Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

martincek1 ::
Jaz na dan pol ure poslušal glasbo, 15 minut sem na internetu, 15 minut klicev, par SMSov, kakšen dan naredim kakšno sliko... zdrži mi pa 1 bogi dan...
Glede na to, da sem po mojem mnenju kar light user, je to zelo malo, saj bi kdo s tako uporabo lahko dosegel 4 dni... no, zvečer ga moram pač vtakniti v polnilec, kar mi ne povzroča nekih težav, je pa zagotovo nepraktično če kam greš..
Glede na to, da sem po mojem mnenju kar light user, je to zelo malo, saj bi kdo s tako uporabo lahko dosegel 4 dni... no, zvečer ga moram pač vtakniti v polnilec, kar mi ne povzroča nekih težav, je pa zagotovo nepraktično če kam greš..

Mare3 ::
sem našelsamo še vedno nevem kako se dodaja zemljevide, pa kje se pogleda katere maš še gor naložene...
Pa glede torbice (žokec) bi vprašal, včasih so menda dobili zraven telefonov take z trdimi gumjastimi platnicami, da je zaščitlo poškodbe ekrana, morda kdo ve, kje bi se jo dalo dobit...Ker kolkr gledam imajo samo še tiste usnjene..
L..P
si morda mislil na tole torbico? http://www.mimovrste.com/artikel/182005...
To imam jst in se mi zdi zlo dobra in praktična.

js osebno ::
Hja. Baterija. Firmware v40 z začetnim zaslonom z kontakti pobere baterijo. Prej sem ga nekajkrat na teden polnil na vsake dva dni. Sedaj se mi je to zgodilo samo enkrat (firmware v40 imam že 2 tedna).
Je pa res da zadnje čase precej uporabljam telefon v navezi z stereo bluetooth slušalkami. In da po njem stalno brkljam. (beri: internet je bolj zanimiv kot pouk)
Je pa res da zadnje čase precej uporabljam telefon v navezi z stereo bluetooth slušalkami. In da po njem stalno brkljam. (beri: internet je bolj zanimiv kot pouk)

Samson ::
Sicer malce cudno ti to napisal ampak bom poskusal remizirati:
- Preden si nadgradil na v40 si vsak drug dan dejansko filal...
- Odkar imas v40 (14 dni) si samo enkrat "tankal" elektriko drugi dan....vse ostale dneve pa vsak dan al kako?
- Ce ni vsak dan, na koliko dni sedaj polnis nokio...
Malce je res cudno napisano, vendar iz prilozenega nemorem pravilno sklepati. Sicer v zacetku napises da zacetni zaslon pije baterijo, kar sklepam da sedaj filas baKterijo vsak dan....
- Preden si nadgradil na v40 si vsak drug dan dejansko filal...
- Odkar imas v40 (14 dni) si samo enkrat "tankal" elektriko drugi dan....vse ostale dneve pa vsak dan al kako?
- Ce ni vsak dan, na koliko dni sedaj polnis nokio...
Malce je res cudno napisano, vendar iz prilozenega nemorem pravilno sklepati. Sicer v zacetku napises da zacetni zaslon pije baterijo, kar sklepam da sedaj filas baKterijo vsak dan....
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Samson ()

denabiker ::
o vzdržljivosti baterije je pa res nesmiselno govoriti, saj vsi različno uporabljamo telefon. Bi pa si upal trditi, da bi pri moje mami zdržal 5-6 mogoče 7 dni, ker uporablja telefon samo za klice in par sms-ov.
martincheq: ne vem, čudno je tole. Vprašanje je kako imaš svetilnost, screensaver, aplikacije v ozadju, non stop BT vzgan, vklopljeno iskanje wlana, vklopljen 3G na slabo pokritem terenu itd....... Mnogo mnogo tega zelo zelo vpliva na baterijo.
Pri meni precej zdrži, res pa pazim kaj mi dela v ozadju, izklapljam aplikacije, ne pustim da delajo v ozadju, 3g imam izklopljen, ker imamo bogo stanje in non stop išče in preklaplja omrežja, iskanje wlana izklopljena, svetilnost na 1/3, screensaver se mi takoj vklopi, imam program za avtomatski preklop na offline preko noči itd. itd...in nobenih čira čara na zaslonu, kot ekateri ko imajo neke animacije kar lep čas, ali pa celo non stop prikaz česa itd......... Glede ure imam elegantno rešeno z keylockclock programom itd...
martincheq: ne vem, čudno je tole. Vprašanje je kako imaš svetilnost, screensaver, aplikacije v ozadju, non stop BT vzgan, vklopljeno iskanje wlana, vklopljen 3G na slabo pokritem terenu itd....... Mnogo mnogo tega zelo zelo vpliva na baterijo.
Pri meni precej zdrži, res pa pazim kaj mi dela v ozadju, izklapljam aplikacije, ne pustim da delajo v ozadju, 3g imam izklopljen, ker imamo bogo stanje in non stop išče in preklaplja omrežja, iskanje wlana izklopljena, svetilnost na 1/3, screensaver se mi takoj vklopi, imam program za avtomatski preklop na offline preko noči itd. itd...in nobenih čira čara na zaslonu, kot ekateri ko imajo neke animacije kar lep čas, ali pa celo non stop prikaz česa itd......... Glede ure imam elegantno rešeno z keylockclock programom itd...

AapocalypseE ::
Škoda, da je tolko otrok tukaj gor, ker ko vidim odgovore in komentare enih, mi je kar slabo na kakšnem nivoju je ta forum.
No nazaj na temo. V ponedeljek zjutraj sem si napolnil mobitel in sem ga moral v sredo popoldan spet polnit. Uporabljal ga nisem kaj dost. GPS za kakšnih 10min, nekaj minut klicev, nekaj smsov in poslušanje glasbe preko zvočnikov na mobitelu. Mam nastavljeno osvetlitev na minimum, BT off, aplikacije redno zapiram, omrežje gsm, wlana ne išče... se mi zdi, da se vseeno kar hitro porabi baterija.
No nazaj na temo. V ponedeljek zjutraj sem si napolnil mobitel in sem ga moral v sredo popoldan spet polnit. Uporabljal ga nisem kaj dost. GPS za kakšnih 10min, nekaj minut klicev, nekaj smsov in poslušanje glasbe preko zvočnikov na mobitelu. Mam nastavljeno osvetlitev na minimum, BT off, aplikacije redno zapiram, omrežje gsm, wlana ne išče... se mi zdi, da se vseeno kar hitro porabi baterija.

Binji ::
Meni drzi baterija z v40 ravno nekaj takega kot prej. Mi je pa fw dosti boljsi kot prej in tudi GPS se mi zdi da dosti hitreje najde satelite zdaj.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

hotlips ::
Živjo.
Mene pa nei zanima pr tem novem v40. KO maš zaklenjen telefon in te kdo kliče, tista zelena (za sprejem) in modra (za odklep) "pasica" ki začneta utripat na ekranu sta bolj za okras kot kaj drugega, ker jaz lahko prtiskam po njih koker hočem pa se nič ne zgodi.
lp.hl
Mene pa nei zanima pr tem novem v40. KO maš zaklenjen telefon in te kdo kliče, tista zelena (za sprejem) in modra (za odklep) "pasica" ki začneta utripat na ekranu sta bolj za okras kot kaj drugega, ker jaz lahko prtiskam po njih koker hočem pa se nič ne zgodi.
lp.hl

dev ::
Probi potegnit v smeri ki kažeta, pa se bo nekaj zgodilo

All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

@ StreeTracer: Ce je tist komentar slucajno name letel, se globoko opravicujem tvoji visokosti z mojo otrosko prisotnostjo. Nisem vedel da ne semem kmentirat ce mi to vasa visokost izrecno ne dovoli. Sicer mene boli mali spolni organcek koliko nekomu baterija zdrzi, vendar ce mi je nerazumljivo pac vprasam.
Aja, naslednjic te bom pa prej kontaktiral na ZS in ti napisal kaj bom komentiral da se psihicno pripravis na zgrazanje...
Aja, naslednjic te bom pa prej kontaktiral na ZS in ti napisal kaj bom komentiral da se psihicno pripravis na zgrazanje...

jaz bi še malo zatežil s filmi in format factory. Če je film original 16:9, recimo HDTV, bluray, ala 1920×1080, 1280×720 je super, rata čez cel zaslon, ampak kako s temi filmi, ki so ripani in z čudnimi razmerji oz. čudno resolucijo? zdaj, ali bo črni rob, ali pa zoomaš in je čez cel zaslon, a v tem primeru gre malo slike stran. Jaz sem sedaj preizkušal te 4:3 kar spremenit v 640*480 in je čez cel zaslon kadar zoomam, slika je lepa, ampak en delček zgine...
Kako vi prakticirate npr. s starimi filmi z razmerji 4:3?
Kako vi prakticirate npr. s starimi filmi z razmerji 4:3?

glede varčevanja baterije uporabite google:
npr.
http://www.nokia-tips.com/2009/08/18/10...
http://e71bynokia.blogspot.com/2009/08/...
http://www.symbiansoftware.us/n10050,s6...
in mnogo tega še...če pa uporabiš vsaj malo kmečke logike pa tudi bo:)
za ta razvajene, je pa en super program - BATTERY EXTENDER, zdaj je verzija 1.12 in si tam nastaviš kako hočeš imeti, recimo baterijo na max varčevanje itd. V tem primeru ti sam vse nastavitve spremeni itd.
npr.
za ta razvajene, je pa en super program - BATTERY EXTENDER, zdaj je verzija 1.12 in si tam nastaviš kako hočeš imeti, recimo baterijo na max varčevanje itd. V tem primeru ti sam vse nastavitve spremeni itd.

npr.
Napisal si da ti sam vse nstavitve spremeni, morda lahko poveš kaj vse spremeni in ali se po izbrisu pograma nastavitve vrnejo na staro?

npr.
Napisal si da ti sam vse nstavitve spremeni, morda lahko poveš kaj vse spremeni in ali se po izbrisu pograma nastavitve vrnejo na staro?
opis programa (poklikaj po njihovi strani kako izgleda!):
http://www.battery-extender.com/detail....
ni straha, imaš profile in menjavaš (čist simpl, kot profili za telefon (splošno-tiho-brez povezave itd)). Ostane ti tudi original profil - original nastavitve. Meni se zdi zelo priročno. Spreminja pa GPS, Bluetooth, Autorotate, Backlight timeout, Backlight brightness, Screensaver timeout, Applications,...
pardon, nova verzija je že 1.14
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()

Aja pa sej to je ubistvu tkokokr bi si sam spremenil nastavitve samo da ti jih ta programček sam spremeni v najboljše za varčevanje baterije. Če sem prav razumel. Drugeče pa meni zdrži tudi do 5 dni, me pa nekaj zelo veseli, da se novejši telefoni zelo hitro napolnijo in imajo opozorilo da je za varčevanje z elektriko priporočeno da polnilnik izklopiš ko je telefon do konca napolnjen.

AapocalypseE ::
Samson zakaj pa bi tisti komentar na tebe letel? Kolko vidim, pišeš čisto normalno in kulturno.
Bom sprobal ta battery extender, da vidim, če res kaj extenda baterijo
Bom sprobal ta battery extender, da vidim, če res kaj extenda baterijo

martincek1 ::
svetilnost imam na minimalno, programov samo par nujnih - v ozadju deluje le mykeylock(če je ta program ugasnjen gre baterija isto hitro), screensaverja nimam, BT vedno off(samo 1x sem ga uporabil za 2 min), iskanje wlan-a vedno off, vednl na GSM omrežju - signal vedno z vsemi črticami.
(z light uporabo 1 dan pa pol, mogoče manj)
lp
lp

westeren ::
svetilnost imam na minimalno, programov samo par nujnih - v ozadju deluje le mykeylock(če je ta program ugasnjen gre baterija isto hitro), screensaverja nimam, BT vedno off(samo 1x sem ga uporabil za 2 min), iskanje wlan-a vedno off, vednl na GSM omrežju - signal vedno z vsemi črticami.
lp
Ja dobro no, če ti res tako malo zdrži je več kot očitno da je nekaj narobe s telefonom, oziroma z baterijo !
Normalo za vse pa je da jim v povprečju z kar dosti uporabe baterija zdrži 3 dni. Jaz imam svetilnost na polovici, pa kašen program mi laufa v ozadju, veliko surfam po netu in wlan uporabljam, pa igrce špilam, pa mi zdrži 3 dni brez problema. Tako da ne sprašuj koliko drugim zdrži, očitno bo treba bat. zamenjat, edino lahko je tudi problem v tem, da nimaš sreče in si naletel na aparat s napako, pa ti kuri malo več. Meni, vidi 3 dni brez problema, s tem, da imam doma slab signal in mi stalno menjuje oddajnike:)))

A se komu kej sanja kdaj bi simobil uvedu mobilno TV kot mobitel, če sploh razmišljajo o tem :)

C_AGUILERA ::
Na youtubeu sm videla, da so ob nakupu nokie 5800 dobili priložen še en stylus (pisalo), me pa zanima, zakaj ga jaz (in vrjetn nism edina) nism dobila?????

Ker so vmes spremenili pakete in ni dodatnega stylusa. Ponekod mislim da zadnje case ni niti torbice kolikor sem zasledil...Ali pa v zelji za cim cenejsim nakupom telefona od Nokie skrtarijo z dodatki. Nikoli se ne ve, hehe.

Ker so vmes spremenili pakete in ni dodatnega stylusa. Ponekod mislim da zadnje case ni niti torbice kolikor sem zasledil...Ali pa v zelji za cim cenejsim nakupom telefona od Nokie skrtarijo z dodatki. Nikoli se ne ve, hehe.
a ni to grdo od njih?? No saj ga nisem izgubila (ful pazim nanj), mi pa zadnje cajte skoraj ven pada (upss). nokio 5800 mam že od aprila lani...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: C_AGUILERA ()

Na zadnjih par straneh imas opisano resitev - nakup novega pokrovcka ali pa "limanje" z vroco plastiko. Ce pa izgubis palcko pa jih tudi prodajajo sem videl tukaj link. Cca 12€ kolikor se spomnim.

NoXy ::
Samo z salotejpom polepi malo tam zgorni del ko pride palča not. Več plasti salotejpa se nalepi in je.

WaterBoy ::
Ja samo se je treba za to peljat v ljublano, ki pa te stane več kot je pisalo vredno. Tako da salotejp

js osebno ::
Da, garancija velja. Jaz sem šel čisto spotoma, na to pa sem se pripravljal skoraj 2 meseca.
PS:Nekdo, ki ima Nokio 5800 pri simobilu naj me nujno kontaktira na ZS. ker bi rad jutri objavil teme za začetni zaslon. (en majčken test)
PS:Nekdo, ki ima Nokio 5800 pri simobilu naj me nujno kontaktira na ZS. ker bi rad jutri objavil teme za začetni zaslon. (en majčken test)

ej tole s salotejpom DELUJE!!! Ej hvala!
Bi lahko slikal da še drugi vidimo kako to zgleda da bomo znal če pride do tega.

DamijanD ::
Medtem, ko čakam nokio, da bo izdala v40 za naše product code me zanimata dve stvari:
- ali je v40 res občutno počasnejši?
- ali poveča porabo baterije?
- ali je v40 res občutno počasnejši?
- ali poveča porabo baterije?

Bi lahko slikal da še drugi vidimo kako to zgleda da bomo znal če pride do tega.
ne kompliciraj.Vzemi salotejp, na polovico razreži (ne rabiš celo širino),naredi en krog čisto na koncu (tam,kjer potegnes ven) in to je to.

ne kompliciraj.Vzemi salotejp, na polovico razreži (ne rabiš celo širino),naredi en krog čisto na koncu (tam,kjer potegnes ven) in to je to.
Točno tko. HAHA in odkar imam v40 se mi zdi moja nokia kot da bi kupila novo, super stari! Hitreje se odziva, nove funkcije ima (ko te kdo kliče je nov zaslon, pa tudi za alarm budilke..ampak če je telefon zaklenjen), blabla, baterijo pa polnim vsak drug dan (saj ga veliko uporabljam). Tako ali tako se pa hitro napolni in mi ni to noben problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: C_AGUILERA ()

Bor H ::
Baterije več požre če uporabljaš tanov homescreen s kontakti, drugače naj ne bi. Je pa vseeno bolj imeti mal večjo porabo če to pospeši delovanje.

Baterije več požre če uporabljaš tanov homescreen s kontakti, drugače naj ne bi. Je pa vseeno bolj imeti mal večjo porabo če to pospeši delovanje.
a bi lahko podal primerjavo, koliko več "požre", če imaš kontakte s slikami in bližnjice na homescrenu in če nimaš nič. Ne razumem, da to toliko več porabi, kljub temu, da imaš nastavljeno, da se ti izklopi zaslon pri neuporabi. Ne morem verjeti, da toliko to obremeni telefon.
kaj pa te HTC-ji toliko zdržijo in imajo toliko večji zaslon in polno šare na homescreenu od vremena dalje:) KOlega ima HTC HD in ga ful uporablja in fila na dva dni. EN drug si je pa kupil HD2, meni zakonski telefon, sedaj bo še naročil posebno baterijo, katera bo zdržala 9 ur videa, kljub 4.3 incnemu in 1 GHz procesorju. To pa bi bilo, ha?
A je možno dobiti za ta telefon kaksno moćnejšo baterijo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()

xteakwondox ::
ja mene tud to zanima ker bi jo osebno tudi kupil saj mi baterija drži do 2 dni preden sem ga nesel na servis mi je pa 4 pa ga enako uporablam kot sem ga prej=) ali veste kdaj pride update za mobitelove nokie ker ga še ni?

biokill ::
Ja, tisto torbico sem mislil, hvala :D
Imam še nekaj vprašanj, če mogoče kdo ve, kdaj bo navoljo V40, zanima me tudi ali se ti pri update-anju firmware-a zbriše vse iz telefona.........Ali naj ko update-am vzamem ven spominsko kartico?
Zdaj me pa še zanima kateri uporabni predvajalnik videov, da bi gor lahko predvajal 624x325 če sploh lahko :D
In morda še predlog za kakšno dobro uporabno aplikacijo.
L.P.
Imam še nekaj vprašanj, če mogoče kdo ve, kdaj bo navoljo V40, zanima me tudi ali se ti pri update-anju firmware-a zbriše vse iz telefona.........Ali naj ko update-am vzamem ven spominsko kartico?
Zdaj me pa še zanima kateri uporabni predvajalnik videov, da bi gor lahko predvajal 624x325 če sploh lahko :D
In morda še predlog za kakšno dobro uporabno aplikacijo.
L.P.

Bor H ::
Priznam da ne vem kolk vec pozre baterije, porocajo pa da porabi nekaj rama, sumim pa da ram ni "zastonj".

še nekaj me zanima, na spletu mi ne pokaže barv in grafik....npr. če grem na slotech, je vse oklesteno, sploh ne morem čitati tem.....Ali je potrebna inštalacija kkšne jave morda flash playerja
če, je kje bi dobil najnovejšega
L.P.
če, je kje bi dobil najnovejšega
L.P.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: biokill ()

NoXy ::
biokill verjetno si nastavu kje v nastavitvah da ti ne prikazuje slik. POskusi z opero 10 beta2

Imam naloženo opero Beta 2....
Prej sem se narobe izrazil, slike mi prikaže, samo če grem npr. na slotech je ozadje belo in , deluje kot text napisan v notepadu....kakor da je oskubljeno... kaj bi moral dobiti javo in flash player..?
Prej sem se narobe izrazil, slike mi prikaže, samo če grem npr. na slotech je ozadje belo in , deluje kot text napisan v notepadu....kakor da je oskubljeno... kaj bi moral dobiti javo in flash player..?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: biokill ()

jakažvižg ::
Imam proble. Med posodabljanjem telefona se mi je izpraznila baterija. Sedaj se telefon noče več vžgati. Bom moral na servisa ali mate kakšen drug predlog.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86907 (44922) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2711 (2133) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36851 (18006) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11472 (5655) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13187 (12428) | bond007 |