» »

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

««
52 / 81
»»

biasko ::

men res ni jasno..zakaj lahko MAPS najde položaj brez neta, garmin pa ne.

Bor H ::

Če ti tolk hitr najde je ali bil na netu al si bil pa nazadnje lociran blizu pozicije kjer te je pol najdl brez neta. Pač, manj kot si se premaknu od zadnjega merjenja položaja hitreje te najde.

Peljal sem se 40 Km in niti 1x se ni izgubil s tem da je bil tunel, in pridem ven pa takoj spet najde signal. Bom še poiskušal ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: biasko ()

Seveda, on ti je do tunela sledil in je vedel da moraš biti blizu točke kjer te je izgubil ko si prišel ven, če bi bil kak švicarski tunel ki te pelje na drugo stran alp bi bila zgodba drugačna

ivanuscha ::

Men pa ni jasn tale Ovi Maps. Kako iščeš po ulicah in hišnih številkah?? Vedno ko dam search vtipkam lahko samo neko ime, npr. Munchen in potem on kar ene že prej prirejene lokacije ven meče. Poleg tega glasovne navigacije ni??

glasovna navigacija je, samo jo moraš naložit

ko iščeš lokacijo vpiši cel naslov in ti najde - s hišno številko vred.

Men nič ne najde. Tudi pod history imam shranjeno od prej in mi napiše invalid route. Tale search box all in one je čist idiotsko narjen.

pa si inštaliral karto slovenije gor ? Če imaš OVI na računalniku imaš možnost zlodati jezik in karte.

Ja to imam že od prej. Razen, če bi moral še enkrat, ni logično. Ne bom zdej še enkrat celo evropo 2GB dol vleku.

nejcst111 ::

js mam pa eno težavo..... Imam nokio 5800 xpressmusic in žedolgo nisem uporabljal GPS-a .... in zdaj ko ga hočem uporabljat, mi ne dela. Čisto noben program, ki uporablja GPS, se ne more povezat z GPS-om. Pred časom sem imel naložen garmin, a mi je delal probleme, zato sem moral telefon resitirat na tovarniške nastavitve. Za tem sem garmin izbrisal. Če kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe, mi naj prosim pove. In če se da to kako zrihtat, brez da bi peljal telefon na servis, ker potem ga ne bom dobil nazaj kak mesec :P

DuleKrtola ::

Glede novega firmwara, odkar sem ga naložil me telefon zajebava. Že parkrat se mi je zgodila da mi je kar na lepem zamrznil, se pojavi beli zaslon in piše nokia, pa potem ne prime nobena tipka več, edina rešitev baterija ven pa noter in ponovni zagon.

+1

martincek1 ::

Je kdo uspel spraviti RSS h kontaktom ( facebook )? Meni nikakor ne uspe, čeprav sem prebral navodila na internetu.

DamijanD ::

Koliko časa ponavadi traja, da je firmware upgrade na voljo za vse product code?

denabiker ::

Koliko časa ponavadi traja, da je firmware upgrade na voljo za vse product code?

a to imaš v mislih ta novi V40...005? To pa tudi mene zanima. Kdo to omejuje? Operater?

hja..prehitro sem bil vesel...očitno res treba imet nastavljeno, da pozicijo satelitov dobi preko interneta.
Pomoje je to tudi problem tistega ki je napisal da mu GPS ne dela.

Za MAPS ti pa ni potrebno cele evrope lodat, lahko samo slovenijo, da vidiš če dela.

WaterBoy ::

da se popravim. Sem testiral zdajle. Iz Mb do doma. In mi ne dela vodenje. Vodenje začne potem ma standardno pojkaže da moraš plačaji. Pa sem updejtal z ovi sute pa ne vem kaj bi blo narobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WaterBoy ()

Damijan: ponavadi traja nekaj dni, tednov, če imaš nokijin software/firmware gor, če imaš simobilovega pa ne morš vedt, nekako ne vem če so sploh katerega potrdili do sedaj.

denabiker ::

Damijan: ponavadi traja nekaj dni, tednov, če imaš nokijin software/firmware gor, če imaš simobilovega pa ne morš vedt, nekako ne vem če so sploh katerega potrdili do sedaj.

sem klical na Teleray in so odg. da v roku 1-2 tednov naj bi bil na voljo V40...005 za našo produktno kodo. Mi smo bolj od zadaj:)

NoXy ::

Se mora za Ovi maps 3 mape posebej dol potegnit ? Ali jih samo prek interneta dol vleče ko se voziš ?
Rajši bi da bi si sam dol potegnil mape.

jnce ::

Ovi MAps sturajo... Meni osebno so veliko boljše kot garmin in sygic. Navigacija dela odlično, zemljevidi so zelo podrobni (me kaže eno cesto ki jo velikokrat rabim, ki je niti tako opevani Adria Route ne pozna) Tako da zaenkrat sami plusi z moje strani za Nokijino navigacijo. Mislim, da si bo nokia s to potezo pridobila marsikaterega uporabnika :)

Srakopir ::

Kako pobrisati neželene teme?

Teme so naložene na phone memory, ne najdem jih nikjer. Probal sem že vse (od odstranitvije na telefonu, privat folder na memory card, hard reset). Teme so še vedno gor. Obup.

westeren ::

Kako pobrisati neželene teme?

Teme so naložene na phone memory, ne najdem jih nikjer. Probal sem že vse (od odstranitvije na telefonu, privat folder na memory card, hard reset). Teme so še vedno gor. Obup.

Koliko ste nesposobni :))
Pojdi pod nastavitve, upravitelj aplikacij in tukaj pod Nameščene aplikacije najdeš čisto vse kar je naloženo na tvojem telefonu !!!

js osebno ::

@acdc2000 Ne pa ne.
Srakopir če si že naredil hard reset, to pomeni, da so teme na spominski kartici. Je pa tu zadeva malo bolj zakomplicirana, kar teme niso več locirane v upravitelju datotek. Rešitev je formatiranje Micro SD kartice. Če nočeš izgubiti datotek naredi backup, ampak brez ''ostalih datotek''. Nato formatiraj kartico in obnovi podatke na njej. :)

cekr ::

ovi-maps končno FREE!
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

@cekr
objaveno že na prejšni strani
So pa free od včeraj ob 9:30 xD

Mare3 ::

Tud sam sm probu pred kratkim google maps pa dela supr sam ni glih natančen kot garmin drugače pa poceni in učinkovit.

NoXy: potegneš lahko vnaprej na mobitel, če ti kej manjka bo sproti potegnu z neta.

Srakopir: če si jih dobil skupaj s telefonom nimaš druge rešitve kot debranding, če si jih sam inštaliral pa vzem kartico vn, "selektivni" backup, format kartice, dej v mobitel, naj jo še mobitel formatira (če jo formatiraš na PCju znajo bit problemi) in pol bi mogl bit kul.

WaterBoy ::

Nekam me zanima. Hočim enostavno formatirat telefon + kartica. Torej z kartice kopiram mpr slike in jo formatiram bo ostala prazna oslarij ki ostanjejo z nalaganjem aplikacij. In z telefona si naredim back up imenika in to je to. Še kaj drugega je pomembno da potem naredim hardreset. In ko ga naredim mi bo ostal software 40.... ali bo neki prejšni in bo potreben update?

Bor H kje pa lahko to potegnem dol ?

Ali uporabi Ovi Suite ali pa Nokia map loader. Po želji.

WaterBoy: tako je, pobereš fajle, ki bi jih rad ohranil, to so verjetno slike pa mogoče če maš kak video al pa kej. Pol pa lahko preko PCSuita ali Ovi Suita narediš backup, jst bi clo predlagal da tudi z mobitelom na kartico in pol tist fajl poiščeš. Lahko narediš še backup sporočil, koledarja in zaznamkov (huh, to so lahk bookmarki ali notes). Definitivno pa ne backupiraj nastavitev.

edit: ja, ostane ti zadnji FW gor

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bor H ()

Samo Google Maps pa res ne more bit konkurenca, ti vedno vleče dol sproti mape. Kaj pa v tujini? Bi dobil ogromen račun.

Wad@ ::

Hm, jaz sem dal zdaj dol Slovenijo pa še neki okoliških regij Italije, in ko grem v ovi maps v načinu brez povezave vidim zemljevid Hrvaške (dokaj podrobno vsaj ob menji južneje sem le dubrovnik dal pod išči in je dobilo) in še druge nenaložene države. Pa sploh ne vem kje pogledat v ovi maps katere zemljevide imam naložene..
Skratka čudi me kako je kar cela evropa vidna, a je mogoče kak celotni zemljevid že gor na telefonu nekje? In ob mejah pa skupaj s Slovenijo potegneš tudi malo žez mejo? Nekako bi rad mel boljšo predstavi kaj je in kaj ne:D

Dejcc ::

Js sm mape dons naložu na mobitel, sprobov na poti Preddvor-Naklo in jih takoj zbrisu. V primerjavi z Garminom je natančnost mape (samo na tej relaciji?) porazna, s tem da hoče da zavijem levo kjer ni nobenega križišča, poleg tega pa ne opozori tam kjer bi blo res treba zavit. Poleg tega se pa pojavlja okno za vstop v spletno trgovino, ki prekine navigacijo (mogoče se da to izklopt?). Škoda.

Mogoče komu bolš dela?

jnce ::

Meni dela navigacija super! Nič ne prekinja umes, pozna vse poti (tudi take ki jih garmin ne pozna)...zaenkrat zadovoljen!

martincek1 ::

Dejcc: se mi zdi da imaš ti še staro verzijo glede na to, da ti hoče v spletno trgovino. Poizkusi v Posodobitve naprave pogledat če je update za Ovi maps.

Glede pokritost map in napačnim vodenjem pa se mi zdi, da je kar precej v redu, čeprav kakšne nove ceste ne beleži in te napačno usmeri, ampak glede na moje izkušnje z garminom, so mi Ovi Maps super!

lp

pavlin666 ::

Bi lahko nekdo pojasnil kako je z mapami na Ovi Maps? Ko iščem naslove brez povezave jih ne najde, s povezavo pa? Kako to potem deluje? Je za mape vedno potreben net? Če je tako, kako je potem v tujini? Bomo imeli ogromne račune??

Če si jih kopiraš na mobitel ne rabiš povezave na net, če pa iščeš stvari izven map, ki jih imaš na mobitelu bo pa seveda uporabil net. Kako mape kopirat na mobitel sem pa že odgovarjal na tej ali prejšnji strani.

Steinkauz ::

Za tujino si daš pač garmin.

Drugače pa jst mam problem ker mi za velik aplikacij teži napaka certifikata.
Sm probu uno *#7370#, probu dat na slovenijo in na hong kong in še vedno pol stvari noče inštalirat ker teži s tem certifikatom.

What to do? :|

Steinkauz: ne razumeš čist dobr kako Ovi Maps delajo ane?

drole01 ::

glede povezave v trgovino je primeni težil samo dokler nisem aktiveru sedaj več ne teži
zanima pa me a se da kej narest po treh mescih ala krek kot pri garminu

Steinkauz ::

Bor, ne uporabljam ovi maps...

@Stienkauz:
Če ti javi napako certifikata moraš aplikacijo signati.
OPDA vodič za signanje =) (v slovenščini)
klik
Pa na forumu se je za dostop potrebno registrirati.

Bor, ne uporabljam ovi maps...

potem bi pa lahko mal preletel zadnje dve strani te teme

da ne boš preveč zašvical: na Ovi Maps lahko naložiš mape vnaprej, po njih bo iskal in vodil brez uporabe interneta (tukaj ne štejem AGPS prenosa podatkov), če se pojaviš v območju, ki ga na mobitelu nimaš, ali po njem iščeš, se bo povezal na internet.

x rade ::

A obstaja program za internet radio za nokio 5800?iščem,pa ne najdem nič pametnega...
x-rade is here...

http://get.skyfire.com/
Zelo dober brskalnik ki podpira Flash. Je zdaj tudi za nokio 5800!

amacar ::

meni ne gre namestiti, napiše mi: Ni mogoče namestiti!

seveda sem potegnil s60v5 verzijo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

@amacar
potegni z mobitelom, ne z računalnikom
(sem uganil?)

bond007 ::

Na skyfire pa skor dela grooveshark. Dobr ne morš se glih prijavit, lahk pa vseen musko poslušaš, celo svoje favorites...

amacar ::

ne, ne dela niti če potegnem z mobitelovim browserjem
Mislim, da se mi ta težava pojavlja z novim firmwarom, ker mi tudi že ene 3 aplikacije ni hotelo namestiti. Hard reset pa bom naredil le po tem, ko bom prepričan, da je možno hackat telefon z novim firmwarom.

strictom ::

Če prodaja kdo to nokio za eno normalno ceno naj me kontaktira na pm.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
««
52 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37486923 (44938) mailer
»

Nokia X6 firmware update

402711 (2133) krneki0001
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24236865 (18020) errhec
»

Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )

8011475 (5658) MrAs
»

[fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7113192 (12433) bond007

Več podobnih tem