ok.
LP
LP
Maxl ::
Tudi sam sem updatal na ta novi FW, vendar pa mi v HS, ko dodam kontakte med 4 "priljubljene" mi le-te ne pokaže. Kakšen nasvet?
EDiT: Hard reset reši težavo!
EDiT: Hard reset reši težavo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Maxl ()
@CleanPower, koliko vem, deluje samo na 5530 in 5800...
Škoda, ker ta FW nima tako kot stari od 5800, kjer si imel nastavljeno alfa numerično tipkovnico, katera pa se je ob nagibu telefona spremenila v taveliko quertz tipkovnico :/.
Škoda, ker ta FW nima tako kot stari od 5800, kjer si imel nastavljeno alfa numerično tipkovnico, katera pa se je ob nagibu telefona spremenila v taveliko quertz tipkovnico :/.
Meni-->Nastavitve-->Telefon-->Nastavitve tipala-->Tipala (vključeno!) in Nadzor z obračanjem-->Samodejno zavrti prikaz (obkljukano!)
V osnovi je izključeno, vsaj pri meni je bilo. Deluje tudi na homescreen-u.
LP
V osnovi je izključeno, vsaj pri meni je bilo. Deluje tudi na homescreen-u.
LP
WaterBoy ::
Če prav zaztopim:
tule si potegnem frimware dol:http://forum.pnht.org/showthread.php?33...
potem tule dobim neki program ki ga potrebujem: http://forum.pnht.org/showthread.php?21...
Je to to. Potem pa sledim tem navodilam na drugem linku in bi moralo delat. Me pa zanima kje se potem dobi originalni frimware za 5800 če mi slučajno se ta novi ne bo dopadel?
Hvala
tule si potegnem frimware dol:http://forum.pnht.org/showthread.php?33...
potem tule dobim neki program ki ga potrebujem: http://forum.pnht.org/showthread.php?21...
Je to to. Potem pa sledim tem navodilam na drugem linku in bi moralo delat. Me pa zanima kje se potem dobi originalni frimware za 5800 če mi slučajno se ta novi ne bo dopadel?
Hvala
mchaber ::
Mislim, da ga potegneš dol z navifirm programom(na forumu so linki). Mislim da ti ne bo žal, odzivnost telefona je mnogo boljša, rotiranje zaslona hitrejše.
.
Če hočeš slo jezik si ne pozabi prej dodati, drugače boš moral še enkrat nalagati fw.
LP
LP
Abi66 ::
Pa sej ni res pa je.
Danes prižgem nokio 5800 se pokaže nokijin logo in potem telefon crkne, ponovim parkrat isto sranje.
Potem baterija ven in not in nič bolje.
Uzamen spominsko kartico ven in prižgem in vidi čudo dela, potem kartico not in programi delajo. Ugasnem in prižgem zopet nič. In kaj je problem včeraj sem šel na :
Settings/personal/themes/general in pod sound waves sem pertisnu opions theme effects in sem dal na on. In tu je problem morajo biti na OF.
Sedaj dela normalno.
Danes prižgem nokio 5800 se pokaže nokijin logo in potem telefon crkne, ponovim parkrat isto sranje.
Potem baterija ven in not in nič bolje.
Uzamen spominsko kartico ven in prižgem in vidi čudo dela, potem kartico not in programi delajo. Ugasnem in prižgem zopet nič. In kaj je problem včeraj sem šel na :
Settings/personal/themes/general in pod sound waves sem pertisnu opions theme effects in sem dal na on. In tu je problem morajo biti na OF.
Sedaj dela normalno.
mojsterleo ::
teme rade serjejo ja. najboljse jih je imeti na kartici, ce kej serje, samo kartico vn potegnes.
@CleanPower, koliko vem, deluje samo na 5530 in 5800...
Tudi sam pogrešam staro verzijo tipkovnice.
Se da tipkovnice kako zamenjati?
Mislim da se ne da, vsaj zaenkrat še ne :/. Opažam pa tudi, da ko pošiljam SMS, še preden le tega odpošlje, zaklenem telefon, SMS sploh ne pošlje (shrani ga med osnutke) oziroma v najslabšem primeru napisani SMS izgine. Malo je še hroščast tale FW...
Meni se zdi, da je telefon hitrejši, TS odzivnejši in pa pač nekaj bonbončkov iz C6 (nov HS npr.), vse ostalo je videti enako.
galerija boljš laufa, baje tudi music player (nisem opazil), tisti ki uporabljate lahko še voip preverite če res dela
Meni osebno ni niti malo žal flashanja, baterija mi zdrži en dan ob kr celodnevni uporabi od bt preko slušalke, browsaja preko 3g in wifi, poslušanje muzike med treningom vsaj 1h, tako da pri meni ostane, sem se takoj navadil na nove bonbončke in jih ne dam stran, pa vsaj pri je telefon bolj odziben kot prej z orginal sw.
Tako je. Že zaradi same odzivnosti meni ni žal. Res ni primerjave proti prej... Ostalo me niti ne gane pretirano.
LP
LP
ivanuscha ::
Ali po nadgradnji na C6 gre vse v rit tko kot če bi dal hard reset? Sicer mi pa ni jasno, kako da Nokia sama ne da ven takega firmwara za 5800, če tako popravi odzivnost.
Ker potem ne bi novih mobitelov prodal, sej to je jasn, sej tudi programerji izdajajo nove verzije programov in nehajo stare popravljat.
Po nadgradnji gre vse adijo, ja. Razen slike, filmčki in ostalo na kartici, ki jo med nadgradnjo raje odstraniš. Popoln backup pred postopkom seveda močno priporočen...
LP
LP
C_AGUILERA ::
živjo. ...aja tipu spet dela 5230, newem kaj je blo narobe, da se ni odzival.
No tudi mene zanima tale c6 firmware. Kaj naj naredim z mapo ecom??? pa slovenski jezik bi imela tole mi ni ravno jasno...flašala še nikoli nisem
No tudi mene zanima tale c6 firmware. Kaj naj naredim z mapo ecom??? pa slovenski jezik bi imela tole mi ni ravno jasno...flašala še nikoli nisem
<333333 http://www.youtube.com/watch?v=wwCykGDEp7M&sns=fb
M@73Y ::
@VOlbabe in ostale
Navodilo je za nokia 5800XM RM-356
Torej najprej
1. si naloži C6 v11.0.029 for 5800 RM-356 (seveda moraš imeti nokia 5800XM RM-356 - pogledaš z *#0000#) iz strani http://forum.pnht.org/showthread.php?33...
2. inštaliraj si the JAF tool - točka 2 na tej strani http://forum.pnht.org/showthread.php?21...
3. naredi mapo C:\Program Files\Nokia\phoenix\products\RM-356\ in v to mapo shrani vseh šest datotek iz prenešene zazipane datoteke RM-356
4. izklopi antivirus in inštaliraj JAFSetup_1.98.62.exe med inštalacijo se mora parkrat klikniti vseeno nadaljuj
5. v mapo C:\Program Files\ODEON\JAF prekopiraj celo mapo jaf_nok4models
6. Zaženi jaf.exe v C:\Program Files\ODEON\JAF - če imaš visto ali win7 ju zaženi v nalinu windows xp z administacijskimi pravicami (desni klik-lastnosti-združljivost) nato počakaj da se naloži.
7. nato zaženeš program OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5.exe (prav tako v primeru viste ali win7 nastavi zaženi kot skrbnik in združljivost z XP)
7a. v pomoč naj ti bodo slike iz točke 10 na tej strani http://forum.pnht.org/showthread.php?21...
8.ko se ti zažene JAF PKEY emulator izberi pri step 1 prvi krogec in pri step 2 tudi prvi krogec. nato klikni GO in čez nekaj trenutkov nato OK.
9. klikni na razdelek BB5 v in daj kljukico v Manual flash, dead usb in Use ini. Odstrani kljukico iz Normal mode in CRT-308 nato izberi iz nove okna ki so bo prikazal telefon RM-356 Nokia 5800D-1 XPRESS MUSIC, nato daš OK.
10.poveži ugasnjen telefon z računalnikom preko usb kabla nato pa v programu klikni FLASH. Pokazalo se bo warning okno in klikni yes.
11. za še ne celo sekundo pritisni tipko za vklop pri mobitelu in počakaj cca. 3-4 minute da inštalira.
12.ko se v programu izpiše spodaj DONE odklopi kabel iz mobitela in ga ponovno prižgi. Tako je sedaj mobitel flashan.
13. ZA SLOVENŠČINO: shrani si naslednjo datoteko http://www.multiupload.com/D3Y59QRXUU in program NFE 0.2 STD iz http://www.multiupload.com/11ZO75U4O9
14. inštaliraj program NFE 0.2 STD in nato sledi navodilom na tej strani. http://forum.pnht.org/showthread.php?77... Navodila so zelo nazorno prikazana tako da ni kaj zgrešiti.
15.ko izdelaš rebuild program zapreš in greš v mapo C:\Program Files\Nokia\phoenix\products\RM-356\staro 110MB rofs2 datoteko izbrišeš v novi narejeni pa izbrišeš rebuild v imenu datoteke, oziroma nova rebuild datoteka s slovenščino mora imeta popolnoma isto ime kakor stara rofs2.
16. nato naredi vse od točke 6. do točke 12.
Po tem postopku sem jaz dvakrat flashal brez težav. Upam da sem kolikor toliko nazorno opisal postopek da ne bo problemov in zmede.
Lep pozdrav
RE: Ups, pozabil dodati da se morate najprej registrirati na www.pnht.org da lahko sploh dostopate do datotek.
Navodilo je za nokia 5800XM RM-356
Torej najprej
1. si naloži C6 v11.0.029 for 5800 RM-356 (seveda moraš imeti nokia 5800XM RM-356 - pogledaš z *#0000#) iz strani http://forum.pnht.org/showthread.php?33...
2. inštaliraj si the JAF tool - točka 2 na tej strani http://forum.pnht.org/showthread.php?21...
3. naredi mapo C:\Program Files\Nokia\phoenix\products\RM-356\ in v to mapo shrani vseh šest datotek iz prenešene zazipane datoteke RM-356
4. izklopi antivirus in inštaliraj JAFSetup_1.98.62.exe med inštalacijo se mora parkrat klikniti vseeno nadaljuj
5. v mapo C:\Program Files\ODEON\JAF prekopiraj celo mapo jaf_nok4models
6. Zaženi jaf.exe v C:\Program Files\ODEON\JAF - če imaš visto ali win7 ju zaženi v nalinu windows xp z administacijskimi pravicami (desni klik-lastnosti-združljivost) nato počakaj da se naloži.
7. nato zaženeš program OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5.exe (prav tako v primeru viste ali win7 nastavi zaženi kot skrbnik in združljivost z XP)
7a. v pomoč naj ti bodo slike iz točke 10 na tej strani http://forum.pnht.org/showthread.php?21...
8.ko se ti zažene JAF PKEY emulator izberi pri step 1 prvi krogec in pri step 2 tudi prvi krogec. nato klikni GO in čez nekaj trenutkov nato OK.
9. klikni na razdelek BB5 v in daj kljukico v Manual flash, dead usb in Use ini. Odstrani kljukico iz Normal mode in CRT-308 nato izberi iz nove okna ki so bo prikazal telefon RM-356 Nokia 5800D-1 XPRESS MUSIC, nato daš OK.
10.poveži ugasnjen telefon z računalnikom preko usb kabla nato pa v programu klikni FLASH. Pokazalo se bo warning okno in klikni yes.
11. za še ne celo sekundo pritisni tipko za vklop pri mobitelu in počakaj cca. 3-4 minute da inštalira.
12.ko se v programu izpiše spodaj DONE odklopi kabel iz mobitela in ga ponovno prižgi. Tako je sedaj mobitel flashan.
13. ZA SLOVENŠČINO: shrani si naslednjo datoteko http://www.multiupload.com/D3Y59QRXUU in program NFE 0.2 STD iz http://www.multiupload.com/11ZO75U4O9
14. inštaliraj program NFE 0.2 STD in nato sledi navodilom na tej strani. http://forum.pnht.org/showthread.php?77... Navodila so zelo nazorno prikazana tako da ni kaj zgrešiti.
15.ko izdelaš rebuild program zapreš in greš v mapo C:\Program Files\Nokia\phoenix\products\RM-356\staro 110MB rofs2 datoteko izbrišeš v novi narejeni pa izbrišeš rebuild v imenu datoteke, oziroma nova rebuild datoteka s slovenščino mora imeta popolnoma isto ime kakor stara rofs2.
16. nato naredi vse od točke 6. do točke 12.
Po tem postopku sem jaz dvakrat flashal brez težav. Upam da sem kolikor toliko nazorno opisal postopek da ne bo problemov in zmede.
Lep pozdrav
RE: Ups, pozabil dodati da se morate najprej registrirati na www.pnht.org da lahko sploh dostopate do datotek.
..jump into psytrance tunnel..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M@73Y ()
waaaaaw zelo sem zadovoljna z novim firmwareom...s slovenskim jezikom
HVALA za pomoč
HVALA za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenila: C_AGUILERA ()
hmmmmm.....zakaj mi ne pokaže kontaktov na HS-zaslonu (sliko kontakta)?????? Pa kaj je to nekaj s tem: dodaj kontakt med priljubljene? pol pa neko zvezdico dobi. WTF???
Shrani vse kontakte na kartico SIM, nato pa naredi hard reset telefona (zeleni+rdeči+kamera gumb in tipka za vklop), nato kontakte prekopiraj iz SIMke nazaj v telefon in voila ;)!
Al pa še bolje da na spominsko, pri SIMu mam vedno občutek da bo sesul formatiranje ime/priimek in cifre pa da ti zna slike kontaktov zgubit
WaterBoy ::
Shrani vse kontakte na kartico SIM, nato pa naredi hard reset telefona (zeleni+rdeči+kamera gumb in tipka za vklop), nato kontakte prekopiraj iz SIMke nazaj v telefon in voila ;)!
uuu deluje, tnx!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85057 (43072) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2653 (2075) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36033 (17188) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11215 (5398) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12622 (11863) | bond007 |