Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

Shegevara ::
Zdravo fantje.
Trenutno imam nokio n73.
Moti me to da je izredno izredno počasna pa imam zafilano tam nekje 20% spominske kartice. Prav tako me motijo slabe slušalke, majhen zaslon, joystick in kvaliteta zvoka.
Razmišljal sem da bi jo nadgradil v nokio xm 5800.
Pa sem nekje na netu prebral da to ne bi bila dobra ideja in so uporabniki foruma svetovali naj ima N73 namesto XM 5800. Kaj pa vi pravite? Se splača vzeti XM 5800 ali naj ostanem pri tem?
Trenutno imam nokio n73.
Moti me to da je izredno izredno počasna pa imam zafilano tam nekje 20% spominske kartice. Prav tako me motijo slabe slušalke, majhen zaslon, joystick in kvaliteta zvoka.
Razmišljal sem da bi jo nadgradil v nokio xm 5800.
Pa sem nekje na netu prebral da to ne bi bila dobra ideja in so uporabniki foruma svetovali naj ima N73 namesto XM 5800. Kaj pa vi pravite? Se splača vzeti XM 5800 ali naj ostanem pri tem?

Hja, malo bom moral še preštudirati, če se splača za X6 plačati še 130EUR čez xm 5800.
Ker na netu sem prebral da je samsung omnia HD veliko boljša izbira od X6. Zdaj nevem, ta je pa že 2x dražji od XM 5800.
Kar se pa tiče X6 pa razen kamere/foto in capacitive touch screen nevem kje bi lahko bila veliko boljša izbira od 5800.
Ker na netu sem prebral da je samsung omnia HD veliko boljša izbira od X6. Zdaj nevem, ta je pa že 2x dražji od XM 5800.
Kar se pa tiče X6 pa razen kamere/foto in capacitive touch screen nevem kje bi lahko bila veliko boljša izbira od 5800.

XM 5800 je pa za 200EUR. A se vam zdi, da je X6 vredna toliko več denarja? (Razen spomina 32gb seveda.)

Bor H ::
Novejša je, nekak bo imela več časa podporo. Ne vem pa če je vredna tolk več, jst ne bi plačal takega dodatka glede na to da je hardware isti.

Budboy ::
Iščem kje, če se da naštimat več ikon na namizju razn unih štirih oz hitre tipke.
Ali če ostaja kakšn programček ali kaj podobnega da bi si jih lahko dal več gor...
thx
p.s drgač sm pa probu ovi maps pa je zaenkrat kar vredu , prej sem uporabljal garmina in je bil čist zadovoljiv.
Ni mi pa jasn k maš v ovi mapah tisto rdečo piko na zemljevidu Kako jo premakneš oz. nastaviš da je kje drugje.?
Ali če ostaja kakšn programček ali kaj podobnega da bi si jih lahko dal več gor...
thx
p.s drgač sm pa probu ovi maps pa je zaenkrat kar vredu , prej sem uporabljal garmina in je bil čist zadovoljiv.
Ni mi pa jasn k maš v ovi mapah tisto rdečo piko na zemljevidu Kako jo premakneš oz. nastaviš da je kje drugje.?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Budboy ()

martincek1 ::
@Budboy:
se mi zdi da boš tisto rdečo piko bolj težko premaknil kam drugam, ker označuje tvoj položaj :D

denabiker ::
Budboy:
Preglej tole:
http://forum.dailymobile.se/index.php/t...
a to kaj več porablja rama? Pa koliko se to pozna na bateriji?

Kla_Man ::
Za vse tiste, katerim ni uspelo inštalirati odličnega Garmina Mobile... Sedaj je na voljo BREZPLAČNA navigacija OVI Maps za mobilnike Nokia. Tako da navalite.
Vir:
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/bre...
Nalaganje zemljevidov:
http://maps.nokia.com/explore-services/...
Vir:
Nalaganje zemljevidov:

siniša ::
Za vse tiste, katerim ni uspelo inštalirati odličnega Garmina Mobile... Sedaj je na voljo BREZPLAČNA navigacija OVI Maps za mobilnike Nokia. Tako da navalite.
Vir:
Nalaganje zemljevidov:
se mi zdi da smo o tem debatirali že par strani nazaj :) vseeno hvala za tvoj trud.

Vir:
Nalaganje zemljevidov:
se mi zdi da smo o tem debatirali že par strani nazaj :) vseeno hvala za tvoj trud.
premal čekiram nazaj... nzk ;)

JawKnee ::
mam samo eno vprašanje za vas uporabnike nokie.
ali se bo v bližnji prihodnosti dalo nalagati na te novejše nokie xvid in divx formate?
kajti odločam se za nakup in kolebam med herotam in n97 mini. oba mata flash support n97 ma boljšo kamero plus qwerty tipkovnico ampak me še vedno ne prepriča čez herota. če pa bi bilo možno kdaj da bi podpirala te dva formata pa nebi obotavljal.
hvala, lp
ali se bo v bližnji prihodnosti dalo nalagati na te novejše nokie xvid in divx formate?
kajti odločam se za nakup in kolebam med herotam in n97 mini. oba mata flash support n97 ma boljšo kamero plus qwerty tipkovnico ampak me še vedno ne prepriča čez herota. če pa bi bilo možno kdaj da bi podpirala te dva formata pa nebi obotavljal.
hvala, lp

nekej se govori da bo podpirala ampak jst sm skeptičen, tudi če bo podpirala bo problem s cpujem, ne vem kako je pa glede tega na herotu, sem pa sigurn da boš lažje nadgradil software in dobil nativno podporo za nove kodeke na herotu

Mare3 ::
hvala, lp
Res da direkt xvid ne predvajajo lahko pa convertaš k kakšnim programom če bi res rad gledu film na telefonu.
Mene pa zanima neki zakaj tega fimware update 40.1 ne moremo vsi naložiti na svoje nokie 5800, na tisti strani na kateri vtipkaš tisto kodo telefona meni in tudi dosti drugim noče pokazati posodobitve 40.1?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare3 ()

roli ::
Zato ker imamo product code za Slovenijo za katerega pa očitno popravka še ni. Kot je nekdo zgoraj napisal - bo čez kak teden ali dva.
http://www.r00li.com

Inštaliral sem na mobitel zadnjo verzijo Ovi Maps, dela vse kot je treba. Tudi preko računalniške aplikacije Ovi Maps sem inštaliral zemljevid SLO ter glasovno vodenje, vendar mi sploh ne govori nič. Pri hoji mi je takoj na začetku na mobilcu ponudilo le par vodenj in sem izbral angleško ker ni bilo slovenskega,tako da mi tam vodi angleško, pri vožnji pa še tega ni. Kako lahko to popravim? Sicer sem na računalniku na Ovi Maps videl da imam res inštalirano na mobiju mapo SLO ter SLO in ANG vodenje,vendar ne deluje.

5er--> ::
@jumo: Če si študent UL:
Tukaj si ustvari svojo novo digitalno identiteto. (oz. mogoče jo že imaš)
Zapomni si mail, ki ga dobiš in geslo, ki ga vtipkaš.
Prenesi na mobitel certifikat UL.
Tole:
spremeni na tole:
14. Za osebni certifikat uporabi zgoraj prenešen certifika UL.
15. Ne uporablaj tega, ampak zgornji certifiakt, kot sem že omenil.
16. (ta del je v redu)
17. user name spremeni na tisti mail, ki si ga dobil pri registraciji. (primer: tb9876@student.uni-lj.si)
24. ponovni vpiši svoj mail
25. vpiši svoje geslo
Stvar bi morala delovat. (ps: od takrat, ko ustvariš novo identiteto, do tega da se lahko prijaviš na eduroam, traja ponavadi ene pol ure.)
Tukaj si ustvari svojo novo digitalno identiteto. (oz. mogoče jo že imaš)
Zapomni si mail, ki ga dobiš in geslo, ki ga vtipkaš.
Prenesi na mobitel certifikat UL.
Tole:
14. Make sure both personal certificate is "Not defined"
15. Select "Thawte Premium Server .." certificate for authority certificate. They are not alphabetically ordered, it should be towards the end)
16. Set "username in use" to "User defined"
17. Set user name to authcate_username@monash.edu.au (replace authcate_username with your username)
...
24. Type in authcate_username@monash.edu.au for the user name (replace authcate_username with your username)
25. Type in your password in the password field.
spremeni na tole:
14. Za osebni certifikat uporabi zgoraj prenešen certifika UL.
15. Ne uporablaj tega, ampak zgornji certifiakt, kot sem že omenil.
16. (ta del je v redu)
17. user name spremeni na tisti mail, ki si ga dobil pri registraciji. (primer: tb9876@student.uni-lj.si)
24. ponovni vpiši svoj mail
25. vpiši svoje geslo
Stvar bi morala delovat. (ps: od takrat, ko ustvariš novo identiteto, do tega da se lahko prijaviš na eduroam, traja ponavadi ene pol ure.)

Binji ::
Kam moras pa dat certifikat na mobitel da ti ga ponudi kot izbiro tam pri 14. koraku? In pa kaj das kot domeno? Ali je iz certifikata?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Binji ()

MKrmec ::
Rajsi uvoz Nexus One za 500evrov z takso vred je tok prek ebaya. 5800 je navadno govno k skos šteka... X6 pa nvem kakšn je ampak če je gor symbian pol je še eno velko govno.

5er--> ::
To kam ga moraš dat ne bi vedel. Govorim na pamet (glede na to kako se stvar nastavi drugod).
Glede domene pa:
Če daš za uporabniško ime cel mail (kot sem zgoraj napisal - tb9876@student.uni-lj.si), jo pustiš prazno.
Lahko pa daš za uporabniško ime samo del maila pred @. (beri: tb9876 v zgornjem primeru)
V tem primeru pod domeno napišeš:
student.uni-lj.si
Edit: glede certifikata tukaj en pravi, da ga moraš z interneta naložit preko nokiinega brskalnika. V tem primeru ti (baje) namreč ponudi možnost ta certifikat namestit.
Tukaj imaš krajši link:
http://tinyurl.com/unilj
Glede domene pa:
Če daš za uporabniško ime cel mail (kot sem zgoraj napisal - tb9876@student.uni-lj.si), jo pustiš prazno.
Lahko pa daš za uporabniško ime samo del maila pred @. (beri: tb9876 v zgornjem primeru)
V tem primeru pod domeno napišeš:
student.uni-lj.si
Edit: glede certifikata tukaj en pravi, da ga moraš z interneta naložit preko nokiinega brskalnika. V tem primeru ti (baje) namreč ponudi možnost ta certifikat namestit.
Tukaj imaš krajši link:
http://tinyurl.com/unilj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 5er--> ()

WaterBoy ::
Inštaliral sem na mobitel zadnjo verzijo Ovi Maps, dela vse kot je treba. Tudi preko računalniške aplikacije Ovi Maps sem inštaliral zemljevid SLO ter glasovno vodenje, vendar mi sploh ne govori nič. Pri hoji mi je takoj na začetku na mobilcu ponudilo le par vodenj in sem izbral angleško ker ni bilo slovenskega,tako da mi tam vodi angleško, pri vožnji pa še tega ni. Kako lahko to popravim? Sicer sem na računalniku na Ovi Maps videl da imam res inštalirano na mobiju mapo SLO ter SLO in ANG vodenje,vendar ne deluje.
Če pravilno inštaliraš je vodenje za ceste slovensko, za vodenje peš pa ni. Pomoje je najbol pametno izbrati neko vibriranje in piskanje.
LP

@KlaMan: Imaš mogoče volume na 0 ? :)
Volume niti nastavlati ne morem nikjer,ko izberem pot za vožnjo, imam spodaj ikonco možnosti > glasnost,kliknem in se mi nič ne pojavi. =/ Poleg tega sem videl na netu predstavitev Ovi Maps 3.3 in naj bi na začetnem meniju pod tisto ikonco ključa bilo veliko nastavitev vendar ko jaz kliknem gor imam nastavtive samo za internet, potem naprej dol se mi pa nič ne odpre kar nekaj čudno vse izgleda. Kako imate vi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kla_Man ()

westeren ::
Volume niti nastavlati ne morem nikjer,ko izberem pot za vožnjo, imam spodaj ikonco možnosti > glasnost,kliknem in se mi nič ne pojavi. =/ Poleg tega sem videl na netu predstavitev Ovi Maps 3.3 in naj bi na začetnem meniju pod tisto ikonco ključa bilo veliko nastavitev vendar ko jaz kliknem gor imam nastavtive samo za internet, potem naprej dol se mi pa nič ne odpre kar nekaj čudno vse izgleda. Kako imate vi?
Zakaj pa imaš na aparatu tisti dve tipki desno zgoraj !!!
ZA GLASNOST SEVEDA !!

ZA GLASNOST SEVEDA !!
Vem zakaj ju imam, vendar ni nič saj sem pritiskal.

Zgodovina sprememb…

hvala, lp
Res da direkt xvid ne predvajajo lahko pa convertaš k kakšnim programom če bi res rad gledu film na telefonu.
Mene pa zanima neki zakaj tega fimware update 40.1 ne moremo vsi naložiti na svoje nokie 5800, na tisti strani na kateri vtipkaš tisto kodo telefona meni in tudi dosti drugim noče pokazati posodobitve 40.1?
ko smo že ravno pri filmih in formatih. Kateri bi bil optimalen, da bi bila kakovost odlična in file čim manjši? Sedaj konvertiram vse na mp4, resolucije 640 x (pač koliko ponudi program odvisno od formata filma). S katerim program je najbolje? Sedaj delam z najnovejšim Bigasoft - Total Video Converter. Mi je zelo dober.

ZA GLASNOST SEVEDA !!
Povej mi kaj imaš na začetnem zaslonu Ovi Maps pod nastavitvami? Jaz imam samo nastavitve za internet, drugo nič, samo drsnik mi gre gor in dol, pa čeprav ni drugih nastavitev.
ko odpreš zemljevid dela lepo glasnost z tistima dvema tipkama.
Pod nastavitve imam:
- internet
- navigacija
- pot
- zemljevid
- sinhronizacija
Glede na to da ti tega nimaš je nekaj narobe, probaj ponovno namestit maps gor in če problem ne bo rešen, pa naredi hard reset in nato ponovno namest, in če še ne bo rešen nimam pojma
servis Teleray ali ob zid
ZA GLASNOST SEVEDA !!

ko odpreš zemljevid dela lepo glasnost z tistima dvema tipkama.
Pod nastavitve imam:
- internet
- navigacija
- pot
- zemljevid
- sinhronizacija
Glede na to da ti tega nimaš je nekaj narobe, probaj ponovno namestit maps gor in če problem ne bo rešen, pa naredi hard reset in nato ponovno namest, in če še ne bo rešen nimam pojma

Zgodovina sprememb…
- spremenil: westeren ()

jah jaz imam res samo internet. bom probal... sicer pa rajši vržem ob zid kot pa teleray.
hvala.
EDIT: celo našel sem še druge nastevitve,vendar mi jih ne pokaže takoj ker je nekaj zmešan in jih vidim šele ko vstopim v nastavtive interneta in potem gem tam lahko desno še do drugih nastavitev. Čudno tole...

EDIT: celo našel sem še druge nastevitve,vendar mi jih ne pokaže takoj ker je nekaj zmešan in jih vidim šele ko vstopim v nastavtive interneta in potem gem tam lahko desno še do drugih nastavitev. Čudno tole...
Zgodovina sprememb…

jah jaz imam res samo internet. bom probal... sicer pa rajši vržem ob zid kot pa teleray.hvala.
Dobro, če dela vse drugo vredu razen ta k.... od maps pa ni ga lih treba vržt ob zid, telefon je še zmeraj super. Kar se teleraya pa ja, raje ob zid ali pa kupiš kar novega, je bolj ekonomično in posebej bolj hitro pa sigurno

Mare3 ::
hvala, lp
ko smo že ravno pri filmih in formatih. Kateri bi bil optimalen, da bi bila kakovost odlična in file čim manjši? Sedaj konvertiram vse na mp4, resolucije 640 x (pač koliko ponudi program odvisno od formata filma). S katerim program je najbolje? Sedaj delam z najnovejšim Bigasoft - Total Video Converter. Mi je zelo dober.
Če ti je zelo dober drugega ne potrebuješ lahko pa mal pogledaš po forumih mogoče je še kak boljši, sam osebno ne gledam filmov na mobiju :D

poglej malo po straneh nazaj, o tem je bilo že celo morje napisano.
format glede na kvaliteto in porabo je najboljši 640*360 pa še podnapise ti sam vstavi noter.
Program pa je: SUPER
format glede na kvaliteto in porabo je najboljši 640*360 pa še podnapise ti sam vstavi noter.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: westeren ()

WaterBoy ::
Danes mi ej telefon padu na tla in posledica tega je da v zvočniku ko kličem prihaja vem takšen popačen glas.
Mislite da bi popravla to garancija. NE vidi se nikjer da bi bil telefon udarjen?

js osebno ::
Kolikor jaz vem ima Nokia 5800 detektorje. Oziroma take zadeve. Recimo če ti pade v vodo, tudi če ga posušiš, ima v notranjosti nek indikator, po katerem se ve, da je bil telefon v vodi.
Drugače pa, če ga neseš na teleray v nobenem primeru ne reci, da ti je kdajkoli padel
Drugače pa, če ga neseš na teleray v nobenem primeru ne reci, da ti je kdajkoli padel

s katerim programom gledaš filme? no, recimo sem konvertiral z format factory v 640x360 in mi ne prikaže celotne slike preko real playerja - tega default, ki je v Nokiji - niti se ne da povečat. Hmm. Tudi, če dam sliko na izvirno ne gre čez cel zaslon. Če pa konvertiram v resolucijo 640x480 potem pa lahko gledam čez cel zaslon, da se tudi raztegnit/povečat itd.
Ne vem, bom naložil kar smartmovie za gledanje filmov, tisti mi je bil dober in bom potem še enkrat preizkusil.
edit: sem malo pogledal nastavitve, verjetno bo treba nastavit na 16:9 razmerje pa bomo videli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()

Bellzmet ::
Hmm bi lahko bilo v tem kej resnice (nimam pojma ali je res ali ne, lahko so čiste buče).
Glede spreminjanja product code, da lahko naložiš novi firmware. Sem kao slišal, da naj ne bi bilo pametno to narediti, ker dejansko fw še ni čisto pripravljen za posamezni product code in da je vseeno boljše počakati, da bo na voljo.
Pač, da v samem fw naredijo še neke mini popravke, preden izdajo za določene product code?
lp
Glede spreminjanja product code, da lahko naložiš novi firmware. Sem kao slišal, da naj ne bi bilo pametno to narediti, ker dejansko fw še ni čisto pripravljen za posamezni product code in da je vseeno boljše počakati, da bo na voljo.
Pač, da v samem fw naredijo še neke mini popravke, preden izdajo za določene product code?
lp

e-marko ::
Pač daš potem nazaj na original in še enkrat butneš preko "novi" fw.
LP
LP
...somebody, somewhere...

Glavna razlika med product codi so jeziki, je pa res da ni fajn da naložiš product code od američanov (če bi ti to sploh prijel), ker imajo tudi mal spremenjene frekvence za umts verjetno, pa kitajci nimajo wifija (al ga pa niso mel). Uglavnem ni panike, ti sam spremen na balkan kodo pa bo.

biokill ::
Živjo imam 5800 navigator edition......pa me zanima par stvari, glede firmware dam posodobi, mi tudi najde V40...005 ampak mi ga noče naložit...
Potem pa glede navigacije, kje se naštima jezik vodiča, pa kako se mape nalaga, ker ne najdem nobene opcije..imam samo vožnja, hoja weather, priljubljene, moj položaj, iskanje krajev in souporaba lokacij....
Potem pa glede navigacije, kje se naštima jezik vodiča, pa kako se mape nalaga, ker ne najdem nobene opcije..imam samo vožnja, hoja weather, priljubljene, moj položaj, iskanje krajev in souporaba lokacij....

AapocalypseE ::
Mene pa zanima kako dolgo vam drži baterija?
Pa glede Garmin XT me zanima, če vam normalno prikazuje prihod? Meni hitrost normalno dela, prihod pa ne prikaže prav.
Pa glede Garmin XT me zanima, če vam normalno prikazuje prihod? Meni hitrost normalno dela, prihod pa ne prikaže prav.

Živjo imam 5800 navigator edition......pa me zanima par stvari, glede firmware dam posodobi, mi tudi najde V40...005 ampak mi ga noče naložit...
Kje se naštima jezik, kake maste eni neumne tuki gor !!!
Malo poglej no, sej obstajajo možnosti, pa ti tam lepo piše navigacija in navodila za vožnjo !!!
Sej ste skoraj malo manj kot nepismeni, hehehhehehehe

biokill ::
sem našel
samo še vedno nevem kako se dodaja zemljevide, pa kje se pogleda katere maš še gor naložene...
Pa glede torbice (žokec) bi vprašal, včasih so menda dobili zraven telefonov take z trdimi gumjastimi platnicami, da je zaščitlo poškodbe ekrana, morda kdo ve, kje bi se jo dalo dobit...Ker kolkr gledam imajo samo še tiste usnjene..
L..P

Pa glede torbice (žokec) bi vprašal, včasih so menda dobili zraven telefonov take z trdimi gumjastimi platnicami, da je zaščitlo poškodbe ekrana, morda kdo ve, kje bi se jo dalo dobit...Ker kolkr gledam imajo samo še tiste usnjene..
L..P

Mene pa zanima kako dolgo vam drži baterija?
Baterija vsem zdrži tako dolgo, odvisno od uporabe telefona :))))))) Preberi si specifikacijo baterije v navodilih, sej ti lepo piše koliko zdrži baterija. Meni enkrat zdrži 4 dni, enkrat pa samo 1 dan, odvisno koliko štrkam po telefonu,nee.
Če tebi ne prikazuje točno prihoda, potem tudi vsem ostalim ne. Kaj take neumnosti sploh sprašuješ, ma normalno da mamo vsi neke probleme s temi telefoni, toliko kot nekateri pričakujejo od njih ne morejo biti tako dovršeno popolni. Pač vsi majo kakšne napakce,neee.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 86914 (44929) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2711 (2133) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36856 (18011) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11473 (5656) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13190 (12431) | bond007 |