» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
7 / 81
»»

tomaz- ::

Mene pa zanima če se splača počakati na nokio n97?

Tud mene mika.. Kdaj pa sploh pride na trg? se že kaj ve?? Približna cena??

Keyser Soze ::

Konec marca, najverjetneje, uradno izid še ni znan, cena bo pa tam, cca. 600EUR po prednaročilu.

Kako bodo na ta telefon odregairali naši operaterji in kako hitro ter po kakšni ceni bo ponujen je pa neznanka. IMO, se niti ne splača čakat. Enih bistvenih razlik med 5800 in N97 ne bo. Sploh če gledamo cost/benefit razmerje.

Če se ti gre za "malenkost" boljše specifike (OS je isti) hardwarea in pa querty tipkalico potem verjetno ni treba dost razmišljat. Če imaš že sedaj pomisleke...
OM, F, G!

edge540 ::

Res je, N97 bo imela malo večji ekran, več MP fotoaparat in qwerty. Kar se mene tiče to kar ima bolje ne odtehta toliko višje cene. Če hočeš fizično tipkovnico, potem pa počakaj ja. Najbrž bo tudi baterija malo večja.

tomaz- ::

jah, nekak imam tud jaz občutek, da bo vena precej bolj zasoljena kot pri 5800.

edge540 ::

Ceno bo vsekakor zasoljena, govori se da naj bi šla proti 700€ (550€ + 20% davek). Za 5800 bi mogli pri nas računat 320€, pa je na koncu 400€ pri telerayu (se pa dobi drugod tudi po 340€).

Bomo videli, vsekakor bo pa opasni telefon.

Sam sem slišal za ceno okrog cca. 600EUR. To je slabih 600EUR. Je pa res, da je to za angleško tržišče. V Rusiji naj bi šla cena proti 800 EUR in celo čez baje.

In kupimo pač tam kjer je ceneje. Živela UK. Dokler je še poceni. =)
OM, F, G!

pero05 ::

Sem lastnik Nokie 5800 XM pa imam neko težavo in sicer.
Težava je v tem, da mi enostavno noče več predvajati video datotek.
Tudi tistih ki jih sam posnamem na kamero.
Ko zaženem video datoteko se pojavi krogec nalaganja in nato kar zablokira, ko se dotaknem
ekrana mi pokaže meni MOŽNOSTI in ZAPRI pa puščice naprej, nazaj in play, video načina
pa ni, samo temen ekran. Spodaj ko pa kaže dolžino videa pa normalno potuje kurzor
kot da se predvaja video.
Pomnilnik imam 71 MB prostega prostora, tudi na kartici je 6,2 GB še prostega.
Če mi kdo zna pomagat ga lepo prosim za pomoč, sem pa tudi že ugasnil in prižgal
telefon pa ni nobene razlike.
Hvala za pomoč!

Pero

P.S.: Drugače pa fulll dobr telefon, tut Garmina imam naloženega pa dela super!

NO TOLE SITUACIJO SEM REŠIL.
POKLICAL SEM NA NOKIA CENTER ZA POMOČ UPORABNIKOM - 080 080 247 !!!
IN MI JE GOSPODIČNA VSE LEPO RAZLOŽILA.
VTIPKAL SEM NEKAJ KOD IN LEPO TELEFON NASTAVIL NAZAJ NA TOVARNIŠKE NASTAVITVE!
SEDAJ PA DELA BREZ PROBLEMA!

ŽE UPORABLJAM S POLNO PARO!
SUPER TELEFONČEK!

LP

PERO

jnce ::

Ve mogoče kdo kdaj pride ta telefon h SiMobilu!! Ker v prosti prodaji ga ne mislim kupovat

LuGi ::

N97 nebo imel crappy ohisja kot ga ima 5800 =)

Hm, baje isto plastika.

Pa 5800 niti nima tako crappy ohišja. Res zgleda "plastik fantastik", samo po testih sodeč kar ok "plastik" in malo manj "fantastik". N97 pa baje da je OK na otip in ne daje čip filinga. Samo še vedno. Plastika. Vsaj nima cele tone. =)
OM, F, G!

Mr.Nice ::

Meni tudi 5800 ne deluje kot neki plastik fantastik,eni ste preveč malenkostni, meni je važna funkcionalnost in kolikor sem gledal nokio N97 mi ne paše fizična tipkovnica, jaz sem za TS in to bo tudi v prihodnje tako.
Na TS pa se navadi človek dokaj hitro....
Mene zanima, je kdo od tistih, ki si je sam popravljal slušalko in mu še enkrat "crknila" potem. Ali deluje od tedaj naprej ok?Je šel kdo sedaj tudi zamenjat na servis za drugo baje bolj kakovostno slušalko?

lp
Dont worry.......be happy!!!:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mr.Nice ()

odem81 ::

Na svojemu sem sam popravil cca 1 mesec nazaj, in od takrat mi dela k urca.

Uf, problem s "slušalko" je precej večji od predvidenega.

Saj je celoten modul nekako fuč. Zanič narejen. In je kot tak, zavezan k temu da bo crkoval nono-stop. =)

Vse kar narediš s tem posegom je to, da po možnosti izničiš garancijo in si zapraviš možnost, da ti na servisu zamenjajo celoten modul.

Problem tiči v zasnovi, kar je Nokia že priznala in tudi zamenjala proizvajalca. Poseg pa nič več ne obsega zgolj odpiranja in zapiranja Nokie, temveč kar menjavo pokvarjenega dela. Ker je to edina možnost, da se zagotovi nemoteno delovanje tudi v prihodnje.

Tako da, vsi ki vam crkne slušalka, pot pod noge in brž na servis. Nove 5800 (februarska produkcija) tega problema bojda nimajo več.

P.S.: Vzrok naj bi bil v kombinaciji povišane vlage in delovanja slušalke. Torej bo tistim, ki veliko govorijo na ulici, v slabem vremenu, prej crknil kot ostalim, ki uporabljajo slušalke in se pogovarjajo na suhem. =P
OM, F, G!

Mr.Nice ::

naj dokaže serviser, da sem jo odpiral in popravljal?:D
Mislim, da nikakor ne more dokazati....
Jaz jo grem zamenjat naslednjič ko spet ne bom slišal kaj:D
Dont worry.......be happy!!!:)

ivanuscha ::

Baje da bo pri Simobilu v ponudbi od 10.3 naprej, torej drug teden v torek. Samo neki majo težave z dobavljivostjo, tako da najbrž ne bo takoj dobavljiva. 8-)

jnce ::

Live
Hvala za vspodbudno novico! Upam da res pride 10. h SiMobilu

Samson ::

Hum v prej omenjenem clanku o pokvarljivosti slusalke sem zasledil tudi nekaj v zvezi zgornjega desnega dela telefona. In po pregledu telefona sem ugotovildav tem delu "diha". Torej ko ga malce stisnesmed prsti, se premika cca 2mm.Na zunaj je tudi videt da je ohisje razmaknjeno.Obstaja resitev tudi za to, ali bo treba obiskat servis. Telefon je "star" 4-5 dni, hehe. Padel ni, kotalil se ni. Opazil sele ko sem prebral clanek kjer je bilo omenjeno...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Pesimist ::

urosh

registriran:
21.09.2002 Poslano: 04.03.2009 08:22:58 | odgovori
@ |Sawyer| - ja vse dobiš. Tako kod povsod.

To si zdaj reko kot da je to samoumljivo ampak na zalost ni. Ko sem kupoval prejsni telefon so davali zraven kartice, celo na mobisvet.si je pisalo, da je kartica prilozena. Ne me vprasat na kaksne mozne nacine so se vse izgovarjali. Dobro za kartico mi ni blo mar. Ko sem telefon odpr je falil en del ohisja. Super, klical in se nesel nazaj nasledni dan. So mi sicer zrihtali drugega a ko sem tega dobil, pa ni blo prilozenih slusalk. Enostavno se mi ni dalo vec ubadat z njimi potem tak da sem na njih pozvizgal ker sem doma imel tak ze dvojne.

urosh ::

urosh

registriran:
21.09.2002 Poslano: 04.03.2009 08:22:58 | odgovori
@ |Sawyer| - ja vse dobiš. Tako kod povsod.

To si zdaj reko kot da je to samoumljivo ampak na zalost ni. Ko sem kupoval prejsni telefon so davali zraven kartice, celo na mobisvet.si je pisalo, da je kartica prilozena. Ne me vprasat na kaksne mozne nacine so se vse izgovarjali. Dobro za kartico mi ni blo mar. Ko sem telefon odpr je falil en del ohisja. Super, klical in se nesel nazaj nasledni dan. So mi sicer zrihtali drugega a ko sem tega dobil, pa ni blo prilozenih slusalk. Enostavno se mi ni dalo vec ubadat z njimi potem tak da sem na njih pozvizgal ker sem doma imel tak ze dvojne.

Tega žal nebi vedel. V glavnem sem tam kupil 2x 5800 XM in pri obeh je bilo zraven vse, kot mora biti... Da je kdaj bilo drugače ne vem - je pa pač tako, odpreš pred njim in če kaj manjka, ga ne vzameš sploh ali takoj zahtevaš drugega...

Pri meni je namreč bilo vse ok...

Lp

sulaco ::

A mogoče kdo ve kje ima (če sploh) štoparico in timer??
Ali se da vklapljanje bluetotha vkomponirat v kakšno bližnjico ?? Ker je vklapljanje za avtoslušalko malo predolgo...
Ali se da naštimat, da se nokia avtomatsko poveže, ko sem doma na router (recimo ko vklopim net)??
Toliko za enkrat

Samson ::

Modrozobo zverino vklapljas tako da zraven znaka za baterijo pritisnes z prstom in dobis vse kar se tice povezav. Ce ni nobene povezave, klikni na puscici levo zgoraj.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Ooo super Samson, HVALA !! Dobra bližnjica....

Koliko še zdrži baterija (na stndby) ob eni črtici ?? A potem še kaj utripa ??
Po prvem polnjenju mi je zdržala 3 dni...upam, da bo še kakšen dan več (prejšnji telefon mi je zdržal 6 dni, tako da sploh nisem vedel kdaj ga polnem, pa tudi če je bil čist prazen je še pol dneva zdržal. In to po 3 letih !!=SLAVA MU)

LP

delfinus ::

Kolk drzi je cist odvisno kolk se spilas, koliko uporabljas razne servise, koliko klices. Najvec zre WiFi, GPS, BlueTooth in pa gledanje videa. Tel sem postavil tudi v GSM omrezje, ker UMTS pravzaprav sploh ne rabim. Poraba je tudi zato manjsa. Ob malo telefoniranja in veliko poslusanja MP3 ti lahko zdrzi poln tedn. Na eni crtici ziher zdrzi se 24 ur, spet odvisno kolk takrat klices, poslusas, gledas. Ko je ena crtica je se lep cas preden zacne piskat. Pol pa ko zacne piskat pa mas se ziher pol dneva.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

koyotee ::

Ob malo telefoniranja in veliko poslusanja MP3 ti lahko zdrzi poln tedn.
sanjaš ti mogoče :O
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Koyotee odvisno kolk klices koyote, koliko se spilas. Meni je drzal 6 dni in komot bi se 7 dan, ce ne bi v tistem casu Garmina gor dajal in se pol spilal. Da se ga pa tut v par urcah spraznit, ce ma clovek zeljo. Pac se prizge GPS za par urc. lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Cel teden res lahko samo sanjam, tudi že cel vikend bo kar v redu, glede na WIFI na skretu..hehehe
Ugotovil sem še eno čudno stvar, da če naložim MP3 iz računalnika, kjer jih imam urejene po imenu datoteke, jih v telefonu ne prikaže...morajo imaeti urejene ID-Tag-e ?? Kako je najbolje urediti mp3-je ?? In v katero mapo jih dam??
LP

ja ce uporablajs veliko Wifi bo pil baterijo veselo. Glasbo daj v mapo music. Sicer pa ID3 tage jaz rihtam z Mp3Tag programom. Dodajam naslovnice ipd. Glej da bo naslovnica albuma nastavljena na opcijo Front Cover in ne na Other znotraj MP3tag programa, ker drugace jo ne bo prikazoval na telefonu. lp, d.

sem dal mp3-je v novo mapo na E:moja glasba. Pa sem jih kar nekaj not nametal. A bi bilo bolje, da jih organiziram še po albumih? (saj če imam urejene IDtage mi jih itak telefon uredi, a ne?
Zvoki za zvonjenje so pa v sounds/digital ?
Ker sem prešaltal iz "pratelefona" mi ni čisto jasno, kako deluje/poteka inštalacija Garmina iz travnika...A ima garmin že mape od SLO? Ali moraš naložiti še Adriaroute ? Se pravi Garmin je samo program, ki uporablja digitalizirane karte iz Adrie...

LP

Zadnja verzija Garminove Evope ima že Slovenijo notri. Kar se tiče pokritosti pa je to čisto druga zgodba. Najboljše za evropo so Garminove mape, za SLO, CRO pa definitivno Adriaroute. Za SCG pa je tudi mapa SCG. Navodila so za vse enaka. Pač rabiš kodo za odkleniti sam program (najprej na računalniku, potem še na telefonu) in pa kode od vseh map...
Drugače pa dela superca :)

Lp

Sulaco. Z ID3 tagi se ne ukvarjam prevec v detajle. Uporabljam le toliko, da vkljucim sliko albuma. Sicer pa MP3Tag pa malo poeditiraj komade pa pol poskusi. Pomoje ti jih mora razvrscat glede na tag, ki ga pac imas. Mal poeksperimentiraj pa povej kako se Nokia odziva glede na tage in potem ce zberes sortiranjee glede na album, izvajalca, zvrst....

Garmin fajn dela ja, sam pije pa ko zmaj :). Zdaj sem si narocil z anglije nosilec za v avto, prav za to nokio, vkljucno s polnilcem. Pride poceni vse skupaj s postnino 13 EUR.

lp, d.

Urosh: 5.00.30 ima že slovenijo notri ?? Ali je to samo program.
Kakor te razumem je adriaroute dodaten samostojen program ??
A da to dela/naložiš, mora imeti 5800 tudi odklenjene neke podpisane "certifikate" ?

Delfincek: Ko sem imel 5800 na USB mi je našla E:moja glasba, potem pa ne več. Kje je mapa music??
Tnx

Zdravo.

Tak je - Garmin Mobile XT - link za prenos je na prejšnji ali še prejšnji strani. To je samo program za telefon, ki ga namestiš. Potem rabiš pa še celoten City navigator (za evropo, kjer je (slabo) pokrita tudi slovenija). Potem rabiš še program AdriaRoute (dobro pokrita SLO, CRO, BIH bolj slabo) - če pa želiš še srbijo in ČG, potem pa je pravi program SCG route. Za vsak tak program (inštalacija na rač) rabiš še kode za odkleniti. To vse dobiš, ko kupiš program. Potem si iz map izbereš kaj želiš imeti pokrito in potem to pošlješ na telefon (mape). Seveda je tudi program na telefonu treba odkleniti... Vse potrebne kode dobiš, ko kupiš mape. Drugače pa:
http://lmgtfy.com/?q=garmin+mobile+xt

lp

Sulaco. Sam imam Nokio na angleskem jeziku in je mapa locirana na spominski kartici E:\Music

neres ::

Mene pa zanima s kako hitrostjo se kopirajo podatki iz PCja na telefon(na kartico) in obratno.
Recimo kak film ali pa mp3ji.

Ni glih biser v primerjavi s kaksnim kljuckom. Od oka bi rekel da 100Mb fajl prenese na telefon v cca 20s morda 30s. Obratno dol pa se mi zdi, da gre dost hitrej.

Delfincek: Hvala za mp3tag program, dela super. Ampak v playerju mi noče videti mp3-jev v moji mapi, če pa dostopam preko file managerja pa se vidi tvoja E:music in v moji E:moja glasba vse mp3-je ...hmhm
Jaz tudi rabim nosilec-nalepi prosim link (a je pixmania?)
Saj tale navigacija, ki je že v 5800 je super, samo pojma nimam, kje vpišeš destination/cilj, pa te tja vodi ?? Kakor sem bral poste tega niti nima ?? NE vem
Pa glasovna je tudi nekaj delala, bo pa samo za 7 dni...:(
Vsekakor moram "zrihtat" garmina in AR.
Jah malo sem razočaran, ker se že cel vikend "spoznavam" z 5800. Nisem več najmlajši in mi bi bilo bolj prijetno, če bi vse štimalo "out of the box"...drugače je pa tale 5800 kot en švicarski nož=vse ima (upajmo da bo v prihodnje še dopolnjena)
LP

Na telefonu pojdi na ORODJA/NADZORN.DAT/GARMIN/APPS/SYMBIAN/RES/ in zaženi GarminMobileXT.sis
Tole pa na 5800 ne deluje: nastavitve/upravitelj aplikacij/nameščene aplikacije/garminMobile ???
Kakšen predlog....
Tnx

gregyk ::

Delfincek:
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-In-Car-Holder...

A takle ??
LP

Najbolj ugodna varianta je tale (manj kot 10€), sem od te firme že naročal in moram povedati, da je hitra dostava in nobenih težav. Pa še cene so v primerjavi z našimi zelo ugodne:
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-ECELL-CAR-CHA...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

Sulaco: tole sem nabavil ker je KIT komplet, pa mal boljsi nosilc. Bral review nekje na Amazonu in naj bi bil kar solidne izdelave. lp, d.

delfincek: ampak tale tvoj nosilec ti pa pokrije gumb za odklepanje pa še za foto??
Meni se zdi od Gregyk bojši...

Pesimist ::

Kaj si je tip pobarval ono crto okrog telefona al kaj? Ker ni rdeca, plava in niti srebrna. Kaj se mi samo zdi ali grejo plavi najbol v promet.

leoncasar ::

Delfincek:

A takle ??
LP

Najbolj ugodna varianta je tale (manj kot 10€), sem od te firme že naročal in moram povedati, da je hitra dostava in nobenih težav. Pa še cene so v primerjavi z našimi zelo ugodne:

Kako se pa tale stvar pritrdi vakumsko ali leplenje?

OK.Mi je našlo E:Music mapo. Vse naložu noter=player dela OK
Prikaže podatke, samo če imaš vse mp3-je s IDTag-i urejene.
GXT-sem že skoraj vse zrihtal, sedaj bi pa moral samo še reset narediti, pa če vtipkam *#7370* mi kliče?! in telefona ne resetira. A moram hard reset narest (zelen gumb+rdeč gumb+foto tipka)+(tipka on) ?

LP

gregyk ::

Delfincek:

A takle ??
LP

Kako se pa tale stvar pritrdi vakumsko ali leplenje?

Vakuumsko (Suction cup with lock clip to guarantee your phone remains in place )

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregyk ()

Odklopu baterijo :) (očitno z novo verzijo softwera 20.0.012 soft reset ne dela več)
GMXT deluje. It`s alive!!!
Kako bi iz bližnjic vrgu ven nokia-maps in da bi bila ikona od GMXT ??

Tnx

Aha pa še nekaj: Iz spletne strani nokia PC Suite sem potegnil dol program, a me je opozoril, da 5800 ni podprt...a je to res ?? (ker sem v nekem postu zasledil, da naj bi deloval)
A je nokia PC Suite podobnen kot Float Mobile za SonyEricssone ??

Hvala za odgovor

Srakopir ::

Kako kaj kaže za Simobil? Ima kdo konkretne podatke kdaj, kako in zakaj :)

marqo007 ::

srakopir se pridružujem ;)

No pa sem dobil stojalo za avto in polnilec. Evo se slikce. Okvir, ki ga drzi je nastavljiv po vseh smereh. In nokia tudi dobro stoji not. Ni variante da pade ven. Kot se vidi na sliki je tudi odprtina za lock gumb in pa fotoaparat gumb, ki v tej funkciji igra tudi varovalko, ki jo moras pritisnit, da 5800 dobis iz ohisja drzala. Zadnja stran je odprta, tako da lahko snemate tudi svojo Rally voznjo. :) Vakuum pa prime kot satan ze na leseno mizo.

««
7 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37484904 (42919) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402649 (2071) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24235968 (17123) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011198 (5381) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7112565 (11806) bond007

Več podobnih tem